Lainaa 3 000 euroa

Noin 3 000 euron laina voi olla tarpeen esimerkiksi takuuvuokran maksua, suurempaa autoremonttia tai huonekalujen tai kodinkoneiden hankintaa varten. Lainaa ei kannata missään nimessä ottaa ilman huolellista vertailua ja kilpailutusta, johon tarjoamme oivat työkalut. Vertaile vaikka tältä istumalta!

Tarvitsetko 3 000 euron lainan?

Kilpailuta 3 000 euron suuruiset lainat yhteistyökumppaneidemme avulla!

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Lainasto logo

Lainasto

9.4/10
Lainaa100-3 000 €
Laina-aika2-47 kk
Nimelliskorko20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 444,34 euroa, jolloin takaisinmaksettava kokonaissumma on 3 444,34 euroa. Todellinen vuosikorko on tuolloin 29,71 %.

Mihin lainaa voi tarvita 3 000 euroa?

Muutoksia elämäntilanteessa sekä raha-asioissa on hankala ennustaa ja onkin hyvä, että lainarahaa on hätätilanteessa tai akuutin tarpeen edessä  mahdollista saada helposti ja nopeasti. 

Mutta millaisen tarpeen edessä lainaa voi tarvita nimenomaan 3 000 euroa? Vaihtoehtoja on useita.

Joku tarvitsee 3 000 euroa esimerkiksi hammasremonttiin tai perheen hartaasti odottamaan lomareissuun

3 000 euroa on suhteellisen pieni summa, jota ei kuitenkaan saa välttämättä hetkessä kokoon.

Suositus olisi, että jokaisella olisi puskurirahastona yllättäviä menoja varten vähintään parin kolmen kuukauden nettotulot, mutta monelle tämä ei ole mahdollista.

3 000 euron laina voi olla joko kulutus- tai joustoluotto. Vaihtoehtoisesti joustoa talouteen voi tuoda myös luottokortti, jonka luottoraja on yleensä 500-10 000 euroa. 

Mistä lainaa voi saada 3 000 euroa? 

3 000 euron lainoja myöntävät monet kotimaiset ja ulkomaiset lainapalvelut.

Suomalaisasiakkaidenkin keskuudessa tunnettuja palveluntarjoajia ovat esimerkiksi norjalainen Bank Norwegian, jonka palveluvalikoimaan kuuluu myös luottokortti. 

Toinen vaihtoehto on niin ikään norjalainen, laina-, luottokortti- ja säästötilipalveluja tarjoava Komplett Bank

Kotimaisista vaihtoehdoista suosituimpiin lukeutuu Lainasto, jolta saa niin pikalainaa, kulutusluottoa ja kertalainaa.

Lainaston asiakkaalla on myös mahdollisuus virtuaaliseen Lainasto Mastercard -luottokorttiin. 

Lainahakemuksen täyttäminen

Lainahakemuksen täyttäminen on turvallista, nopeaa ja ilmaista, eikä se velvoita tarjouksen hyväksyntään yhdenkään vaihtoehdon kohdalla.

Henkilökohtainen lainapäätös lähetetään asiakkaalle välittömästi hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Lainahakemuksen myötä pankki tekee luottokartoituksen, jossa arvioidaan lainanhakijan maksukykyä takaisinmaksuongelmien välttämiseksi. 

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat ovat lainanhakijalla pankkiyhteydestä riippuen 1-4 pankkipäivän kuluessa.

Mikäli lainahakemuksen lähettää aamulla, voi lainarahat saada sujuvimman prosessin myötä itselleen jo saman päivän aikana. 

Mikäli hakemuksen yhteyteen pyydetään laittamaan liitteitä, kuten palkka- tai eläketuloja osoittavia kuitteja tai todistuksia, kannattaa ne toimittaa saman tien.

Lainanhakumenettely pitkittyy turhaan, mikäli liitteitä ei toimita heti kättelyssä.

3 000 euron lainan takaisinmaksu – budjetointi on kaiken A ja O

Lainapalveluiden sivustoilla on laskureita, joiden avulla voi kokeilla suuntaa antavasti, kuinka halutun suuruisen lainan takaisinmaksuerät vaihtelevat asetetun maksuajan mukaan.

Ennen lainanhakua kannattaa laatia huolellinen kuukausibudjetti, jossa huomioidaan kaikki käytettävissä olevat kuukausitulot ja säännölliset menoerät.

Budjetointi on nykyisin todella helppoa erilaisten sovellusten ja nettipankkeihin liittyvien laskureiden ansiosta.

Budjetointi antaa realistisen kuvan siitä, kuinka kuukausittain käytettävissä olevat tulot kuluvat.

Budjetoinnin myötä arjesta on helppo karsia ylimääräisiä, turhia kuluja, kuten suoratoistopalveluja ja lehtien tilauksia.

Toisinaan mahdollisten takaisinmaksuerien suhteen on turhan optimistinen.

Onkin hyvä selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoitusta, kuinka lainan maksuerien uudelleenneuvottelu onnistuisi tarvittaessa. 

Lainanmyöntäjät mahdollistavat usein esimerkiksi satunnaisia maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia siinä vaiheessa, kun lainaa on maksettu takaisin esimerkiksi kolmen kuukauden ajan.

Usein kysytyt kysymykset

Esittelemme sivustollamme useita luotettavia eturivin lainapalveluja, kuten Bank Norwegian, Komplett Bank ja Lainasto, jotka tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja myös 3 000 euron summalle.

Mikäli lainahakemuksen lähettää aamulla asianmukaisesti täytettynä, voi lainan saada tililleen jopa saman pankkipäivän aikana, mikäli lainaprosessi etenee normaalisti.

Tämä on täysin tilannekohtaista. Mikäli lainalle on tarvetta säännöllisin väliajoin, on joustoluotto tai luottokortti, josta rahaa vapautuu käyttöön saldon takaisinmaksun myötä, kätevä ratkaisu.

Tämä on lainapalvelukohtaista. On hyvä tutustua ennen lainasopimuksen allekirjoittamista siihen, kuinka lainan takaisinmaksusuunnitelma on mahdollisesti neuvoteltavissa uudelleen.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.