Tietoa meistä

Lainojen vertailu omin päin on aikaa vievää puuhaa. Vuonna 2015 perustetun Lainat.fi-sivuston pyrkimyksenä on auttaa lainojen kilpailutuksessa ja tarjota hyödyllistä tietoa erilaisista laina- ja korkotyypeistä ja taloudenhallinnasta.

Tervetuloa Lainat.fi-sivustolle!

Lämpimästi tervetuloa Lainat.fi-sivustolle! Tavoitteenamme on tarjota läpinäkyvää ja ajankohtaista tietoa vakuudettomista kulutusluotoista ja lainamarkkinoista ylipäätään. 

Sivustomme ei myönnä lainoja, vaan keskitymme lainapalveluiden puolueettomaan vertailuun. Vakuudettomien kulutusluottojen markkinat vaikuttavat etenkin ensimmäistä lainaansa hakevalta loputtomalta viidakolta, johon tuntee eksyvänsä. Haluamme helpottaa nimenomaan lainojen kilpailutusta edeltävässä vaiheessa ja tarjota puolueetonta ennakkotietoa markkinoiden johtavista lainapalveluista.

Tavoitteemme – lainojen kilpailutuksen helpottaminen

Vaatimattomana tavoitteenamme on olla Suomen paras lainavertailusivusto.

Toimimme yhteistyössä eturivin laina- ja vertailupalveluiden kanssa ja pyrimme tekemään lainojen kilpailuttamisesta mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Tämän vuoksi olemme laatineet vakuudettomien kulutusluottojen tarjoajista ja kilpailuttajista kattavat esittelyt ja lisäksi tarjoamme seuraavanlaista tietoa:

 • ajankohtaisia uutisia lainamarkkinoilta ja taloudesta
 • lainaoppaita
 • lainalaskureita
 • ohjeita budjetointiin ja säästämiseen
 • luottotietoja ja positiivista luottotietorekisteriä koskevia oppaita.

Pyrimme tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä, josta on aidosti hyötyä kuluttajille. Uskomme rehellisyyteen ja avoimuuteen, joten kerromme jokaisesta esittelemästämme lainapalvelusta myös kielteiseksi tulkitsemiamme piirteitä. 

Toimintamme – piinkovaa osaamista jo vuodesta 2015

Maltalaisen GameLounge-yrityksen Lainat.fi-projekti sai alkunsa vuonna 2015 ja sivusto uudistettiin täysin kesällä 2022.  Sivustomme keskittyy jakamaan tietoa erilaisista lainatyypeistä ja auttamaan lainojen vertailussa. Erikoisosaamisemme piiriin kuuluvia tuotteita ovat muun muassa

 • vakuudettomat kulutusluotot
 • joustoluotot
 • yhdistelylainat
 • luottokortit.

Edellä mainittujen kattokäsitteiden ohella käsittelemme lainatyyppejä yksityiskohtaisempien oppaiden avulla. 

Miksi Lainat.fi?

Sivustomme pyrkii monipuoliseen ja läpinäkyvään, lukijaystävällisessä muodossa tarjottavaan tietoon. Olemme listanneet ainoastaan tunnettuja lainapalveluja, jotka noudattavat asianmukaisia toimintatapoja. 

Autamme eturivin lainantarjoajien ja lainojen kilpailutuspalveluiden vertailussa. Vertailumme perustuu lainanottajan kannalta olennaisimpiin seikkoihin:

 • Lainojen korot ja kulut. Monet lainantarjoajat ilmoittavat lainan viitteellisen koron selkeästi, mutta tämän lisäksi lainanhakijan on huomioitava kokonaiskustannuksissa muut kiinteät kulut, kuten nosto- ja käsittelykulut.
 • Haettavana olevat lainasummat.
 • Saatavilla olevat lainatyypit.
 • Lainojen ehdot: Lainakohtaiset ehdot tulee lukea huolellisesti läpi ennen tarjouksen hyväksymistä. Pyrimme helpottamaan työtäsi laatimalla yhteenvedon lainan myöntämisen ehdoista.
 • Lainaprosessin sujuvuus: kuinka nopeasti lainahakemukset käsitellään ja miten nopeasti rahat ovat lainanhakijan käytettävissä.

Vertailujemme perustana aidot käyttäjäkokemukset

Listauksemme perustuvat aitoihin käyttäjäkokemuksiin, emmekä mainosta yhtäkään palvelua ainoastaan muodon vuoksi.

Esittelyidemme avulla saat runsaasti kullanarvoista tietoa lainoista ja lainaehdoista ennen lainahakemuksen tekoa. Suosittelemme lämpimästi, että tutustut laatimiimme lainapalveluarvioihin ennen kilpailutusta. 

Näin varmistat, että olet hakemassa juuri parhaiten omaan tilanteeseesi soveltuvaa lainaa kilpailukykyisin ja mahdollisimman reiluin ehdoin. Muistathan, että lainavertailu on maksutonta, eikä se velvoita mihinkään.

Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoa jostakin aiheesta tai huomaat sivustollamme jotakin kommentoimisen arvoista. Olemme myös aina kiinnostuneita uusista laina-alan osaajista – älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli haluaisit tehdä yhteistyötä esimerkiksi blogipostausten merkeissä.

Usein kysytyt kysymykset

Lainat.fi on vuonna 2015 toimintansa aloittanut palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa lukijoitamme lainojen kilpailutuksessa. Esittelemme markkinoiden johtaviin lukeutuvia lainapalveluja, jotka tarjoavat kilpailukykyisesti hinnoiteltuja lainoja.

Kauttamme pääset vertailemaan lainoja yhteistyökumppaneidemme sivustoilla. Lainojen vertailu on maksutonta, eikä se velvoita hyväksymään annettuja lainatarjouksia.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.