Fixura

Fixura logo

Fixura on vuonna 2009 toimintansa aloittanut vertaislainapalvelu, joka saattaa yhteen sijoittajan ja laina-asiakkaan. Kulutusluottojen ohella Fixura tarjoaa taloutta selkeyttäviä ja lainakustannuksia alentavia yhdistelylainoja.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

9.7 /10 YLEISARVO- SANA
Fixura logo

Lainaa

1 000-20 000 €

Hae lainaa
Lainaesimerkki: 5150 € laina, jonka todellinen vuosikorko on 12,78 %, jos nimelliskorko on 6,9 % ja lainanhoitomaksu 12,50 € /kk ja laina-aika 48 kuukautta. Nimelliskorko määräytyy asiakaskohtaisen luottoluokituksen perusteella. Lainanhoitomaksu lisätään kuukausierään 2. vuodesta alkaen, koska 1. vuoden lainanhoitomaksut (150 €) pääomitetaan. Lainan kokonaishinta on 6357,94 €.

Fixura -perustiedot

Laina-aika24-72 kk
NimelliskorkoVaihtelee
Kuukausimaksu12,50 €

Fixura: Plussat ja miinukset

+Suomalainen, luotettava palvelu
+Kilpailukykyiset lainat
+Järkevät ehdot lainansaannille
-Suomalainen, luotettava palvelu
-Kilpailukykyiset lainat
-Järkevät ehdot lainansaannille

Fixura lyhyesti

Täysin kotimaisen Fixuran tarina alkoi vuonna 2009. Yrityksen toiminta-ajatus on lyhykäisyydessään sijoittajien ja rahoitusta tarvitsevien yksityishenkilöiden yhdistäminen. Fixuraan sijoittaminen ja Fixuran avulla lainaaminen kannattaa, sillä tavoitteena on paitsi kumpaakin osapuolta tyydyttävän korkoratkaisun löytäminen myös Suomen talouden tukeminen.

Yrityksen vakavaraisuuden puolesta puhuvat AA+ -luottoluokitus ja Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti. Lainaa tarvitseva tai sijoittamishaluinen henkilö voi siis kääntyä Fixuran puoleen turvallisin mielin.

Kuinka Fixura toimii?

Fixura on vertaislainoja myöntävä, vuonna 2009 toimintansa aloittanut yritys. Fixuran tavoitteena on sijoittajien ja henkilökohtaista rahoitusta tarvitsevien lainanhakijoiden yhteensaattaminen molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Laina-asiakas saa tuolloin luottoa kilpailukykyisellä korolla ja sijoittaja puolestaan sijoitukselleen riittävän korkotuoton.

Kuka voi hakea lainaa Fixura-palvelun avulla?

Jokainen lainapalvelu määrittelee omat lainaehtonsa, mutta pääpiirteissään vaatimukset ovat aina moitteeton maksuhistoria, riittävä ikä, vakituiset tulot, suomalaiset verkkopankkitunnukset ja vakituinen Suomessa asuminen.

Fixura edellyttää lainaa hakevalta seuraavien ehtojen täyttämistä:

  • vähintään 21 vuoden ikää
  • suomalaisia verkkopankkitunnuksia
  • säännöllisiä tuloja
  • puhtaita luottotietoja
  • vakituista Suomessa asumista ainakin 24 edeltävän kuukauden ajan.

Millaisia lainoja Fixura myöntää?

Fixura myöntää 1 000-20 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja. Lainat ovat peer-to-peer-lainoiksikin kutsuttuja vertaislainoja, jossa yritys toimii sekä sijoittajan että lainanottajan välikätenä.

Esimerkiksi remonttia varten otettavan kulutusluoton ohella Fixura tarjoaa myös yhdistelylainaa, joka mahdollistaa asiakkaan nykyisten lainakustannusten alentamisen. Yhdistelylainan myötä maksettavaksi jää useampi kulutusluottojen, luottokorttivelkojen ja osamaksusopimusten sijaan ainoastaan yksi laina, mikä vähentää korkokustannuksia ja lainanhoitokuluja ja selkeyttää taloudellista tilannetta.

Lainaesimerkki

Mikäli lainasumma on 5150 euroa, on todellinen vuosikorko tälle lainalle 48 kuukauden laina-ajalla 12,78 %, kun nimelliskorko on 6,9 %, kuukausittainen lainanhoitomaksu 12,50 euroa. Huomioithan, että nimelliskorko määräytyy asiakaskohtaisen luottoluokituksen mukaisesti. Lainanhoitomaksu lisätään kuukausierään toisesta vuodesta alkaen, sillä ensimmäisen vuoden lainanhoitomaksut (150 euroa) pääomitetaan automaattisesti. Lainan kokonaishinnaksi muodostuu esimerkissämme yhteensä 6357,94 euroa.

Fixura lainan kustannukset

Fixura-lainasta maksetaan lainapääoman ohella erilaisia korko- ja oheiskuluja, jotka erittelemme seuraavaksi.

Korot

Korot perustuvat lainanhakijan taloudelliseen tilanteeseen. Tavoitteena on, että Fixura tarjoaa parhaan mahdollisen lainan jokaiselle asiakkaalleen.

Muut kulut

Kuukausittainen lainanhoitokulu on Fixuralla 12,50 euroa. Eräpäivän siirrosta veloitetaan 5 euroa, maksusuunnitelman muutoksesta 50 euroa ja korkotodistukodistuksesta 20 euroa. Saldotodistuksen, jonka saa kerran vuodessa ilmaiseksi, hinta on muulloin 10 euroa. Liikasuorituksen palautuksesta ja paperilaskusta peritään kummastakin 5 euron maksu.

Fixura lainan takaisinmaksuaika

Fixrura-lainan takaisinmaksuaika on 24-72 kuukautta.

Fixura asiakaspalvelu

Fixuran asiakaspalvelu, joka on tarkoitettu laina-asiakkaille, on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-15. Sähköpostia voi sen sijaan laittaa koska tahansa osoitteeseen info @ fixura.com. Sijoittajia neuvova asiakaspalvelu on puolestaan avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15. Sijoittajat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa invest @ fixura.com.

Fixura lyhennysvapaa

Lainanottaja on oikeutettu kerran vuodessa lyhennysvapaaseen kuukauteen, jonka aikana veloitetaan ainoastaan tilinhoitomaksu ja sopimuksen osoittama korko. Lyhennysvapaan edellytyksenä on, että lainan aiemmista maksueristä on huolehdittu asianmukaisesti. Maksusuunnitelman muutoksesta peritään 50 euron palkkio.

Pidennettyä maksuaikaa voi puolestaan saada esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden seurauksena. Myös eräpäivän siirto voi tulla kyseeseen. Tämä onnistuu enintään neljästi vuodesta ja kustakin kerrasta peritään 5 euron palkkio. Lainan voi halutessaan maksaa takaisin etukäteen, jolloin säästöä koituu erääntymättömien erien korkojen poisjäännistä.

Fixuran luotettavuudesta

Fixura on aidosti kotimainen ja luotettava palvelu, joka on sekä lainanottajan että sijoittajan asialla. Yrityksen vakavaraisuudesta kertovat AA+ -luottoluokitus ja Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti.

Fixura blogi

Fixuralla on ollut oma uutisosionsa, jossa on tosin ainoastaan kaksi julkaisua vuodelta 2022. Selkeä ja visuaalisesti miellyttävä sivusto sisältää kuitenkin runsaasti lainanottajan kannalta olennaista tietoa, joten blogia ei osaa edes kaivata.

Fixura kokemuksia – risut ja ruusut

Fixura on turvallinen ja luotettava vertaislainapalvelu, joka on yhdistänyt sijoittajia ja lainanottajia jo vuodesta 2009 lähtien. Lainaprosessi on nopea, eikä päätöksen odotteluun tai rahojen siirtoon tuhraannu aikaa.

Lainaehdot kerrotaan selkeästi ja yksityiskohtaisesti ja suomenkielinen asiakaspalvelu on vain yhden viestin tai puhelinsoiton päässä. Fixuran suurin miinus liittyy ehdottomasti lainanottajille suunnatun asiakaspalvelun rajoitettuihin aukioloaikoihin – palvelua saa ainoastaan tiistaisin ja torstaisin klo 9-15.

Fixura yhteystiedot

Osoite: Fixura Ab Oy Hovioikeudenpuistikko 15 C 29 65100 Vaasa

Sähköposti: info (at) fixura.com (lainat) invest (at) fixura.com (sijoittaminen)

Puhelinnumero: +358 6 361 2111 (lainat) +358 6 361 2112 (sijoittaminen)

Y-tunnus: 2246639-7

Usein kysytyt kysymykset

Fixura on suomalainen, vuonna 2009 perustettu, Pohjoismaiden vanhin vertaislainapalvelu.

Fixura myöntää 1 000-2 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja.

Kyllä voit. Fixura myöntää myös äärimmäisen suosittuja yhdistelylainoja.

Fixuran edellyttämä vähimmäisikä lainanhakijalle on 21 vuotta.

Laina-asiakas voi saada vuodessa yhden maksuvapaan kuukauden, jolloin huolehditaan ainoastaan lainanhoito- ja korkokuluista. Lyhennysvapaa edellyttää, että lainasta on huolehdittu asianmukaisesti.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.