Vertaile autolainoja 


Yleistä autolainasta 

Autolaina on yksi yleisimmistä lainoista ja sitä hakee vuosittain tuhannet suomalaiset. Markkinoilta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja, joista suurin osa käy myös auton rahoittamiseen. Lainoja on saatavilla vakuudellisena sekä vakuuksettomana. Lisäksi lainaa on mahdollista hakea eri rahoituslaitoksilta sekä pankeilta. Tässä artikkelissa syvennyimme erilaisiin autolainoihin, niiden välisiin eroihin sekä autolainaan liittyviin riskeihin. 

Autolainan kilpailuttaminen onnistuu helposti sekä nopeasti täyttämällä yläpuolelta löytyvä lainahakemus. Sen avulla sinulla on mahdollisuus saada tarjous jopa 20 eri pankilta ja lainalaitokselta. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään. 

Autoa hankittaessa on hyvä muistaa, että auto ei missään nimessä ole hyvä investointi, sillä jokainen ajettu kilometri alentaa sen arvoa. Auto voi kuitenkin olla elintärkeä asia joillekin kotitalouksille sekä yrityksille. Jatka lukemista, jos sinulla on uusi auto suunnitteilla tai olet hakemassa autolainaa ensimmäistä kertaa koskaan. 

Autolaina 

Autolaina on luonnollisesti autoon taikka muuhun ajoneuvoon haettava laina/rahoitusmuoto. Sitä on mahdollista hakea vakuudetta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta. Autoa hankittaessa on laina mahdollista saada myös ilman takaajia. Täytyy myös muistaa, että jokaisella autolainan tarjoajalla on niin hyvät kuin huonot puolensa eikä itselle parasta vaihtoehtoa voi löytää muuten, kuin vertailemalla. Vaihtoehtoja kannattaa puntaroida huolella, sillä jokaisen rahallinen tilanne sekä autontarve on täysin erilainen. 

Autolaina on todella kysytty lainatuote. Tästä syystä lainaa on mahdollista saada myös ilman vakuutta 50 000 euroon asti. Tämä on toki myös asiakaskohtaista, sillä vakuuksettoman lainan saanti vaatii todella varmaa takaisinmaksukykyä. Autolainaa tarjoaa sadat rahoituslaitokset sekä pankit. Monesti lainan helppous, nopeus sekä hinta eivät kuitenkaan kulje käsi kädessä.

Monissa tilanteissa pankilta haettava laina on edullisempi, mutta pankkien käsittelyajat ovat huomattavasti pidempiä. Rahoituslaitokset taas käsittelevät hakemukset jopa saman päivän aikana. Toki lainan hintaan vaikuttaa myös haettavan lainan määrä. Osa hakee autolainaa muutaman tuhannen euron verran, toisilla on tähtäimessä kalliimpi auto, jolloin lainasumma nousee kymmeniin tuhansiin euroihin. 

Autolainan suuruutta mietittäessä, tulee huomioon ottaa myös henkilökohtainen rahallinen tilanne. Jos tulot ovat epäsäännölliset taikka pienet, ei kymmenien tuhansien eurojen lainan hakeminen tule kyseeseen. Joissakin tilanteissa auton tarve on suuri ja autoa tarvitaan päivittäin myös työn suorittamiseen. Näissä tilanteissa uuteen autoon halutaan investoida enemmän, sillä auton tulee olla ennen kaikkea luotettava. Lainamuodon päättämiseen vaikuttaa myös, onko kyseessä ensimmäinen oma auto, vai vaihto uuteen. Monesti uuteen vaihdettaessa, vanhasta autosta saa vielä jonkin verran rahaa vaihtamalla taikka myymällä. 

Uuden auton hankinnassa tulee ottaa huomioon myös korjauskustannukset. Vanhan auton ylläpitäminen voi olla todella kallista, korjauskulujen sekä kulutuksen takia. Tämä voi johtaa siihen, että suuremmista hankintakustannuksista huolimatta uusi auto voi olla järkevämpi investointi, vaikka rahatilanne olisikin suhteellisen tiukka. 

Vakuudettomat lainat autoille 

Kuten jo aikaisemmin sanottu, autolaina on mahdollista saada myös ilman vakuksia. Tämä on mahdollista etenkin edullisien autojen kohdalla. Vakuudettomassa lainassa auto ei toimi lainantarjoajan panttina.

Monissa tilanteissa autolaina on  myös mahdollista saada vakuudettomasti, jos käsirahaa on riittävästi. Käsirahan määrä on pankkikohtainen vaatimus, mutta monissa tilanteissa rahaa tulee olla säästettynä 10 - 40 prosenttia auton ostohinnasta. 

Autolaina - visiitti pankkiin vai pikavippi heti tilille? 

Autolainaa voi hakea monella eri tapaa. Yleensä halvempi, mutta huomattavasti enemmän työtä vaativa tapa on hankkia autolaina pankin kautta. Monet pankit markkinoivat autolainoja, joiden ehdot ovat rahoituslaitoksia paremmat. Pankkilainan saaminen ei kuitenkaan ole yhtä helppoa, kuin esimerkiksi kulutusluoton saaminen. 

Huomioi! Jos sinulla on olemassa oleva asuntolaina, voi autolaina samasta pankista tulla helpoimmaksi vaihtoehdoksi. Joissakin tilanteissa pankit liittävät autolainan osaksi asuntolainaa, jolloin asunto toimii myös auton vakuutena. Tämä mahdollistaa myös matalamman koron molemmille lainoille. 

Joissakin tilanteissa kulutusluottoa on mahdollista saada nopean lomakkeen täyttämisellä. Tällöin päätös sekä rahat ovat tilillä lähes välittömästi. Joissakin tilanteissa kulutusluottoa voi hakea myös tekstiviestillä. Jos kaipaat autolainaa nopeasti sekä mahdollisimman helposti, kannattaa siirtyä lukemaan kulutusluotoista, joita voimme suositella sinulle. Kulutusluottoja on tarjolla erilaisia. Olemme vertailleet ne puolestasi, jotta voit kohdistaa ajankäyttösi muihin tärkeisiin asioihin. Kulutusluotto voi olla paras mahdollinen myös sellaisessa tilanteessa, kun rahaa on säästössä yli 50% ja lainaa haetaan vain puuttuvalle rahasummalle. 

Monissa tilanteissa voi kyseeseen tulla myös auton vaihto sekä uuden auton hankinta osamaksulla. Uuteen autoon vaihdettaessa, tarjoaa liike monesti jonkinnäköistä summaa vanhasta autosta. Lisäksi monista autoliikkeistä auton ostaminen käy osamaksulla. Osamaksulla ostettu auto on kuitenkin oma vasta siinä vaiheessa, kun auto on maksettu kokonaisuudessan. Tästä huolimatta saa ostaja auton käyttöönsä välittömästi sopimuksen teon jälkeen. 

Osamaksua mietittäessä, tulee sopimukeen kiinnittää suuresti huomiota. Osamaksusopimuksia on monenlaisia. Osa niistä sisältää paremmat ehdot ajoneuvon huoltamiseen liittyen. Jotkut sopimuksista valtuuttavat ostajan maksamaan huollot, mutta parhaassa tilanteessa liike on vastuussa huoltojen rahoittamisesta. Ennen sopimuksen tekoa on ehdottoman tärkeää selvittää, mitkä kulut kuuluvat ostajalle ja mitkä myyjälle. 

Autolainoja kannattaa kilpailuttaa huolella, sillä pienikin säästö on aina kotia päin. Lainoja on mahdollista kilpailuttaa muun muassa Freedom rahoituksella. Freedom rahoitus vertailee yritykset puolestasi sekä lähettää parhaat tarjoukset sinulle. Palvelua käytettäessä lainanhakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus Freedom rahoituksen sivulla, jonka jälkeen yritys lähettää hakijan tilanteeseen sopivimmat tarjoukset asiakkaalle. Lainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista!

Vertaile lainoja Freedom rahoituksella!

Autolaina ja siihen liittyvät korot 

Autolainoja vertaillessa kannattaa muistaa, että sen korot ovat yleensä aina huomattavasti korkeampia, kuin esimerkiksi asuntolainoissa. Tämä johtuu siitä, että autolainaa haettaessa puhutaan huomattavasti pienemmistä lainarahoista. Vaikka autolainan korot ovatkin suurempia, ei lainan hinta nouse yleensä älyttömyyksiin, sillä takaisinmaksuajat ovat yleensä suhteellisen lyhyitä. Tästä huolimatta lainojen hinnoissa on suuria eroja, eikä vertailua saa missään nimessä unohtaa. 

Autolaina kannattaa suunnitella niin, että lainanottaja maksaa sitä takaisin mahdollisimman suurissa erissä. Mitä lyhyempi laina-aika, sitä vähemmän rahaa kuluu korkoihin. Lainaerää ei kuitenkaan saa ylimitottaa, sillä maksusuunnitelmassa tulee pysyä, jotta lisälainoilta vältyttäisiin. Joissakin tilanteissa lainanhakija ylimitottaa kuukausierän ja joutuu lainakierteeseen hakemalla uutta lainaa maksaakseen takaisin vanhan lainan. Lisäksi on hyvä muistaa, että pieni laina on aina halvempi vaihtoehto, kuin suuri laina. 

Bank Norwegian - autolainahakemus nopeasti 

Norwegian on tunnettu lentoyhtiönä. Tämän lisäksi he tarjoavat turvalliset sekä toimivat rahoituspalvelut kuluttajille. Bank Norwegianialta lainaa on mahdollista hakea 1 000 eurosta 50 000 euroon asti. Klikkaa alta ja hae lainaa jo tänään!

Autolainaesimerkki: asiakas hakee 10 000€ lainaa 2 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan korko on 12,86% ja todellinen vuosikorko 15,89%. Lainan perustamismaksu on 90€ ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5€. Kahden vuoden takaisinmaksu tarkoittaa 24kk erää ja kuukausieräksi määrittyy 483,50€. Kahdessa vuodessa lainan kokonaishinnaksi puolestaan määrittyy 11 604€. 

Hae lainaa!

Autosta voi aiheutua velkakierre 

100% luottossa on omat riskinsä 

Ostitko auton osamaksulla ja sinulla on useampi erä rästissä? Autoliikkeet eivät katsele tällaista toimintaa kauan. Jäikö auton vakuutuksetkin maksamatta? 

Jos tilannetta on jatkunut tarpeeksi pitkään, on autoliikkeellä oikeus hakea auto takaisin ja tilittää osa maksuista takaisin ostajalle. Joissakin tilanteissa auton takaisinosto hinta on tipahtanut niin paljon, että sen jälleenmyyntiarvo ei riitä kattamaan ostajan velkaa saati sitten korkoja. Lopputulos on, että auto on mennyttä, mutta laina on silti maksettavana. 

Nuoret miehet ovat riskiryhmää 

On tutkittu, että nuoret 20 - 30 vuotiaat miehet joutuvat muita useammin velkakierteeseen autojen takia. Tässä on takana useat epäonniset autokaupat sekä niihin otetut autolainat. Monissa tilanteissa nuorten tulot ovat vaihtelevia ja maksukyky on arvioitu yläkanttiin. Ennen auton ostoa, kannattaa auto käyttää asiantuntijan tarkastuksessa. Tämä minimoi rikkinäisen auton ostamisen riskiä. Lisäksi maksukyky kannattaa mitottaa huolella maksuongelmien välttämiseksi. 

Jatkuvat muutokset veroissa sekä muissa kuluissa

Unohtuiko, että auton omistamiseen liittyy muitakin kuluja. Menneinä vuosina on nähty useita veromuutoksia, jotka ovat aiheuttaneet useille autonomistajille maksuongelmia. Autoveroa on muutettu muun muassa vuosina 2008 sekä 2012. Auton lisäksi ostajan tulee maksaa polttoaineeseen liittyvät kulut, liikennevakuutus sekä mahdollisesti myös kaskovakuutus. Osa rahoitusyhtiöistä vaatii kaskovakuutuksen ottamista, kun auto on ostettu osamaksulla taikka lainarahalla.