Vertaile 2 000€ - 60 000€ lainat täyttämällä hakemus 

Johdanto aiheeseen 

Työttömyys on tilanne, joka voi väliaikaisesti osua kenen tahansa kohdalle ja silloin oma talous on usein erityisen tiukoilla. Myös työttömänä ja ilman säännöllistä palkkatuloa on mahdollista saada lainaa. Kaikissa palveluissa se ei kuitenkaan ole mahdollista.

Säännöllisen rahantulon katkeamisesta huolimatta työttömänä on huolehdittava samoista arjen kuluista kuin työelämässä ollessaankin. Työttömyys on tilanne, jota kukaan ei ole odottanut omalle kohdalleen ja se on ymmärrettävää.

Suomen loistava työttömyysturva sekä erilaiset ammattiliitot saattavat antaa turvaa peruselämiseen, mutta usein se ei yksin riitä. Yllättäviä kuluja osuu aina kohdalle ja erityisesti työttömänä tulisi huolehtia omasta henkisestä hyvinvoinnista ja jaksamisesta esimerkiksi harrastusten muodossa. Ne saattavat kuitenkin maksaa.

Kokosimme hyödyllistä tietoa työttömälle tai esimerkiksi pätkätöitä tekevälle lainanhakijalle. Mikäli sinua askarruttaa, voitko saada lainaa omassa tilanteessasi, suosittelemme lukemaan seuraavan artikkelin.

Parhaat lainat työttömälle:

Laina.fi

 • Tarjoaa yksityishenkilöille suunnattuja 4 000 - 10 000 euron suuruisia lainoja
 • Laina.fi:n lainatuote on kerralla tilille saatava kertalaina 
 • Laina-aikaa on mahdollista saada 36 - 84 kk 
 • Saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilillesi parhaimmillaan saman päivän aikana

Kun haet lainaa Laina.fi:sta työttömänä tai ilman säännöllisiä tuloja, voit täyttää lainahakemuksen normaalisti. Hakemus käsitelläään aina tapauskohtaisesti ilmoittamiesi tietojen mukaan.

Kun sinua hakemuksesi yhteydessä pyydetään lähettämään kopioita palkkakuitestasi, voit lähettää liitteenä esimerkiksi tositteet mahdollisista saamistasi tuista tai päivärahoista.

Laina.fi lainaesimerkki: kertalainan kuluja Laina.fi:llä ovat 19,40% nimelliskorko sekä 11€/kk tilinhoitomaksu. Esimerkkitilanteessa asiakas hakee lainaa 4 000€. Todellinen vuosikorko edellä mainituilla kuluilla sijoittuu 23,96% - 27,73% välille. Laina-aika asiakkaalla on 36kk. Lainan kokonaishinnaksi saadaan 5 703,63€ ja kuukausilyhennys on puolestaan 158,43€. 


Ferratum - Lainaa kaiken suuruiseen tarpeeseen 

Ferratum tarjoaa asiakkailleen 1–20 000 euron suuruisia lainoja. Heidän myöntöperusteet ovat asiakaskohtaisia, emmekä missään tilanteessa voi taata, että lainaa on mahdollista saada ilman säännöllisiä kuukausituloja. 

Ferrtaum tarjoaa asiakkailleen kaksi eri tuotetta, joista 1–4 000 euron suuruiset lainat ovat joustoluottoja ja 4 100–20 000 euron suuruiset lainat ovat puolestaan kulutusluottoja. Luottojen hinnat vaihtelevat 9,97% ja joustavassa luotossa korko on puolestaan 19,95%. 


Ferratum
 • Hae lainaa 1–20 000 euroa
 • Laina-aika 1–10 vuotta
 • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€


Yleistä tietoa lainanhausta työttömänä

Emme suosittele, että kukaan, jolla ei ole säännöllisiä tuloja, ottamaan lainaa hetken mielijohteesta. Vaikka moni lainayhtiö tarjoaa lainaa myös ilman säännöllisiä tuloja, ja joskus myös ilman vakuuksia, pätee siihen vielä tiukemmat realiteetit kuin mihin tahansa muuhunkin oman talouden suunnitteluun.

Lainan hakeminen on aina vastuullista ja tarkkaa oman talouden suunnittelua vaativaa toimintaa. Erityisesti työttömänä tulee olla täysin varma, ettei tule ottaneeksi lainaa, jonka takaisinmaksusta ei kykene suoriutumaan. Maksuhäiriömerkinnät ovat esteenä lainansaannille tulevaisuudessa.

Muistilista järkevään lainanhakuun työttömänä:

 • Ota vain sen suuruisia lainoja kuin tarvitset. Joskus lainantarpeen voi kattaa myös karsimalla vaikka työttömyyden ajaksi yksittäisen menoerän pois.
 • Suunnittele lainan takaisinmaksu huolella etukäteen. Kuukausittainen budjetointi tuloista ja menoista voi olla hyvä idea ennen lainanhakua.
 • Älä ota useita pieniä lainoja samaan aikaan. Mikäli tiedät, että tulet tarvitsemaan rahaa useita kertoja pienissä summissa, on joustoluotto tai luottokortti järkevämpi ja edullisempi ratkaisu.
 • Älä ota uutta lainaa maksaaksesi vanhoja lainoja pois, ellei se auta säästämään lainan kuluissa. Esimerkkinä lainojen yhdistäminen.

Vakuus voi helpottaa suuremmankin lainan saamista

Yleensä työttömälle henkilölle ei myönnetä suurempia kuin 2 000- 3 000 euron suuruisia lainoja kovin helposti, sillä lainanmyöntäjän riski suurenee aina lainasummien kasvaessa. Esimerkiksi perinteiset pankit harvoin myöntävät lainkaan lainoja työttömälle henkilölle.

Suuremmankin lainan saamista voi kuitenkin helpottaa, mikäli sinulla on esittää lainan vakuudeksi jotain omaisuuttta. Tällöin lainayhtiön riski tehdä tappiota lainalla pienenee, sillä se saa rahojaan takaisin, vaikka maksuvaikeuksia ilmenisikin.

Mahdollisista vakuuksista voi aina sopia lainayhtiön kanssa tapauskohtaisesti.

Lainapalvelut, jotka myöntävät lainaa työttömälle eivät myöskään muiden lainayhiöiden tavoin lähes poikkeuksetta salli maksuhäiriömerkintöjä. Myös aikaisemmat avoimet lainat saman konsernin lainapalveluihin ovat esteenä lainan myöntämiselle. Hakeaksesi lainaa, sinun tulee siis ensin huolehtia aikaisempien lainojen takaisinmaksusta.

Mikäli sinulle ei ole lainanhakuhetkellä minkäänlaisia tuloja, voi myönteisen lainapäätöksen saaminen olla melko vaikeaa.

Mutta jos saat jonkinlaisia tukia, esim. jonkin ammattiliiton ansiosidonnaista päivärahaa tai valtion työttömyysturvaa, on sinun aivan hyvin mahdollista saada lainaa.

Mikäli lainantarjoaja pyytää sinua lähettämään kopioita esimerkiksi palkkakuitesta tai muista tulotositteista, voit lähettää tositteet tuistasi hakemuksesi liitteenä. Moni palvelu hyväksyy myös nämä todisteena jonkinlaisista tuloista.

Hakemuksen mukana ei aina tarvita liitteitä

Jotkut lainantarjoajat mahdollistavat myös oman maksukyvyn arvioinnin Instantor- palvelun avulla. Se tekee lainanhakijasta arvion tiliotteen tulojen ja menojen perusteella ja antaa siitä tiedon lainanantajalle. Tämän jälkeen lainanantaja tekee oman päätöksensä lainan myöntämisestä.

Käyttääksesi Instantor- palvelua, sinulla täytyy olla verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Mitään henkilökohtaisia tilitietojasi ei kuitenkaan käytetä muuhun kuin luottokelpoisuusarvion tekemiseen ja aina vain asiakkaan suostumuksella.

Työttömänäkään lainan saaminen ei siis ole mitenkään mahdotonta ja se voi auttaa monessa tilanteessa. Kielteisiinkin lainapäätöksiin kannattaa kuitenkin varautua, mutta kunhan pitää tässä artikkelissa mainitut asiat mielessä ja yrittää nähdä oman tilanteensa myös lainantarjoajan näkökulmasta, pääsee jo pitkälle oman talouden suunnittelussa.

Ei siis kannata odottaa saavansa joustoluottoja 10 000 euron luottorajalla ilman vakuuksia, mikäli ei ole tuloja ja tilin saldo näyttää nollaa. Tällaisia tilanteita varten Suomessa on sosiaaliturva.

Järkevästi käytettynä voi moni lainayhtiö auttaa sinua kuitenkin elämään nautinnollista ja aktiivista elämää myös työttömyyden aikana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka suuren lainan voin saada työttömänä?

Aivan kuten vakituiset palkkatulot omaavanankin henkilön, työttömälle myönnettävän lainan suuruus riippuu lainayhtiöstä ja hakijan perusteella tehdystä luottoarviosta. Usein kuitenkin työttömille myönnettävät lainat ovat suuruudeltaan alle 2 000 euroa.

Myös tällöin sinulta saatetaan pyytää hakemuksen liitteenä tositteita mahdollisista saamistasi tuista tai kopioita tiliotteista maksukykysi varmistamiseksi.

Myöntävätkö pankit lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Perinteiset pankit eivät myönnä kovin helposti lainaa, mikäli sinulla ei ole säännöllisiä tuloja. Lainan saaamista pankilta kuitenkin helpottaa, mikäli sinulla on tarjota lainalle jokin vakuus.

Ilman vakuuksia työttömälle parhaat vaihtoehdot ovat esimerkiksi erilaiset verkosta nopeasti haettavat ja summiltaan hieman pienemmät kulutusluotot ja joustoluotot.

Mitä jos jään työttömäksi kesken lainan lyhentämisen?

Tämä on hyvinkin yleinen tilanne, sillä kuka tahansa voi jäädä työttömäksi kesken olemassa olevan lainan lyhentämisen. Tällaisia tilanteita varten joillakin lainayhtiöillä ja pankeilla on saatavilla lisäpalveluna niin sanottu lainan takaisinmaksuturva.

Maksuturva kattaa ja helpottaa lainanlyhennyksiä yllättävän työttömyyden tai sairauden osuessa kohdalle, jolloin lainan lyhentäminen sovitun suunnitelman mukaisesti luonnollisesti hankaloituu.

Mahdollisuudesta maksuturvaan oman lainasi kohdalla kannattaa tutustua etukäteen jo ennen lainan ottamista. Työttömyyden osuessa kohdalle kesken lainan lyhentämisen, on oman lainayhtiön kanssa yleensä mahdollista sopia myös erilaisista maksujärjestelyistä ja lyhennys- tai maksuvapaista kuukausista, kunhan muistaa olla hyvissä ajoin yhteydessä lainantarjoajaan.