Joustoluotot

Joustoluotto on rahoitusratkaisu kertaluontoisiin tai toistuviin rahantarpeisiin. Kun tiedät, että tulet tarvitsemaan todennäköisesti rahoitusta toistuvasti esimerkiksi omien tulojesi kausiluontoisuudesta tai pidemmästä lomamatkasta johtuen, on ratkaisu joustoluotto. Käytät sitä kätevästi myös kertaluontoisen menoerän rahoittamiseen.

Joustoluotto on luotonantajan asiakkaalleen myöntämä luottotili, jolta nostojen tekeminen onnistuu oman luottorajan puitteissa juuri silloin kun tarve ilmenee. Se toimii siis kuten luottokortti, mutta saat rahat tilillesi suoraan omaan käyttöösi, joten voit käyttää niitä missä tahansa ja milloin tahansa.

Joustoluottojen ehdoissa ja hinnoissa on runsaasti valinnan varaa. Lainat.fi sivustolle olemme koonneet parhaat joustoluotot vertailua varten. Tällä sivulla esittelemme johtavat luotonantajat ja vastaamme usein esiin nouseviin kysymyksiin.

Lainojen nopea sekä turvallinen vertailu onnistuu myös täyttämällä lainahakemus, joka löytyy alapuolelta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen, kilpailuttaa yhteistyökumppanimme yli 20 pankkia sekä luottolaitosta löytääkseen juuri sinulle sopivimman lainapalvelun. Kilpailuttaminen käy ilmaiseksi, eikä velvoita mihinkään. 


Joustoluottovertailu

Valitse alta haluamasi lainasumma ja saat esiin halvimmat joustoluotot. Vertailu sisältää myös kulutusluotot. Lisätietoa joustoluotoista alla.


Komplett Bank etusivu

Komplett Bank

 • Vuonna 2014 perustettu norjalainen pankki, joka tarjoaa joustoluottoja ilman vakuuksia.
 • Luottorajat voivat olla 1 000- 50 000 euroa.
 • Ei ennaltamääritettyä takaisinmaksuaikaa ja mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Komplett Bankin erinomainen ominaisuus on sen takaisinmaksupolitiikka, sillä laina- ajan ei tarvitse olla etukäteen määritetty. Lainaa voit maksaa takaisin siihen tahtiin kuin omaan tilanteeseesi parhaiten sopii, eikä lyhennyspakkoa ole. Kuukausittain sinun täytyy maksaa ainoastaan vähimmäissumman joka koostuu edelliskuukauden koroista ja kuluista.

Pankki toimii ainoastaan verkossa, joten myös joustoluoton hakeminen tapahtuu aina pelkästään verkossa täytettävällä hakemuksella. Kun sinulle on myönnetty oma joustoluottotilisi, voit tehdä nostoja juuri silloin kuin haluat.

Hae lainaa


Euroloan etusivu

Euroloan

 • Vuonna 2007 perustettu kasvava Fintech- yritys, joka hyödyntää uudenlaisia teknologioita rahoitustoiminnassaan.
 • Vakuudetonta joustoluottoa jopa 10 000 euroon asti.
 • Takaisinmaksu tapatuu kuukausierissä tai halutessasi voit maksaa myös koko summan
 • kerralla koska tahansa
 • Nimelliskorko alkaen 17,63%

Euroloan tarjoaa yksityisasiakkaille suunnattua joustoluottoa, jota voit käyttää luottokortin tavoin nostaen rahaa käyttöösi koska tahansa. Luottosummat voivat olla 100- 10 000 euroa.

Luoton hakeminen ja avaaminen on ilmaista, joten maksat vain nostamistasi lainoista. Luottoa voit hakea täyttämällä hakemuksen verkossa, johon kuluu aikaa noin 5 minuuttia. Luottopäätöksen saat samantien.

Hae lainaa


Ferratum etusivu

Ferratum 

 • Edullisempi lainahinnottelu 
 • Joustoluotto 1 - 2 000 euroa 
 • Ei piilokuluja
 • Nimelliskorko KSL:n mukainen, eli 20% 
 • Laina-aika 3kk - 54 kk 

Ferratum on suomalainen rahoitusyhtiö, joka on toiminut markkinoilla jo mukavan tovin verran. Kyseessä on yritys, joka tarjoaa palveluitaan yksityishenkilöille. Ferratum haluaa tarjota asiakkailleen helppokäyttöisiä luotonato- sekä pankkipalveluita yhdistettynä asiakaspalveluun. Heidän sloganinaan toimiikin "Rahaa tekijöille - Money for the doers".  Yrityksen visiona toimii kasvuun keskittyminen sekä toiminnan laajentaminen, he haluavat tulevaisuudessa olla maan johtava mobiilipankki sekä luotontarjoaja, heidän tuotteensa he haluavat esitellä helppoina sekä yksinkertaisena, jotta asiakkaille ei jäisi minkäänlaisia epäselvyyksiä. Lisäksi heidän perusarvoihinsa kuuluvat luottamus ja läpinäkyvyys, jonka lisäksi ammattitaito ja avoimuus ovat palvelulle tärkeitä asioita.  

Yleistietoa Joustoluotoista

Joustoluottoja myöntävät perinteisten pankkien lisäksi monet verkossa toimivat yksityiset rahoitusyhtiöt. Jotkut yhtiöt ovat erikoistuneet pelkästään joustoluottoihin ja jotkut tarjoavat myös muita rahoituspalveluita, kuten pikalainoja tai vertaislainoja.

Oma luottotili voi pelastaa sinut myös tilanteissa, joissa luottokortin käyttö ei ole mahdollista. Luottokortin käyttäminen ei välttämättä ole mahdollista joka paikassa, mutta omalta luottotililtä siirrät rahat omalle pankkitilillesi vaivattomasti ja korvaat siten luottonkortin käytön.

Yksi joustoluoton ehdottomista valteista verrattuna esimerkiksi perinteiseen pikalainaan on sen tuoma vapaus. Voit hakea sen etukäteen yllättävien menojen varalle haluamallasi luottorajalla ja nostaa rahaa tarpeen osuessa eteen. Näin et jää ilman käyttörahaa esimerkiksi kaupunkilomallasi, joka osuu juuri ennen palkkapäivääsi, vaan nostat rahat käyttöösi omalta tililuotoltasi. Takaisinmaksun hoidat palkkapäivänäsi tai halutessasi useammassa erässä.

Mikäli taas et ole täysin varma minkälaisella aikataululla kykenet maksamaan nostamasi summan takaisin, tarjoavat monet yhtiöt mahdollisuuden myös useaan maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa. Muutama huonompi kuukausi ei siis pilaa lainasi takaisinmaksuasi tai siirrä lainaasi perintään.

Vertailulla kulut pysyvät aisoissa

Kun teet huolellisen vertailun ennen luottotilisi avaamista, saat kulut pysymään reiluina ja joustoluoton käyttäminen on sen tarkoitusta palvelevaa. Joustoluottoihin sisältyvät kulut löydät aina omasta luottostarjouksestasi sekä Lainat.fi- esittelyistä.

Eroja joustoluottojen kuluissa esiintyy erityisesti koroissa, mutta myös kiinteät kulut voivat vaihdella suuresti yhtiöittäin. Esimerkiksi nostomaksuissa ja tilinhoitokuluissa on mahdollista säästää valitsemalla oma joustoluotto oman käytön mukaan.

Ennen hakemuksen tekemistä kannattaa miettiä esimerkiksi, tuletko tekemään pienempiä nostoja useammin, vai onko tarkoituksesi käyttää tiliäsi vain kertaluontoisiin suurempiin nostoihin. Jo tämä voi auttaa sinua valitsemaan omaan tilanteeseesi parhaan joustoluoton.

Joustoluottotilien luottorajat vaihtelevat suurestikin. Ne voivat olla mitä tahansa väliltä 20 euroa- 50 000 euroa, joten niillä katat helposti suuremmankin eteen tulevan menoerän. Myös takaisinmaksuaikataulut ovat joustavia ja voit muokata niitä halutessasi vielä noston tekemisen jälkeenkin, joten ne on helppo mukauttaa omaan talouteen sopiviksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia ehtoja joustoluoton saamiselle on?

Yleisimmät ehdot joustoluoton saamiselle ovat:

 • Vähintään 18 -vuoden ikä, suuremmissa luotoissa usein korkeampi, jopa 26 -vuotta.
 • Aikaisemmat raha- asiat tulee olla hoidettu moitteettomasti. Ei maksuhäiriömerkintöjä tai aikaisempia avoimia lainoja tai maksamattomia joustoluottoja
 • Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa. Yleensä hakijan täytyy olla asunut myös riittävän pitkään Suomessa.
 • Suomalainen pankkitili ja matkapuhelinnumero
 • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten

Kuinka paljon joustoluoton käyttäminen maksaa?

Joustoluottotilin hakeminen ja avaaminen on yleensä täysin ilmaista, jotta voisit hakea sitä jo hyvissä ajoin ennen rahan tarvetta. Suurimmassa osassa palveluissa maksat siis vain tekemistäsi nostoista. Jotkut yhtiöt saattavat myös periä muita kuluja, kuten vuosimaksua tai muita ylläpitokulua. Nostojen kulut riippuvat täysin palvelusta ja ne koostuvat korosta sekä mahdollisesta nostoprovisiosta. Syyskuussa 2019 voimaan tullut lakimuutos asetti palveluille tiukat rajat millaisia lisäkuluja he voivat vaatia asiakkailtaan. Pääsääntönä toimii kuitenkin, että lisäkulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. 

Myös joustoluotoissa todellinen vuosikorko vaihtelee palveluittain. Edeläl mainitun lakimuutoksen jälkeen vaihtelu on kuitenkin pienempää, sillä joustoluottojen nimelliskorko ei voi nousta yli 20%, koron lisäksi lisäkulut saavat olla maksimissaan 150 euroa per vuosi. Edellä mainittu muutos näkyy kuluttajalle ainoastaan positiivisena. 

Miten nostojen tekeminen omalta joustoluotto- tililtä tapahtuu?

Nostot tehdään joko oman luotonantajan verkkopalvelusta tai tekstiviestillä. Monella luotonantajalla on myös oma mobiilisovellus, jonka kautta voi tehdä nostoja. Tarkemmat ohjeet nostojen tekemiseen löydät aina palveluntarjoajan verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Kuinka suurella luottorajalla voin saada oman joustoluottoni?

Luottorajat vaihtelevat aina 20- 50 000 euron väliltä. Luotonantaja määrittää henkilökohtaisen luottorajasi sinulle aina luottopäätöksen yhteydessä. Luottorajan suuruuteen vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

 • Luotonhakijan ikä
 • Elämäntilanne
 • Sen hetkiset tulot sekä aikaisemmat verotustiedot

Miten nopeasti tekemäni nosto näkyy tililläni?

Nostojen siirtoajoissa on eroja. Lainapalvelut käsittelevät nostoja yleensä lainapalvelun aukioloaikoina, jotka vaihtelevat palveluittain. Kun nosto on hyväksytty, saat rahat tilillesi useimpiin pankkeihin samantien. Tarkan siirtoajan voit tarkistaa luotontarjoajaltasi.

Tarvitsenko erillistä vakuuksia joustoluottoni aavaamiseen?

Verkosta haettavan joustoluoton saamiseen ei yleensä vaadita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Etenkin suurempien luottorajojen tilejä hakiessa luotonantaja saattaa kuitenkin pyytää lähettämään joitakin liitteitä hakemuksen yhteydessä. Liitteet voivat olla esimerkiksi kopioita palkkakuiteista ja niitä pyydetään todisteeksi takaisinmaksukyvystä.

Millaiseen tarkoitukseen voin hakea omaa joustoluottotiliä?

Joustoluotto on tarkoitettu mihin tahansa elämässä eteentuleviin menoeriin, eikä sinun tarvitse tehdä siitä selvitystä luottoa hakiessasi. Voit siis käyttää omaa tililuottoasi juuri siten kuin haluat. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä vastuullisuus ja varmistaa oma takaisinmaksukyky nostoja tehdessä.