Kilpailuta seuraavat palvelut 


Blue Finance lue arvostelu
100 € - 5 000 €
 • Luottoa 100– 5 000€
 • Laina-aika 4–44 kk
 • Todellinen vuosikorko 26.4%–30.6%

Esimerkki Blue Finance: tyypillisen 5 000 euron joustoluoton todellinen vuosikorko on 30,6%, 12kk maksuajalla. Takaisin maksettava summa, kaikki kulut (korot ja muut kulut) huomioituna on 5 760,96€.

1 € - 20 000 €
 • Hae lainaa 1–20 000 euroa
 • Laina-aika 1–10 vuotta
 • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€

300 € - 2 000 €
 • Lainaa 300–2 000 euroa
 • Nimelliskorko maksimissaan 19,9%
 • Laina-aika 4–36 kuukautta

2 000€ luotto, 12 kk takaisinmaksuajalla. Lainan nimelliskorko 19,9%, hoitokulut 0,01% lainan määrästä päivässä, maksimissaan kuitenkin 150€/vuosi. Avausmaksu on 0€. Lainan todellinen vuosikorko on 29,6%. Lainan takaisinmaksettavaksi summaksi tulee 2 295 euroa.

Komplett Bank lue arvostelu
1 000 € - 50 000 €
 • Hae lainaa 1000–50 000 euroa
 • Markkinoiden joustavin takaisinmaksu
 • Nimelliskorko 4,9%–19,9%

Esimerkki: KomplettBank 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 15,33%, 5v maksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 235€ x 60= 14 070€. Kokonaiskulut 4 070€.


Johdanto aiheeseen 

Lainaa netistä on mahdollista hakea sadoista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin, riippuen toivotusta lainamuodosta sekä henkilökohtaisesta rahatilanteesta. 

Nykyään lainojen kilpailuttaminen onnistuu myös helposti kauttamme. Täyttämällä alapuolelta löytyvän lainahakemuksen, kilpailuttaa yhteistyökumppanimme yli 20 pankkia sekä lainalaitosta. Hakemuksen täyttäminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista. Se ei myöskään velvoita jatkotoimiin. Sinulla on siis oikeus verrata tarjouksia toisiinsa kaikessa rauhassa ja päättää jatkosta. 

Näin haet lainaa netistä 

Lainan hakeminen verkossa on helppoa, eikä lainahakemuksen täyttäminen sido sinua mihinkään. Lainamuotoja netistä löytyy myös useita erilaisia. Yleisimmät lainalaitosten tarjoamat lainamuodot ovat pikalaina, kulutusluotto sekä joustoluotto. Jokaisessa lainamuodossa on eroavaisuutensa ja onkin tärkeää kartoittaa oma lainantarve, ennen lainatarjouksen hyväksymistä. 

Pikalainat 

Pikalainat ovat yksi suosituimmista lainamuodoista netissä. Kyseessä on muoto, jossa lainaa voidaan hakea 200 - 2 000 euroa. Pikalainoille yleistä on, että lainarahat siirtyvät asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Lainarahojen saantinopeus riippuu kuitenkin, mihin aikaan lainahakemus on tehty. Pikalainoille tyypillistä on myös niiden lyhyet takaisinmaksuajat.

Pikalainojen hinnat vaihtelevat yritys- sekä asiakaskohtaisesti ja siksi lainatarjouksen läpikäyminen on erityisen tärkeää. 

Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat kertaluottoja, joita on mahdollista saada 2 000 - 50 000 euroa. Kulutusluoton takaisinmaksuaika on luonnollisesti myös pikalainaa pidempi. Takaisinmaksuajat vaihtelevat 1 - 15 vuoden välillä. 

Kyseessä on kertaluotto, jonka käyttötarkoitus on pikalainaa laajempi. Nopeimmillaan kulutusluotto voidaan maksaa asiakkaan tilille jopa samana päivänä hakemuksen hyväksymisestä.

Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä muut rahoituslaitokset. Pankkien sekä rahoituslaitosten ehdot voivat kuitenkin vaihdella huomattavasti. Yksi suurimmista eroavaisuuksista on, että monissa tilanteissa pankkien kulutusluotoissa asiakkaalta tulee löytyä reaalivakuus tai henkilötakaaja. 

Myös kulutusluottojen hinnat voivat erota suuresti toisistaan. Tästä syystä niiden kilpailuttaminen sekä tarjousten tarkka läpikäyminen on tärkeää. Lisäksi suurimmissa kulutusluotoissa lainanhakijan tulee olla 21-26 vuotias, riippuen palvelusta. 

Joustoluotot 

Joustoluotolla on mahdollista rahoittaa kertaluontoisia sekä jatkuvia tarpeita. Joustoluotoissa asiakkaalle avataan luottotili, johon heille määritetään asiakaskohtainen luottoraja. Luottoraja voi vaihdella 1 000 - 50 000 euron välillä. Joustoluotoissa asiakkaat voivat tehdä nostoja omalta luottotililtään, sopimukselle määritellyn luottorajan puitteissa. 

Kyseinen lainamuoto on käytännöllinen, jos tarvittava lainasumma ei ole täysin tiedossa taikka tarve on jatkuva. Joustoluotto onkin verrattavissa luottokorttiin, mutta noston tehtyäsi, saat rahat omalle tilille käytettäväksi. Myös joustoluottojen hinnat vaihtelevat huomattavasti. Tästä syystä niiden vertailu on kannattavaa. 

Opas lainanhakuun 

Lainanhaussa maltti on valttia. Joissakin tilanteessa aikaa ei kuitenkaan ole riittävästi syvällisen vertailun tekemiseksi. Siksi suosittelemmekin pyytämään lainahakemusta ainakin muutamalta lainantarjoajalta sekä vertaamaan näitä keskenään. 

Ennen lainanhakua on myös tärkeää miettiä, kuinka paljon lainaa on mahdollista hakea ja millaisella maksuajalla se on mahdollista maksaa takaisin. Kyseessä on tärkeimmät hakuun liittyvät kysymykset, sillä lainarahaa ei kannata hakea yli taikka ali oman tarpeen. On hyvä muistaa, että lainaraha ei ole koskaan ilmaista, jonka vuoksi sitä ei kannata hakea ylimääräistä. Tilanteissa, joissa tarkka tarve ei ole tiedossa, suosittelemme tutustumaan yritysten joustoluottoihin, joissa kuluja veloitetaan ainoastaan tilille nostetusta summasta. Lainaa ei kannata myöskään hakea alle oman tarpeen, sillä joissakin tilanteissa lisälainan saaminen voi koitua ongelmaksi. 

Lisäksi lainarahan takaisinmaksu kannattaa suunnitella huolella. Laina-aikaa ei kannata määrittää liian pitkäksi, sillä lainaraha ei missään tilanteessa ole ilmaista. Kuukausieriä ei myöskään tulisi määritellä liian suuriksi, sillä liian lyhyt takaisinmaksuaika voi helposti johtaa maksuongelmiin tai lainakierteeseen. 

Saadessasi tarjoukset halutuilta lainapalveluilta, tulee huomio kiinnittää koron sekä yksittäisien kulujen sijaan todelliseen vuosikorkoon. Tämä siksi, että todellinen vuosikorko kertoo totuuden lainan kokonaishinnasta.

Lisää lainanhakuun liittyviä vinkkejä löydät täältä!

Yleisimmät ehdot lainan saamiselle: 

Lainanhakuun liittyy myös joitakin yleisiä ehtoja, jotka listasimme alapuolelle. 

 • Lainaa haettaessa, tulee hakijan olla vähintään 18-vuotias. Joissakin tilanteissa palvelut ovat määrittäneet iän tätäkin korkeammalle, jopa 26-vuoteen 
 • Useimmissa tilanteissa lainanhakijalla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä taikka aikaisempia lainoja samalta lainapalvelulta 
 • Hakijalla tulee olla Suomen kansalaisuus sekä vakituinen osoite Suomessa 
 • Hakijalta tulee löytyä suomalainen matkapuhelinliittymä sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten 
 • Hakijalla tulee olla suomalainen pankkitili 
 • Lisäksi lainapalvelut vaativat lähes aina säännöllisiä tuloja, on kuitenkin tilanteita, joissa tämä ehto ei päde