Aktia on tunnettu pankki suomenmarkkinoilla ja siltä löytyvät useat finanssialan palvelut yksityis- sekä yritysasiakkaille. Yritys tarjoaa erilaiset laina- sekä luottokorttipalvelut, joiden avulla asiakkaat pystyvät helpottamaan arkeaan. Alla kerromme lisää yrityksestä ja sen tarjoamista luottokorttipalveluista. 

Monille Aktia tuo mieleen pankin, mutta pankkipalveluiden lisäksi yritys tarjoaa myös varainhoito-, vakuutus- sekä kiinteistöpalvelut. Sen juuret juontavat 1800-luvulle. 1800 -luvulla Suomeen perustettiin ensimmäinen talletuspankki, joka on vielä tänäkin päivänä hengissä. Osakeyhtiöksi Aktia muuttui vuonna 1993 ja 2008 koko konserni uudelleenjärjesteltiin. Vuonna 2008 yrityksen nimi muuttui Aktia Pankki Oyj:ksi. 

Aktia konsernilla on yhteensä noin 380 000 asiakasta ja 45 konttoria. Konttoreiden lisäksi palvelu toimii heidän verkko- sekä puhelinkanavan välityksellä, joka helpottaa sekä nopeuttaa palvelun saamista huomattavasti. 

Aktia lyhyesti

 • Viisi erilaista luottokorttia
 • Luottoa jopa 10 000 euroa
 • Asiakkaalla mahdollisuus kattavaan matkavakuutukseen 

Miksi valita Aktia muiden tarjoajien joukosta

Aktian luottokortti soveltuu jokaiseen elämäntilanteeseen, sillä yritykseltä löytyy viisi erilaista luottokortti -palvelua. Jokainen kyseisistä palveluista on räätälöity erilaisiin tarpeisiin ja asiakkaan on helppo päättää itsellensä sopivin niiden väliltä. Luottokortti toimii maksutapana, jolla tehdyt ostot laskutetaan seuraavana kuukautena. 

Palvelulta löytyvät luottokortit ovat:

 • Aktia World Elite Credit
  • Aktia World Elite Credit sopii aktiivisille matkustajille, jotka rakastavat laatua sekä arvostavat palveluntasoa. Kortti sisältää LoungeKey –palvelun, mikä tarkoittaa, että asiakkaalla on pääsy yli 700 LoungeKey -loungeen. Näissä paikoissa asiakkaat pääsevät nauttimaan ruoasta, juomasta sekä muista laatu eduista, välittämättä lentolipun kategoriasta. Aktian luottokortti tarjoaa kolme ilmaista käyntiä, jonka jälkeen asiakkaalta velotetaan pientä lisämaksua. Lounge -palvelun lisäksi luottokorttiin on liitetty matkavakuutus, johon kuuluvat myös kortin omistajan puoliso sekä alle 20-vuotiaat mukana matkustavat lapset. Matkavakuutuksen lisäksi palvelun haltijalla on pääsy Priceless Cities –ohjelmaan, joka tarjoaa hotelliyöpymisiä, ravintolaillallisia sekä kulttuuritapahtumia erikoishinnoilla varustettuna. Kortinomistajat ovat myös oikeutettuja saamaan rahat takaisin, mikäli nettiostokset eivät koskaan saavu tai niitä on veloitettu tuplana. 
 • Aktia Platinum Credit/Debit
  • Aktia Platinum Credit/Debit sisältää samat etuudet, mitä aikaisemmin lueteltu. Sen asiakkailla on oikeus hyväksi käyttää LoungeKey –palvelua ilmaiseksi kolme kertaa vuodessa. Tämän lisäksi kortti sisältää matkavakuutuksen, korttireklamaation sekä luotto-ominaisuuden.
 • Aktia Gold Credit/Debit
  • Aktia Gold Credit/Debit asiakkuuteen kuuluu myös matkavakuutus, jonka voimassa olon edellytyksenä on, että matkakulut ovat maksettu kyseisellä kortilla. Tämän lisäksi palveluun sisältää korttireklamaation. Korttireklamaatiopalvelu tarkoittaa, että verkko-oston mennessä pieleen, eli mikäli tuote ei saavu tai se laskutetaan tuplana, palauttaa palvelu menetetyt rahat sinulle. Lisäksi tältä kortilta onnistuu käteisnostot helposti kotimaassa sekä ulkomailla. Suomessa käteisnostot käyvät myös K-ruokakaupoissa sekä R-kioskeilla.
 • Aktia Digital Gold Credit
  • Tällä kortilla ostaminen käy 1 000 – 7 000 euron luottolimiitillä. Sen avulla ostosten tekeminen käy helposti sekä turvallisesti. Lisäksi palveluun kuuluu ilmainen verkkokortti, jonka yksittäiset tiedot, kuten CVC löytyvät helposti kirjautumalla palveluun.

Aktia luottokortti ja sen hakeminen

Aktia luottokorttia voivat hakea täysi-ikäiset henkilöt, joilta löytyy Suomalainen henkilötunnus. Hakijan vakituisen osoitteen tulee myös olla Suomessa. Lisäksi henkilön luottotietojen tulee olla kunnossa. Luottokorttien hinnat vaihtelevat asiakkaan haluaman palvelun mukaan. 

Yleisesti ottaen kortin tarkoitus on tuoda joustoa arkeen, sillä sen avulla on mahdollista maksaa pienet sekä suuret ostokset. Luotto-ominaisuus myös tasapainottaa arkea, sillä luvassa on parhaillaan jopa 45 päivää korotonta takaisinmaksuaikaa. Lisäksi korttiostot käyvät helposti sekä nopeasti lähimaksulla. Kaiken tämän lisäksi lähes kaikki luottokorttimuodot pitävät sisällään matkavakuutuksen. Aktian asiakkailla on myös mahdollisuus seurata tapahtumia Aktia Wallet –sovelluksen kautta. Sen kautta palvelun asetuksien sekä tapahtumien hallinnointi onnistuu hetkessä. Korttitapahtumat päivittyvät sovellukseen reaaliajassa.

Aktia luottokortti ja sen kulut

Kuten edellä mainittu Aktialta löytyy viisi erilaista luottokorttia. Luottokorttien marginaalit vaihtelevat asiakastason sekä halutun kortin mukaan. Aktia Platinum Credit/Debit kortissa luottomarginaali on 5% ja näin ollen myös muita korttimuotoja matalampi. Lisäksi käytössä olevan luoton euribor on 3 kuukautta, joka lasketaan edellä mainitun 5% päälle. Todellinen vuosikorko 1 500 euron luotolle on siis 10,34%. Tilinhoitopalkkioksi per lasku on määritelty 3,90 euroa, mikä tarkoittaa, että kokonaisuudessaan kyseisen kuukauden luottolasku on 1580,77 euroa.

Muilla korttitasoilla luottomarginaali on 8,5%, jonka lisäksi mukaan lasketaan 3 kuukauden euribor. Todellinen vuosikorko luotolle tulee tämän mukaan olemaan 14,14%, jonka lisäksi luottolaskulle lisätään 3,90 euroa. Kokonaiskustannukseksi 1 500 euron luotolle ovat tässä tilanteessa 1609,59 euroa.

Korttiluoton todellinen vuosikorko on riippuvainen asiakkaan asiakkuustasosta. Tyhjentävät tiedot erilaisista asiakkuusmahdollisuuksista on mahdollista löytää Aktian omalta sivulta. 

Luottoesimerkki Aktia: asiakkaan luottorajaksi määritetään 1 500€ ja luoton takaisinmaksuajaksi 1-vuosi. Asiakas päätyy nostamaan luoton kokonaisuudessaan ja luoton maksut sekä muut palkkiot pysyvät samana koko luottoajan.

Asiakkaan käyttäessä Mastercard luotto-ominaisuutta luoton koroksi määrittyy 3 kuukauden Euribor + 8,5% nimelliskorko ja 3,90€ tilinhoitopalkkio per kuukausi. Todellinen vuosikorko esimerkkitilanteessa on 14,90%. Maksettavaksi asiakkaalle tulee kokonaisuudessaan, eli kaikki kulut huomioonotettuna 1 614,12 euroa. 

Aktia Pankki Oyj. yhteystiedot 

Mannerheimintie 14 

00100 Helsinki