Lainaopas

Laatimamme lainaopas käsittelee juuri niitä asioita, jotka ovat etenkin monelle ensimmäistä lainaansa hakevalle epäselviä. Laatimamme tietopaketin avulla aukeavat niin korkojen kuin lyhennysvapaidenkin salat.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Haenyt.fi logo

Haenyt.fi

9.4/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko3,95-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Suomen Yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina

9.6/10
Lainaa1 000-100 000 €
Laina-aika1-18 kk
NimelliskorkoSopimuskohtainen
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Suomen Yrityslainan 10 000 € laina, 2,5% korolla. Kulut 250 €/kk.

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Markkinoiden kattavin lainaopas?

Tervetuloa lainat.fi sivuston lainaoppaaseen. Tässä oppaassa annamme  ajankohtaisista ja etenkin hyödyllistä tietoa lainamuodoista, koroista sekä muista lainoihin liittyvistä seikoista. 

Lisäksi perehdymme budjetointiin, lainan hakemiseen ja moneen muuhun tärkeään aiheeseen, jotka voivat mietityttää etenkin lainanhakuprosessin alkuvaiheessa. 

Oppaamme tarjoaa apua erilaisiin lainan hakuun liittyviin kysymyksiin sekä sopivien lainaratkaisujen tekemiseen. 

Tarjoamme luotettavat ja faktapohjaiset artikkelit niin ensilainan hakijoille kuin sellaisille lukijoille, joilla on jo aiempaa kokemusta lainoista. 

Pyrimme tarjoamaan lukijoillemme tietopaketin, jonka avulla vastaus lainoihin liittyviin kysymyksiin löytyy helposti yhdeltä ja samalta sivustolta. 

Toivomme, että jokainen lukijamme löytää lainanhakuprosessia selkeyttävät tiedot, jotka auttavat navigoimaan heti budjetoinnista aina lainan nostamiseen saakka. 

Harkinnassa uusi laina?

Onko kiikarissa uusi laina? Tunnetko olosi epävarmaksi, etkä ole täysin varma siitä, mikä vaihtoehto olisi sopivin tilanteeseesi? 

Ei hätää – Me Lainat.fi sivustolla pyrimme vastaamaan kysymyksiisi, jotta löydät juuri tarpeeseesi parhaiten soveltuva lainamuodon ja palveluntarjoajan.

Yhtenä osa-alueena tarjoamme lukijoillemme tietopaketteja erilaisista lainamuodoista. Lainamuotoja, joihin sivustollamme on mahdollista tutustua, ovat muun muassa joustoluotto, kulutusluotto, vakuudeton laina sekä pikavippi

Toivomme, että artikkeleidemme avulla jokainen lukijamme löytää juuri omaan tilanteeseensa parhaiten lainamuodon. 

Lainatyypin valinnan jälkeen onkin aika löytää oikea lainantarjoaja. Sivustoltamme löydät runsaasti tietoa ja päivitettyjä kokemuksia luotettavista lainanmyöntäjistä ja vertailusivustoista sekä niiden tarjoamista palveluista. 

Hae lainaa ongelmitta netistä

Kun budjetti on laadittu ja lainasumma ja lainantarjoaja ovat tiedossa, on lainojen kilpailuttamisen vuoro.

Onko edellisestä lainanotosta vierähtänyt jo pidempi aika? Vai otatko kenties lainaa ensimmäistä kertaa?

Lainanhakuprosessi oli menneinä vuosina täysin erilainen, sillä se vaati paitsi puhelinsoittoja myös konttorilla vierailuja. 

Nykyään lainan hakeminen on huomattavasti helpompaa, sillä lainaa on mahdollista hakea netistä sähköisesti tunnistautumalla. 

Ennen hakuprosessin aloittamista hakijalla tulee olla tunnistautumista varten joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. 

Yhdistä lainat

Onko sinulla useampia lainoja, osamaksuja tai korttiluottoja, jotka ovat pahimmassa tapauksessa kaikki eri tarjoajilta? Oletko jo aivan sekaisin, millaisia korkoja maksat ja minne? 

Omaa velkatilannettaan voi selkeyttää yhdistelylainan avulla. Lainojen yhdistäminen käy nykypäivänä suhteellisen helposti. Lainojen yhdistäminen on helppo keino lainakulujen karsimiseen ja maksuaikataulun selkeyttämiseen. 

Markkinoilta löytyy useampia yrityksiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden lainojen yhdistämiseen. Esimerkiksi ruotsalainen Anyfin myöntää ainoastaan lainojen yhdistelyyn tarkoitettua luottoa.

Vertaile lainoja

Onko laina ajankohtainen, mutta haluat selvitä mahdollisimman pienillä kuluilla? Me lainat.fi sivustolla mahdollistamme markkinoiden kattavimpiin lukeutuvan lainavertailun. 

Vertailumme ansiosta voit tutustua erilaisiin lainantarjoajiin, niiden palveluehtoihin sekä lainan ottoon liittyviin kuluihin. 

Olemme tutustuneet jokaiseen esittelemäämme  lainapalveluun huolellisesti yksi kerrallaan, jotta lainavertailusi sujuisi mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. 

Palvelumme ansiosta sinun ei tarvitse kuluttaa kallisarvoista aikaasi palveluntarjoajien sivustoilla sukkulointiin – olemme hoitaneet tämän puolestasi.

Lainojen kilpailutus

Lainaa hakiessa kilpailutus on poikkeuksetta vaihe, jota ei tule sivuuttaa. Nykyään lainavertailu onnistuu helposti netissä ja vieläkin helpommin sivustollamme. 

Sivustollamme esittelemme ainoastaan turvallisiksi ja luotettaviksi todettuja lainapalveluita. Osa yhteistyökumppaneistamme on lainanmyöntäjiä, osa kilpailutuspalveluita. Lainoja kilpailuttavat muun muassa suomalainen OmaLaina ja ruotsalainen Zmarta.

Tarjoamamme palvelun päämääränä on pyrkiä takaamaan, että jokainen löytää juuri omaan tilanteeseensa parhaiten soveltuvan lainavaihtoehdon.

Toisinaan lainaa ei kuitenkaan voida myöntää. Syynä tähän voi olla esimerkiksi huolimattomasti täytetty lainahakemus, liian matala tulotaso tai maksuhäiriömerkintä. Esimerkiksi työtön voi kuitenkin saada lainaa tietyin ehdoin, mikäli talous on vakaalla pohjalla.

Korko ja korkolaskurit

On päivänselvää, että lainojen myöntäminen on bisnestä. Lainoihin liittyy näin ollen erilaisia korkoja ja kuluja. 

On ensiarvoisen tärkeää, että lainanhakija on ennen lainasopimuksen allekirjoittamista perillä kaikista ylimärääisistä lainakuluista.

Huolellisen pohjatyön avulla on mahdollista välttää ikävät yllätykset ja pitää lainasummat sen suuruisina, että niiden maksaminen sujuu ongelmitta.

Mihin luottokorttia tarvitaan?

Luottokortti löytyy lähes jokaisen taskusta. Sivustollamme vertailemme parhaat luottokortteja myöntävät palveluntarjoajat. 

Kerromme myös, millaisia lisäpalveluja luottokortteihin voi sisältyä. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset maksuturvapalvelut ja matkavakuutukset. Korttiin liittyvien palveluiden kattavuuteen vaikuttaa muun muassa se, onko kyseessä ilmainen vai kuukausi- tai vuosimaksullinen kortti.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaoppaamme tarjoaa tietoa lainamuodoista, koroista ja muista lainoihin liittyvistä seikoista. Tämän ohella perehdymme budjetointiin ja lainan hakemiseen. Oppaamme vastaa erilaisiin lainan hakuun liittyviin kysymyksiin ja auttaa sopivien lainaratkaisujen tekemisessä.

Ei voi. Sivustomme auttaa sen sijaan tutustumaan lainojen vertailupalveluihin ja lainanmyöntäjiin, joiden kautta lainojen vertailu onnistuu.

Etenkin ensimmäistä lainaansa hakeva törmää taatusti käsitteisiin ja käytäntöihin, jotka eivät ole välttämättä selvillä. Lainaoppaamme pyrkii olemaan apuna juuri tällaisissa tilanteissa.

Lainaoppaamme tarjoaa luonnollisesti yleispätevää tietoa. Yksityiskohtaista ja henkilökohtaisempaa neuvontaa saat tarvittaessa kunkin lainapalvelun asiakaspalvelusta.

Lainaopasta pyritään päivittämään aina siten, että sen tarjoama tieto on aina ajantasaista lakien ja käytäntöjen osalta.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.