Monet verkkokauppaostoja aikaisemmin tehneet ovat takuulla törmänneet Jousto nimiseen palveluun. Kyseessä on monissa verkkokaupoissa esiintyvä yritys, jonka tehtävä on kuitenkin monille kuluttajille epäselvä.

Tässä artikkelissa kerromme mikä on Jousto ja millaisia palveluita se tarjoaa asiakkailleen. Lisää aiheesta alapuolelta. 

Vertaile turvalliset lainat täyttämällä hakemus 

Jousto - verkkokauppojen turvallinen sekä helppo maksutapa 

Jousto on verkkokauppojen tarjoama maksupalvelu. Tällä hetkellä se on myös johtava toimija suomen markkinoilla. Yrityksen palveluita tarjoaa jo yli 4 000 suomalaista verkkokauppaa. 

Jousto tarjoaa asiakkailleen kaksi erilaista tuotetta. Tuotteet ovat Jousto Lasku sekä Jousto Osamaksu. Nämä vaihtoehdot ovat parhaillaan tuhansien suomalaisten käytössä viikoittain. Palvelu takaa, että tekemäsi verkko-ostot hoituvat turvallisesti sekä helposti Jouston ansiosta.

Luotettavuus on ykkösehto, mitä kuluttajat vaativat maksupalvelulta. Jousto vakuuttaa, että heidän palvelunsa on täysin turvallinen, eikä asiakkaiden tarvitse olla huolissaan rahojensa turvallisuudesta. Turvallisuus on taattu, valitsi asiakas sitten palvelun tarjoaman lasku taikka osamaksu vaihtoehdon. 

Jousto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa tuotteet kokonaisuudessaan laskulla taikka osissa osamaksulla. Lisätietoa molemmista vaihtoehdoista löydät alapuolelta. 

Jousto lasku

Verkko-ostoa tehdessä, tulee asiakkaan valita itselleen sopivin maksupalvelu. Valittaessa Jousto, tulee asiakkaan vielä päättää maksaako ostoksen kerralla laskun muodossa vai osamaksulla. Valitessa laskun, saa asiakas 14 vuorokautta maksuaikaa ostokselle. Kuluja laskusta koituu ainoastaan 4,90 euron suuruinen laskutuspalkkio. 

Jousto laskua käytettäessä, ei maksuun lisätä ollenkaan nimelliskorkoa, ainoa kulu joka ostokseen tullaan lisäämään on 4,90 euron laskutuslisä. Lasku on mahdollista muuttaa myös osamaksuksi Jousto -palvelun verkkosivuilla. 

Jousto osamaksu 

Jousto osamaksu on vaihtoehto, jota on mahdollista hakea verkkokaupasta tehdyille ostoille. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden maksaa verkkokauppaostokset mukavissa ja itselle sopivissa erissä. Jousto osamaksua käytettäessä, saat ostetun tuotteen käyttöösi ennen kuin sinun tarvitsee huolehtia edes tuotteen ensimmäisen erän maksusta. Palvelu tarjoaa osamaksut 5 000 euroon asti ja ensimmäiselle laskulle on mahdollista saada jopa 14 vuorokautta maksuaikaa. Osamaksu on mahdollista hoitaa 3 - 24 erässä.

Osamaksu valinnan jälkeen, lähetetään asiakkaalle luottosopimus laskulla taikka paperipostilla. Jousto tarjoaa osamaksuja 29 prosentin vuosikorolla. Vuosikorko lasketaan jäljellä olevalle luotolle. Koron lisäksi Luotto lisää summaan 4,90 euron laskutusmaksun.

Sopimuksen teon jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus muuttaa osamaksu Jouston joustavaan maksusuunnitelmaan. Tässä suunitelmassa maksat kuukausittain 1/100 olemassa olevasta velasta. Huomioithan, että yhden erän maksun tulee olla kuitenkin vähintään 9,90 euroa. 

Esimerkiksi asiakaas tekee 2 000 euron verkkokauppaoston ja valitsee Jousto osamaksusopimuksen, voidaan takaisinmaksu suunnitella seuraavasti. Ostoksen kokonaishinta on 2 000 euroa. Asiakas maksaa ostoksen 12 saman suuruisessa, eli 194 euron kuukausierässä. Palvelun määrittämä todellinen vuosikorko on 39,78%. Näillä luvuilla luoton kokonaismaksuksi muodostuu 2386,70 euroa. 

Jousto ja tuotteiden palautus 

Monet takuulla miettivät myös mitä tapahtuu, jos Jousto osamaksulla tehty ostos halutaan palauttaa. Näissä tilanteissa kauppiaan tulee tehdä ilmotus Jousto -palveluun. Ainostaan kauppiaan ilmoitus katkaisee tilaukseen liittyvän laskutuksen. 

Mikäli asiakkaalla on Jousto -palvelu käytössään, onnistuu palautus täysin ilmaiseksi. Tämä kuitenkin edellyttää, että kauppias on peruuttanut tilauksen 45 vuorokauden aikana, jonka lisäksi asiakkaan tulee noudattaa 14 vuorokauden palautusaikaa. Peruutuksen teon jälkeen Jousto mitätöi sekä peruuttaa kaikki 45 vuorokauden aikana kertyneet laskutusmaksut sekä korot. 

On kuitenkin hyvä huomioida, että joillakin aloilla peruutusehdot poikkeavat kuluttajasuojalain pykälästä. Näissä tilanteissa peruutus ei aina ole maksutonta. Jos kauppiaalle maksettava peruutusmaksu suoritetaan Joustolla, perii palvelu asiakkaalta 4,90 euron laskutusmaksun sekä osamaksukoron jäljelle jäävälle pääomalle. 

Kuluttajasuojaa koskeva EU-direktiivi ja sen muutos 

Monet verkkokauppoja käyttävät pähkäilevät takuulla, kuinka palautukset verkkokauppaostoissa onnistuvat ja millaisia velvollisuuksia asiakkailla on näissä tilanteissa. Kuluttajasuojaa koskevaa EU-direktiiviä muutettiin 13. kesäkuuta 2014. Suurin muutos tehtiin juurikin verkko-ostoja koskettavaan säädäntöön.

EU-direktiivissä haluttiin säilyttää hyväksi todettu sekä kuluttajille tuttu 14 päivän palautusoikeus. Suurin muutos oli kuitenkin tuotteen palauttamista koskeva ilmoittamisvelvollisuudessa. 

Muutoksen jälkeen verkko-ostoja tehtäessä on aikaisempaakin tärkeämpää tutustua liikkeiden sopimusehtoihin. Se on tärkeää etenkin, kun käytössä on ulkomaalainen verkkokauppa. Ehtoja tarkistettaessa kannattaa huomio kiinnittää palautusmaahan sekä maan sen hetkisiin palautusehtoihin. 

Huomioithan, että palautus kannattaa tehdä kaikissa tilanteissa kirjallisesti. Sähköposti on monissa tilanteissa nopein sekä turvallisin vaihtoehto. 

Suomalaisen kuluttajan näkökulmasta säännös vaikuttaa vain vähäisissä määrin verkko-ostoihin. Kesäkuun 2014 jälkeen asiakkailla ei ole automaattisesti enää mahdollisuutta jättää tuotetta hakematta postista taikka palauttaa sitä verkkokaupalle.

Ainoa konkreettinen muutos on, että kuluttajan tulee tehdä kirjallinen ilmoitus palautuksesta / peruutuksesta. Tämän jälkeen tuote tulee palauttaa myyjälle ilman ylimääräisiä viivytyksiä. Palautuksen tulee tapahtua viimeistään 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä. 

Muutos kuulostaa takuulla mitättömälle ainakin niiden kuluttajien korvaan, jotka ovat jo kauan aikaa tehneet ostoksia Eurooppalaisista verkkokaupoista. Viisi vuotta sitten voimaan tulleen sääntelyn päätavoitteena onkin yhdenmukaistaa eri maiden välisiä sääntöjä. Muutoksen toivotaan lisäävän kuluttajien luottamusta rajat ylittävien kauppojen tekemiseen ja toisinpäin, kun vienti kohdistuu Suomen rajojen ulkopuolelle. 

Laina.fi
  • Hae lainaa 4 000–10 000 euroa
  • Laina-aika 36–84 kk
  • Nimelliskorko 4%–19,9%

Esimerkki: Laina.fi 4000€ todellinen vuosikorko 23,96% 36kk takaisinmaksu, eli 158,43€ x 36 = 5 703,63€. Kokonaiskulut 1 703,63€.