Kilpailuta autolainat täyttämällä lainahakemus

Autolaina on nimensäkin mukaan autolle otettava laina, joka voi tulla harkintaan jo suhteellisen varhaisessa vaiheessa elämää. Tämä johtuu siitä, että auton hankinnan lisäksi, tulee maksuun myös muita kuluja, kuten vakuutukset sekä verot. Tällöin myös halvemman menopelin kustantaminen saatetaan joutua tekemään lainarahalla. 

Pankit sekä rahoituslaitokset tarjoavat asiakkailleen eri suuruisia autolainoja, joista auton ostajan tulee valita itsellensä sekä omaan taloudelliseentilanteeseen sopivin vaihtoehto. Alapuolella voit täyttää lainahakemuksen sekä kilpailuttaa useat alan toimijat. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään. Lisäksi tässä artikkelissa kerromme kaikki tarvittavat tiedot autolainaa harkitsevalle henkilölle sekä vinkkejä, mistä he voivat löytää parhaat autolainat itsellensä. 

Paras autolaina - mitä tulee ottaa huomioon? 

Auto on yksi suurimmista hankinnoista, mitä ihmiset elämässään tekevät. Joissakin tilanteissa auton omistaminen onnistuu omilla säästövaroilla, mutta monissa tilanteissa siihen vaaditaan jonkin kokoista lainaa. Autoa hankittaessa tulee huomioon ottaa käyttötarkoitus sekä tietenkin oma taloudellinen tilanne. 

Monissa tilanteissa auton ottaminen voi onnistua käteisrahalla. Etenkin jos kyseessä on muutaman tuhannen euron arvoinen menopeli. Käteismaksulla ostettu auto on aina se paras mahdollinen vaihtoehto, sillä tällöin autonhankinnan lisäksi kuluja ei kerry koroista taikka muista lainarahaan liitetyistä menoeristä. 

Joissakin tilanteissa uuden auton ostaminen voi tulla kyseeseen, etekin jos auto on välttämätön menopeli arjessa. Tällöin ajoneuvon tulee monissa tilanteissa olla uudempaa sekä kalliimpaa mallia, jolloin myös lainanottaminen on välttämätöntä. Lainaa autoon on mahdollista hakea tuhansista euroista jopa 60 000 euroon asti. Lainan ottaminen on hyvä vaihtoehto, kunhan kotitalouden tulot sekä menot ovat vakaat ja lainan takaisinmaksu pystytään takaamaan. 

Rahoitusmallit uuteen autoon

Auton rahoittamiseen löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Yksi sekä monissa tilanteissa paras on käteismaksu, joka ei kuitenkaan aina ole mahdollinen. Tämän lisäksi auton rahoittaminen voi onnistua kulutusluoton, joustoluoton ja autolainan avulla. Lainaa autoon on mahdollista saada eri suuruisina, jonka lisäksi jokaisessa lainamuodossa löytyvät omat plussat sekä miinukset. Tärkein asia autolainaa hankittaessa on miettiä, millaisiin kuluihin on mahdollista sitoutua sekä minkä suuruisia menoeriä on mahdollista maksaa kuukaudessa. Lisäksi lainaa on mahdollista hakea vakuudella ja ilman. Tämä toki vaikuttaa myös lainan muihin kuluihin, sillä lainalaitoksen osalta jousto- sekä kulutusluotot ovat huomattavasti riskialttiimpia rahoituskeinoja.  

Milloin ja miksi jousto- taikka kulutusluotto auton hankintaan?

Jousto- sekä kulutusluottoja on mahdollista löytää useilta lainapalveluilta. Niiden ottaminen on myös monissa tilanteissa helpoin sekä nopein ratkaisu. Näissä lainamuodoissa lainarahaa on mahdollista hakea tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin ja kyseessä on vakuudeton lainamuoto. 

Jousto- sekä kulutusluotossa on tärkeää huolehtia siitä, että lainasumma sekä lainankulut ovat sellaiset, että niiden takaisinmaksaminen onnistuu ilman viivästyksiä. Lainan rästiin jääminen saattaa aiheuttaa lainakierteen ja johdattaa lainanottajan velkakierteeseen, josta irtipääseminen on todella vaikeaa. 

Jousto- sekä kulutusluottoja vertailtaessa, on tärkeää kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko on hyvä erottaa vuosikorosta, sillä siihen sisältyy korkosumman lisäksi kaikki muut lainalle tarkoitetut kulut, kuten tilinhoitomaksut sekä muut lainarahaan lisättävät maksut.

Jousto- sekä kulutusluottoja löytyy markkinoilta monenlaisia ja niiden eroavaisuuksia ei ole helppo huomata. Tästä syystä suosittelemmekin kilpailuttamaan niin monta toimijaa, kuin mahdollista. Tällöin vertailunkohteeksi saadan useita juuri hakijan taloudelliseen tilanteeseen räätälöityä lainatarjousta, josta lainan hintojen tarkempi vertailu onnistuu täysin ongelmitta. 

Paras autolaina? 

Lisäksi markkinoilta on mahdollista löytää erilaisia auton ostoon suunnattuja autolainoja. Näissä lainoissa ostettava auto toimii lainan vakuutena. Vakuudellisissa lainoissa korot sekä lainan muut kulut ovat yleensä huomattavasti hillitympiä, sillä lainasopimusta rikottaessa, on rahalaitoksella oikeus lunastaa ostettu auto itsellensä. Tämä on samalla myös lainapalvelun puolesta riskittömämpi lainamuoto. 

Autolainoja on myös mahdollista löytää ilman vakuuksia. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota jokaisen tarjolla olevan lainan ehtoihin, sillä Ylen vertailun mukaan autolainojen marginaaleissa oli hintaeroa parhaillaan jopa 470 euroa vuodessa. Yleisesti ottaen halvemman lainan saa, kun hankkii vakuudellisen lainan. 

Autolainoihin monissa tilanteissa sisältyvät kulut: 

  • Nimelliskorko - koostuu monissa tilantessa markkinakorosta, joka on yleensä 1, 3 tai 12 kuukauden Euribor. Joissakin tilanteissa pankit käyttävät myös heidän omaa Prime-korkoa. Tämän koron päälle lasketaan myös asiakaskohtainen marginaali. 
  • Luoton ottamiskulut, hakukulut
  • Tilin perustamis-, kuukausi- sekä vuosikulut
  • Tilin hoitoon sekä käsittelystä veloitettavat kulut
  • Osamaksulisät

Lainaa autoon Komplett Bankilta 

Komplett Bank tarjoaa markkinoiden joustavimmat lainapalvelut. Lainarahaa heiltä on mahdollista saada 1 000 eurosta - 50 000 euroon. Palvelu tarjoaa asiakkailleen joustoluotot, kulutusluotot sekä autolainat. Komplett Bankin erikoisuuteen kuuluu, että asiakkaan tarvitsee maksaa vain kuukausittainen lainan korko sekä kulut. Muu takaisinmaksuaikataulu on asiakkaan itse päätettävissä. Kyseessä on täysin poikkeuksellinen lainantarjoaja, sillä miltään muulta lainapalvelulta ei ole mahdollista saada yhtä joustavaa takaisinmaksuaikataulua. 

Lainankilpailuttaminen sekä lainahakemuksen tekeminen onnistuu helposti palvelun omilta sivuilta. Lainatarjouksen saamiseksi tarvitaan hakemuksen täytön lisäksi myös tiedot tuloista. Tulotiedot tarkistetaan, jotta palvelu saa tarkemmat tiedot hakijan maksukyvystä. 

Lainan todellinen korko KomplettBankilla koostuu viite- sekä marginaalikorosta, joka on aina täysin henkilökohtainen. Lisäksi KomplettBankin viitekorko on liitetty Euriboriin. Parhaillaan palvelulta saatava korko on 4.90%, mikä on halvin mahdollinen kaikissa pikalainapalveluissa. 

Lainatarjouksen saamisen sekä sen hyväksymisen jälkeen lainarahat siirtyvät lainanottajan tilille 1 - 2 arkipäivän kuluessa. 

KomplettBank autolainaesimerkki: Asiakas ottaa 10 000 euron lainan. Maksuajaksi hän määrittää 5 vuotta. Asiakkaan nimelliskorko on 12,60%, johon listätään 45 euron avausmaksu sekä 8 euron tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko tässä tilanteessa on 15,33%. Lainan maksueräksi määrittyy 235€/kk ja kokonaishinta tulee olemaan yhteensä 14 070€. 

Paras autolaina KomplettBankilta!

Lainaa autoon Bank Norwegianilta 

Bank Norwegian tarjoaa lainaa 1 000 eurosta 60 000 euroon. Palvelulta on mahdollista hakea kulutusluottoja, autolainaa sekä luottokorttia. Kyseessä on yksi vakaavaraisimmista pankkipalveluista, joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 2015 lähtien. Pankki on perustettu Norjassa vuonna 2007. 

Lainan hakeminen sekä lainahakemuksen täyttäminen käyvät helposti palvelun kotisivuilla. Se tapahtuu kirjautumalla sisään verkkopankkitunnuksia hyväksi käyttäen. Lainatarjouksen hakija saa tililleen välittömästi, kun hakemus on lähetetty ja mikäli hakemus hyväksytään. Lainarahat siirtyvät pankkitilille jo 1 - 4 arkipäivän kuluessa. 

Muihin lainantarjoajiin verrattaessa, Bank Norwegianilta on mahdollista saada lainaa rinnakkaishakijan kanssa, eli toisen yhteishenkilön kanssa. Tällöin lainansaaminen on hieman todennäköisempää sekä hakijoilla on parempi mahdollisuus saada matalampi korko lainalleen. Rinnakkaishakijan kanssa haetussa lainassa molempien hakijoiden tulee allekirjoitta sopimus, joka onnistuu sähköpostiin lähetetyn linkin kautta taikka kirjautumalla Bank Norwegianin OmatSivuni -palveluun. 

BankNorwegianin lainoihin ei myöskään sisälly minkäänlaisa piilokuluja. Kaikki lainarahan päälle lisättävät kulut tullaan ilmoittamaan selkeästi lainatarjouksella. Lainan korko on 8,99 % - 22.49% välillä. Koron lisäksi lainaan lisätään perustamismaksu, joka on 45 / 95 euroa sekä viiden euron tilinhoitomaksu. 

BankNorwegian on yksi kätevimmistä verkosta löytyvistä lainapalveluista, jolta kannattaa ehdottomasti kysyä myös autolainaa. 

Autolainaesimerkki Bank Norwegian: asiakas ottaa10 000€ lainaa 2-vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan korko on 12,86% ja todellinen vuosikorko 15,89%. Lainan perustamismaksu on 90€ ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5€. Kahden vuoden takaisinmaksu tarkoittaa 24kk erää ja kuukausieräksi määrittyy 483,50€. Kahdessa vuodessa lainan kokonaishinnaksi puolestaan määrittyy 11 604€. 

Paras autolaina Bank Norwegianilta!