OmaLaina

OmaLaina logo

Suomalainen OmaLaina.fi on palvelu, joka välittää lainahakemukesi yhteistyökumppaneilleen. Täten saat yhdellä ainoalla hakemuksella veloituksetta ja ilman sitoumuksia tarjouksen jopa 30 pankilta ja rahoitusyhtiöltä.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

9.6 /10 YLEISARVO- SANA
OmaLaina logo

Lainaa

100-60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

OmaLaina -perustiedot

Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

OmaLaina: Plussat ja miinukset

+Kaikenkokoisia lainoja
+Aidosti suomalainen Avainlippu-palvelu
+Yli 300 000 tyytyväistä asiakasta
-Kaikenkokoisia lainoja
-Aidosti suomalainen Avainlippu-palvelu
-Yli 300 000 tyytyväistä asiakasta

OmaLaina lyhyesti

OmaLaina on suomalainen, vuonna 2013 toimintansa aloittanut lainavertailupalvelu, jonka avulla voi vertailla kerralla jopa 30 eri pankkia ja rahoituspalvelua.

Vertailtaviin tuotteisiin kuuluvat kulutus- ja yhdistelylainojen lisäksi myös yrityslainat ja luottokortit, joten palvelusta on apua monenlaisessa rahoitustarpeessa.

Kuinka OmaLaina toimii?

OmaLainan avulla voi kilpailuttaa jopa 30 lainanmyöntäjää. Mukana on ainoastaan eturivin yhteistyökumppaneita.

Kaikki palveluntarjoajat ovat näin ollen ehdottoman luotettavia ja turvallisia, vakavaraisia pankkeja tai rahoituslaitoksia.

OmaLainan kilpailuttamat lainapalvelut toimivat joko aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan alaisuudessa.

OmaLaina.fi etsii parhaan lainatarjouksen, minkä jälkeen kilpailutuksen voittanut yhteistyökumppani ottaa välittömästi yhteyttä suoraan asiakkaaseen.

Tämän jälkeen asiakas voi solmia lainasopimuksen parhaaksi katsomansa yhteistyökumppanin kanssa ja saada rahat tililleen jopa saman pankkipäivän kuluessa.

OmaLaina ei edellytä haetulle lainalle erillisiä vakuuksia tai takaajaa, joten lainanhaku onnistuu sujuvasti yhdellä verkkohakemuksella.

Tuolloin väliin jäävät lainanhakuprosessin aikaa vievää vaiheet, vertailu ja vakuuksien selvittäminen, ja tarjouksia pääsee vertailemaan jopa jo minuuteissa.

Prosessi on huomattavan nopea perinteiseen pankkilainamenettelyyn verrattuna – enemmän mahdollisuuksia vain yhdellä hakemuksella!

Kuka voi hakea lainaa OmaLainan avulla?

Vakuudetonta, 100–60 000 euron suuruista kulutusluottoa voi hakea OmaLaina-palvelun avulla vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset.

Moni lainanmyöntäjä edellyttää hakijaltaan täysi-ikäisyyttä huomattavasti korkeampaa, jopa 24 vuoden ikää, mutta palveluja on tarjolla myös nuoremmille hakijoille.

OmaLaina kilpailuttaa jopa 30 lainapalvelua, joista jokaisella on omat ehtonsa niin bruttotulojen kuin ikärajan suhteen.

Lainanhaku edellyttää, että hakijalla on vakituinen osoite Suomessa, ja yleensä Suomessa tulee olla asunut ennen lainan hakemista vähintään 24–36 kuukauden ajan.

Myös opiskelija tai eläkeläinen voi hakea lainaa OmaLainan kautta. Tuolloin mahdolliset tuet voi merkitä lainahakemukseen tuloiksi. Hakemuksen “työnantaja” kohtaan kirjoitetaan tuolloin tilannetta vastaavasti eläkeläinen/opiskelija.

Myös työtön voi hakea lainaa, sillä jokainen lainahakemus käsitellään erikseen ja lainapäätös tehdään tilannekohtaisen harkinnan päätteeksi.

OmaLaina yksin vai yhteishakijan kanssa?

Lainaa haetaan usein yksin, mutta esimerkiksi remontti-, auto-, tai venelainaa voi hakea myös kanssahakijan kanssa.

Tuolloin molemmat velalliset vastaavat yhdessä lainan takaisinmaksusta. Yhteishakijat ovat yleensä samassa taloudessa asuvia puolisoja.

Yhteisen lainan hakemista kannattaa harkita huolellisesti, mutta kanssahakijasta on hyötyä lainaprosessissa.

Lainaa saa tuolloin paremmin ehdoin, sillä lainanmyöntäjä katsoo lainan takaisinmaksun turvatummaksi.

Moni hakee lainaa yksin, mutta etenkin suurempien lainasummien kohdalla lainan hakeminen yhteishakijan kanssa ei ole yhtään hassumpi ajatus.

Tuolloin lainaa saa pääsääntöisesti paremmin ehdoin. OmaLaina suosittelee, että lainanhakua yhdessä toisen henkilön kanssa harkitsee ainakin siinä vaiheessa, kun kyseessä on yli 10 000 euron suuruinen laina.

Millaisia lainoja OmaLaina kilpailuttaa?

OmaLainan avulla voi kilpailuttaa niin pienet kuin suuretkin lainat. Lainahaitari yltää nimittäin 100 eurosta aina 60 000 euroon saakka.

Olipa kyse sitten arkipäiväisten kulujen kattamisesta, festarilipuista tai keittiöremontista, voi OmaLaina löytää parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Lainojen vertailu on asiaan vihkiytymättömälle aikaa vievä prosessi, joten OmaLainan tarjoama kilpailutuspalvelu tekee parhaan lainan löytämisestä helppoa ja vaivatonta.

Palvelun käyttö ei ole sitovaa, joten tarjottua lainaa ei ole pakko ottaa vastaan.

OmaLaina Yrityslaina

OmaLainan avulla on mahdollista kilpailuttaa 1 000–8 000 000 euron suuruiset yrityslainat. Maksuajaksi voi valita 12–36 kuukautta.

Lainahakemukseen tulee merkitä yrityksen nimen, perustamisvuoden ja Y-tunnuksen lisäksi liikevaihdon määrä.

OmaLaina kilpailuttaa jopa yli 20 yrityslainoja tarjoavaa palvelua.

OmaLaina yhdistelylaina

OmaLaina yhdistelylainan avulla on mahdollista jopa satojen eurojen säästöön.

Yhdistelylaina yhdistää asiakkaan kulutusluotot, osamaksuluotot ja luottokorttivelan yhdeksi ainoaksi lainaksi, jonka myötä lainanhoito- ja korkokustannukset pienenevät huomattavasti.

OmaLainan avulla yhdistelmälainan hakeminen on helppoa:

  1. Täytä lainahakemukseen nykyiset lainasi.
  2. Valitse lainan käyttötarkoitukseksi lainojen yhdistäminen tai lainojen uudelleenrahoitus.
  3. Odota lainatarjouksia ja hyväksy paras vaihtoehto.

OmaLaina luottokortti

OmaLaina-sivustolla voi hakea myös luottokorttia. Päätöstä siitä, myönnetäänkö kortti vai ei, ei tarvitse odotella uuvuttavan pitkään, sillä virtuaaliläpyskän saa itselleen saman tien.

Verkkomaksut onnistuvat kortin tietojen avulla. Useat kännykät ja älykellot hyödyntävät lähimaksun mahdollistavaa NFC-teknologiaa, joten liikkeissä asiointi hoituu puolestaan Google Payn tai Apple Payn avulla.

Lainaesimerkki

Tyypilliselle, 10 000 euron lainasummalle laskettuna kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 %, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa, avausmaksu 0 euroa ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623 euroa, eli 193,71 euroa kuukaudessa. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä käyvät ilmi lainasopimuksesta. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19–20 % välillä ja vuosittaiset lainakustannukset ovat 0–150 euroa. Tarjottava laina-aika on 1– 20 vuotta  ja tarjottavat lainasummat ovat 100–60 000 euroa.

OmaLaina lainan kustannukset

OmaLaina kilpailuttaa jopa 30 lainapalvelua, joiden kustannukset vaihtelevat paitsi tuote- myös hakijakohtaisesti. Seuraavaksi kerromme lyhyesti siitä, miten OmaLaina-palvelun vertailemien lainojen korot ja kulut määräytyvät.

Korot

OmaLainan kilpailuttamien lainojen nimelliskorot vaihtelevat 4,19–20 %:iin.

Jokainen lainapalvelu laskee saamiensa tietojen perusteella asiakkaalleen lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä oman henkilökohtaisen korkoprosentin, jolla lainaa on mahdollista tarjota.

Muut kulut

Lainoihin liittyy erilaisia käsittelykuluja. Tyypillisimmät ovat avaus- ja tilinhoitomaksut. Etenkin pienempien lainasummien kohdalla ei yleensä peritä minkäänlaista avausmaksua.

Kuukausittaiset lainanhoitokustannukset voivat olla vuonna 2019 voimaan astuneen lain mukaisesti korkeintaan 150 euroa vuodessa.  

OmaLainan takaisinmaksuaika

OmaLaina-palvelun kilpailuttamien lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee yhdestä vuodesta 20 vuoteen. Lainasummien koot vaihtelevat 100 eurosta aina 60 000 euroon, ja maksusuunnitelmia on monenlaisia.

Lainatarjousten yhteydessä kannattaakin kiinnittää huolellisesti huomiota siihen, millaisin takaisinmaksuehdoin lainaa tarjotaan.

Se, onko lainaan mahdollista saada esimerkiksi lyhennys- tai maksuvapaata tai voiko lainaa lyhentää ilman lisäkustannuksia sovittua enemmän, on viisasta selvittää tarjouksia vertaillessa.

Tämä onnistuu kätevimmin kunkin palveluntarjoajan käyttöehtoihin tutustumalla.

Luotonmyöntäjien asiakaspalvelut ovat niin ikään valmiita vastaamaan juuri tämäntyyppisiin kysymyksiin.

OmaLaina maksuvapaa

OmaLainan kilpailuttaa lainoja, joista valtaosaan on mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata.

Maksuvapaa tarkoittaa kuukautta, jonka aikana lainaa ei lyhennetä ollenkaan, lyhennysvapaa puolestaan jaksoa, jonka aikana lainasta maksetaan ainoastaan korot ja kulut.

Maksu- tai lyhennysvapaan aikaiset korot, kulut ja lainapääoma huomioidaan kuukausittaisissa lyhennyserissä, jotka lasketaan vapaan jälkeen uudelleen.

Vapaata on yleensä mahdollista saada siinä vaiheessa, kun lainaa on lyhentänyt jo vähintään kolmen kuukauden ajan.

Lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia myönnetään useimmiten korkeintaan kolme vuodessa.

Jokainen lainapalvelu kertoo maksu- tai lyhennysvapaakäytännöistään omilla sivuillaan, useimmiten myös UKK-osiossa.

OmaLaina lainaturva

Moni OmaLainan kilpailuttamista palveluista tarjoaa asiakkailleen muutaman prosentin lisämaksua vastaan myös lainaturvavakuutuksen. Vakuutus kattaa yleensä

Kunkin lainapalvelun tarjoamasta lainaturvavakuutuksesta saa parhaiten tietoa ottamalla suoraan yhteyttä kyseisen sivuston asiakaspalveluun.

OmaLaina asiakaspalvelu

OmaLainan asiakaspalvelu on tavoitettavissa jokaisena arkipäivänä. Aukioloajat vaihtelevat siten, että neuvontaa saa maanantaisin klo 9–17.30, tiistaista torstaihin klo 9–17 ja perjantaisin klo 9–15. Yhteyttä voi ottaa joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Mikäli kysyttävää ilmenee saatuun lainatarjoukseen liittyen, kannattaa yhteyttä ottaa suoraan kyseiseen lainapalveluun, joka tuntee tarjoamansa tuotteet kuin omat taskunsa.

OmaLainan luotettavuudesta

Omalaina on 100-prosenttisesti suomalainen palvelu, joka tekee yhteistyötä ainoastaan laadukkaiden ja luotettavien lainantarjoajien kanssa.

OmaLaina tunnetaan myös erittäin korkeasta asiakastyytyväisyydestään, jonka mukaan peräti 98,7 % Omalainan asiakkaista suosittelee palvelua (8/2017).

Palvelua pyörittää LVS Brokers Oy -niminen rahoitusalan Startup- yritys, jonka kehittämien välitysteknologioiden avulla jo sadat tuhannet asiakkaat ovat löytäneet itselleen sopivimman palveluratkaisun.

Lainojen lisäksi LVS Brokers Oy auttaa asiakkaitaan muun muassa sähkösopimusten ja sijoituspalvelujen kilpailuttamisessa. Suomalainen yritys hyödyntää palveluissaan omia teknologioitaan, jotka ovat täysin SSL- suojattuja.

OmaLaina blogi

OmaLaina-sivustolla ei ole blogia. Tarjolla on sen sijaan monipuolista, selkeästi esitettyä tietoa saatavilla olevista tuotteista ja lainanhakumenettelystä.

OmaLaina kokemuksia – risut ja ruusut

Kuten aiemmin tuli jo ilmi, on OmaLaina-palvelun asiakastyytyväisyys huomattavan korkea.

Suomalainen, jopa 30 lainapalvelua yhdellä hakemuksella kilpailuttava yritys on monessa tilanteessa kullanarvoinen apu, jonka avulla lainakustannuksissa voi säästää huomattavia summia.

OmaLaina yhteystiedot

Osoite: LVS Brokers Oy Kalevankatu 20 00100 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu (at) omalaina.fi

Puhelinnumero: 09-42550540 (avoinna ma klo 9–17.30 ti–to klo 9–17 ja pe klo 9–15)

Y-tunnus: 2521965-8

Usein kysytyt kysymykset

OmaLaina kilpailuttaa yhdellä hakemuksella jopa 30 palveluntarjoajaa.

OmaLainan avulla lainoja voi vertailla vähintään 18-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Huomioithan, että moni lainapalvelu myöntää lainaa muutaman vuoden vanhemmille hakijoille. Lainan hakeminen edellyttää puhtaita luottotietoja ja säännöllisiä tuloja.

OmaLainan vertailemien lainojen nimelliskorko riippuu palveluntarjoajasta. Korko on kuitenkin enintään 20 %.

OmaLainan avulla voi vertailla 100-60 000 euron suuruisia lainoja.

Palvelusta riippuen OmaLainan kilpailuttamiin lainoihin on saatavilla yleensä joko lyhennys- tai maksuvapaata.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.