Blue Finance

Suomessa vuonna 2011 toimintansa aloittanut Blue Finance tunnetaan 100-500 euron suuruisista pikalainoistaan. Arkilaina- ja Satasen laina -nimisiä lainoja myönnetään vähintään 18-vuotiaille, vaaditut ehdot täyttäville hakijoille.

8.5 /10 YLEISARVO- SANA

Lainaa

100-500 €

Tutustu
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 500 €, on vuosikorko 19,90 % ja todellinen vuosikorko 27,96 %  (neljän kuukauden maksuajalla). Tilinhoitomaksu 6 €. Takaisin maksettava summa on kaikki kulut (korot ja muut kulut) huomioituna 532,27 €.

Blue Finance -perustiedot

Laina-aikaMax. 4 kk
Nimelliskorko19,90 %
KuukausimaksuAlk. 5 €

Blue Finance lyhyesti

Vuonna 2011 perustettu Blue Finance on aidosti suomalainen rahoitusyhtiö.

Kymmenvuotisen toimintahistoriansa aikana yritys on palvellut jo yli 200 000 kulutusluottoasiakasta. Palvelu on sittemmin laajentunut yhteensä neljään maahan.

Blue Finance tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta lainaa aina 500 euroon asti. Otetun lainan hallinnointi onnistuu näppärästi oma.bluefinance-verkkopalvelun avulla.

Blue Finance mainitsee toimintansa peruspilareiksi eettisyyden ja asiakkaan edun.

Vastuulliseen ja läpinäkyvään toimintaan liittyy myös se, että yritys pitää kiinni hyvistä luotonmyöntitavoista. 

Vahvistaakseen mielikuvaa siitä, että Blue Finance on aidosti mukana suomalaisten arjessa, on yritys nimennyt pääasiallisen tuotteensa “Arkilainaksi”.

Tarjolla on myös Satasen laina -niminen lainavaihtoehto. 

Blue Finance pyrkii olemaan luotettava ja konstailematon lainapalvelu, joka tuntee suomalaisten arkiset lainatarpeet kuin omat taskunsa.

Kuinka Blue Finance toimii?

Blue Finance tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja 100 eurosta 500 euroon asti.

Palvelu on toisin sanoen tarkoitettu äkilliseen, suhteelliseen pieneen rahantarpeeseen. Lainojen käsittelyosasto on avoinna päivittäin klo 7–23.

Suurin mahdollinen, kerrallaan lainattava summa on näin 500 euroa, mutta lainoja voi olla samanaikaisesti useampia.

Lainojen yhteenlaskettu kokonaissumma ei voi kuitenkaan ylittää 900 euroa.

Maltilliset lainasummat tukevat omalta osaltaan tervettä taloudenhallintaa ja velkakierteen estoa. Arkilainan takaisinmaksuajaksi on määritetty 4 kuukautta.

Satasen laina maksetaan puolestaan takaisin enintään 30 päivän kuluessa.

Kuka voi hakea lainaa Blue Financen avulla?

Blue Finance -lainaa voi hakea jokainen, joka täyttää seuraavat ehdot:

 • vähintään 18 vuoden ikä
 • Suomen kansalainen
 • vakituinen osoite Suomessa
 • ei maksuhäiriömerkintöjä.

Millaisia lainoja Blue Finance myöntää?

Blue Finance myöntää 100–500 euron suuruisia lainoja. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa, sillä sen kylkeen ei tarvita tiliotteen lisäksi erillisiä liitteitä.

Blue Finance -laina ei sisällä piilokuluja, vaan asiakkaalta veloitetaan 19,90% nimelliskorko. Todellinen vuosikorko lainarahalle on 34,48 %.

Kyseessä on läpinäkyvä hinnoittelutapa, joka ei jätä lainanhakijoille tulkinnanvaraa.

Lisäksi laina pitää sisällään tilinhoitopalkkion, joka on uusille lainoille 0–12,50 euroa / kuukausi.

Tilinhoitopalkkio määrittyy KSL:n mukaan, eli päivää kohden 0,01 prosenttia luottorajasta luottosopimuksen voimassaoloajalta, joka voi kuitenkin enintään olla 150 euroa vuodessa.

Blue Finance tarjosi aiemmin myös useamman tuhannen euron joustoluottoja, mutta palvelusta on sittemmin luovuttu. 

Vakuudettomat Blue Finance -kulutusluotot

Kuten sanottua, Blue Finance myöntää vakuudettomia kulutusluottoja. Lainaa voi hakea kerrallaan 100–500 euroa. Kerrallaan maksettavina olevien Blue Finance -lainojen yhteissumma voi olla korkeintaan 900 euroa.

Lainaesimerkki

Kun lainasumma on 500 euroa, on vuosikorko 19,90 % ja todellinen vuosikorko 27,96 %  (neljän kuukauden maksuajalla). Tilinhoitomaksu on 6 euroa. Takaisin maksettava summa on kaikki kulut (korot ja muut kulut) huomioituna 532,27 euroa.

Blue Finance lainapalvelun kustannukset

Blue Finance -lainoihin liittyvät kustannukset:

 • liikasuorituksen palautus: 10 €
 • viitteettömien maksun jäljitys: 10 €
 • eräännyttämiskulu, kun velkapääoma alle 500 €: 25 €
 • eräännyttämiskulu, kun velkapääoma yli 500 €: 50 €
 • maksuhuomautus: 5 €
 • muu selvitystyö esim. velallisen velkajärjestelyyn liittyen: 120 € / tunti.

Blue Finance korot:

Blue Finance -lainojen korot määräytyvät seuraavasti:

Arkilaina 100-500 euroa (maksuaika enintään 4 kk):

 • luottosopimuksen nimelliskorko 19,90 % / vuosi
 • todellinen vuosikorko 33,66-58,57 %.

Satasen laina (maksuaika enintään 30 päivää)

 • vuosikorko 1,47 %
 • todellinen vuosikorko 83,64 %.

Lyhyiden takaisinmaksuaikojen ansiosta Blue Finance -lainojen korkokustannukset pysyvät kohtuullisina.

Blue Finance – Muut lainakulut

Blue Finance -tilinhoitomaksu on vuodessa 3,65 % luottorajasta. Tilinhoitomaksu ei saa ylittää 0,01 % päivä luottosopimuksen luottorajaa luottosopimuksen voimassaoloaikana. 

Tilinhoitomaksun vähimmäismäärä on kuitenkin 5 euroa. Tilinhoitomaksu veloitetaan sopimushetkellä ja sittemmin kerran vuodessa. 

Blue Finance lainan takaisinmaksuaika

Blue Finance Arkilaina maksetaan takaisin neljän kuukauden kuluessa, Satasen laina puolestaan enintään 30 päivän aikana.  

Blue Finance myöntää maltillisia, alle tuhannen euron luottoja, jotka on tarkoitus maksaa takaisin muutaman kuukauden kuluessa. 

Blue Finance -laina sopii näin ollen tilanteeseen, jolloin kuukausitulo on syystä tai toisesta poikkeuksellisen matala, mutta tilanne normalisoituu nopeasti.

Tällainen poikkeustilanne voi syntyä esimerkiksi työpaikanvaihdon, jolloin saa esimerkiksi vain parin viikon palkan, tai vanhempainrahan myötä. 

Blue Finance -lainalla voi paikata myös yllättävää menoerää, kuten lääkärilaskua tai uutta pyykkikonetta. 

Blue Finance asiakaspalvelu

Blue Finance -asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 8-18. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai sähköpostitse. 

Sähköposti on kannattavin vaihtoehto, sillä puhelinpalvelun minuuttitaksa on 1,95 euroa paikallisverkkomaksun ja matkapuhelinmaksun lisäksi. Luottohakemuksia käsitellään päivittäin klo 7–23.

Blue Finance mainitsee kouluttavansa henkilökuntaansa jatkuvasti, joten asiakkaan saatavilla on aina taatusti ajankohtaista ja täsmällistä tietoa.

Blue Finance sovellus

Blue Finance -sovellusta ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla. Tästä ei koidu merkittävää ongelmaa, sillä käyttäjäystävälliseksi räätälöity sivusto latautuu nopeasti myös pienemmälle näytölle. 

Blue Finance -asiakas voi tarkastella omia tietojaan OmaBlueFinance-portaalista, johon kirjaudutaan turvallisesti verkkopankkitunnuksilla. Omat lainatiedot löytyvät portaalista nopeasti ja vaivattomasti. 

Blue Finance blogi

Blue Finance tarjoaa asiakkailleen blogin, joka koostuu ajankohtaisista, lainoja ja rahoitusalaa käsittelevistä artikkeleista.

Blogiteksteissä pohditaan järkevää rahankäyttöä ja annetaan vinkkejä hyvään taloudenhallintaan.

Blue Finance -blogiin pääsee esimerkiksi “Ajankohtaista”-välilehden kautta. Osiossa annetaan myös palvelua koskevaa, kuten poikkeuksellisiin aukioloaikoihin liittyvää, tietoa.

Blue Financen luotettavuudesta

Suomalainen Blue Finance toimii Finanssivalvonnan alaisuudessa. Tietosuojaa ja pankkisalaisuutta koskevat säädökset sitovat yrityksen toimintaa, joten asiakas on varmoissa käsissä.

Vuonna 2011 toimintansa aloittanut Blue Finance on aidosti suomalainen lainapalvelu, joka palvelee maltillisia lainasummia tarvitsevia kuluttajia. 

Vaikka kyseessä on alun perin nimenomaan suomalaiseen lainatarpeeseen räätälöity palvelu, on Blue Finance toiminta laajentunut vuosien saatossa neljään eri maahan.

Blue Finance kokemuksia – risut ja ruusut

Jo yli 200 000 kuluttajaa on hankkinut Blue Finance -kokemuksia. Ripeä palvelu ja se, että lainaa voi saada jo 18-vuotiaana, ilman erillisiä liitteitä, ovat omiaan selittämään kotimaisen Blue Financen suosiota. Lainaa haettaessa edellytetään ainoastaan tiliotetta. 

Yhteydenotto asiakaspalveluun muuta kuin sähköpostia käyttäen on suhteellisen kallista touhua, sillä puhelun minuuttihinta on peräti 1,95 euroa. Tähän lisätään vielä paikallisverkko- ja matkapuhelinmaksut.

Ikävä kyllä Blue Finance -lyhennyserien eräpäivä ei ole siirrettävissä, mutta maksumuistutus on vältettävissä maksamalla lasku 7 vuorokauden sisällä laskun päivämäärästä. 

Lyhyt takaisinmaksuaika kannustaa hoitamaan lainan takaisinmaksun ripeästi. Asianmukaisen takaisinmaksun myötä korkokustannukset eivät kohoa pilviin.

Blue Finance yhteystiedot   

Osoite: Blue Finance Oy Linnankatu 18 20100 Turku  

Sähköpostiosoite::[email protected]

Puhelinnumero: 060 0303 060 (1,95 € / min) avoinna ma-pe klo 8–18

Y-tunnus: 3105036-9

Usein kysytyt kysymykset

Blue Finance -pikalainaa voidaan myöntää 18-vuotiaalle, yleiset lainaehdot täyttävälle hakijalle.

Blue Finance tarjoaa 100–500 euron vakuudettomia kulutusluottoja. Kulutusluotot ovat koroiltaan ja kuluiltaan kilpailukykyisiä, ja ne tulevat monessa tapauksessa muun muassa luottokorttia edullisemmaksi.

Blue Finance on suomalainen, vuonna 2011 toimintansa aloittanut yritys, joka on palvellut vuosien saatossa jo yli 200 000 asiakasta. Tietoturva-asioista huolehditaan asianmukaisesti, ja asiantuntevan palvelun käyttö on kaikin puolin turvallista. Blue Finance palvelee nykyisin asiakkaita peräti neljässä eri maassa.

Blue Finance -asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse maanantaista perjantaihin klo 8–18. Sähköpostin lähettäminen on halvempi vaihtoehto, sillä puhelinpalvelusta veloitetaan 1,95 euroa per minuutti matkapuhelinmaksun (mpm) ja paikallisverkkomaksun (pvm) lisäksi.

Blue Finance pyrkii helpottamaan asiakkaidensa taloudellista tilannetta. Tarkoituksena ei ole näin ollen kasvattaa velkataakkaa kohtuuttomasti, vaan pitää lainasummat maltillisina. Yritys pyrkii tarjoamaan asiakkailleen taloudenhallintaa helpottavia välineitä. Blue Finance tarjosi aiemmin myös enintään 5 000 euron suuruisia joustoluottoja.  Palvelu on sittemmin keskitetty ainoastaan pieniin, korkeintaan 500 euron vakuudettomiin kulutusluottoihin. Se, että kokonaislainasumma on asetettu 900 euroon, kertoo siitä, että palvelu pyrkii hillitsemään käyttäjiensä ylivelkaantumista mahdollisimman tehokkaasti.

Hylätty Blue Finance -lainahakemus selittyy yleensä sillä, että hakemus on täytetty huolimattomasti. Syynä voi olla myös maksuhäiriömerkintä, perinnässä olevat aiemmat lainat tai täyttymättä jääneet lainanmyöntöedellytykset. Lainahakemuksen voi tarvittaessa uusia noin 6 kuukauden välein.
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.