Joustoluotot

Joustoluotto on rahoitusratkaisu kertaluontoisiin tai toistuviin rahantarpeisiin. Kun tiedät, että tulet tarvitsemaan todennäköisesti rahoitusta toistuvasti esimerkiksi omien tulojesi kausiluontoisuudesta tai pidemmästä lomamatkasta johtuen, on ratkaisu joustoluotto. Käytät sitä kätevästi myös kertaluontoisen menoerän rahoittamiseen.

Joustoluotto on luotonantajan asiakkaalleen myöntämä luottotili, jolta nostojen tekeminen onnistuu oman luottorajan puitteissa juuri silloin kun tarve ilmenee. Se toimii siis kuten luottokortti, mutta saat rahat tilillesi suoraan omaan käyttöösi, joten voit käyttää niitä missä tahansa ja milloin tahansa.

Joustoluottojen ehdoissa ja hinnoissa on runsaasti valinnan varaa. Lainat.fi sivustolle olemme koonneet parhaat joustoluotot vertailua varten. Tällä sivulla esittelemme johtavat luotonantajat ja vastaamme usein esiin nouseviin kysymyksiin.

Joustoluottovertailu

Valitse alta haluamasi lainasumma ja saat esiin halvimmat joustoluotot. Vertailu sisältää myös kulutusluotot. Lisätietoa kulutusluotoista alla.

Komplett Bank

 • Vuonna 2014 perustettu norjalainen pankki, joka tarjoaa joustoluottoja ilman vakuuksia.
 • Luottorajat voivat olla 1 000- 50 000 euroa.
 • Ei ennaltamääritettyä takaisinmaksuaikaa ja mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Komplett Bankin erinomainen ominaisuus on sen takaisinmaksupolitiikka, sillä laina- ajan ei tarvitse olla etukäteen määritetty. Lainaa voit maksaa takaisin siihen tahtiin kuin omaan tilanteeseesi parhaiten sopii, eikä lyhennyspakkoa ole. Kuukausittain sinun täytyy maksaa ainoastaan vähimmäissumman joka koostuu edelliskuukauden koroista ja kuluista.

Pankki toimii ainoastaan verkossa, joten myös joustoluoton hakeminen tapahtuu aina pelkästään verkossa täytettävällä hakemuksella. Kun sinulle on myönnetty oma joustoluottotilisi, voit tehdä nostoja juuri silloin kuin haluat.

Hae lainaa


Euroloan

 • Vuonna 2007 perustettu kasvava Fintech- yritys, joka hyödyntää uudenlaisia teknologioita rahoitustoiminnassaan.
 • Vakuudetonta joustoluottoa jopa 10 000 euroon asti.
 • Takaisinmaksu tapatuu kuukausierissä tai halutessasi voit maksaa myös koko summan
 • kerralla koska tahansa
 • Todellinen vuosikorko on välillä 4,9–50%, lainasta riippuen. Ei avausmaksua, vuosimaksua tai kiinteää kuukausimaksua.

Euroloan tarjoaa yksityisasiakkaille suunnattua joustoluottoa, jota voit käyttää luottokortin tavoin nostaen rahaa käyttöösi koska tahansa. Luottosummat voivat olla 100- 10 000 euroa.

Luoton hakeminen ja avaaminen on ilmaista, joten maksat vain nostamistasi lainoista. Luottoa voit hakea täyttämällä hakemuksen verkossa, johon kuluu aikaa noin 5 minuuttia. Luottopäätöksen saat samantien.

Hae lainaa


Everyday 

 • Osa vuonna 2005 perustettua suomalaisomisteista OPR- Vakuus Oy: tä.
 • Tarjoaa joustoluottoa 2 000 euroon asti ilman määriteltyä takaisinmaksuaikaa.
 • Todellinen vuosikorko määräytyy lainakohtaisesti. Esimerkiksi 800 euron suuruiselle summalle todellinen vuosikorko on 89,66%.
 • Nostot teet online- palvelun ja tekstiviestin lisäksi helposti myös Everyday joustoluotto- mobiilisovelluksen kautta.

Everyday- joustoluotto on suuruudeltaan 20- 2 000 euroa, joten se sopii erityisesti arjen pienempien menojen kattamiseen. Mikäli etsit suurempaa rahoitusta esimerkiksi auton ostoon, kannattaa tutustua erityisesti sen kaltaisia tarkoituksia varten räätälöityihin autolainoihin.

Euroloan- joustoluottoa haet tunnistautumalla ja täyttämällä hakemuksen vaivattomasti osoitteessa Euroloan.fi. Sen jälkeen voit nostaa omaa luottoasi joko tekstiviestillä, verkkopalvelusta tai Euroloan joustoluotto- mobiilisovelluksella.

Hae lainaa

Yleistietoa Joustoluotoista

Joustoluottoja myöntävät perinteisten pankkien lisäksi monet verkossa toimivat yksityiset rahoitusyhtiöt. Jotkut yhtiöt ovat erikoistuneet pelkästään joustoluottoihin ja jotkut tarjoavat myös muita rahoituspalveluita, kuten pikalainoja tai vertaislainoja.

Oma luottotili voi pelastaa sinut myös tilanteissa, joissa luottokortin käyttö ei ole mahdollista. Luottokortin käyttäminen ei välttämättä ole mahdollista joka paikassa, mutta omalta luottotililtä siirrät rahat omalle pankkitilillesi vaivattomasti ja korvaat siten luottonkortin käytön.

Yksi joustoluoton ehdottomista valteista verrattuna esimerkiksi perinteiseen pikalainaan on sen tuoma vapaus. Voit hakea sen etukäteen yllättävien menojen varalle haluamallasi luottorajalla ja nostaa rahaa tarpeen osuessa eteen. Näin et jää ilman käyttörahaa esimerkiksi kaupunkilomallasi, joka osuu juuri ennen palkkapäivääsi, vaan nostat rahat käyttöösi omalta tililuotoltasi. Takaisinmaksun hoidat palkkapäivänäsi tai halutessasi useammassa erässä.

Mikäli taas et ole täysin varma minkälaisella aikataululla kykenet maksamaan nostamasi summan takaisin, tarjoavat monet yhtiöt mahdollisuuden myös useaan maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa. Muutama huonompi kuukausi ei siis pilaa lainasi takaisinmaksuasi tai siirrä lainaasi perintään.

Vertailulla kulut pysyvät aisoissa

Kun teet huolellisen vertailun ennen luottotilisi avaamista, saat kulut pysymään reiluina ja joustoluoton käyttäminen on sen tarkoitusta palvelevaa. Joustoluottoihin sisältyvät kulut löydät aina omasta luottostarjouksestasi sekä Lainat.fi- esittelyistä.

Eroja joustoluottojen kuluissa esiintyy erityisesti koroissa, mutta myös kiinteät kulut voivat vaihdella suuresti yhtiöittäin. Esimerkiksi nostomaksuissa ja tilinhoitokuluissa on mahdollista säästää valitsemalla oma joustoluotto oman käytön mukaan.

Ennen hakemuksen tekemistä kannattaa miettiä esimerkiksi, tuletko tekemään pienempiä nostoja useammin, vai onko tarkoituksesi käyttää tiliäsi vain kertaluontoisiin suurempiin nostoihin. Jo tämä voi auttaa sinua valitsemaan omaan tilanteeseesi parhaan joustoluoton.

Joustoluottotilien luottorajat vaihtelevat suurestikin. Ne voivat olla mitä tahansa väliltä 20 euroa- 50 000 euroa, joten niillä katat helposti suuremmankin eteen tulevan menoerän. Myös takaisinmaksuaikataulut ovat joustavia ja voit muokata niitä halutessasi vielä noston tekemisen jälkeenkin, joten ne on helppo mukauttaa omaan talouteen sopiviksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia ehtoja joustoluoton saamiselle on?

Yleisimmät ehdot joustoluoton saamiselle ovat:

Vähintään 18 vuoden ikä, suuremmissa luotoissa usein korkeampi, jopa 26 vuotta.
Aikaisemmat raha- asiat tulee olla hoidettu moitteettomasti. Ei maksuhäiriömerkintöjä tai aikaisempia avoimia lainoja tai maksamattomia joustoluottoja.

Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa. Yleensä hakijan täytyy olla asunut myös riittävän pitkään Suomessa.

Suomalainen pankkitili ja matkapuhelinnumero.
Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten

Kuinka paljon joustoluoton käyttäminen maksaa?

Joustoluottotilin hakeminen ja avaaminen on yleensä täysin ilmaista, jotta voisit hakea sitä jo hyvissä ajoin ennen rahan tarvetta. Suurimmassa osassa palveluissa maksat siis vain tekemistäsi nostoista. Jotkut yhtiöt saattavat myös periä muita kuluja, kuten vuosimaksua tai muuta ylläpitokulua.

Nostojen kulut riippuvat täysin palvelusta ja ne koostuvat korosta ja mahdollisesta nostoprovisiosta. Luottojen kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko vaihtelee palveluittain ja riippuu paljon myös lainasummasta sekä takaisinmaksuajasta. Todellinen vuosikorko on usein 5- 50% väilllä.

Miten nostojen tekeminen omalta joustoluotto- tililtä tapahtuu?

Nostot tehdään joko oman luotonantajan verkkopalvelusta tai tekstiviestillä. Monella luotonantajalla on myös oma mobiilisovellus, jonka kautta voi tehdä nostoja. Tarkemmat ohjeet nostojen tekemiseen löydät aina palveluntarjoajan verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Kuinka suurella luottorajalla voin saada oman joustoluottoni?

Luottorajat vaihtelevat aina 20- 50 000 euron väliltä. Luotonantaja määrittää henkilökohtaisen luottorajasi sinulle aina luottopäätöksen yhteydessä. Luottorajan suuruuteen vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

 • Luotonhakijan ikä
 • Elämäntilanne
 • Sen hetkiset tulot sekä aikaisemmat verotustiedot

Miten nopeasti tekemäni nosto näkyy tililläni?

Nostojen siirtoajoissa on eroja. Lainapalvelut käsittelevät nostoja yleensä lainapalvelun aukioloaikoina, jotka vaihtelevat palveluittain. Kun nosto on hyväksytty, saat rahat tilillesi useimpiin pankkeihin samantien. Tarkan siirtoajan voit tarkistaa luotontarjoajaltasi.

Tarvitsenko erillistä vakuuksia joustoluottoni aavaamiseen?

Verkosta haettavan joustoluoton saamiseen ei yleensä vaadita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Etenkin suurempien luottorajojen tilejä hakiessa luotonantaja saattaa kuitenkin pyytää lähettämään joitakin liitteitä hakemuksen yhteydessä. Liitteet voivat olla esimerkiksi kopioita palkkakuiteista ja niitä pyydetään todisteeksi takaisinmaksukyvystä.

Millaiseen tarkoitukseen voin hakea omaa joustoluottotiliä?

Joustoluotto on tarkoitettu mihin tahansa elämässä eteentuleviin menoeriin, eikä sinun tarvitse tehdä siitä selvitystä luottoa hakiessasi. Voit siis käyttää omaa tililuottoasi juuri siten kuin haluat. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä vastuullisuus ja varmistaa oma takaisinmaksukyky nostoja tehdessä.