Kuinka löytää edullinen laina? 

Lainaa otettaessa monesti mieleen tulee sen suuret kulut sekä kuinka takaisinmaksu käy liikoja murhetimatta. Tästä syystä lainojen vertailu tulee kyseeseen ja on keskeisessä osassa lainaprosessia. Edullinen laina on takuulla jokaisen hakijan tavoitteena ja sen löytäminen vaatii kattavaa pohjatyötä. Yksi laina voi olla toiselle edullisempi, kuin toiselle. Toinen laina taas voi olla yhteen tarpeeseen parempi, kuin toiseen. 

Tässä artikkelissa kerromme, mihin edullisen lainan etsimisessä kannattaa kiinnittää huomiota ja miksi. 


Pikalaina

 • Lainanantajien määrä: 17
 • Lainamäärä: 100-1000€
 • Maksuaika: 1-36kk
 • Korot: 0,00-692,50%
Vertaa

Kulutusluotto

 • Lainanantajien määrä: 21
 • Lainamäärä: 1000-50 000€
 • Maksuaika: 1-56kk
 • Korot: 0,00-95,40%
Vertaa

Luottokortti

 • Luottokorttien määrä: 6
 • Lainamäärä: 1000-10 000€
 • Korot: 0,00-16,90%
Vertaa

Kuinka löydät edullisen lainan omaan tarpeeseen? 

Edullinen laina löytyy vain ja ainoastaan vertailemalla ja on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin kallis laina. Parhaiten lainan edullisuudesta voi varmistua, pyytämällä tarjouksia useammalta markkinoilta löytyvältä lainantarjoajalta. Lisäksi lainan hinta sekä sen edullisuus riippuu lainatyypistä. Joissakin lainoissa 5% korko on edullinen, kun taas toisissa lainatyypeissä kyseinen korko on asiakkaan ryöstämistä. Lainan korkoon vaikuttaa runsaasti myös sen suuruus ja takaisinmaksuaika. Pikavippiä otetaan yleensä pieniin tarpeisiin ja se maksetaan takaisin yhdessä taikka kahdessa erässä. Tällöin korko on korkea. Asuntolaina on taas pitkäaikainen sitoomus ja sen solmiminen on suuri askel itsenäisempään, mutta samalla myös lainaan sidottuun elämään. Asuntolainojen takaisinmaksuajat ovat pitkiä, mutta niiden korot ovat huomattavasti matalampia. Tästä huolimatta pankki nettoaa enemmän pieni korkosesta asuntolainasta, kun suuri korkosesta pikavipistä. 

Hae lainaa Ostosrahalta!

Hae lainaa Rahapalvelulta!

Lainan edullisuuteen vaikuttavat asiat 

Lainan edullisuuteen vaikuttavat monet tekijät. Yksi suurimmista on sen nimelliskorko. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainan korkoa yksinään ilman muita lainaan liitettäviä kuluja. Vuosikorko taas sisältää kaikki ylimääräiset kulut. Tästä syystä vuosikorko on luku, jota vertaillaan halvinta lainaa etsittäessä. Markkinoilta ei löydy lainaa, joka sisältäisi pelkän nimelliskoron. Kaikkiin, myös edullisimpiin lainoihin liittyy avausmaksuja sekä muita kuluja koron lisäksi. Lisämaksujen nimet vaihtelevat tarjoajan mukaan. 

Laina voi sisältää myös nostopalkkion tai vastaavan. Tämä on tavallinen kulu esimerkiksi joustoluotoissa. Nostopalkkio on sidottu jokaiseen yksittäiseen nostoon, eli joka kerta, kun lainanhakija nostaa lainaa tilille, veloitetaan häneltä nostopalkkiota. Nostopalkkio on monesti prosentuaalinen osuus lainasta. Kyseessä on todella tärkeä osa, joka tulee ottaa huomioon lainan kuluja laskettaessa.

Toinen yleinen maksu joka lisätään lainaan on tilinhoitokulu. Yleensä kyseessä on pieni alle 10 euron summa, joka veloitetaan kuukausittaisin. Lyhyessä lainassa tilinhoitomaksu ei ole suuri kulu, mutta pidemmässä lainassa tilinhoitomaksu voi vaikuttaa lainanhintaan sadoilla euroilla. Edullisen lainan löytäminen vaatii paljon selvittelyä ja huolellista työtä. Lainojen vertailu on kuitenkin palkitseva työ, sillä kuka haluaa maksaa enemmän, jos tarjolla on halvempaa. Parhaat kulutusluotot yhteenveto

1000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

2000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

3000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

5000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

10 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

20 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

50 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan


Milloin puhutaan edullisesta lainasta? 

Edullinen laina on aihe, joka tulee puhuttamaan ikuisesti. Ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa vastausta, mikä on halpa ja mikä ei. Joissakin tilanteessa lainanhakijalle edullisin vaihtoehto on hakea pikavippiä, toisissa tilanteissa parasmahdollinen vaihtoehto on taas joustoluotto. Tämä riippuu täysin siitä, millainen rahantarve sekä tilanne hakijalla on. 

Laissa on määritelty, että pikavippien vuosikorko ei saa nousta yli 50%. Tästä huolimatta monet pikavippien tarjoajat nostavat vuosikoron lähelle laissa määriteltyä korkokattoa. Joissakin pikavipeissä summa voi kuitenkin olla alle 50%, tämä tulee yleensä puheeksi sellaisissa tilanteissa, joissa laina maksetaan takaisin nopeasti. Pikavipin varjopuoli on kuitenkin se, että jos takaisinmaksu ei onnistu nopeasti taikka sovitusti, nousevat sen maksut niin korkeiksi, että se tekee lainanhakijasta maksukyvyttömän. 

Kulutusluotoissa korot kasvavat yleensä 5 - 10 prosenttiin. Kaikki alle 10% korolla myönnetyt kulutusluotot ovat kohtuullisella korolla varustettuja. Monet lainatarjoajat määrittelevät lainalle koron asiakkaan tekemä hakemuksen / riskiarvion mukaan. Yhdelle hakijalle korko voi siis olla 6%, kun toisella hakijalla se saattaa olla samassa summassa ja samalla maksuajalla 9%. Luonnollisesti matalanriskin asiakkaille, on tarjolla pienempi korkoprosentti, kun suuremman riskin asiakkaille. 

Kuten aikaisemmin kerroimmekin, lainantarjoajat kannattaa kaikissa tilanteissa kilpailuttaa. Kilpailuttaminen ei sido lainanhakijaa mihinkään ja on täysin ilmainen prosessi. 

Ennen lainanhakemista on myös hyvä miettiä, onko kyseessä sellainen lainasumma, jonka pystyt maksamaan takaisin ilman ongelmia. Täytyy myös muistaa, että laina tulee maksettavaksi korkoineen ja muine kuluineen, eli takaisinmaksettava summa kasvaa suuremmaksi, kuin saatu lainasumma. Lainaa ei saa misään tilanteessa hakea hetken päähänpistossa.

Ei myöskään ole järkevää ottaa lainaa, jonka takaisinmaksu ei onnistu maksuaikataulun mukaiseksi. Lisäksi jos takaisinmaksu tapahtuu myöhässä, kasvavat lainan korkokustannukset huomattavasti suuremmiksi. Jos valitset liian nopean laina-ajan hakemallesi lainalle, voi tämä suistaa sinut lainakierteeseen. Tällöin joudut hakemaan uutta lainaa maksaaksesi takaisin vanhan lainan. Ennen lainan hakemista kannattaa myös pohtia, onko lainarahan tarve todellinen ja tarvitsetko ostosta niin paljon, että siihen vaaditaan lainattua rahaa. Onko kyseinen ostos mahdollista tehdä esimerkiksi muutaman kuukauden huolellisen säästämisen jälkeen?

Lainanotto ei ole aihe häpeään, lainaa ottavan henkilön tulee vain tietää, että hän pystyy maksamaan sen takaisin. Lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa ihan mihin tahansa huvitteluun ja sitä suositellaankin haettavaksi vain välttämättömien menojen kattamiseksi. Lisäksi on hyvä muistaa, että haettaessa lainaa netissä, on hakijalla oikeus perua se 14 vuorokauden sisällä. 14 päivän peruutusoikeus on määritelty laissa.

Jotta lainan ottaminen on turvallista, tulee oman taloudellisen tilanteen olla tasapainossa. Tämä takaa takaisinmaksukykysi. Jokaisessa tilanteessa lainanottajalle tulee maksettavaksi suurempi summa, kuin itse laina. Oletko valmis siihen? 

ostosraha etusivuLainaa Ostosrahalta

Ostosraha tarjoaa parasta mahdollista palvelua sekä auttaa asiakkaitaan löytämään juuri heille sopivan lainaratkaisun. Yrityksellä on kokemusta jo yli 10-vuoden ajalta, sillä he ovat toimineet vuodesta 2005 alkaen. Kyseessä on vastuullinen rahoitusyhtiö, jolla on yli 45 miljoonan ihmisen kokonaismarkkina viidessä eri EU-maassa. 

Lainaa Ostosrahalta voit hakea alkaen 400 eurosta 10 000 euroon asti. Laina-aika on mahdollista määrittää 12 kuukaudesta 96 kuukauteen, haetusta lainasummasta riippuen. 

Hae lainaa Ostosrahalta!

Rahapalvelu Lainaa Rahapalvelulta 

Rahapalvelu on nopea lainantarjoaja. Heillä lainanhaku on täysin maksutonta ja laina siirretään tilille jopa 15 minuutissa. Lainat eivät sisällä nostopalkkioita taikka muita piilokuluja. Lainannostajalle tulee maksettavaksi pelkästään korko. Lisäksi takaisinmaksu onnistuu joustavasti sillä maksuaikaa on jopa 36 kuukautta. Kyseessä on suosittu palvelu, jolta löytyy useita pankkejakin onnellisemmat asiakkaat. Lainan nostaminen onnistuu 50 eurosta 4 000 euroon. 

Hae lainaa Rahapalvelulta!