Jousto

Äärimmäisen suosittu Jousto-maksupalvelu toimii yli 2 500 suomalaisessa verkkokaupassa. Asiakas voi tuolloin valita saatavilla olevien maksutapojen joukosta joko kätevän Jousto Laskun tai Jousto osamaksun.

Etsitkö joustoluottoa?

"Jousto" on oma palvelunsa, mutta voit hakea joustoluottoa alla olevien palveluntarjoajien avulla.

Saldo

9.6/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Fellow Pankki

9.5/10
Lainaa1 000-30 000 €
Laina-aika24-120 kk
NimelliskorkoAlk. 7 %
KuukausimaksuMax. 0,01 % luoton määrästä /pvä

Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen, ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 € lainalle on 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 € välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463 €.

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,99-18,99 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Ferratum

9/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Jousto – verkkokauppojen helppo ja turvallinen maksutapa

Jousto on verkkokauppojen käyttämä maksupalvelu. Yrityksen palveluja tarjoaa noin 2 500 suomalaista verkkokauppaa. 

Jousto tarjoaa asiakkailleen kaksi erilaista tuotetta. Tuotteet ovat Jousto Lasku ja Jousto Osamaksu. Nämä vaihtoehdot ovat parhaillaan tuhansien suomalaisten käytössä viikoittain. Palvelu takaa, että tekemäsi verkko-ostot hoituvat Jouston ansiosta turvallisesti ja helposti.

Luotettavuus on kuluttajien maksupalvelulta vaatima ykkösedellytys. Jouston mukaan yrityksen palvelu on täysin turvallinen, eikä asiakkaiden tarvitse olla huolissaan rahojensa suhteen. Turvallisuus on taattu, valitsi asiakas sitten palvelun tarjoaman lasku- tai osamaksuvaihtoehdon. 

Jousto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa tuotteet joko kokonaisuudessaan laskulla tai osissa osamaksulla. Alta löydät lisätietoa molemmista vaihtoehdoista: Jousto laskusta ja Jousto osamaksusta.

Jousto lasku

Verkko-oston yhteydessä asiakkaan tulee valita itselleen sopivin maksutapavaihtoehto. Jouston kohdalla asiakkaan tulee päättää, maksetaanko ostos kerralla laskun muodossa vai osamaksulla. Laskun valitessaan asiakas saa ostokselle 30 vuorokautta maksuaikaa tilauksen käsittelystä lähtien. Kuluja laskusta koituu ainoastaan 2,90 euron suuruisen laskutuslisän verran.

Jousto laskua käytettäessä maksuun ei lisätä lainkaan nimelliskorkoa, vaan ainoa ostokseen lisättävä kulu on 2,90 euron laskutuslisä. Lasku on mahdollista muuttaa myös osamaksuksi Jousto -palvelun verkkosivuilla. 

Jousto osamaksu 

Jousto osamaksu on vaihtoehto, jota on mahdollista hakea verkkokaupasta tehdyille ostoksille. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden verkkokauppaostosten maksuun vähintään 9,90 euron erissä.

Jousto osamaksua käytettäessä saat ostetun tuotteen käyttöösi jo ennen ensimmäistä maksuerää. Osamaksu on mahdollista hoitaa 3–36 erässä.

Jousto ja tuotteiden palautus 

Monet takuulla miettivät, mitä tapahtuu, jos Jousto osamaksulla tehty ostos halutaan palauttaa. Näissä tilanteissa kauppiaan tulee tehdä ilmoitus Jousto-palveluun. Ainostaan kauppiaan ilmoitus katkaisee tilaukseen liittyvän laskutuksen, joten menettely vaatii kaikkien kolmen osapuolen yhteistyötä.

Mikäli asiakkaalla on Jousto-palvelu käytössään, onnistuu palautus täysin ilmaiseksi. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että kauppias on peruuttanut tilauksen 45 vuorokauden aikana ja asiakas on lisäksi noudattanut 14 vuorokauden palautusaikaa. 

Peruutuksen teon jälkeen Jousto mitätöi ja peruuttaa kaikki 45 vuorokauden aikana kertyneet laskutusmaksut ja korot. 

On kuitenkin syytä huomioida, että joillakin aloilla peruutusehdot poikkeavat kuluttajasuojalain pykälästä. Näissä tilanteissa peruutus ei aina ole maksutonta.

Jos kauppiaalle maksettava peruutusmaksu suoritetaan Joustolla, perii palvelu asiakkaalta 2,90 euron laskutusmaksun ja osamaksukoron jäljelle jäävälle pääomalle. 

Kuluttajansuojaa koskeva EU-direktiivi muutettiin vuonna 2014  

Monet verkkokauppoja käyttävät pähkäilevät takuulla, kuinka palautukset verkkokauppaostoissa onnistuvat ja millaisia velvollisuuksia asiakkailla on näissä tilanteissa. 

Kuluttajansuojaa koskevaa EU-direktiiviä muutettiin 13. kesäkuuta 2014. Suurin muutos tehtiin juurikin verkko-ostoja koskettavaan säädäntöön.

EU-direktiivissä haluttiin säilyttää hyväksi todettu ja kuluttajien suhteellisen hyvin tuntema 14 päivän palautusoikeus. Suurin muutos oli kuitenkin tuotteen palauttamista koskeva ilmoittamisvelvollisuudessa. 

Muutoksen jälkeen verkko-ostoja tehtäessä on vielä aiempaakin tähdellisempää tutustua liikkeiden sopimusehtoihin. Tämä on tärkeää etenkin silloin, kun käytössä on ulkomainen verkkokauppa. Ehtoja tarkistettaessa huomio kannattaa kiinnittää palautusmaahan ja kyseisen maan sen hetkisiin palautusehtoihin. 

Huomioithan, että palautus kannattaa tehdä kaikissa tilanteissa kirjallisesti. Sähköposti on monissa tilanteissa nopein ja turvallisin vaihtoehto. 

Suomalaisen kuluttajan näkökulmasta säännös vaikuttaa verkko-ostoihin vain vähäisissä määrin. Kesäkuun 2014 jälkeen asiakkailla ei ole automaattisesti enää mahdollisuutta jättää tuotetta hakematta postista tai palauttaa sitä verkkokaupalle.

Ainoa konkreettinen muutos on, että kuluttajan tulee tehdä kirjallinen ilmoitus palautuksesta / peruutuksesta. Tämän jälkeen tuote tulee palauttaa myyjälle ilman ylimääräisiä viivytyksiä. Palautuksen tulee tapahtua viimeistään 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä. 

Muutos kuulostaa mitättömältä, ainakin niiden kuluttajien näkökulmasta, jotka ovat jo kauan suorittaneet ostoksia eurooppalaisista verkkokaupoista. 

Seitsemän vuotta sitten voimaan tulleen sääntelyn päätavoitteena on eri maiden välisten sääntöjen yhdenmukaistaminen. Muutoksen toivotaan lisäävän kuluttajien luottamusta rajat ylittävien kauppojen tekemiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Jousto on noin 2 500 suomalaisessa verkkokaupassa toimiva maksupalvelu. Asiakas voi valita maksutavakseen joko Jousto laskun tai jousto osamaksun.

Laskun valitessaan asiakas saa ostokselleen 30 vuorokautta maksuaikaa (tilauksen käsittelystä lähtien). Laskusta koituu lisäkuluja 2,90 euron suuruisen laskutuslisän verran.

Jousto osamaksua hakea verkkokaupasta tehdyille ostoksille. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden verkkokauppaostosten maksuun vähintään 9,90 euron erissä. Jousto osamaksua käytettäessä ostetun tuotteen saa käyttöönsä jo ennen ensimmäistä maksuerää. Osamaksun voi hoitaa 3–36 erässä.
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.