Onko ensimmäinen oma auto ajankohtainen vai haaveiletko uudesta autosta, joka vaatii välirahaa? Autolainoja löytyy monenlaisia ja niitä on mahdollista hakea pankilta sekä rahoituslaitoksilta. Aikaisempien lisäksi myös useat autokaupat tarjoavat asiakkailleen osamaksusopimuksia. Suurimmaksi ongelmaksi autorahoituksissa muodostuukin tarjonnan sijaan se, kuinka löytää edullisin autolaina. 

Tässä artikkelissa kerromme erilaisista lainamahdollisuuksista ja siitä kuinka kilpailuttaa itselle edullinen autorahoitus. Mikäli uusi auto on toivelistan kärjessä, suosittelemme jatkamaan lukemista. 

Kilpailuta parhaat lainat täyttämällä alapuolelta löytyvä hakemus

Edullinen autorahoitus - näin onnistut vertailussa 

Edullisen autorahoituksen löytäminen voi olla haastavaa sekä aikaa vievää. Vaihtoehtoja on monia, eikä aika millään meinaa riittää palveluiden kontaktoimiseen. Lisäksi lainaa on mahdollista saada vakuudettomana sekä vakuudellisena. Kaikki vaihtoehdot herättävät valtavan määrän kysymyksiä sekä pohdintaa siitä, mikä muoto on itselle se parhain. Alla kerromme, kuinka edullisimman sekä parhaan lainan löytäminen oikein onnistuu. 

Hanki edullinen autorahoitus näillä vinkeillä 

Auton hankintaa mietittäessä vaihtoehtoja on normaalia enemmän. Tästä huolimatta suosittelemme vertailemaan eri tuotteet huolella läpi, sillä lainaa on mahdollista hakea vakuudettomana ja vakuudellisena (vakuutena monissa tilanteissa toimii ostettu auto). Lisäksi autolainoja myöntäviä tahoja on enemmän, kuin aluksi ajatellaan. 

Autorahoituksia vertailemalla sinulla on mahdollisuus säästää sadoista tuhansiin euroihin rahaa. Vertailu onnistuu vaivattomasti esimerkiksi täyttämällä lainahakemus sivustollamme sekä vertailemalla tätä kautta saatuja tarjouksia. Tästä kerromme lisää alapuolella. 

Vertaile vakuudettomat lainat meillä ja löydä edullisin autolaina

Me Lainat.fi sivustolla mahdollistamme lainojen vertailun helposti sekä turvallisesti. Hakemuksen täyttäminen käy kätevästi sivustomme kautta ja sen täyttäminen on helppoa. Hakemusta varten tarvitset vain tiedon toivotusta lainasummasta, takaisinmaksuajasta sekä tietenkin kuukausituloistasi. 

Hakemuksen täytön jälkeen lähetämme sen jopa 25 lainapalvelulle, jotka puolestaan laskevat juuri sinulle räätälöidyn lainatarjouksen ja lähettävät sen OmaRahoitus -sivustollesi. OmaRahoitus -sivustolle pääset kirjautumaan heti, kun olet täyttänyt sekä lähettänyt aikaisemmin mainitun lainahakemuksen. 

Kaikki lainapalvelut ovat Finanssivalvonnan hyväksymiä luotettavia toimijoita. Hakemuksen täyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään. Voit täyttää hakemuksen ilmaiseksi ja jos sopivaa tarjousta ei löydy, olet oikeutettu hylkäämään kaikki sinulle lähetetyt tarjoukset. 

Lainaa on mahdollista hakea 2 000 - 60 000 euroa ja laina-aika tulee määrittää 1 - 15 vuoden välille. Tarjouksien määrä on täysin asiakaskohtaista. Se on riippuvainen muun muassa lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta sekä tietenkin takaisinmaksukyvystä, joka määritellään tulojen mukaan. 

Vakuudetonta autolainaa haettaessa lainamuodoksi määräytyy yleensä kulutus- tai joustoluotto. Lainojen hinnat ovat täysin henkilökohtaisia. Tarkka hinta on mahdollista selvittää ainoastaan lainatarjouksia pyytämällä. 

Vakuudettomat sekä vakuudelliset autolainat pankilta 

Myös pankit myöntävät autorahoituksia ja joissakin tilanteissa juuri se voi olla markkinoiden edullisin autolaina. Pankit tarjoavat asiakkailleen erilaisia lainatuotteita, jotka voivat mukailla kulutusluotoille määriteltyjä ehtoja. Kulutusluoton tyylisiä lainoja on mahdollista hankkia myös pankilta, mutta heidän ehdottomasti suosituin lainamuoto on perinteinen pankkilaina. Pankkilaina vaatii kuitenkin yleensä takaajan taikka vakuuden. Vakuudeksi hyväksytään yleensä omistusasunto taikka oston kohteena oleva ajoneuvo. 

Pankkilainojen vertaileminen käy helposti kontaktoimalla toivottua pankkia sekä pyytämällä tarjousta. 

Löytyykö edullisin autolaina sittenkin autokaupasta? 

Autolaina ei kaikissa tilanteissa tule tarpeelliseksi, sillä osa autokaupoista myy autoja osamaksulla. Osamaksu sopimuksia on monenlaisia ja niihin perehtyminen on erityisen tärkeää. Osamaksu on suosittu sekä käytetty tapa hankkia auto.

Autoa hankittaessa suosittelemme siis huomioimaan myös autoliikkeiden omat tarjoukset. Nämä eivät kuitenkaan ole saatavilla, jos auto hankitaan yksityishenkilöltä. 

Valtavat hintaerot autolainoissa ovat puhuttaneet mediassa

Autolainojen vertaileminen on tärkeää, sillä markkinoilta löytyy useita erilaisia toimijoita. Jokaisella yrityksellä on omat sääntönsä sekä ehtonsa, joiden sopivuus on aina asiakaskohtaista.

Autolainojen hintaeroihin vaikuttavat palveluiden määrittämät kulut sekä korot. Palvelut tarjoavat lainojaan täysin erilaisilla ehdoilla sekä kuluilla, joka aiheuttaa valtavaa vaihtelua markkinoilla. 

Vertailussa kannattaa muistaa, että halvempi korko ei takaa halvempaa lainaa. Tukena lainavertailussa tulisi käyttää todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko huomioi kaikki muut lainalle määritetyt kulut, kuten perustamismaksu, laskutuslisät ja monet muut palvelukohtaiset lisät. 

Autolaina vai leasing sopimus? 

Joskus kuvioihin voi tulla myös leasingsopimukset. Autojen leasingsopimukset tarkoittavat auton vuokraamista tietylle ajanjaksolle, ennakkoon määritellyillä ehdoilla. Yleensä autojen leasingsopimukset ovat 2 - 5 vuoden mittaisia ja sitä maksetaan kuukausittain. 

Autojen leasing ei yleensä ole kaikista halvin vaihtoehto, mutta helppoudesta nauttiville se voi olla ainoa oikea valinta. Usein leasingsopimukseen kuuluvat erilaiset tekniset huollot, määräaikaishuollot sekä vakuutukset. Osa palveluista pitää sisällään myös renkaiden vaihdon sekä säilytyksen.

Leasingsopimusta mietittäessä tulee ottaa huomioon, että huolto-ohjelman ulkopuoleiset korjaukset ovat asiakkaan omalla vastuulla. 

Kyseistä sopimusta kannattaa harkita etenkin, jos auton vaihto tapahtuu tasaisin väliajoin tai jos sopimuksen tehnyt henkilö on autonkorjaustaitoinen. Hoitamalla sopimuksen ulkopuoleiset korjaukset itse, voi asiakas säästää valtavan määrän rahaa. 

Muuta auton hankintaan liittyvää 

Uutta taikka käytettyä autoa hankittaessa tulee muistaa, että auto ei ole koskaan hyvä sijoituskohde. Auton arvo romahtaa välittömästi, kun se ajetaan ulos liikkeestä, jonka jälkeen arvo laskee tasaiseen tahtiin.

Osamaksua mietittäessä on hyvä huomioida, että osa autokaupoista tarjoaa osamaksusopimuksia, joiden kuukausierät ovat todella pieniä, mutta viimeinen maksettavaksi tuleva erä yllättää sen suuruudellaan. Jokainen sopimus on tärkeää käydä tarkoin läpi ennen allekirjoittamista. 

On myös hyvä muistaa, että auton arvon muuttumista ei ole mahdollista ennustaa etukäteen. Joissakin tilanteissa arvo voi romahtaa niin paljon, että autosta ei ole mahdollista saada takaisin edes jäljellä olevaa lainaa. Samalla tämä tarkoittaa, että autoa myytäessä, ei sen ostohinta kata olemassa olevaa lainaa. 

Autolainoissa takaisinmaksun nopeuttaminen voi myös osoittautua ongelmaksi, sillä joissakin sopimuksissa ennakkoon maksettu summa kohdistuu automaattisesti seuraavaan laskuun. Tämä ei siis pienennä muita kuluja millään tavalla, vaan laina pitää sisällään samat korot sekä kulut, mitä ajallaan maksettu laina. 

Onnistuneeseen lainavertailuun kannattaa käyttää aikaa. Vertailu on hyvä aloittaa esimerkiksi sivustoltamme löytyvän lainahakemuksen täyttämisellä.