Vertaile paras yhdistelylaina täyttämällä hakemus

Yleistä lainojen yhdistämisestä 

Onko sinulle kertynyt useampi laina, joita lyhennät kaikkia ja maksat kaikista erikseen omat kulunsa? Tällöin sinun kannattaa harkita lainojesi yhdistämistä, jolla saat koottua kaikki lainasi yhdelle laskulle ja maksat myös kuluja vain yhdestä lainasta. Täten pääset eroon täysin turhista menoeristä lainojesi lyhennyksessä ja selkeytät talouttasi.

On ihan ymmärrettävää, että hektisessä elämäntilanteessa otetuista pikalainoista tai rästiin jääneistä luottokorttimaksuista on jäänyt useita lainoja avoimeksi. Moni lainapalvelu tarjoaa kuitenkin järkeviä ratkaisuja tämän kaltaisia tilanteita varten. Lainojen yhdistäminen on helppo tapa pienentää lainakuluja.

Lainat.fi sivusto opastaa sinua lainojen yhdistämisessä ja kasasi parhaat lainan yhdistämisratkaisut.

Parhaat lainan yhdistämis-palvelut 2020


Lendo 

 • Mahdollisuus yhdistää lainojasi 500 eurosta 60 000 euroon asti
 • Uuden yhdidstelylainan takaisinmaksuaika voi olla 1 - 15 vuotta
 • Lendo hakee sinulle uutta yhdistelylainaa useilta eri pankeilta. Lendon lainavalikoimaan kuuluu jo yli 15 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Saat siis samalla hakemuksella useita eri lainatarjouksia lainojesi yhdistämiseksi
 • Lendo saa palkkionsa pankilta, joten palvelun käyttäminen ei maksa sinulle mitään. Laina on siis koroiltaan ja kuluiltaan sama kuin jos olisit hakenut sen suoraan pankilta
 • Lainan korko ja kulut määräytyvät aina pankin sinulle tekemän henkilökohtaisen tarjouksen perusteella. Lendo ei siis voi määrittää niitä etukäteen
 • Yhdistelylainoissa lainojen nimelliskorot ovat tavallisesti välillä 4,5%-20%

Lainaesimerkki Lendo: asiakas ottaa 15 000€ lainaa, lainan nimelliskorko on 5%, avausmaksu 49€, jonka lisäksi lainaan lisätään 5€ laskutuslisä. Todelliseksi vuosikoroksi muodostuu edellä mainituilla koroilla 5,36%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 016€ ja kuukausilyhennys 159€ / kk. 

Yhdistä lainat

Bank Norwegian 

 • Bank Norwegianin kautta voit yhdistää esimerkiksi kalliimpia pienlainojasi lainojasi 1 000 eurosta 60 000 euroon asti
 • Laina- aika 1-15 vuotta
 • Lainahakemuksen voit täyttää verkossa ja saat tarjouksen heti
 • Ennen lainatarjouksen saamista sinusta tehdään luottokartoitus. Samat ehdot kuin normaalinkin lainan saamiselle tulee täyttyä
 • Lainan korko on aina henkilökohtainen. Nimelliskorko 6,99- 19,99%

Bank Norwegian on yksityisten markkinoiden nettipankki, joka tarjoaa lainojen yhdistämisen lisäksi myös monipuolisesti muita pankkipalveluita, kuten luottokortteja ja kulutusluottoja. Mikäli etsit vaihtoehtoa, johon voisit tulevaisuudessa keskittää raha- asioitasi ja olet harkinnut esimerkiksi uuden luottokortin hankkimista, on Bank Norwegian hyvä vaihtoehto siihen.

Lainaesimerkki Bank Norwegian: asiakas hakee 10 000€ lainaa 2 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan korko on 12,86% ja todellinen vuosikorko 15,89%. Lainan perustamismaksu on 90€ ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5€. Kahden vuoden takaisinmaksu tarkoittaa 24kk erää ja kuukausieräksi määrittyy 483,50€. Kahdessa vuodessa lainan kokonaishinnaksi puolestaan määrittyy 11 604€. 

Freedom Rahoitus

 • Voit yhdistää lainojasi 1 000 - 60 000 euroa
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta 
 • Freedom Rahoitus tekee yhteistyötä yli kymmenen eri pankin ja luotonantajan kanssa, joten voit valita parhaan tarjouksen lainojesi yhdistämiselle useista eri vaihtoehdoista
 • Voit täyttää hakemuksen sähköisesti verkossa tai puhelimitse
 • Saat kaikki tarjouksesi suoraan Freedom ”OmaTili”- palveluun tai vaihtoehtoisesti voit käydä tarjouksia läpi lainaneuvojan kanssa
 • Saat rahat tilillesi parhaimmillaan jo samana päivänä
 • Lainan kustannukset riippuvat aina lainanmyöntäjästä. Todellinen vuosikorko voi olla 4,99% - 38% välillä ja laina-aika 1 - 15 vuotta

Lainaesimerkki Freedomrahoitus: asiakas ottaa 10 000€ luoton, 6-vuoden laina-ajalla. Nimelliskorko luotolle on 9,50% ja todellinen vuosikorko 9,92%. Asiakkaan luotonlyhennys on 183€ / kk ja luoton kokonaishinnaksi määrittyy 13 158€. 

Yhdistä lainat

Yleistä tietoa lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistämisessa pankki tai rahoitusyhtiö myöntää sinulle siis uuden lainan uusilla lainaehdoilla, jolla voit korvata aikaisemmat lainasi tai luottokorttimaksusi ja säästää rahaa merkittäviäkin summia. Joissain tapauksissa lainayhtiö maksaa vanhat lainasi pois ja jotkut yhtiöt maksavat lainan suoraan sinulle.

Uuden lainan summan tulisi riippua aikaisempien lainojen lainasummien ja kulujen suuruudesta, eikä uuden lainan tarkoitus ole koskaan kasvattaa olemassa olevaa lainasummaasi. Tämä voi johtaa helposti pahempiin maksuvaikeuksiin.

Kaikki lainantarjoajat eivät myöskään myönnä lainaa edellisten lainojen maksamiseen. Laske myös huolellisesti, että todella tulet säästämään lainakuluissa yhdistämisen avulla, jolloin lainojen yhdistäminen palvelee sen todellista tarkoitusta.

Yhdistämisen tarkoitus on säästää rahaa ja vaivaa

Varsinkin tilanteissa, joissa on joutunut ottamaan nopealla harkinta- ajalla ylihintaisia lainoja tai luottotilejä, voi niistä kertyä ylimääräisiä ja korkeita kuluja aivan turhaan. Tällainen tilanne on erittäin yleinen ja juuri siksi lainojen yhdistämistä suositellaan.

Esimerkiksi pelkästään lainanhoitokulut useammasta erillisestä lainasta voivat lohkaista suuren osan palkastasi, joten säästöt voivat olla yllättävän suuria.

Tällöin kannattaa ehdottomasti hakea yhtä edullisempaa lainaa pienempien lainojen yhdistämiseksi yhdeksi lainaksi ja sinulle jää enemmän rahaa käytettäväksi. Monella lainantarjoajalla on tätä tarkoitusta varten täysin muista lainoista erilliset lainatuotteensa, joita hakiessa voit jo suoraan laskea tekemäsi säästön.

Rahan säästämisen lisäksi saat myös useat erilliset laskut muunnettua yhdeksi laskuksi. Täten sinulta säästyy myös aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse enää huolehtia useammasta laskusta ja eräpäivästä joka kuukausi.

Muistilista vastuulliseen lainojen yhdistämiseen:

 • Älä koskaan hae yhdistämiseen tarkoitettua lainaa uuden lainan ottamiseksi. Tämä kasvattaa velkaasi entisestään ja kierteesi jatkuu ennallaan.
 • Pyri olemaan hakematta uutta lainaa myöskään yhdistelylainan takaisinmaksun aikana.
 • Tee huolellinen vertailu valitessasi uutta lainaa.
 • Tee tarkka maksusuunnitelma lainan takaisinmaksusta, jossa arvoit maksukykysi realistisesti ja tutustu tarkasti saamasi lainatarjouksen ehtoihin. Tämä pätee toki kaikkiin lainoihin, mutta erityisesti lainojen yhdistämisen yhteydessä et halua joutua enää uudelleen alkutilanteeseesi.
 • Älä epäröi keskustella ja arvioida tilannettasi lainapalvelusi lainaneuvojien kanssa. Heiltä saat asiantuntijan apua ja neuvoja tilanteeseesi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisissa tilanteissa minun on järkevää yhdistää lainojani?

Lainojen yhdistäminen on järkevää aina, kun sinulle on kertynyt useita ylihintaisia lainoja. Pääset helposti eroon turhan suurista koroista ja turhista kiinteistä kuluista.

Yhdistelylaina voi olla järkevä vaihtoehto myös, kun tarvitset hieman lisää maksuaikaa lainoillesi, sillä yhdistelylainoissa voit vaikuttaa hyvin laina- aikaan ja kuukausierien suuruuteen. Myös lyhennysvapaita kuukausia on usein mahdollista saada.

Miten voin hakea yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan hakeminen tapahtuu aivan kuten minkä tahansa muunkin verkosta haettavan vakuudettoman lainan hakeminen maksuttomalla hakemuksella. Hakemuksen täyttö vie yleensä aikaa vain pari minuuttia ja tarjouksen saa nopeasti.

Monella rahoituspalvelulla on oma lainatuotteensa yhdistelylainoille, joissa sinun tulee vain hakemuksesi yhteydessä ilmoittaa arvio aikaisempien lainojesi jäljellä olevasta summasta. Tällöin lainapalvelu maksaa lainat puolestasi pois. Kannattaa myös varautua toimittamaan liitteenä kopioita aikaisempien lainojesi laskuista.

Toisilla palveluilla, kuten Freedom Rahoituksella, voit hakea suoraan normaalia lainaa. Tällöin sinun tulee lainaa hakiessasi ilmoittaa, että rahojen käyttötarkoitus on aikaisempien lainojen pois maksaminen.

Kuinka valita paras vaihtoehto lainojeni yhdistämiselle?

Olemme listanneet sivun yläreunaan tämän hetken parhaat vaihtoehdot lainojen yhdistämiselle. Juuri sinun tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon löydät vertailemalla eri vaihtoehtoja rauhassa. Jokainen palvelu tarjoaa sivuillaan lainalaskurin, jolla voit vertailla mm. kuluja ja laina- aikoja tarvitsemallesi summalle.

Mikäli käytät yhtiötä, joka vertailee puolestasi usean eri pankin tai rahoitusyhtiön tarjouksia, saat samalla haulla useita eri tarjouksia. Se, mikä yhtiö pystyy tarjoamaan sinulle parhaan ratkaisun, riippuu tarvitsemastasi summasta ja toivomastasi laina- ajasta.

Millaisille summille voin hakea lainojen yhdistämistä?

Joissakin palveluissa voit hakea lainojen yhdistämistä jopa 50 000 euroo saakka. Mikäli sinulle on kertynyt velkaa suurempia summia tai lainasi ovat jo ulosotossa, tällöin lainan yhdistäminen ei enää välttämättä ole paras ratkaisu. Esimerkiksi kuntien velkaneuvojat voivat auttaa tällaisissa tilanteissa.

Pienimmillään summat voivat olla n. 500 euroa. Sitä pienempiä summia ei välttämättä ole järkevääkään yhdistää, vaan pyrkiä maksamaan ne pois samantien.

Vaikuttaako lainojen yhdistäminen luottotietoihini?

Ei vaikuta, mikäli hoidat yhdistelylainasi takaisinmaksun sovitusti. Yhdistelylainan takaisinmaksuun pätee samat ehdot kuin muihinkin lainoihin ja siitä voi tulla luottohäiriömerkintä ainoastaan, jos et maksa lainaasi takaisin sovitussa ajassa.