Nykyaikana arki on todella hektistä, eikä aikaa riitä kaikkeen. Lainojen vertailu on yksi tärkeimmistä puheenaiheista, mitä aiheeseen liittyen voi olla. Monien mielestä se tuntuu varsin kuivalle aiheelle. Tästä syystä lainojen vertailuun ei haluta käyttää liikaa aikaa taikka rahaa. 

Vertaa lainoja helposti sekä nopeasti avustuksellamme. Me lainat.fi:llä autamme sinua, sillä  nykyään kilpiluttaminen onnistuu helposti sivustolta löytyvän hakemuksen kautta. Täytettyäsi hakemuksen välitämme sen yhteistyökumppanillemme, joka puolestaan kilpailuttaa 25 turvallista pankkia sekä lainapalvelua. 


Vertaile turvallisesti myös näillä palveluilla

Rahoitu.fi lue arvostelu
1 000 € - 60 000 €
 • Vertaile 1 000€–60 000€ lainat
 • Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta
 • Nimelliskorko 4,5–20%

Rahoitu.fi lainaesimerkki: 40 000 € luottoa, jonka nimelliskorko 4.5 % ja todellinen vuosikorko 4.74 %. Takaisinmaksuaika 15 vuotta. Luoton kokonaiskustannukset ovat 56 047 euroa.

-
 • Nimelliskorko 4–20%
 • Todellinen vuosikorko 5,19–29%
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Lainaesimerkki Sotter: 10 000€ laina, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan nimelliskorko on 7% ja todellinen vuosikorko on 7,23%. Lainan takaisinmaksettava summa on 11 880,60€ ja lyhennyserän suuruus 198,01€.

500 € - 60 000 €
 • Hae lainaa 5 000–60 000 euroa
 • Maksuaika 1–18 vuotta
 • Nimelliskorko 4,68%–20%

Esimerkki: Etua.fi 15 000€ lainan todellinen vuosikorko on 7,9%, 10v maksuajalla. Kuluina toimivat nimelliskorko 6,99%, 0€ avausmaksu ja 5€/kk tilinhoitomaksu.

Haenyt.fi lue arvostelu
500 € - 60 000 €
 • Laina-aikaa 1–15 vuotta
 • Todellinen vuosikorko 4,5%–38%
 • Kilpailuta pikalainat, kulutusluotot ja lainojen yhdistely

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Zmarta.fi lue arvostelu
1 000 € - 60 000 €
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–38%
 • Takaisinmaksu 1–15 vuotta

Esimerkki: Zmarta 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 12,58%, 6-vuoden laina-ajalla. Laina jakautuu 72 erään, eli 72 x 183€ = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.

Vertaa lainoja toimivin keinoin 

Lainojen vertailu on yksi tärkeimmistä osista koko prosessissa. Tarkalla esityöllä lainanhakija voi välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Kattava vertailu auttaa myös löytämään itselleen sopivimman sekä edullisimman vaihtoehdon. Lainoja vertaillessa tulee huomio kiinnittää korkojen lisäksi myös takaisinmaksuun. Pienimpien korkojen valitseminen ei välttämättä ole kaikista kannattavin keino etenkin, jos takaisinmaksun tulee tapahtua liian nopealla tahdilla.

Liian nopea takaisinmaksurytmi voi johtaa velka- tai lainakierteeseen ja tästä syystä sille on annettava erityishuomiota. Velka- taikka lainakierre syntyvät,  jos asiakkaalta jää maksuja maksamatta. Lainojen maksamattomuus johtaa maksujen kasaantumiseen. Lainakierre voi taas aiheutua, jos asiakas hakee uutta lainaa maksaakseen vanhan lyhennyksiä. Kumpikaan aikaisemmista tilanteista ei ole ideaalinen ja tästä syystä pyrimmekin jakamaan toimivimmat vinkit arjen raha-asioihin ja niiden hoitamiseen liittyen. 

Lainojen vertailu tulee aloittaa miettimällä, kuinka suuri on rahantarve ja voidaanko hankinta tehdä muuten, kuin ottamalla lainaa. Yksi keino on esimerkiksi säästää rahasumma ennakkoon. Jos hankinta on kiireinen ja säästäminen ei tule kyseeseen, tulee lainasumma määrittää vastaamaan mahdollisimman lähelle tarvetta. Liian pienessä lainassa lisälainan saaminen voi koitua ongelmaksi, eikä lainan ylimitoittaminenkaan ole järkevää, sillä lainaraha ei ole missään tilanteessa ilmaista. 

Lainasumman määrittämisen jälkeen, tulee siirtyä budjetin suunnitteluun. Budjetti helpottaa määrittämään lainalle sopivan takaisinmaksu ajan. Takaisinmaksuaika kannattaa määrittää mahdollisimman lyhyeksi, mutta sen tulee kuitenkin vastata todellisuutta. Kuten aikaisemminkin jo totesimme lainan maksamattomuus aiheuttaa suurempia ongelmia, kuin pidempi maksuaika. 

Näiden käytännön asioiden suunnittelun jälkeen on aika siirtyä itse lainapalveluiden vertailuun. Lainapalveluita vertaillessa on hyvä tietää, että lainatarjous ei sido sinua mihinkään ja sen pyytäminen on ilmaista. Lainoja on mahdollista kilpailuttaa joko yksi toimija kerrallaan, täyttäen jokaisella sivustolla heidän oman lainahakemuksen. Jos tämä tuntuu kuitenkin turhan työläälle, löytyy markkinoilta myös palveluita, jotka kilpailuttavat lainapalvelut puolestasi. Näiden palveluiden hienous piilee siinä, että niiden käyttäminen on asiakkaalle ilmaista. 

Alla kerromme muutamasta lainapalvelusta, joita voimme suositella kaikille lukijoillemme. Nämä palvelut kuuluvat markkinoiden parhaimmistoon, eikä asiakkaan tarvitse täyttää, kuin yksi lomake jonka avulla palvelu kilpailuttaa lainat asiakkaan puolesta. 

Vertaa lainoja Etua.fi:llä 

Lainojen vertailu käy helposti sekä nopeasti Etua.fi:llä, joka tekee suurimman työn puolestasi. Palvelun avulla on mahdollisuus kilpailuttaa lainoja 50 000 euroon asti. Lainojen lisäksi palvelu vertailee myös vakuutukset puolestasi. 

Etua.fi on aloittanut toimintansa jo vuonna 2008. He ovat riippumaton suomalainen lainanvälittäjä. Palvelu takaa, että pitkän kokemuksen ansiosta, asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua, jota alalla on tarjota. 

Etua.fi toimii yhteistyössä alan johtavien yritysten kanssa, jonka ansiosta he voivat tarjota asiakkailleen parhaat mahdolliset kokemukset sekä tuotteet. Hakijan tarvitsee vain täyttää lomake yrityksen kotisivulla, jonka jälkee palvelu lähettää hakemuksen lainantarjoajille. Palvelu maksuton asiakkaille. 

Etua.fi palvelu kilpailuttaa parhaat remonttilainat, kulutusluotot, matkalainat sekä asuntolainat. Asiakas voi myös kilpailuttaa vakuudettomat lainat palvelun avulla. He ovat riippumaton toimija, joten asiakkaiden ei tarvitse pelätä, että palvelu olisi sopinut parempia sopimuksia joidenkin lainantarjoajien kanssa, vaan he käsittelevät kaikki hakemukset 100 prosenttisesti puolueettomasti. 

Etua.fi on kehittänyt myös maksuturva nimisen lisäpalvelun. Tämä on tarjolla 20 - 63 -vuotiaille asiakkaille, jotka ovat asuneet Suomessa viimeiset 12 kuukautta. Maksuturvalla Etua.fi asiakkaat voivat varmistaa taloudellisen tasapainon, mikäli yllättävä työttömyys tai sairasloma uhkaavat. Maksuturvan kuukausikorvauksella asiakas pystyy maksamaan laskut sekä lyhentämään lainaa, jotta suuremmilta rahallisilta ongelmilta vältyttäisiin. 

Etua.fi esimerkkilaina: asiakas ottaa 15 000€ lainan, laina-aika 10 vuotta. Lainassa ei ole avausmaksua, mutta siihen lisätään kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 5€. Lainan nimelliskorko tässä tilanteessa on 6,99% ja kaikki kulut huomioiden lainan todelliseksi vuosikoroksi saadaan 7,9%. 

Vertaa lainoja Etua.fi:llä 

Vertaa lainoja Omalaina -palvelussa 

Omalaina kilpailuttaa lainan puolestasi. Palvelu etsii parhaan mahdollisen lainan yli 15 pankin sekä rahoitusyhtiön joukosta yhdellä hakemuksella. Palvelussa asiakkaalla on mahdollisuus kilpailuttaa 100 - 50 000 euron lainat. Laina-aikaa on mahdollista saada jopa 15 -vuotta. Nopeimmillaan asiakas voi saada ensimmäiset lainatarjoukset saman päivän aikana. 

Omalaina -palvelu on alansa tunnetuimpia sekä arvostetuimpia toimijoita, jotka tekevät lainankilpailuttamisesta helppoa. Palvelua käyttämällä säästät niin aikaa kuin rahaa. Hakemuksen täyttäminen sekä palvelun käyttäminen on asiakkaalle ilmaista. Tämä tarkoittaa, että tarjouksien pyytäminen ei vielä velvoita sinua mihinkään. Palvelun käyttäminen ennalta ehkäisee hätiköityjen sekä väärien päätösten tekemistä. Omalaina -palvelulla on todella korkea asiakastyytyväisyys ja sen palveluita on käyttänyt jo 300 000 tyytyväistä asiakasta. 

Omalaina -palvelun käyttäjän tulee olla vähintään 18 -vuotias. Monet luotonantajat vaativat kuitenkin tätäkin korkeampaa ikää. Hänen tulee olla Suomen kansalainen ja omistaa suomalainen hetu. Hakijalla tulee olla myös Suomalainen pankkitili, eikä luottotiedoissa saa olla mitään aikaisempia merkintöjä. 

Palvelu mahdollistaa myös lainanhakemisen ilman kuukausituloja. Tässä tilanteessa tulee kuitenkin huomioida, että kaikki palvelut eivät myönnä lainaa ilman riittäviä tuloja. Tämä saattaa vaikuttaa huomattavasti vertailtavien palveluiden sekä saatavien lainatarjouksien määrään. 

Omalaina lainaesimerkki: asiakas hakee 10 000 euron lainaa. Laina-ajaksi hän määrittää 5-vuotta. Todelliseksi vuosikoroksi määritetään puolestaan 6,26%, joka pitää sisällään 5 euron tilinhoitomaksun ja 5% nimelliskoron. Avausmaksua ei tässä tilanteessa veloiteta ollenkaan. Näillä maksuilla takaisinmaksettavaksi lainaksi määräytyy 11 620 euroa, eli kuukausierän suuruus on 193,71 euroa/kk. 

Täytä hakemus, klikkaamalla alta löytyvää vihreää painiketta. 

Vertaa lainoja klikkaamalla tästä! 

Yhteenveto lainojen vertailusta 

Vaikka luotettavia lainanvertailu palveluita löytyy markkinoilta useampia, ei tämä poista asiakkaan vastuuta suunnitella rahantarvetta tai takaisinmaksua. Vaikka olisitkin päätynyt käyttämään aikaisemmin esittelemiämme palveluita, tulee lainamäärä sekä takaisinmaksun olla huolella suunniteltu. 

Huolellinen suunnittelu ennalta ehkäisee maksuvaikeuksiin joutumista sekä helpottaa elämää myös lainan oton jälkeen. On myös hyvä muistaa, että jokaisen hakijan tilanne on henkilökohtainen. Jos yksi keino on naapurille oikea, ei tämä tarkoita, että kyseessä on sinulle toimiva ratkaisu. Lisää lainanhakuun liittyviä artikkeleita voit lukea laina-oppaastamme, jonne pääset klikkaamalla tästä!