Joustoluotot

Joustoluotto on ratkaisu kertaluonteiseen tai toistuvaan rahantarpeeseen. Jos tarvitset rahoitusta toistuvasti esimerkiksi tulojesi kausiluonteisuuden tai pidemmän lomamatkan vuoksi, voi ratkaisu olla joustoluotto.

Kilpailuta heti netin parhaat joustoluotot 2023

Joustoluotto sopii nimensä mukaisesti joustavaksi ratkaisuksi moneen eri tilanteeseen. Vertaile joustoluotot ja valitse itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto!

Fellow Pankki logo

Fellow Pankki

9.8/10
Lainaa1 000-30 000 €
Laina-aika24-120 kk
NimelliskorkoAlk. 7 %
KuukausimaksuMax. 0,01 % luoton määrästä /pvä

Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen, ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 € lainalle on 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 € välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463 €.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Joustoluotto ratkaisee kertaluonteisen tai jatkuvamman rahantarpeen

Joustoluotto ratkaisee kertaluonteisen tai jatkuvamman rahantarpeen

Joustoluotto on rahoitusratkaisu kertaluonteiseen tai toistuvaan rahantarpeeseen. Kun tiedät, että tarvitset todennäköisesti rahoitusta toistuvasti esimerkiksi tulojesi kausiluonteisuuden tai pidemmän lomamatkan vuoksi, voi ratkaisu olla joustoluotto. Käytät sitä kätevästi myös kertaluontoisen menoerän rahoittamiseen.

Joustoluotto on luotonantajan asiakkaalleen myöntämä luottotili, jolta nostojen tekeminen onnistuu oman luottorajan puitteissa juuri silloin, kun tarve ilmenee. Se toimii siis kuten luottokortti, mutta saat rahat suoraan tilillesi, joten voit käyttää niitä missä ja milloin tahansa.

Joustoluottojen ehdoissa ja hinnoissa on runsaasti valinnan varaa. Lainat.fi-sivustolle olemme koonneet parhaat joustoluotot vertailua varten. Tällä sivulla esittelemme johtavat luotonantajat ja vastaamme joustoluottoihin liittyviin kysymyksiin.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen yhteistyökumppanimme kilpailuttaa jopa yli 30 pankkia ja luottolaitosta juuri sinulle sopivimman lainapalvelun löytämiseksi. Kilpailuttaminen on ilmaista, eikä se velvoita mihinkään.

Yleistä joustoluotoista

Joustoluottoja myöntävät perinteisten pankkien lisäksi monet verkossa toimivat yksityiset rahoitusyhtiöt. Jotkut yhtiöt ovat erikoistuneet pelkästään joustoluottoihin, toiset tarjoavat myös muita rahoituspalveluita, kuten pikalainoja tai vertaislainoja. Joustoluottoihin voi tutustua esimerkiksi Komplett Bank -palvelussa.

Yksi joustoluoton ehdottomista valteista verrattuna perinteiseen pikalainaan on sen tuoma vapaus. Voit hakea joustoluottoa etukäteen yllättävien menojen varalle haluamallasi luottorajalla, ja nostaa rahaa tarpeen tullen. 

Näin et jää ilman käyttörahaa esimerkiksi kaupunkilomallasi, joka osuu juuri ennen palkkapäivääsi, vaan nostat rahat käyttöösi omalta tililuotoltasi. Takaisinmaksun hoidat palkkapäivänäsi tai halutessasi useammassa erässä.

Mikäli taas et ole täysin varma minkälaisella aikataululla kykenet maksamaan nostamasi summan takaisin, tarjoavat monet yhtiöt mahdollisuuden myös useaan maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa. Alempituloinen jakso ei siis pilaa lainasi takaisinmaksua tai siirrä lainaasi perintään.

Kulut aisoihin vertailun avulla

Kulut aisoihin vertailun avulla

Suorittamalla huolellisen vertailun ennen luottotilin avaamista saat kulut pysymään maltillisina. Tuolloin joustoluoton käyttäminen voi olla järkevä ratkaisu. Joustoluottoosi sisältyvät kulut löydät omasta luottotarjouksestasi.

Eroja joustoluottojen kuluissa esiintyy erityisesti koroissa, mutta huomattavaa, yhtiökohtaista vaihtelua voi esiintyä myös kiinteissä kuluissa.

Esimerkiksi nostomaksuissa ja tilinhoitokuluissa on mahdollista säästää valitsemalla oma joustoluotto oman käytön mukaan.

Ennen hakemuksen tekemistä kannattaa miettiä esimerkiksi sitä, onko aikomuksenasi tehdä useammin pieniä nostoja vai aiotko käyttää tiliäsi vain kertaluontoisiin suurempiin nostoihin. 

Jo tämä voi auttaa parhaiten omaan tilanteeseen sopivan joustoluoton valinnassa. 

Joustoluottotilien luottorajat vaihtelevat suuresti. Ne voivat olla mitä tahansa 100 ja 50 000 euron väliltä.  Myös takaisinmaksuaikataulut ovat joustavia, ja voit muokata niitä halutessasi vielä noston jälkeenkin. Joustoluotto on toisin sanoen aidosti  joustava, monenlaisiin tilanteisiin sopiva ratkaisu.

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimmät ehdot joustoluoton saannille ovat: Vähintään 18 vuoden ikä, suuremmissa luotoissa usein korkeampi, jopa 26 vuotta. Aikaisemmat raha-asiat tulee olla hoidettuina moitteettomasti. Ei maksuhäiriömerkintöjä tai aikaisempia avoimia lainoja tai maksamattomia joustoluottoja. Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa. Yleensä hakijan täytyy olla asunut myös riittävän pitkään Suomessa. Suomalainen pankkitili ja matkapuhelinnumero. Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten.

Joustoluottotilin hakeminen ja avaaminen on yleensä täysin ilmaista, joten voit hakea sitä jo hyvissä ajoin ennen varsinaista rahan tarvetta. USeimmissa palveluissa maksat vain tekemistäsi nostoista. Jotkut yhtiöt saattavat myös periä muita kuluja, kuten vuosimaksua tai muita ylläpitokulua. Nostojen kulut riippuvat täysin palvelusta, ja ne koostuvat korosta sekä mahdollisesta nostopalkkiosta. Syyskuussa 2019 voimaan tullut lakimuutos asetti palveluille tiukat rajat siitä, millaisia lisäkuluja nämä voivat vaatia asiakkailtaan. Pääsääntönä toimii, että lisäkulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. Myös joustoluotoissa todellinen vuosikorko vaihtelee palveluittain. Edellä mainitun lakimuutoksen jälkeen vaihtelu on kuitenkin pienempää, sillä joustoluottojen nimelliskorko ei voi ylittää 20 %:ia. Koron lisäksi lisäkulut saavat olla enimmillään 150 euroa per vuosi.

Nostot tehdään joko oman luotonantajan verkkopalvelusta tai tekstiviestillä. Monella luotonantajalla on myös oma mobiilisovellus, jonka kautta voi tehdä nostoja. Tarkemmat ohjeet nostojen tekemiseen löydät valitsemasi palveluntarjoajan verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Luottorajat sijoittuvat 20–50 000 euron välille. Luotonantaja määrittää henkilökohtaisen luottorajasi sinulle laaditun luottopäätöksen yhteydessä. Luottorajan suuruuteen vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät: luotonhakijan ikä elämäntilanne luotonhakuhetkiset tulot ja aiemmat verotustiedot.

Nostojen siirtoajoissa on eroja. Lainapalvelut käsittelevät nostoja yleensä lainapalvelun aukioloaikoina, jotka vaihtelevat palveluittain. Kun nosto on hyväksytty, saat rahat tilillesi useimpiin pankkeihin saman tien. Tarkan siirtoajan voit varmistaa omalta luotontarjoajaltasi.

Verkosta haettavan joustoluoton saamiseen ei yleensä vaadita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Etenkin suurempien luottorajojen tilejä hakiessa luotonantaja saattaa kuitenkin pyytää lähettämään joitakin liitteitä hakemuksen yhteydessä. Liitteet voivat olla esimerkiksi kopioita palkkakuiteista ja niitä pyydetään todisteeksi takaisinmaksukyvystä.

Joustoluotto on tarkoitettu millaisiin yllättäviin tai toistuviin menoeriin tahansa. Näistä ei tarvitse tehdä selvitystä luottoa hakiessa. Voit siis käyttää omaa tililuottoasi juuri siten kuin haluat. Kannattaa kuitenkin muistaa vastuullisuus ja varmistaa oma takaisinmaksukyky nostoja tehdessä.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.