Sortter

Sortter logo

Aktiivisesti palvelujaan mainostava Sortter tunnetaan siitä, että se antaa asiakkailleen parhaan koron takuun. Tämä suomalainen palvelu kilpailuttaa lainatuotteita laidasta laitaan, joten Sortter on oiva valinta riippumatta siitä, etsiskeletkö remonttilainaa vai pohditko sitä, kuinka kilpailukykyinen asuntolainasi on.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio
Sortter logo

Lainaa

1 000-60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Sortter -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Sortter: Plussat ja miinukset

-Sivusto aavistuksen sekava

Sortter lyhyesti

Suomalainen Sortter Oy on vuonna 2018 toimintansa aloittanut vertailualusta, joka on keskittynyt etupäässä lainojen ja pankkipalveluiden vertailuun. Yrityksen toimitusjohtaja on Lauri Markus Huhdanpää. 

Kuinka Sortter toimii?

Sortter on nopea ja maksuton vertailupalvelu, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta parhaan mahdollisen ratkaisun löytämisessä. Sortter mainostaa lainapäätöksen saapuvan jo 5 minuutissa.

Olipa kyse sitten lainoista, luottokorteista tai matkapuhelinliittymistä, on Sortter valmiina auttamaan.

Yrityksen asiakaspalvelu on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin aina klo 17 saakka, joten asiakas saa asiantuntevaa palvelua myös viikonloppuisin. Arkisin palvelua on tarjolla aina klo 21 yhteen saakka.

Sortterin erikoisuus on parhaan koron takuu, jonka puitteissa Sortter hyvittää hintaerotuksen takuun mukaisesti.

Lainatakuun tarkemmat ehdot kerrotaan selkeästi Sortterin sivustolla ja niihin on hyvä perehtyä perusteellisesti ennen tarjouksen hyväksymistä. Seuraavaksi kerromme lyhyesti Sortterin parhaan koron takuusta:

Sortter parhaan koron takuu

Sortterin parhaan koron takuuseen liittyy muutamia ehtoja. Nämä ovat pääpiirteissään seuraavat:

  • Lainan, jonka kokonaiskulut ovat edullisemmat, on tullut löytyä verkosta saman vuorokauden kuluessa, jolloin laina on kilpailutettu Sortterin avulla.
  • Parhaan koron takuun ulkopuolelle jäävät ne tarjoukset, jotka ovat jollakin tapaa sidoksissa jonkinnäköiseen jäsenyyteen, asiakassuhteeseen tai muuhun vastaavaan yhteyteen.
  • Hakijan tulee kyetä tarvittaessa osoittamaan, että lainaa on haettu samoilla hakemustiedoilla, ja että halvemmasta lainatarjouksesta käy ilmi hakijan henkilötiedot, jotka täsmäävät. Laina-ajan ja lainasumman on oltava tismalleen samat kuin Sortterin kautta otetussa lainassa. 
  • Hyvitysvaatimus on toimitettava Sortterille sähköpostitse osoitteeseen hintatakuu (at) sortter.fi sen vuorokauden aikana, jolloin lainasopimus on allekirjoitettu Sortterin yhteistyökumppanin kanssa.
  • Parhaan koron takuuseen liittyvät hakemukset käsitellään ainoastaan siinä tapauksessa, että hakija toimittaa vaaditut tiedot ja liitteet.
  • Parhaan koron takuuta sovelletaan ainoastaan kerran per laina.

Suosittelemme tutustumaan parhaan koron tarjouksen ehtoihin tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin Sortterin sivuilla. Mikäli asia herättää kysymyksiä, kannattaa yhteyttä ottaa asiakaspalveluun. 

Kuka voi hakea lainaa Sortterin avulla?

Sortter auttaa asiakkaitaan 1 000–60 000 euron suuruisten lainojen kilpailuttamisessa.

Sortter on asettanut lainanhaun yleisehdoksi, että hakijan tulee olla Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on säännölliset tulot. Lainaa voi hakea joko yksin tai rinnakkaishakijan kanssa.

Hakijalta edellytetään lisäksi puhtaita luottotietoja. Omat luottotietonsa voi tarkistaa kerran vuodessa ilmaiseksi Suomen Asiakastieto Oy:n sivuilta.

Millaisia lainoja Sortter kilpailuttaa?

Sortter on suomalainen palvelu, joka auttaa asiakkaitaan kaikenkokoisten lainojen vertailussa. Sortter kilpailuttaa 1 000–60 000 euron suuruiset lainat, joilla on 1–15 vuoden takaisinmaksuaika. 

Sortterin avulla onnistuu myös vanhojen luottojen ja lainojen vertailu. Suositussa yhdistelylainassa jo olemassa olevat lainat, kuten osamaksut ja korttiluotot, yhdistetään yhdeksi suureksi lainaksi, mikä vaikuttaa positiivisesti lainanhoitokuluihin ja korkoihin.

Parhaassa tapauksessa yhdistelylaina tuo mukanaan satojen, jopa tuhansien eurojen vuotuisen säästön. 

Sortterin kautta voi vertailla lisäksi  luottokortteja, joita on tarjolla varsin kilpailukykyisin ehdoin esimerkiksi Komplett Bankilta.

Monista netin lainoja kilpailuttavista palveluista poiketen Sortter kilpailuttaa myös asuntolainoja tytäryhtiönsä Lainumin kautta.

Lainaesimerkki

14 000 euron lainan nimelliskorko on tässä esimerkissä 6 %, lainan takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa. Kuukausierä on tuolloin 189 euroa, takaisinmaksettava summa yhteensä 18 142 euroa ja todellinen vuosikorko on 6,94 %.Sortterin kilpailuttamissa lainoissa laina-aika on 115 vuotta ja lainasummat vaihtelevat 1 000–60 000 euroon. Nimelliskorko on lainasta riippuen 4–20 %. 

Sortter lainan kustannukset

Sortter tekee yhteistyötä eturivin lainapalvelujen ja pankkien kanssa, joten lainojen ja muiden rahoitusmuotojen hinnat ovat aina kilpailukykyisiä.

Lainapalvelut kertovat esimerkeissään koroistaan ja kuluistaan erilaisin sanankääntein, joten viisainta on keskittyä ainoastaan aidosti vertailukelpoiseen lukemaan, todelliseen vuosikorkoon.

Korot

Sortterin vertailemien lainojen nimelliskorot vaihtelevat 4 %:sta 20 %:iin. Huomiota tulee kiinnittää aina todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää nimelliskoron ohella myös kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko käy ilmi ainoastaan henkilökohtaisista lainatarjouksista. 

Muut kulut

Lainapalvelut saavat veloittaa lain mukaan lainoistaan korkojen ohella muita kuluja enintään 150 euroa vuodessa. Näihin kuluihin sisältyvät muun muassa mahdollinen lainan avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut.

Lainapalveluilla on oma hinnastonsa, josta lainan muut kulut käyvät ilmi. Nämä kustannukset sisältyvät todelliseen vuosikorkoon.

Sortter lainan takaisinmaksuaika

Sortterin kilpailuttamien lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee aina vuodesta 15 vuoteen. Se mikä oman lainan takaisinmaksuajaksi muodostuu, riippuu täysin kuukaisttaisesta budjetista, joka tulee laatia jo ennen lainahakemuksen täyttämistä. 

Ihannetapauksessa jokaisella tulisi olla käytössään vähintään parin kuukauden nettotuloja vastaava puskurirahasto, joka tarjoaa joustoa talouteen yllättävissä tlanteissa, kuten kodinkoneen rikkoutuessa tai odottamattoman lääkärikäynnin yhteydessä.

Sortterin maksu- vai lyhennysvapaa?

Maksu- ja lyhennysvapaat lienee monelle tuttuja käsitteitä, mutta oletko pysähtynyt pohtimaan niiden eroa?

Maksuvapaalla viitataan ajanjaksoon, jolloin asiakas ei maksa lainkaan lainaa tai siihen liittyviä kustannuksia esimerkiksi ennalta sovitun kuukauden aikana. 

Lyhennysvapaan aikana huolehditaan puolestaan normaalisti lainaan liittyvistä koroista ja kuluista. Kummankin vapaan jälkeen lainan kuukausierät lasketaaan uudelleen.

Sortter asiakaspalvelu

Sortterin asiakasapalvelulle on annettava erityistunnustusta siitä, että palvelua on saatavilla myös viikonloppuisin. Aukioloajat ovat ylipäätään suorastaan ruhtinaalliset, sillä arkisin palvelua on tarjolla klo 8–21 ja viikonloppuisin klo 9–17.

Yhteydenottokanavina toimivat sähkpostin, puhelin ja yhteydenottolomake.

Aukioloaikojen ansiosta mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen myös viikonloppuisin, jolloin monella on aikaa perehtyä laina-asioiden tutkiskeluun.

Sortterin sivustolla on erittäin monipuolisia tietopaketteja ja kokonaisuuksia kaiken tyyppisiin lainoihin liittyen, joten informaatiota on kaikkien saatavilla vuorokauden ajasta riippumatta.

Sortterin Usein kysytyt kysymykset -palsta tarjoaa vastauksen tyypillisimpiin tiedusteluihin.

Sortterin luotettavuudesta

Sortter on 100-prosenttisesti suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu, joka tekee töitä noin 20 lainanmyöntäjän kanssa.

Mukana ovat markkinoiden tunnetuimmat nimet, joten jokainen Sortterin puoleen kääntyvä saa yhdellä ainoalla hakemuksella käyttöönsä eturivin lainapalvelujen tarjoukset.

Sortter pyrkii palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, josta konkreettisena osoituksena mainittakoon tämän tekstin alkupuolella referoimamme parhaan koron takuu. 

Sortter blogi

Sortterin todella tiuhaan tahtiin, jopa useita kertoja viikossa päivittyvä blogi, käsittelee monenlaisia talouteen ja lainoihin liittyviä kysymyksiä.

Teksteissä sivutaan niin luottokortteja, asunnonhankintaa kuin moottoripyörän valintaa, joten luettavaa löytyy jokaiseen makuun.

Sortter kokemuksia – risut ja ruusut

Sortter on yksi suomalaisten parhaiten tuntemista ja käyttämistä lainapalveluista. Helppokäyttöinen ja selkeä sivusto kutsuu asioimaan, ja lupaus parhaasta korosta ei ole pelkkää sanahelinää.

Sortter tarjoaa apua myös asuntolainojen kilpailutukseen Lainum-tytäryhtiönsä kautta. Lisäksi palvelun kautta voi kilpailuttaa luottokortti- ja säästötilipalveluja sekä puhelinliittymät.

Sortterin sivustolla on aitoja asiakaspalautteita. Joissakin viesteissä palvelua moititaan liitteiden lähetykseen liittyvistä epäkohdista.

Kaiken kaikkiaan asiakkaat ovat kuitenkin lainaprosessiinsa varsin tyytyväisiä ja myös parhaan koron takuu saa Sortterilta kiitosta.

Sortter yhteystiedot

Osoite: Sortter Oy Bulevardi 21, 00180 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu (at) sortter.fi

Puhelinnumero: 09 8566 5550 (ma–pe 8–21 ja la–su klo 9–17)

Y-tunnus: 2954352-7

Usein kysytyt kysymykset

Sortter on vuonna 2018 perustettu, 100-prosenttisesti suomalainen palvelu, jonka kautta voi vertailla jopa 20 eri lainanmyöntäjän, jotka kuuluvat markkinoiden tunnetuimpiin, tarjouksia.

Sortterin parhaan koron takuu on lisätae siitä, että hakija voi hyväksyä lainatarjouksen turvallisin mielin. Mikäli saman vuorokauden kuluessa tarjouksen hyväksymisestä vastaan tulee parempi tarjous tismalleen samalle lainalle, samalla laina-ajalla, hyötyy asiakas takuusta. Tarkemmat ehdot löytyvät Sortterin sivustolta.

Sortter kilpailuttaa 1 000-60 000 euron suuruisia lainoja 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Sortterin kautta on mahdollista kilpailuttaa myös asuntolainansa yrityksen Lainum-tytäryhtiön kautta.

Sortterin asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 8–21 ja la–su klo 9–17.

Sortterin vertailemien lainojen nimelliskorot vaihtelevat 4 %:sta 20 %:iin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.