Lainaa työttömälle

Työttömyys on tilanne, joka voi väliaikaisesti osua kenen tahansa kohdalle ja silloin oma talous on usein erityisen tiukoilla. Myös työttömänä ja ilman säännöllistä palkkatuloa on mahdollista saada lainaa. Kaikissa palveluissa se ei kuitenkaan ole mahdollista.

Säännöllisen rahantulon katkeamisesta huolimatta työttömänä on huolehdittava samoista arjen kuluista kuin työelämässä ollessaankin. Työttömyys on tilanne, jota kukaan ei ole odottanut omalle kohdalleen ja se on ymmärrettävää.

Suomen loistava työttömyysturva sekä erilaiset ammattiliitot saattavat antaa turvaa peruselämiseen, mutta usein se ei yksin riitä. Yllättäviä kuluja osuu aina kohdalle ja erityisesti työttömänä tulisi huolehtia omasta henkisestä hyvinvoinnista ja jaksamisesta esimerkiksi harrastusten muodossa. Ne saattavat kuitenkin maksaa.

Kokosimme hyödyllistä tietoa työttömälle tai esimerkiksi pätkätöitä tekevälle lainanhakijalle. Mikäli sinua askarruttaa, voitko saada lainaa omassa tilanteessasi, suosittelemme lukemaan seuraavan artikkelin.

Parhaat lainat työttömälle:

Laina.fi

Laina.fi
 • Tarjoaa yksityishenkilöille suunnattuja 50- 5 000 euron suuruisia lainoja.
 • Lainatuotteet ovat nimeltään joustoluoton tavoin toimiva Käyttölaina sekä perinteinen kerralla tilille maksettava Kertalaina.
 • Laina- aika voi olla pisimmillään jopa 60 kuukautta, joka antaa turvaa myös työttömän talouteen.
 • Saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilillesi parhaimmillaan saman päivän aikana.

Kun haet lainaa Laina.fi:sta työttömänä tai ilman säännöllisiä tuloja, voit täyttää lainahakemuksen normaalisti. Hakemus käsitelläään aina tapauskohtaisesti ilmoittamiesi tietojen mukaan.

Kun sinua hakemuksesi yhteydessä pyydetään lähettämään kopioita palkkakuitestasi, voit lähettää liitteenä esimerkiksi tositteet mahdollisista saamistasi tuista tai päivärahoista.


Eurolimiitti

Eurolimiitti
 • Uudelle asiakkaalle ensimmäinen laina on täysin nostokuluton 500 euroon asti.
 • Luottoa 3 000 jopa euron luottorajalla ja enimmillään 56 kuukauden maksuajalla.
 • Ei vuosimaksua tai muita kiinteitä tilinhoitokuluja. Maksat vain tekemistäsi nostoista.
 • Eurolimiitti- laina on luottokortin tavoin toimiva joustoluotto, jolta nostat rahaa silloin kuin tarvitset. Se on loistava vaihtoehto henkilölle, jolla ei ole palkkatuloja, sillä yllättäviä menoja ilmaantuu aina.

Lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 21- vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Hakemuksesi yhteydessä Eurolimiitti tarkastaa luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy: n kyselyjärjestelmästä. Luottotiedoton henkilö ei yleensä saa lainaa.

Henkilökohtainen luottorajasi riippuu Eurolimiitin hakemuksesi perusteella tekemästä riskiarviosta ja se on aina tapauskohtainen. Täten siis tulot eivät ole este lainan myöntämiselle.


Vippi.fi

Vippi.fi
 • Tililuottoa nopeasti yksityishenkilöille 100- 2 000 euroa.
 • Vippi.fi käyttää täysin automatisoitua lainaprosessia, joka mahdollistaa rahan siirron useisiin pankkeihin samantien. Sinun ei siis tarvitse odottaa lainapalvelun avautumista saadaksesi nostamasi rahat tilillesi.
 • Ei kiinteitä kuluja tai piilokuluja.

Vippi.fi tarjoaa joustavia tililuottoja yksityishenkilöille. Se voi olla pelastus moneen yllättävään menoerään. Sen hakeminen esimerkiksi työttömyyden alkuvaiheessa pienten yllättävien kulujen varalta ei siis välttämättä ole huono idea. Joustoluoton käyttämisessä työttömänä tulee kuitenkin olla varovainen, ettei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä.

Henkilökohtainen luottorajasi määräytyy sinusta tehdyn arvion perusteella. Etenkään työttömälle henkilölle ei haluta myöntää liian suuren riskin lainoja. Se on molempien osapuolten edun mukaista.


Yleistä tietoa lainanhausta työttömänä

Emme suosittele, että kukaan, jolla ei ole säännöllisiä tuloja, ottamaan lainaa hetken mielijohteesta. Vaikka moni lainayhtiö tarjoaa lainaa myös ilman säännöllisiä tuloja, ja joskus myös ilman vakuuksia, pätee siihen vielä tiukemmat realiteetit kuin mihin tahansa muuhunkin oman talouden suunnitteluun.

Lainan hakeminen on aina vastuullista ja tarkkaa oman talouden suunnittelua vaativaa toimintaa. Erityisesti työttömänä tulee olla täysin varma, ettei tule ottaneeksi lainaa, jonka takaisinmaksusta ei kykene suoriutumaan. Maksuhäiriömerkinnät ovat esteenä lainansaannille tulevaisuudessa.

Muistilista järkevään lainanhakuun työttömänä:

 • Ota vain sen suuruisia lainoja kuin tarvitset. Joskus lainantarpeen voi kattaa myös karsimalla vaikka työttömyyden ajaksi yksittäisen menoerän pois.
 • Suunnittele lainan takaisinmaksu huolella etukäteen. Kuukausittainen budjetointi tuloista ja menoista voi olla hyvä idea ennen lainanhakua.
 • Älä ota useita pieniä lainoja samaan aikaan. Mikäli tiedät, että tulet tarvitsemaan rahaa useita kertoja pienissä summissa, on joustoluotto tai luottokortti järkevämpi ja edullisempi ratkaisu.
 • Älä ota uutta lainaa maksaaksesi vanhoja lainoja pois, ellei se auta säästämään lainan kuluissa. Esimerkkinä lainojen yhdistäminen.

Vakuus voi helpottaa suuremmankin lainan saamista

Yleensä työttömälle henkilölle ei myönnetä suurempia kuin 2 000- 3 000 euron suuruisia lainoja kovin helposti, sillä lainanmyöntäjän riski suurenee aina lainasummien kasvaessa. Esimerkiksi perinteiset pankit harvoin myöntävät lainkaan lainoja työttömälle henkilölle.

Suuremmankin lainan saamista voi kuitenkin helpottaa, mikäli sinulla on esittää lainan vakuudeksi jotain omaisuuttta. Tällöin lainayhtiön riski tehdä tappiota lainalla pienenee, sillä se saa rahojaan takaisin, vaikka maksuvaikeuksia ilmenisikin.

Mahdollisista vakuuksista voi aina sopia lainayhtiön kanssa tapauskohtaisesti.

Lainapalvelut, jotka myöntävät lainaa työttömälle eivät myöskään muiden lainayhiöiden tavoin lähes poikkeuksetta salli maksuhäiriömerkintöjä. Myös aikaisemmat avoimet lainat saman konsernin lainapalveluihin ovat esteenä lainan myöntämiselle. Hakeaksesi lainaa, sinun tulee siis ensin huolehtia aikaisempien lainojen takaisinmaksusta.

Mikäli sinulle ei ole lainanhakuhetkellä minkäänlaisia tuloja, voi myönteisen lainapäätöksen saaminen olla melko vaikeaa.

Mutta jos saat jonkinlaisia tukia, esim. jonkin ammattiliiton ansiosidonnaista päivärahaa tai valtion työttömyysturvaa, on sinun aivan hyvin mahdollista saada lainaa.

Mikäli lainantarjoaja pyytää sinua lähettämään kopioita esimerkiksi palkkakuitesta tai muista tulotositteista, voit lähettää tositteet tuistasi hakemuksesi liitteenä. Moni palvelu hyväksyy myös nämä todisteena jonkinlaisista tuloista.

Hakemuksen mukana ei aina tarvita liitteitä

Jotkut lainantarjoajat mahdollistavat myös oman maksukyvyn arvioinnin Instantor- palvelun avulla. Se tekee lainanhakijasta arvion tiliotteen tulojen ja menojen perusteella ja antaa siitä tiedon lainanantajalle. Tämän jälkeen lainanantaja tekee oman päätöksensä lainan myöntämisestä.

Käyttääksesi Instantor- palvelua, sinulla täytyy olla verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Mitään henkilökohtaisia tilitietojasi ei kuitenkaan käytetä muuhun kuin luottokelpoisuusarvion tekemiseen ja aina vain asiakkaan suostumuksella.

Työttömänäkään lainan saaminen ei siis ole mitenkään mahdotonta ja se voi auttaa monessa tilanteessa. Kielteisiinkin lainapäätöksiin kannattaa kuitenkin varautua, mutta kunhan pitää tässä artikkelissa mainitut asiat mielessä ja yrittää nähdä oman tilanteensa myös lainantarjoajan näkökulmasta, pääsee jo pitkälle oman talouden suunnittelussa.

Ei siis kannata odottaa saavansa joustoluottoja 10 000 euron luottorajalla ilman vakuuksia, mikäli ei ole tuloja ja tilin saldo näyttää nollaa. Tällaisia tilanteita varten Suomessa on sosiaaliturva.

Järkevästi käytettynä voi moni lainayhtiö auttaa sinua kuitenkin elämään nautinnollista ja aktiivista elämää myös työttömyyden aikana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka suuren lainan voin saada työttömänä?

Aivan kuten vakituiset palkkatulot omaavanankin henkilön, työttömälle myönnettävän lainan suuruus riippuu lainayhtiöstä ja hakijan perusteella tehdystä luottoarviosta. Usein kuitenkin työttömille myönnettävät lainat ovat suuruudeltaan alle 2 000 euroa.

Myös tällöin sinulta saatetaan pyytää hakemuksen liitteenä tositteita mahdollisista saamistasi tuista tai kopioita tiliotteista maksukykysi varmistamiseksi.

Myöntävätkö pankit lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Perinteiset pankit eivät myönnä kovin helposti lainaa, mikäli sinulla ei ole säännöllisiä tuloja. Lainan saaamista pankilta kuitenkin helpottaa, mikäli sinulla on tarjota lainalle jokin vakuus.

Ilman vakuuksia työttömälle parhaat vaihtoehdot ovat esimerkiksi erilaiset verkosta nopeasti haettavat ja summiltaan hieman pienemmät kulutusluotot ja joustoluotot.

Mitä jos jään työttömäksi kesken lainan lyhentämisen?

Tämä on hyvinkin yleinen tilanne, sillä kuka tahansa voi jäädä työttömäksi kesken olemassa olevan lainan lyhentämisen. Tällaisia tilanteita varten joillakin lainayhtiöillä ja pankeilla on saatavilla lisäpalveluna niin sanottu lainan takaisinmaksuturva.

Maksuturva kattaa ja helpottaa lainanlyhennyksiä yllättävän työttömyyden tai sairauden osuessa kohdalle, jolloin lainan lyhentäminen sovitun suunnitelman mukaisesti luonnollisesti hankaloituu.

Mahdollisuudesta maksuturvaan oman lainasi kohdalla kannattaa tutustua etukäteen jo ennen lainan ottamista. Työttömyyden osuessa kohdalle kesken lainan lyhentämisen, on oman lainayhtiön kanssa yleensä mahdollista sopia myös erilaisista maksujärjestelyistä ja lyhennys- tai maksuvapaista kuukausista, kunhan muistaa olla hyvissä ajoin yhteydessä lainantarjoajaan.


FAQs