Autolainat

Olipa tarvetta uudelle menopelille sitten perheenlisäyksen tai hankalien kulkuyhteyksien vuoksi, voi autolaina olla tarpeen. Seuraavilla riveillä kerromme autolainoista ja autamme parhaan vaihtoehdon löytämisessä.

Vertaile avullamme parhaat autolainat

Yhteistyökumppaneidemme avulla kilpailutat helposti jopa vain yhdellä hakemuksella kymmeniä lainavaihtoehtoja!

Sortter logo
Laaja kumppaniverkosto

1. Sortter

98%
Tuttu ja turvallinen Sortter kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti.
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

OmaLaina logo
Vertailee 30 palvelua

2. OmaLaina

96%
Suomalainen Omalaina kilpailuttaa 100-60 000 euron suuruiset lainat nopeasti ja vaivattomasti. Lainahakemukset…
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Komblett Bank logo
Myös luottokortti

3. Komplett Bank

95%
Norjalainen Komplett aloitti toimintansa vuonna 2014. Laaja palveluvalikoima sisältää luottovaihtoehtoja jokaiseen tilanteeseen.
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Zmarta logo
Laaja verkosto

4. Zmarta

91%
Zmarta on lainakilpailutuksen monitaituri, jonka ällistyttävän laajaan kumppaniverkostoon kuuluu 35 luotonmyöntäjää.
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %

Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Autolaina lyhyesti

Uuden auton voi rahoittaa jopa kokonaisuudessaan autolainalla tai osamaksusopimuksella.

Autolaina on asuntolainan ohella yksi suurimmista henkilökohtaisista lainoista. Autolaina on usein suoranainen välttämättömyys etenkin silloin, jos kiikarissa on tuliterä auto.

Auton voi rahoittaa monin eri tavoin. Oikeanlaisen lainan valintaan saa tarvittaessa apua, joten vaihtoehtoja ei tarvitse pähkäillä ainoastaan omin päin.

Listasimme Lainat.fi-palveluun markkinoiden parhaita autolainoja. Seuraavaksi käymme lyhyesti läpi tämän hetken johtavat autolainapalvelut  ja annamme lisäksi yleistä tietoa eri vaihtoehdoista ja toimijoista. 

Lue vinkkimme unelmiesi auton ostoon, ja kurvaile parhaassa tapauksessa jo tänä viikonloppuna uudella, järkevästi rahoitetulla menopelillä!

Parhaat autolainat

Omalaina

  • Täysin suomalainen palvelu, jolla on Suomessa jo yli 300 000 asiakasta.
  • Vertailee yli 15 pankin ja rahoitusyhtiön lainavaihtoehdot antamillasi ehdoilla. Pelkkä lainan hakeminen ei maksa mitään, joten voit huoletta etsiä parasta vaihtoehtoa useampaan otteeseen ja eri summilla.
  • Rahat saat parhaassa tapauksessa tilille jopa samana päivänä.
  • Voit vertailla lainoja 100–60 000 euron summilla.
  • Laina-aika 1–20 vuotta. 

Omalaina on eri luotonantajien lainatarjouksia vertaileva palvelu, joka toimii yhteistyössä markkinoiden johtavien toimijoiden kanssa. 

Lainatarjous täytetään suoraan Omalaina.fi etusivulla, ja hakemus käsitellään samantien. Hakemuksen tehtyäsi pääset vertailemaan parhaita tarjouksia syöttämilläsi ehdoilla, joten rahoituksen etsiminen uudelle kaaralle käy todella vaivattomasti.

Zmarta

  • Kilpailuttaa antamillasi ehdoilla ilmaiseksi yli 10 pankin ja luotonantajan tarjouksia.
  • Voit vertailla vakuudettomia lainoja 1 000–50 000 euron summilla ja 1–15 vuoden laina-ajoilla.
  • Saat lainatarjoukset Zmartalta heti parhaiden tarjousten löydyttyä.
  • Zmarta tarjoaa lainoille Tuloturvan, joka turvaa laina-asioitasi odottamattomien maksuvaikeuksien, kuten työttömyyden tai sairastumisen, varalta.

Zmartan avulla haet vaivattomasti yli 10 vaihtoehtoa autosi rahoitukselle täyttämällä yhden ainoan hakemuksen. Syötä hakemukseen tarvittavat tiedot, niin saat tiedot tarjouksista puhelimitse heti tilanteeseesi sopivien vaihtoehtojen löydyttyä. Voit tarkastella alustavia tarjouksia myös Zmartan OmaTili -verkkopalvelussa. Täytä hakemus osoitteessa Zmarta.fi.

Yleistä tietoa autolainoista

Autolainoiksi on tarjolla paitsi nopeasti verkosta haettavia vakuudettomia kulutusluottoja myös usein hieman suuremman summan vakuudellisia lainoja. Auton voi hankkia myös osamaksulla.

Autolainojen maksuaika vaihtelee lainasummasta riippuen. Tyypillisesti autolainaa otetaan noin viideksi vuodeksi, mutta enimmillään laina-aika voi olla jopa 15 vuotta.

Vakuudeton autolaina

Mikäli olet hakemassa hieman pienempää, esimerkiksi käytetyn auton ostoon tarkoitettua autolainaa verkosta, saat sen yleensä suoraan tilillesi ilman erillisiä vakuuksia. 

Vakuudeton autolaina sopii käytetyn kulkupelin hankintaan mainiosti, sillä parhaassa tapauksessa rahat saa tililleen jo hakemuksen täyttämispäivänä. Huomioithan, että myös vakuudeton laina edellyttää säännöllisiä tuloja, jotta lainantarjoaja voi varmistua takaisinmaksukyvystäsi. Lainaa voidaan tietyissä tapauksissa myöntää myös työttömälle.

Mikäli olet ostamassa autoa yksityiseltä myyjältä, saattaa vakuudeton kulutusluotto olla ainoa vaihtoehto. Vakuudellisen autolainan ehtona voi nimittäin olla, että auto ostetaan nimenomaan autoliikkeestä.

Vakuudellinen autolaina

Mikäli olet hakemassa hieman suurempaa autolainaa, esimerkiksi vanhan keräilyharvinaisuuden hankintaa varten, saattaa lainantarjoaja vaatia lainalle jonkinlaista vakuutta. 

Vakuutena toimii usein ostettava auto. Vakuudeksi voidaan kuitenkin sopia esimerkiksi lainanhakijan omistama edellinen auto tai asunto.

Kannattaa huomioida, ettei vakuudellista autolainaa välttämättä myönnetä käytetyn auton ostoon. Tämä johtuu siitä, että koska vakuutena käytetään useimmissa tapauksissa ostettava auto, on käytetyn auton vakuusarvo uuden auton vakuusarvoa pienempi.

Vakuudellisen autolainan korko on usein pienempi kuin vakuudettoman, sillä riski on lainanantajan näkökulmasta pienempi. Tähän vaikuttaa kuitenkin moni muukin seikka, kuten se, onko asiakkaalla aiempia avoimia lainoja.

Vertaile koron lisäksi myös muita kuluja

Moni lainantarjoaja saattaa tarjota näennäisesti halvalta kuulostavan autolainan ilmoittamalla pelkästään lainan “alkaen”-koron tai viitteellisen koron. Tämä ei kuitenkaan kerro kovinkaan paljon lainan todellisesta hinnasta. 

Moni laina sisältää koron lisäksi myös paljon muita kuluja, kuten kiinteitä kuukausimaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita vastaavia kuluja. Nämä nostavat nopeasti lainan todellista hintaa.

Tästä syystä kannattaa aina vertailla lainojen kaikki kulut huomioivaa todellista vuosikorkoa, sillä se kertoo lainan todellisen hinnan. 

Mikäli jokin lainantarjoaja mainostaa autolainaa epärealistisen pienellä korolla, ei tämä useimmiten ole  lainan todellinen hinta, vaan korot katetaan muilla kuluilla.

Lainatarjousta ei kannata missään nimessä hyväksyä ennen lainan todellisen vuosikoron selvittämistä. Näin säästyt ikäviltä yllätyksiltä ensimmäisen lyhennyserän koittaessa. 

Ei kuitenkaan syytä huoleen: lainalaskurit laskevat usein myös lainan todelliset kulut ja asiaa voi kysyä suoraan myös lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

Varaudu maksamaan käsiraha

Autokauppa edellyttää toisinaan käsirahan maksua.

Mikäli olet keskittänyt raha-asiasi tiettyyn pankkiin, voit useimmiten saada lainan koko auton hinnalle. Aina koko hankinnan rahoitus ei tule kuitenkaan kyseeseen. 

Käsirahan maksu voi tulla vastaan esimerkiksi silloin, jos haet vakuudetonta kulutusluottoa verkosta tai sinulla on aikaisempia avoimia lainoja. Tämän vuoksi on hyvä varautua maksamaan osa auton kauppahinnasta omista varoista. 

Säästöillä rahoitettavan käsirahaosuuden myötä lainan määrä on pienempi ja selviydyt lainasi takaisinmaksusta nopeammin. Tuolloin myös korko- ja lainanhoitokulut pysyvät pienempänä. Käsirahaosuus, jonka suuruus riippuu esimerkiksi auton iästä, vaihtelee suuresti. Se voi olla noin 10-30 % auton hankintahinnasta.

Haaveiletko moottoripyörästä tai veneestä?

Ei hätää. Pankkien ja muiden luotonantajien myöntämiä autolainoja ja kulutusluottoja voi käyttää myös esimerkiksi moottoripyörän tai veneen hankintaan. 

Mikäli rahoitat kulkupelisi vakuudettomalla kulutusluotolla, ei luotonantaja myöskään kysy sinulta lainasi käyttökohdetta.

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimpiä ehtoja autolainan myöntämiselle ovat: Vähintään 18- vuoden ikä. Usein suuremmissa lainoissa ikävaatimus on vähintään 20 vuotta, joskus jopa 26 vuotta. Riittävä tulotaso tai varallisuus. Lainaa hakiessasi sinusta tehdään riskiarvio, jonka perusteella saat lainatarjouksesi. Maksuhäiriömerkintä on käytännössä aina este lainan hakemiselle. Yksityiset rahoituspalvelut eivät yleensä myönnä lainaa, mikäli maksuhäiriömerkintöjä on syntynyt. Pysyvä osoite Suomessa.

Autolainojen summat voivat periaatteessa olla kuinka suuria tahansa. Esimerkiksi Omalaina- ja Zmarta- palveluissa voit vertailla 100-50 000 euron suuruisia lainasummia. Saamasi lainatarjous riippuu aina omasta taloudellisesta tilanteestasi ja esittämistäsi vakuuksista.

Autolainojen laina-ajat ovat samanlaiset kuin samansuuruisissa muissakin lainoissa. Ne voivat vaihdella vuodesta jopa 15 vuoteen.

Yleisesti ottaen autolainojen korot ovat laina- aikojen tavoin samanlaiset kuin muissakin samansuuruisissa lainoissa. Lainan korko on kuitenkin aina henkilökohtainen, ja sen saa tietoonsa vasta lainatarjouksen myötä.

Kyllä ovat. Lainojen vertailupalvelut sekä lainantarjoajat käyttävät täysin salattuja tiedonsiirtojärjestelmiä, joten tietosi eivät päädy minkään kolmannen osapuolen käsiin. Lainapalvelut eivät myöskään koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille. Täten esimerkiksi raha-asiasi eivät päädy vääriin käsiin.

Myös opiskelijan on mahdollista saada auton hankintaan tarkoitettua lainaa. Tämä edellyttää kuitenkin yleensä, että työskentelee esimerkiksi osa-aikaisesti opintojen ohella, jotta kuukausitulot riittävät lainan myöntämiseen.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.