Vivus

Vivus tarjosi lainapalveluja Suomessa vuonna 2009 perustetun 4finance Oy:n kautta. Palvelu lopetti toimintansa Suomessa vuonna 2020, eikä myöskään suomalaisille suunnattu Vivus-asiakaspalvelu ole enää tavoitettavissa. Vivus kehottaa hakemaan lainaa Sortter.fin kautta.

5 /10 YLEISARVO- SANA

Vivus lyhyesti – Vivus on lopettanut toimintansa Suomessa

Vivus ilmoittaa sivustollaan lainapalveluidensa ja asiakaspalvelunsa lakanneen Suomessa vuonna 2020. Palvelu kehottaa sen sijaan hakemaan lainaa Sortterin kautta.

Vivus tarjosi kulutusluottoja yksityishenkilöille joustavin laina- ja takaisinmaksuehdoin. Sen päätuotteeksi muodostuivat edulliset, vakuudettomat lainat, joiden tarkoituksena on tehdä arjesta helpompaa. 

Vivus oli latvialaisen 4finance-konsernin, jolla on toimintaa 11 maassa, ylläpitämä brändi. 4finance on yksi Euroopan suurimmista rahoitusalan toimijoista. 

Vuonna 2009 perustetulla 4finance Oy:llä oli suomalaisen toimintahistoriansa aikana useita aputoiminimiä. Nämä olivat Fleksiluotto, Onnenluotto, Vivus.fi ja Vivusjousto.

Vivus lainan hakeminen

Vivus-lainahakemuksen täyttäminen tapahtui tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla Vivus-verkkopalveluun. Välittömän lainapäätöksen rahat siirtyivät tilille yleensä n. 15 minuutin kuluessa, kun asiakkaalla oli Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, S-Pankin tai Säästöpankin tili. 

Muiden pankkien tileille rahat siirtyivät 1- 2 pankkipäivän kuluessa. Lainapalvelu oli avoinna viikon jokaisena päivänä klo 7-23 välisenä aikana.

Ensimmäisen lainahakemuksen jälkeen lainaa saattoi hakea omilla tunnuksilla Vivus-verkkopalvelussa. Tunnuksena toimi sähköpostiosoitteen lisäksi asiakkaan tunnistautumisvaiheessa itselleen valitsema  salasana. 

Kaksi ensimmäistä lainaa tuli hakea verkosta asiakasprofiilin kautta, minkä jälkeen lainan hakeminen onnistui myös puhelimitse. 

Vivukselta saattoi hakea enintään 600 euron suuruisia lainoja. Lainan nimelliskorko oli 20 % ja siihen lisättiin 5 euron avausmaksu. Olemassa olevaa lainaa saattoi lisätä sopimukselle määritellyn luottorajan puitteissa.

Vivus lainan takaisinmaksu

Vivus-lainojen takaisinmaksu tapahtui perinteisellä kuukausilaskutuksella. Halutessaan  laskun eräpäivää saattoi muuttaa  jälkeenpäin itselleen paremmin sopivaksi. Eräpäivä oli siirrettävissä 14 tai 30 päivää. 

Lainan eräpäivän muuttaminen onnistui laskussa olevia ohjeita seuraamalla. Eräpäivän siirron hinta riippui lainasummasta ja maksu tuli maksaa eräpäivään mennessä.

Vivus-lainoja ei ollut mahdollista maksaa osamaksulla, mutta tiukan paikan tullen niihin saattoi laatia uuden maksusuunnitelman sittemmin sulkeutuneen asiakaspalvelun avulla.

Usein kysytyt kysymykset

4finance Oy aloitti toimintansa vuonna 2009.

4finance Oy:n aputoiminimiä olivat vuosien saatossa Fleksiluotto, Onnenluotto, Vivus.fi ja Vivusjousto.

Vivus-lainaa ei ole ollut Suomessa tarjolla kesän 2020 jälkeen.

Suomalainen Vivus-asiakaspalvelu on sulkenut ovensa lainapalveluiden lakkauttamisen myötä.
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.