Lainat.fi tietosuojakäytäntö

Lainojen kilpailuttaminen voi tulla ajankohtaiseksi kenelle tahansa ja milloin tahansa, ilman ennakkovaroitusta. 

Kilpailuttaminen on yksi lainanhaun tärkeimmistä vaiheista, sillä lainojen huolellisella vertailulla on mahdollista säästää jopa satoja euroja vuodessa. 

Jotta lainojen vertaileminen olisi mahdollisimman helppoa, tarjoamme lukijoillemme mahdollisuuden lainahakemuksen täyttämiseen sivustomme kautta. Yhdellä hakemuksella heillä on mahdollisuus kilpailuttaa jopa 20 tarjoajaa ja löytää tarpeeseen sopivin sekä edullisin palvelu.  

Täytä alta löytyvä yksinkertainen lainahakemus, jonka avulla voit kilpailuttaa 2 000 - 60 000 euron suuruiset lainat, 1 - 15 vuoden takaisinmaksuajalla. 

Lainahakemuksen täyttäminen ja siihen tarvittavat tiedot 

Kuten jo edellä mainittu, lainahakemuksen täyttäminen sekä lainojen kattava vertailu onnistuu nykyään myös sivustomme kautta. Hakemuksen täyttämisen sekä lähettämisen jälkeen, välitämme sen yhteistyökumppanillemme Salus Group Oy:lle, joka puolestaan kilpailuttaa jopa 25 luotettavaa pankkia sekä lainapalvelua.

Hakemus tullaan lähettämään Finanssivalvonnan hyväksymille turvallisille rahoituspalveluille ja sen täyttäminen on riskitöntä sekä ilmaista. Hakemuksen lähettäminen ei myöskään sido mihinkään, vaan sinulla on oikeus päättää hyväksytkö vaiko hylkäätkö saadut lainatarjoukset. 

Yhdellä lainahakemuksella, voit saada jopa 20 tarjousta, jotka ovat löydettävissä sinun OmaRahoitus -sivustolta. OmaRahoitus -sivulle pääset kirjautumaan välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Tarjouksien määrä on riippuvainen siitä, minkä suuruisesta lainasta ja kuinka pitkästä takaisinmaksuajasta on kyse. 

Perusedellytykset lainan saannille: 

  • Olet vähintään 20-vuotias
  • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä 

Kilpailuta kauttamme 2 000 - 60 000 euron lainat 

Sivustoltamme löytyvällä lainahakemuksella on mahdollista kilpailuttaa 2 000 - 60 000 euron suuruiset lainat. Maksuaikaa niille on mahdollista hakea 1 - 15 vuoteen. Ennen lainan hakua, on hakijan tärkeää varmistua siitä, että summa sopii elämäntyyliin ja sen takaisinmaksu onnistuu helposti. Lainaa ei missään tilanteessa tule hakea niin paljoa, että sen takaisinmaksu tuottaa hankaluuksia. 

Lainasumman määrittämisen jälkeen, tulee miettiä millaisella aikajanalla summa on mahdollista maksaa takaisin. Laina-aikaa on mahdollista pyytää jopa 15 -vuotta. Aikaa ei kuitenkaan tulisi määrittää pidemmäksi, kuin tarve vaatii, sillä lainaraha ei ole missään tilanteessa ilmaista. Laina-aika ei myöskään saa olla liian lyhyt, sillä eräpäivän siirto voi joissakin tilanteissa olla ongelma ja rästiin jääneet laskut aiheuttavat helposti pitkäaikaisia maksuvaikeuksia. 

Kun haettavaa lainaa koskettavat tiedot on täytetty, pyytää lomake sinua täyttämään perustiedot; henkilötunnus, sähköposti, puhelinnumero, työsuhteen muoto sekä kuukausitulot ja menot ennen veroja ja verojen jälkeen. 

Perustietojen yhteydessä tulee hakijan myös kertoa, jos lainaa on tarkoitus hakea rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin myös rinnakkaishakijan tulotiedot tulee täyttää hakemukselle. Rinnakkaishakija voi olla viisas valinta, sillä joissakin tilanteissa lainatarjoukset ovat huomattavasti edullisempia, kun lainaa on sitoutunut maksamaan kaksi henkilöä. 

Hakemus pyytää hakijaa kertomaan myös muista mahdollisista tuloista. Tulotietojen oikeellisuus on tärkeää, jotta lainalaitokset voivat saada mahdollisimman hyvän kuvan hakijan taloudellisesta tilanteesta. 

Tietojen täyttämisen jälkeen pyydämme hyväksyntää muutamaan tärkeään kohtaan, jossa hakija hyväksyy tietosuojakäytännön sekä tietojen käsittelyyn liittyvät kysymykset. Haluamme korostaa, että kyseessä on tärkeä osa hakemusta ja tiedot tulisi käydä tarkoin läpi. 

Hae järjestelylainaa kauttamme 

Löytyykö sinulta jo olemassa olevia lainoja tai osamaksuja? Monissa tilanteissa useiden pienien lainojen yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi, tulee huomattavasti edullisemmaksi. Tästä syystä tarjoamme lukijoillemme palvelun, jossa he voivat kilpailuttaa myös järjestelylainat. 

Mikäli kyseessä on tilanne, jossa haluat saada tarjouksen jo olemassa oleville lainoille, tulee hakemuksen "oletko yhdistämässä lainoja" kysymykseen vastata kyllä. 

Lainojen yhdisteleminen on huomattavasti hankalampaa, mitä uuden lainan hakeminen sekä saaminen. Tästä syystä haluamme helpottaa kyseistä prosessia ja lähetämme lainanyhdistelyyn liittyvät pyynnöt yhteistyökumppanillemme, joka puolestaan kontaktoi jopa kymmentä luotettavaa yritystä, joiden palveluvalikoimaan kuuluvat järjestelylainat. 

Hakemuksemme kautta yhdistelylainaa hakevalla on mahdollisuus saada useampia kilpailukykyisiä tarjouksia itselleen. Niiden joukosta on helppoa löytää halvin ja sopivin laina sekä päästä irti useista olemassa olevista luotoista. 

Huomioi ennen lainan hakemista:

1. Budjetointi 

Ennen lainan hakemista on tärkeää olla täysin perillä omasta rahallisesta tilanteesta. Lisäksi on tärkeää miettiä, onko rahantarve todellinen vai voidaanko hankintaa siirtää sen verran, että rahaa saataisiin tarpeeksi säästöön hankintaa varten. 

Joissakin tilanteissa lainanhaku voi osoittautua ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Tällaisia tilanteita on monia, sillä yllättävä rahantarve voi ilmetä silloin, kun sitä vähiten odottaa. Yllättäviä tilanteita voi ilmetä esimerkiksi, kun auto taikka astianpesukone hajoavat ilman varoitusta.  

1.1 Budjetin tekeminen 

Lainan tarvetta ei tule koskaan liioitella. Lisäksi lainan takaisinmaksu on tärkeää suunnitella jo ennen hakemuksen täyttämistä. Tämä käy helposti budjetoimalla omat tulot sekä menot. Budjetin tekeminen on helppoa esimerkiksi Excell -sovellusta hyödyntämällä.

Budjetointi auttaa hahmottamaan kotitalouden todellisen rahatilanteen. Sen avulla on myös helppo selvittää, millaisissa takaisinmaksuerissä lainaa on mahdollista maksaa takaisin. 

Budjetin tekeminen on helppoa, sillä siihen merkitään kaikki kuukausittaiset tulot kuten; palkka, eläke, opintotuki tai muut tuet. Sitäkin tärkeämpää on listata kiinteät menot, kuten asuntolainanlyhennys, vuokra, sähkö, vesi jne.

Edellä mainittujen lisäksi budjettiin tulee merkitä kaikki muuttuvat kulut, joita ovat esimerkiksi ruokaostokset, harrastukset, ravintoloissa käynnit sekä muut kuukausittain vaihtelevat menot. Monissa tilanteissa kyseisen luvun arvioiminen voi olla hankalaa. Tästä syystä muuttuvat kulut onkin hyvä määrittää yläkanttiin. 

Budjetin onnistumiseksi on tärkeää, että siihen kirjataan myös pienimmät menot, kuten esimerkiksi Netflixin tai Spotifyn kuukausimaksut. Jos jokin kuukausimaksullisista palveluista on tarpeeton, kannattaa siitä luopua. Vuositasolla turhista palveluista luopumalla, voi säästää mukaviakin määriä rahaa.

Budjetoinnin yhteydessä on myös hyvä tarkistaa olemassa olevat vakuutukset. Esimerkiksi osa luottokorteista pitää sisällään matkavakuutuksen, jolloin erillistä matkavakuutusta ei välttämättä tarvita. Lisää budjetoinnin saloista voit lukea siihen liittyvästä artikkelista. 

2. löydä tilanteeseen sopivin lainamuoto

Taloudellisen tilanteen selvittämisen jälkeen voidaan aloittaa parhaan lainamuodon etsiminen. Markkinoilta löytyy useita erilaisia lainoja, joiden korot sekä takaisinmaksuehdot vaihtelevat huomattavilta osin. Lisäksi on hyvä myös selvittää, onko rahantarve kertaluontoinen vaiko jatkuva. Eri lainamuodoista kerromme lisää artikkelin loppupuolella. 

Uutta lainaa haettaessa tulee hakijan varautua todistamaan kuukausittaiset palkkatulonsa. Todisteeksi palkkatuloista kannattaa etsiä kolmen viimeisimmän kuukauden palkkakuitit. 

Lainamuotoa mietittäessä on tärkeää myös määrittää, kuinka suuri lainasumma tulee tarpeeseen. Lainasummaa ei tule koskaan määrittää liian suureksi, sillä lainattu raha ei missään tilanteessa ole ilmaista. Liian pieni laina ei myöskään ole kannattava, koska joissakin tilanteissa jo olemassa oleva laina voi aiheuttaa vaikeuksia lisälainan hakemiselle. 

Lainasumma on myös tärkeä määrittää mahdollisimman lähelle todellista tarvetta. Lainan takaisinmaksuun liittyy aina korkoja sekä muita kuluja, jotka muodostuvat palvelu- sekä hakijakohtaisesti. Tärkeintä on muistaa, että lainarahaa ei missään tilanteessa tulisi hakea yli oman tarpeen. 

Yleisimmät ehdot lainan saantiin

Lainansaantiin liittyy myös monenlaisia säännöksiä, eikä lainaa myönnetä ihan jokaiselle hakijalle. Säännökset ovat palvelukohtaisia, mutta mukailevat pitkälti toisiaan. Alta lainamarkkinoiden yleisimmät ehdot: 

  • Lainan saanti edellyttää vähintään 18-vuoden ikää, tästä huolimatta useammat palvelut eivät tarjoa lainoja alle 20-vuotiaille. Korkeimmillaan ikäraja voi nousta jopa 26-vuoteen
  • Lainanhakijan tulee olla Suomen kansalainen. Kansalaisuuden lisäksi hakijan vakituisen kotiosoitteen tulee olla Suomessa
  • Hakijalta tulee löytyä omat verkkopankkitunnukset taikka mobiilivarmenne tunnistautumisen varalle. On myös hyvä tietää, että lainapalvelut maksavat lainoja ainoastaan suomalaisille pankkitileille. Lainanhakijalta ei myöskään saa löytyä aikaisempia maksamattomia velkoja samalta luottopalvelulta

Monet palvelut vaativat myös säännöllisiä palkkatuloja sekä puhtaita luottotietoja. Palvelut pyytävät monissa tilanteissa todistamaan palkkatulot kolmen edellisen kuukauden palkkakuiteilla. Nämä säännökset vaihtelevat kuitenkin yrityskohtaisesti. 

Lainojen korot sekä muut kulut 

Lainojen myöntäminen on bisnestä ja on luonnollista, että sitä kautta halutaan tehdä myös voittoa. Voittoa palvelut tekevät määrittämällä eri suuruisia korkoja sekä muita kuluja lainatulle rahalle. Yleisin lainoihin lisättävä sekä puhekielessä käytetty kulu on korko. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan korko ei kerro totuutta lainan kokonaishinnasta. 

Lainojen hintavertailun ei missään tilanteessa tulisi tapahtua koron perusteella, sillä sen lisäksi asiakkaan maksettavaksi voi tulla muitakin kuluja, jotka vaikuttavat lainan hintaan merkittävästi. Alle listasimme muutamia kuluja, joita palvelut perivät asiakkailtaan. Jos haluat lukea lisää lainatermistöä, klikkaa tästä aiheeseen liittyvään sanakirjaan. 

Avausmaksu 

Monet luottolaitokset velottavat asiakkailtaan luottotilin avausmaksun. Kyseessä on kulu, jota veloitetaan miltei jokaisessa lainamuodossa. Avausmaksu on kertaluontoinen kulu, joka maksetaan ainoastaan kerran. Yleisesti kulu pitää sisällään luoton perustamiseen sekä sen järjestelyyn liittyvät maksut. 

Tilinhoitomaksu 

Avausmaksusta poiketen tilinhoitomaksua veloitetaan yleensä kuukausittain. Monissa tilanteissa se toimii luotonahallinnoimmiskustannuksena. Kyseinen kustannus on voimakkaasti riippuvainen luotonmyöntäjästä. Tilinhoitomaksu lisätään koron päälle. 

Laskutuslisä 

Laskutuslisä on kuukausittainen maksu, joka monissa tilanteissa lisätään niille asiakkaille, jotka haluavat saada laskun postitse verkkolaskun sijasta. Kulu on palvelukohtainen ja se kannattaa ottaa huomioon lainoja kilpailutettaessa. 

Korko (nimelliskorko ja todellinen vuosikorko) 

Korko on tunnetuin lainoihin liitettävä kulu. Korkoja on useita erilaisia ja niiden kanssa tulee olla tarkkana. Nimelliskorko, eli vuosikorko on se luku, joka liitetään automaattisesti lainasopimukseen. Nimelliskorko kertoo lainalle yksinään määriteltävän koron. Sen tarkoituksena ei ole kertoa totuutta lainan kokonaishinnasta. Osa lainapalveluista tarjoaa asiakkailleen lainoja pienellä korolla, mutta suurilla lisäkuluilla. Tästä syystä vertailu onkin tärkeää tehdä todellista vuosikorkoa apuna käyttäen. 

Todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan nimelliskoron sekä kaikki muut lainaan liitetyt kulut. Kyseessä on luku, jonka avulla lainan kokonaishintaa voidaan vertailla. Todellisesta vuosikorkoa voidaan käyttää lainojen vertailuun kaikissa muissa tilanteissa, paitsi niiden lainojen kohdalla, jossa takaisinmaksuaika on alle vuoden. 

Lainavertailussa todellinen vuosikorko on tärkein luku, sillä se kertoo lainan todellisen hinnan. Todellisen vuosikoron selvittäminen onkin ensisijaisen tärkeää. 

Vakuudettomat lainamuodot

Markkinoilta löytyy valtava määrä erilaisia lainoja. Pankeista on mahdollista hakea perinteistä pankkilainaa sekä pienempiä pikalainoja muistuttavia vaihtoehtoja. Pankkilainat vaativat monissa tilanteissa vakuuden taikka henkilötakauksen.

Pankkien lisäksi markkinoilta löytyy myös muita luotonmyöntäjiä, jotka tarjoavat eri suuruisia lainoja ilman vakuutta. 

Lainamuotoja on monia erilaisia, joista yleisimmät listasimme alapuolelle. Mikäli olet kiinnostunut lukemaan lisää vakuudettomista lainoista, voit klikata niitä koskevaan artikkeliin tästä. 

Pikalaina 

Pikalainat ovat takuulla se tunnetuin lainamuoto, heti pankkilainojen jälkeen ja niihin liittyvä keskustelu käy jatkuvasti kuumana. Kyseessä on kuitenkin lainamuoto, josta on mahdollista saada helpotusta pieneen, mutta kiireiseen rahantarpeeseen, jolloin pankkilainaa ei voida edes harkita yhtenä vaihtoehtona. 

Pikalainojen hakeminen käy kätevästi netistä taikka tekstiviestillä. Monissa tilanteissa asiakas saa lainan käyttöönsä, miltei välittömästi. On yrityskohtaista, minkä suuruisia lainoja he asiakkailleen myöntävät. Yleensä pikalainoista puhuttaessa, lainasummat ovat kuitenkin 50 - 2 000 euron väliltä. 

Ennen vuotta 2013 pikalainat olivat todella kalliita ja ne aiheuttivat valtavan määrän maksuongelmia. Lainojen aiheuttamat maksuongelmat haluttiin saada hallintaan, jonka ansiosta Kuluttajasuojalakiin lisättiin 17 a §, joka määrittää kaikille alle 2 000 euron lainoille korkokaton. Kyseinen pykälä velvoittaa todelliselle vuosikorolle ehdottoman maksimin, joka on 50% + sen hetkinen nimelliskorko. Yleensä kyseisten lainojen korot pyörivät siis 51 prosentin ympärillä. 

Korkokatto aiheutti muutosta myös pikalainamarkkinoissa, sillä pikalainojen tarjoaminen ei ollut enää kannattavaa yrityksille, jonka seurauksena osa pienistä firmoista joutui lopettamaan toimintansa. Toiset puolestaan keskittyivät tarjoamaan muita lainatuotteita. 

Lainakaton voimaantulon myötä pikalainat muuttuivat kuluttajaystävällisemmiksi. Pikalainojen hakeminen onnistuu nykyään myös aikaisempaakin helpommin, lisäksi niille määriteltävät maksuajat ovat joustavampia. Korkokaton ansiosta kuluttajalla on myös mahdollisuus löytää aidosti edullinen pikavippi. Tämä on mahdollista, jos palvelu tarjoaa sille lyhyen takaisinmaksuajan, jolloin korko ei kerkeä nousta suureksi. 

Joustoluotto 

Joustoluotosta lainanhakija voi puolestaan saada helpotuksen kertaluonteiseen taikka toistuvaan rahantarpeeseen. Kyseinen lainamuoto on kannattava, etenkin niissä tilanteissa, kun lisärahan tarve on toistuvaa.

Joustoluotoissa luotonantaja avaa asiakkaalleen luottotilin, jolle on ennakkoon määritelty tietty luottoraja. Luottotililtä lainanottaja voi tehdä nostoja, jotka onnistuvat kätevästi luottorajan puitteissa ja juuri silloin, kun rahantarve ilmenee. 

Kyseinen lainamuoto tulee monesti tarpeelliseksi, kun edessä on pidempi ulkomaanmatka. Ulkomailla kenelle tahansa voi ilmetä lisärahan tarvetta.

Joustoluotto palvelee asiakkaitaan miltei samalla tavalla, kuin luottokortti. Luottokortista poiketen joustoluottotililtä nostetut rahat siirtyvät suoraan asiakkaan omalle tilille, josta ne ovat nostettavissa haluttuun käyttötarkoitukseen. Joustoluoton kautta saadut rahat on mahdollista käyttää milloin vain ja mihin tarkoitukseen tahansa. 

Sen lisäksi, että joustoluotto palvelee pienissä jatkuvissa kuluissa, voidaan sitä käyttää myös suuremman kertaluontoisen asian hankintaan. Joustoluottoa on mahdollista hakea 2 000 - 60 000 euron suuruisina, jolloin sen avulla onnistuu, vaikka uuden auton hankinta. 

Yksi joustoluoton ehdottomista eduista on sen joustavuus ja vapaus, sillä luoton hakeminen onnistuu jo ennen, kuin itse lainantarve on syntynyt. Jonka jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus nostaa rahaa luottotilille määritellyn luottorajan puitteissa. Asiakkaat voivat siis jättää luottotilin odottamaan siihen asti, että rahantarve yllättää. On hyvä myös muistaa, että joustoluotoissa korkoa maksetaan ainoastaan luottotililtä nostetulle osuudelle. 

Joustoluoton takaisinmaksu käy puolestaan yhdessä taikka useammassa erässä. Jokainen yhtiö määrittää lainankulut itsenäisesti, jonka vuoksi myös joustoluottojen vertaileminen on tärkeää. Joustoluotot eivät yleensä myöskään vaadi vakuutta taikka henkilötakausta. Kulujen suuruus on myös täysin asiakaskohtainen seikka. Joustoluoton kulut määrittyvät luotonhakijan iän, elämäntilanteen sekä sen hetkisten tulojen mukaan. 

Myös tätäkin luottoa nostettaessa on tärkeää, varmistua omasta takaisinmaksukyvystä. 

Kulutusluotto

Kulutusluotto on kertalaina, jota voidaan hakea 2 000 - 60 000 euroa. Takaisinmaksuaikaa kulutusluotoille on yleensä mahdollista saada 1 - 15 vuotta. Puheena on yksi yleisimmistä vakuudettomista lainamuodoista, jonka käyttötarkoituksia on monia. Lainaa on mahdollista hakea esimerkiksi kodinkoneen ostoon taikka korjaamiseen, auton rahoittamiseksi sekä remontointiin. 

Kulutusluotto on nopea rahoitus yllättävään tarpeeseen. Luoton tarkoituksena on kattaa ihan mikä tahansa arkipäiväinen meno. Sen hakeminen onnistuu helposti verkossa, eikä näin ollen vaadi useita yhteydenottoja pankkiin. Kulutusluotot ovat myös monissa tilanteissa pikavippejä edullisempia sekä joustavampia. 

Kulutusluottojen vertailu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä sen tarjoajia löytyy markkinoilta satoja. Lainan lopulliset kulut vaihtelevat yrityskohtaisesti, jonka lisäksi niistä löytyy myös asiakaskohtaisia eroavaisuuksia. Todellinen vuosikorko vuonna 2011 myönnetyissä kulutusluotoissa oli noin 10 - 28 prosenttia, joka jo itsessään todistaa markkinoilta löytyvien kulutusluottojen suuret hintaerot. 

Kulutusluottoa haettaessa, tulee lainanottajan määritellä hakemukselleen tarkka lainasumma. Hakemuksen lähettämisen jälkeen palvelu vastaa lainatarjouksellaan, jonka asiakkaan tulee joko hyväksyä taikka hylätä. Mikäli lainatarjous hyväksytään, lainapalvelu maksaa asiakkaalleen sopimuksen mukaisen lainasumman kokonaisuudessaan hakemukselle määritetylle tilille. Kulutusluotossa asiakas maksaa korot sekä kulut koko lainasummalle, kun taas joustoluotossa korot tulevat maksettavaksi ainoastaan luottotililtä nostetulle summalle. 

Vertaislaina

Vertaislaina poikkeaa edellä listatuista lainoista huomattavilta osin. Tässä lainamuodossa rahoitus tulee pankin sekä rahoitusyhtiön sijaan suoraan yksityishenkilöiltä tai sijoittajalta. Vertaislainoissa lainalaitoksen tehtävänä on toimia ainoastaan välikätenä, saattaen lainanhakijat sekä lainanantajat yhteen. 

Kyseinen toiminta on huomattavasti pienempää, kuin muu lainatoiminta. Sen suosion on kuitenkin viimeisimpien vuosien aikana lähtenyt huomattavaan kasvuun, sillä  sijoittajat ovat ilmaisseet mielenkiintonsa vertaislainabisnestä kohtaan. 

Vertaislaina on maailman vanhin valuutan lainaamismuoto, joka on hiottu nykyaikaisempaan muotoonsa, eli verkkoon. Vertaislainoissa kaksi toisilleen tuntematonta henkilöä tekevät sopimuksen keskenään, pysyen anonyymina toisilleen koko sopimussuhteen ajan. Sen ansiosta lainanhakija saa itsellensä rahoituksen sekä sijoittaja lainaamalleen rahalle korkoa.

Luottokortti

Luottokortti on yleisin muoto hakea luottoa. Kyseessä on suosittu muovinen maksuväline, joka tarjoaa valtavan määrän etuja sekä joustavuutta omistajalleen. Luottokortilla on mahdollista tehdä nostoja sekä maksuja oman luottorajan sisässä. Joissakin tilanteissa luottokortilla tehdyt maksut pitävät sisällään myös korotonta maksuaikaa. 

Luottokorttimaksuja ei veloiteta kortin omistajalta välittömästi, vaan he saavat kootun laskun ostoistaan. Laskun maksaminen käy joustavasti, sillä luottokorttien eräpäivät ovat suhteellisen joustavia. 

Luottokortti on monille suomalaisille päivittäinen maksuväline, joka saattaa pelastaa perinteiset kauppareissut, jolloin varat ovat tiukassa. Sen ansiosta asiakkaan ei tarvitse alkaa laskemaan jokaista senttiä, kuten normaalin maksukortin kohdalla tulisi tehdä. 

Monet suosivat luottokorttia myös siksi, että sen avulla on helppo pitää kirjaa omista menoistaan. Tämä onnistuu, sillä luottokortti kirjaa kaikki maksut yhdelle laskulle ja lähettää listan laskutuskauden päätteeksi kortin omistajalle. Luottokortti toimii myös hyvänä vaihtoehtona lainalle, etenkin jos puheena oleva summa on suhteellisen pieni. 

Luottokortteja löytyy kahdenlaisia, maksuttomia sekä kuukausimaksullisia. Ennen kortin valitsemista niihin liittyvät kulut kannattaa lukea tarkasti läpi. Osa luottokorttiyhtiöistä tarjoaa maksuaikaa jopa 60 arkipäivää, eli mikäli lasku maksetaan ajallaan, ei maksettavaksi tule minkäänlaista korkoa. 

Korottoman kauden jälkeen luottokortin todelliset vuosikorot vaihtelevat voimakkaasti. Yleensä korko sijoittuu 5 - 20 prosentin välille. Vuosikoron päälle luottokorttiyhtiöt lisäävät kuluille marginaalikoron, joka on yleensä 5 - 10 prosenttia. 

Lisäksi kuukausimaksullisissa luottokorteissa voi olla lisänä erilaisia etuja, kuten matkavakuutus taikka pääsy lentokenttien lounge -tiloihin.  Kuukausimaksullisen luottokortin hankintaa kannattaa myös harkita sen mukaan, kuinka paljon kortille on käyttöä. 

Vakuudet sekä takaajat

Osa lainoista vaatii jonkinlaisen vakuuden. Yleisesti vakuuksia vaaditaan, kun kyseessä on pankkilaina. Reaalivakuus, toiselta nimeltään esinevakuus on varmistus siitä, että lainanantaja saa rahansa takaisin lainanottajalta. 

Vakuus otetaan käyttöön siinä vaiheessa, kun lainanottaja on jatkuvasti rikkonut takaisinmaksusopimusta. Tällöin pankki realisoi, eli myy vakuuden kattaakseen maksamattoman lainasumman. 

Reaalivakuudeksi pankki kelpuuttaa yleensä omistusasunnon, rahaston taikka metsää. Vakuuden tulee olla tarpeeksi arvokas, jotta sillä pystytään turvaamaan pankin tarjoama rahoitus. Mikäli vakuuden arvo on korkeampi, kuin maksamaton laina, palauttaa pankki loput saamistaan rahoista asiakkaalle. Mikäli tilanne on puolestaan toinen, jää puuttuva rahasumma asiakkaan maksettavaksi vielä vakuuden realisoinnin jälkeenkin. 

Reaalivakuus ei myöskään ole ainoa vaihtoehto pankkilainan saamiseksi. Joissakin tilanteissa lainaa myönnetään myös henkilötakauksella. Henkilötakaus tarkoittaa, että lainalla on takaaja, joka lupaa maksaa lainan, jos lainanottaja ei siihen itse pysty. Takaaja on 100% vastuussa lainasta ja vastaa siitä koko omaisuudellaan. Ennen takaajaksi lähtemistä on tärkeää harkita tarkkaan, mihin on ryhtymässä. 

Takaajia lainalla voi olla yksi tai useampia. Kaikista yleisin muoto on yhteisvastuullinen takaus. Tällöin jokainen lainan takaaja on velvollinen maksamaan lainasumman kokonaisuudessaan. Lainalaitoksen oikeuksiin kuuluu myös päättää, keneltä lainasumma tullaan perimään. Tämä tarkoittaa, että mikäli lainan takaajiksi ovat lupautuneet asiakkaan vanhemmat sekä hänen puolisonsa vanhemmat, voi lainalaitos vapaasti päättää kummalta hän lainarahoja vaatii. Tämä tarkoittaa, että mikäli tässä asiakkaan vanhemmat eivät lainaa pysty maksamaan, tulee takaussumma kokonaan hänen puolisonsa vanhempien maksettavaksi.