Lainaa pankkitunnuksilla

Lainanhakuprosessi on netin ansiosta nopea. Sähköinen tunnistautuminen mahdollistaa lainahakemuksen lähettämisen tarvittavine liitteineen minuuteissa ja hakemusta päästään käsittelemään saman tien.

Lainaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Lainaa netistä hakiessa hakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Sähköistä tunnistautumista käytetään myös lainahakemuksen allekirjoittamiseen.

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Sweepbank logo

SweepBank

9.8/10
Lainaa3 000-8 000 €
Laina-aikaJopa 60 päivää korotonta maksuaikaa
Nimelliskorko19,90 %

Sweepbank-korttiluottoesimerkki:  1500 euron luotto, jonka nimelliskorko on 19,9 % ja todellinen vuosikorko 21,82 %. Takaisinmaksu 12 kuukauden aikana 138,88 euron suuruisissa, kuukausittaisissa maksuerissä. Kokonaiskustannus on tuolloin 1 666,56 euroa, josta kulujen osuus on 166,56 euroa.

Axolaina logo

Axolaina

9.7/10
Lainaa2 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 10 vuoden takaisinmaksuajalla. 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3 923 euroa ja lainan kokonaishinta yhteensä 13 923 euroa.

Etua.fi logo

Etua.fi

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika24-216 kk
Nimelliskorko4,68-20 %
Kuukausimaksu5 €

15 000 € lainan nimelliskorko on 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun laina-aika on 10 vuotta. Hinta sisältää 0 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjolla oleva nimelliskorko vaihtelee 4,68-20 %:iin, ja muut vuotuiset kustannukset sijoittuvat puolestaan 0-150 € välille. Lainan tarkemmat tiedot eritellään lainatarjouksessa.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Voiko lainaa hakea pankkitunnuksilla ja käykö mobiilivarmenne?

Monet ovat takuulla miettineet, kuinka lainan hakeminen netissä voi sujua niin vaivattomasti ja nopeasti.

Selitys on yksinkertainen: henkilön luottotietojen tarkastaminen onnistuu sähköisen tunnistautumisen ansiosta helposti.

Monet lainapalvelut lupaavat lainanhakijoille luottoa nopeasti, parhaassa tapauksessa jo minuuteissa

Tämän mahdollistaa se, että lainanhaussa käytetään sähköistä tunnistautumista, kuten pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Lainan hakeminen sähköisen tunnistautumisen avulla on ehdottoman turvallista.

Verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen ansiosta palveluntarjoaja ja asiakas voivat olla varmoja siitä, että välitetty tieto pysyy taatusti turvassa, eikä joudu ulkopuolisiin käsiin.

Näin haet lainaa, kun käytössäsi on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

Lainan hakeminen pankkitunnusten avulla on nopea ja turvallinen prosessi. Hakemuksen täyttäminen onnistuu minuuteissa, ja mahdollisesti tarvittavien liitteiden lataaminen on yksinkertaista. Pankkitunnusten lisäksi välineeksi sopii mobiilivarmenne.

Lainapalveluiden lomakkeet ovat suoraviivaisia ja selkeitä, joten hakijan tulee ainoastaan noudattaa tietokoneensa tai mobiililaitteensa ruudulla näkyviä ohjeita.

Lainahakemuksen täyttämisen ensimmäinen askel on halutun palvelun sivustolle siirtyminen.

Sivustomme lainaopas on täynnä hyödyllisiä lainanhakuvinkkejä ja lainoihin liittyvää yleistietoa.

Kokosimme myös yhteen markkinoiden parhaat lainantarjoajat, joten kaikki harkitsemisen arvoiset palvelut ovat näppärästi saman katon alla.

Lainanhakijan muistilista

Lainaa haettaessa on ensiarvoisen tärkeää, että lainasumma on harkittu tarkkaan. Lisälainaa ei useinkaan ole saatavilla, joten tarkkaan laskettu ja arvioitu budjetti on tarpeen.

Lainanhakijan ei myöskään kannata hakea ylimääräistä lainaa kaiken varalta, sillä lainaksi saatu raha ei ole koskaan ilmaista ja pääomaan lisätään aina korot ja muut kulut.

Lainanhakuprosessi on helppo ja turvallinen. Lainahakemukseen täytetään vaaditut tiedot rehellisesti ja totuudenmukaisesti ja tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Lainahakemuksessa kysytään muun muassa hakijan tuloja, työtilannetta, asumiskuluja sekä muihin mahdollisiin velkoihin liittyviä asioita.

Pankkitunnuksilla tunnistautumisen ansiosta lainanantaja varmistaa lainanhakijan henkilöllisyyden helposti ja nopeasti. Sähköisen tunnistautuminen mahdollistaa hakemuksen nopean käsittelyn.

Lainahakemuksen täytön sekä lähettämisen jälkeen hakemus siirtyy lainalaitoksen käsittelyyn.

Usein alustava lainapäätös tai lainatarjous palautuu takaisin lainanhakijalle vain muutaman minuutin viiveellä.

Lainatarjouksen vastaanottamisen jälkeen tarjouksen hyväksymistä ei kannata kiirehtiä.

Lainatarjouksia kannattaa pyytää usealta taholta, jotta juuri omaan tilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehto ei jää vahingossa hyödyntämättä.

Lainahakemusten kilpailuttamisen jälkeen asiakas valitsee parhaaksi katsomansa lainatarjouksen ja hyväksyy sen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Parhaassa tapauksessa lainaraha siirtyy hakijan pankkitilille jo muutaman minuutin kuluessa lainasopimuksen sähköisestä allekirjoituksesta.

Lainan hakeminen verkossa on ajankäytöllisesti kannattavaa puuhaa. Aikaa ei kulu pankista toiseen vaeltamiseen, ja myös lainaprosessi on verkkolainoissa usein huomattavasti ripeämpi.

Vakuudettomat kulutusluotot ovat menettelyltään perinteisiä pankkilainoja suoraviivaisempia, sillä niissä ei edellytetä henkilötakausta tai erillistä vakuutta.

Vakuudettomissa kulutusluotoissa luotonmyöntäjä tarkastaa hakijan luottotiedot Bisnode Oy:n tai Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämästä rekisteristä. Puhtaat luottotiedot ovat yksi lainapalveluiden edellyttämistä perusehdoista.

Lainaa on usein vaikea saada ilman säännöllisiä tuloja. Osa lainalaitoksista kuitenkin joustaa vaatimuksissa ja myöntää lainaa myös työttömille.

Lainaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella – millaisia etuja menettely tarjoaa lainanhakijalle

Nopeus. Verkkopankkitunnusten käyttö lainanhaun ja tarjouksen hyväksynnän yhteydessä nopeuttaa hakuprosessia huomattavasti.

Kun käytössä on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, tunnistaa palvelu lainanhakijan sähköisesti.

Tämä tarkoittaa, että lainantarjoaja saa pankkitunnusten avulla tarvittavat tiedot henkilöllisyyden todentamiseksi.

Parhaan lainavaihtoedon löydyttyä lainatarjous on helppo hyväksyä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lainatarjous lähetään hakijalle usein lähes välittömästi.  Halutessaan tarjouksen hyväksyminen käy siis nopeasti. Usein lainarahat ovat lainanhakijan tilillä jo tarjouksen hyväksymispäivänä.

Lainaa pankkitunnuksilla helposti – lainan kilpailutuspalvelu käy läpi jopa 30 vaihtoehtoa

On sanomattakin selvää, että lainan hakeminen pankkitunnuksilla on helppoa. Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tekevät lainanhakemisesta äärettömän suoraviivaisen ja nopean prosessin.

Lainan kilpailutuspalvelua käyttäessään lainanhakijan ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus, ja palvelu kilpailuttaa pankit ja rahoitusyhtiöt asiakkaan puolesta. Lainapalveluja ovat muun muassa Zmarta, Lendo ja Omalaina.

Lainaa pankkitunnuksilla turvallisesti – ole valppaana verkkohuijausten suhteen

Lainanhakijaa saattaa mietityttää, mitä henkilötietoja lainalaitokselle siirtyy. Lainalaitokset varmentavat verkkopankkitunnusten avulla vain ja ainoastaan asiakkaidensa henkilöllisyyden.

Hakijan tilitiedot tai muut henkilökohtaiset tiedot eivät siirry lainalaitoksen tietoon. Verkkopankkitunnuksia käytettäessä yhteyden tulisi olla aina suojattu. Suojatun yhteyden tunnistaa HTTPS –tekstistä.

Verkkohuijausten ja erilaisten tietojenkalasteluyritysten yleistyttyä on syytä pitää mielessä, että pankit tai lainalaitokset eivät koskaan pyydä verkkopankkitietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Jos saat pyynnön sähköpostitse tai tekstiviestillä, poista se välittömästi tai ota yhteyttä tietoturva-asioita valvovaan viranomaiseen, sillä kyseessä on huijausviesti.

Lainaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella – mitä lainan saanti edellyttää?

Lainanmyöntäjät asettavat tietyt ehdot, joiden puitteissa lainarahaa myönnetään. Nämä kriteerit saattavat vaihdella hieman palvelukohtaisesti, mutta suurempia eroavaisuuksia ei yleensä ole.

Keskeisimmät lainaehdot:

Ikä: Jokaisen lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Useimmat palvelut edellyttävät, että lainanhakija on tätä vanhempi, ainakin 20–22-vuotias.

Kotipaikka: Lainanhakijalta edellytetään vakituista osoitetta Suomessa. Lainaa haettaessa Suomessa on useimmiten tullut asua vähintään edeltäneiden 24–36 kuukauden ajan.

Puhdas maksuhistoria: Käytännössä kaikki lainantarjoajat edellyttävät, että lainanhakijan luottotiedot ovat puhtaat. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hakijalla saa olla minkäänlaisia maksuhäiriömerkintöjä.

Riittävät tulot menoihin suhteutettuna: Jokaisella lainanhakijalla tulee olla riittävät tulot lainasummaan nähden. Tuloilla on pystyttävä kattamaan arjen normaalit menot ja lyhentämään haettua lainaa.

Jos haettu lainasumma on suuri, voi lainantarjoaja pyytää tositteita tuloista, kuten viimeisimpien kuukausien palkkakuitteja tai tiliotetta.

Kuten sanottua, osa lainalaitoksista on kuitenkin tehnyt muutoksia vaatimuksiin ja myöntää lainaa tietyin ehdoin myös työttömille.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voi hakea pankkitunnusten avulla todella nopeasti. Hakijan luottotiedot tarkastetaan sähköisen tunnistautumisen ansiosta saman tien, joten lainanmyöntämisedellytykset selviävät ilman turhia viivästyksiä.

Lainaa hakevalta edellytetään puhtaiden luottotietojen ohella vakituisia, tietyn suuruisia tuloja ja myöntämisikärajavaatimusten täyttämistä.

Tämä selviää lainahakemuksen täyttämällä. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään.

Verkkopankkitunnukset saa helposti omasta pankistaan. Mobiilivarmenteen voi hankkia puolestaan puhelinoperaattorinsa kautta.

Lainaa maksetaan ainoastaan suomalaisille pankkitileille.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.