Kilpailuta autolainat ilmaiseksi täyttämällä alapuolelta löytyvä hakemus 

Tietoa autolainoista

Autolaina on asuntolainan ohella yksi suurimmista lainoista, joita joudut elämäsi aikana hakemaan. Etenkin, jos kiikarissa on uusi auto, ei suurin osa meistä pysty hankkimaan autoa ilman siihen tarkoitettua lainaa. Autolainaan voi käyttää monenlaista lainaa, mutta on kuitenkin hyvä, että jokin taho on helpottamassa oikealaisen lainan valitsemista.

Lainat.fi- palveluun olemme listanneet parhaat autolainat ja esittelemme niiden ominaisuudet sinulle. Seuraavassa listaamme tämän hetken johtavat autolaina– palvelut ja käymme läpi hieman yleistä tietoa eri vaihtoehdoista ja toimijoista. Lue nämä vinkit, joiden avulla ostat auton, josta olet aina haaveillut ja parhaimmassa tapauksessa kurvailet viikonlopun jo tänä viikonloppuna uusi menopeli allasi.

Parhaat autolainat

Omalaina

 • Täysin suomalainen palvelu, jolla on jo yli 300 000 asiakasta Suomessa.
 • Vertailee yli 15 pankin ja rahoitusyhtiön lainavaihtoehdot antamillasi ehdoilla. Pelkkä lainan hakeminen ei maksa mitään, joten voit huoletta etsiä parasta vaihtoehtoa useaankin otteeseen ja eri summilla
 • Rahat saat tilillesi parhaimmillaan jo samana päivänä
 • Voit vertailla lainoja 100- 60 000 euron summilla
 • Laina-aika 1-20 vuotta 

Omalaina on eri luotonantajien lainatarjouksia vertaileva palvelu, joka toimii yhteistyössä monien markkinoiden johtavien toimijoiden kanssa. Lainatarjouksen täytät suoraan Omalaina.fi etusivulla ja hakemuksesi käsitellään samantien. Tehtyäsi hakemuksen pääset vertailemaan parhaita tarjouksia syöttämilläsi ehdoilla, joten rahoituksen etsiminen uudelle autollesi käy todella vaivattomasti.

Lainaesimerkki Omalaina: 10 000€ laina. Laina-aika 5-vuotta. Todellinen vuosikorko 6,26%, joka pitää sisällään 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun sekä 5% nimelliskoron. Avausmaksua ei esimerkissä veloiteta. Lainan suuruudeksi tulee yhteensä 11 620 euroa sekä kuukausieräksi 193,71€/kk. 


Zmarta

 • Kilpailuttaa yli 10 pankin ja luotonantajan tarjouksia ilmaiseksi antamillasi ehdoilla.
 • Voit vertailla vakuudettomia lainoja 1 000 - 50 000 euron summilla ja 1- 15 vuoden laina- ajoilla
 • Saat lainatarjoukset Zmartalta puhelimitse heti kun parhaat tarjoukset on löytynyt. Täten tiedät saavasi henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa
 • Tarjoaa lainoille myös Tuloturvan, joka turvaa laina- asioitasi odottamattomien maksuvaikeuksien, kuten työttömyyden tai sairastumisen varalta

Zmartan avulla haet vaivattomasti yli 10 vaihtoehtoa autosi rahoitukselle pelkästään täyttämällä yhden hakemuksen. Syötä hakemukseen tarvittavat tiedot ja saat tiedot tarjouksista puhelimitse heti, kun tilanteeseesi sopivia vaihtoehtoja on löytynyt. Alustavia tarjouksia voit tarkastella myös Zmartan OmaTili- verkkopalvelussa. Täytä hakemus nopeasti osoitteessa Zmarta.fi.

Lainaesimerkki Zmarta: asiakas hakee 10 000€ lainaa. Laina-aika on 6-vuotta. Nimelliskorko on 11%, johon lisäksi määritellään laskutuslisä sekä avausmaksu, jotka molemmat ovat 0€. Lainan todellinen vuosikorko on 12,85%. Näillä kuluilla asiakas maksaa lainaa 14 114€ ja kuukausierän suuruudeksi tulee 183€. 


Yleistä tietoa autolainoista

Autolainoja on tarjolla sekä nopeasti verkosta haettavia vakuudettomia kulutusluottoja, että usein hieman suuremman summan vakuudellisia lainoja.

Vakuudeton laina

Mikäli olet hakemassa hieman pienempää, esimerkiksi käytetyn auton ostoon tarkoitettua lainaa verkosta, saat sen yleensä ilman erillisiä vakuuksia. Tällaiseen tarkoitukseen sopiva laina voi olla esimerkiksi normaali kulutusluotto, jonka saat tilillesi nopeasti ja teet autosi ostosta normaalia ruokakauppareissua vastaavan kokemuksen.

Vakuudeton laina palvelee tarkoitustasi erittäin kätevästi, sillä parhaimmassa tapauksessa saat sen tilillesi jo samana päivänä kun täytät hakemuksen. Myös vakuudeton laina edellyttää kuitenkin säännölliset tulot, jotta lainantarjoaja voi varmistaa takaisinmaksukykysi.

Mikäli olet ostamassa autoa yksityiseltä myyjältä, saattaa vakuudeton kulutusluotto olla myös ainoa vaihtoehto, sillä vakuudellisen lainan ehtona saattaa olla, että auto ostetaan autoliikkeestä.

Vakuudellinen laina

Mikäli taas olet hakemassa hieman suurempaa autolainaa, esimerkiksi kalliimman uuden auton tai vanhan harvinaisuuden ostoon, saattaa lainantarjoaja vaatia lainalle jonkinlaisen vakuuden. Vakuutena toimii usein ostettava auto, mutta vakuudeksi voidaan sopia myös esimerkiksi lainanhakijan omistama edellinen auto tai asunto.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vakuudellista lainaa ei aina myönnetä käytetyn auton ostoon. Tämä johtuu siitä, että koska vakuutena toimii usein ostettava auto, on käytetyn auton vakuusarvo pienempi kuin uuden auton.

Vakuudellisen lainan korko on usein pienempi kuin vakuudettoman, sillä riski on pienempi lainanantajalle. Tähän vaikuttaa kuitenkin moni muukin seikka, kuten se, onko sinulla muita avoimia lainoja.

Vertaile koron lisäksi myös muita kuluja

Moni lainantarjoaja saattaa tarjota näennäisesti halvalta kuulostavan autolainan ilmoittamalla pelkästään lainan alkaen- suuruisen koron tai viitteellisen koron. Tämä ei kuitenkaan kerro välttämättä kovinkaan paljon lainan todellisesta hinnasta. Moni laina sisältää koron lisäksi myös paljon muita kuluja, kuten kiinteitä kuukausimaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita vastaavia kuluja, jotka nostavat nopeasti lainan todellista hintaa.

Tämän vuoksi sinun kannattaisikin aina vertailla lainojen kaikki kulut huomioivia todellisia vuosikorkoja, joka kertoo lainan todellisen hinnan. Mikäli jokin lainantarjoaja mainostaa autolainaa epärealistisen pienellä korolla, ei tämä usein tule olemaan lainan todellinen hinta, vaan korot katetaan muilla kuluilla.

Sinun ei kannata hyväksyä lainatarjoustasi, ennen kuin olet selvittänyt mikä on lainasi todellinen vuosikorko. Täten säästyt ikäviltä yllätyksiltä ensimmäisen lyhennyksen koittaessa. Toki lainalaskurit laskevat usein myös lainan todelliset kulut ja asiaa voi kysyä suoraan myös lainantarjoajan asiakaspalvelusta tai henkilökohtaiselta lainaneuvojaltasi.

Varaudu maksamaan osa auton hinnasta myös itse

Mikäli olet keskittänyt raha- asiasi tiettyyn pankkiin, voit saada lainan koko auton hinnalle. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, jos haet esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa verkosta tai sinulla on aikaisempia avoimia lainoja. Tämän vuoksi on hyvä varautua maksamaan osa auton kauppahinnasta omista varoista. Tällöin myös tarvittavan lainan määrä pysyy pienempänä ja selviydyt lainasi takaisinmaksusta nopeammin ja korkokulut pysyvät pienempänä.

Onko haaveissasi moottoripyörä tai vene?

Ei hätää. Pankkien sekä muiden luotonantajien myöntämiä autolainoja ja kulutusluottoja voit käyttää myös esimerkiksi moottoripyörän tai veneen hankintaan. Samat laina- ehdot pätevät myös näissä tapauksissa. Mikäli rahoitat kulkuvälineesi vakuudettomalla kulutusluotolla, ei luontontantaja myöskään kysy sinulta lainasi käyttökohdetta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia ehtoja autolainan saamiselle on?

Yleisimpiä ehtoja autolainan myöntämiselle ovat:

 • Vähintään 18- vuoden ikä. Usein suuremmissa lainoissa ikävaatimus on vähintään 20 vuotta, oskus jopa 26 vuotta.
 • Riittävä tulotaso tai varallisuus. Lainaa hakiessasi sinusta tehdään riskiarvio, jonka perusteella saat lainatarjouksesi.
 • Maksuhäiriömerkintöjä ei yleensä sallita. Mikäli olet kuitenkin hoitanut muuten raha- asiasi mallikkaasti ja sinulla on pitkä asiakassuhde esimerkiksi saman pankin kanssa, on mahdollista saada lainaa. Yksityiset rahoistuspalvelut eivät yleensä myönnä lainaa, mikäli maksuhäiriömerkintöjä on syntynyt.
 • Pysyvä osoite Suomessa.

Kuinka suuren summan voin saada autolainaa?

Autolainojen summat voivat periaatteessa olla kuinka suuria tahansa. Esimerkiksi Omalaina- ja Zmarta- palveluissa voit vertailla 100- 50 000 euron suuruisia lainasummia. Saamasi lainatarjous riippuu aina omasta taloudellisesta tilanteestasi ja esittämistäsi vakuuksista.

Kuinka pitkällä laina- ajalla voin saada autolainaa?

Autolainojen laina- ajat ovat samanlaiset kuin samansuuruisissa muissakin lainoissa. Ne voivat vaihdella 1 vuodesta jopa 15 vuoteen.

Kuinka suuret korot autolainoissa on?

Yleensä ottaen autolainojen korot ovat laina- aikojen tavoin samanlaiset kuin muissakin samansuuruisissa lainoissa. Lainan korko on kuitenkin aina henkilökohtainen ja sen saat tietää lainatarjouksesi yhteydessä. Johtavien lainayhtiöiden korkoja pääset vertailemaan lainayhtiöiden esittelyistämme.

Ovatko henkilökohtaiset tietoni turvassa hakiessani lainaa verkossa?

Kyllä ovat. Lainojen vertailupalvelut sekä lainantarjoajat käyttävät täysin salattuja tiedonsiirtojärjestelmiä, joten tietosi eivät päädy minkään kolmannen osapuolen käsiin. Lainapalvelut eivät myöskään koskaan luovuta tietojasi minkään kolmannen osapuolen käsiin. Täten esimerkiksi raha- asiasi eivät päädy vääriin käsiin.

Olen opiskelija. Voinko saada autolainaa?

Myös opiskelijan on mahdollista saada auton hankintaan tarkoitettua lainaa. Tämä edellyttää kuitenkin yleensä, että työskentelee esimerkiksi osa- aikaisesti opintojen ohella, jotta kuukausitulot ovat riittävät lainan myöntämiselle.