Nopea luotto on yksi nykyajan suosituimmista termeistä. Kyseinen maksumuoto aiheuttaa myös paljon pelkoa ja paheksuntaa kuluttajissa. Yksi nopean luoton tunnetuimmista muodoista on luottokortti. Monille luottokortti tulee ajankohtaiseksi jo suhteellisen nuoressa iässä tai jopa siinä vaiheessa, kun opintopisteitä on riittävästi luottokortin hankkimiseen. Tässä artikkelissa kerromme, mitä luottokortin hankinnassa tulee ottaa huomioon sekä esittelemme parhaat luottokorttivaihtoehdot. Luottokortin valinta - hyödyt jotka usein unohtuvat 

Luottojen ottaminen on yleistynyt viimeisimpien vuosien aikana. Siinä samassa luottokortit ovat nostaneet suosiotaan tasaisesti joka vuosi. Lisäksi käteisen käyttö on poistunut katukuvasta miltei kokonaan. Tämä johtuu siitä, että maksaminen käy helposti sekä nopeasti pankkikortilla.

Luottokortit ovat yksi aihe, jotka puhuttavat maksukorttien lisäksi, sillä matkustamisesta on tullut aikaisempaakin yleisempää. Ulkomaanmatkoilla luottokortin olemassa olo voi olla elintärkeää. Yksi tilanne, jossa luottokortti tulee myös käytännölliseksi on auton vuokraaminen Suomessa sekä ulkomailla. 

Luottokortin hankkiminen on suuri päätös ja kortin hankkijan tulee olla vastuullisesti raha-asiat hoitava henkilö. Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, mikä kortti sopii ja kenelle. Tästä syystä omat käyttötarpeet kannattaa tunnistaa, enne luottokortin valintaa. 

Yksi tärkeimmistä valintaperusteista on, että millaisia ostoksia luottokortilla haluaa tehdä. Jos kortti on pieniin muutaman sadan euron ostoksiin tarkoitettu, kannattaa harkita esimerkiksi vuosimaksutonta korttia. Yleensä maksuton kortti tällaisessa tilanteessa tulee hyödyllisemmäksi, kuin vuosimaksullinen. 

Hae luottokorttia S-pankilta!

Monesti vuosimaksulliset kortit sisältävät tuhottoman määrän erilaisia etuja, joita ilmaisista korteista ei saa. Etuuksiin kuuluu monesti myös matkavakuutus, joka kattaa useissa tilanteissa myös mukana matkustavat lapset. Ne jotka tarvitsevat luottokorttia enemmän ja luottosummat ovat suurempia hyötyvät enemmän vuosimaksullisesta yksilöstä. Yleensä vuosimaksu määritellään niin, että se on huomattavasti pienempi, kuin luottokortin muut edut. Vuosimaksullisten korttien korkotaso on yleensä myös matalampi, kuin ilmaisissa. Tämä kannattaa ottaa huomioon kortin valinta vaiheessa, unohtamatta tarkkaa käyttötarkoituksien läpikäyntiä. 

Toinen tärkeimmistä kysymyksistä on myös, että kuinka nopeasti luottokorttilaskun maksaminen onnistuu. Jos laskun maksaminen käy kerralla ja välittömästi sen saavutua tai suurinosa maksusta on hoidettu korottoman maksuajan puitteissa, ei ole niin suurta merkitystä onko käytössäsi luottokortti markkinoiden pienimmällä korolla. Korolle ei kannata antaa liikahuomiota myöskään niissä tilanteissa, kun luottokortin ylimääräiset ominaisuudet tulevat tarpeellisiksi. 

Luottokorteilta löytyy erilaisia etuuksia. Yleisimpiä etuja ovat matkavakuutukset, osto- sekä tuoteturvat, hintaturva ja esimerkiksi palkintopisteet lentoyhtiöille. Parhaillaan luottokortin omistaja voi päästä lentokentällä loungeen, joka on paljon matkustavalle erityinen etu. Korttia haettaessa etuja on hyvä miettiä, mutta täytyy myös muistaa, että ne eivät saa yksistään vaikuttaa kortin valintaperusteisiin. 

Luottokorttia valittaessa yksi tärkeimmistä asioista on luottoraja ja minkä suuruinen luottoraja kortin haltijalle tulee tarpeeseen. Luottorajat vaihtelevat valtavasti. Joissakin tilanteissa luottoraja pysyttelee 5 000 euron ympärillä, kun taas joissakin tilanteissa se nousee 20 000 euroon. Osa luotontarjoajista määrittää luottorajan asiakkaan maksukyvyn mukaan. Tämä tarkoittaa, että luottoraja on henkilökohtainen. 

Tärkeintä luottokortin valinnassa on ottaa kokonaisuus huomioon. Kuinka suuri on luoton tarve, millaisia korkoja on valmis maksamaan ja kuinka paljon etuja kortilta odottaa. Lisäksi sen hetkinen elämäntilanne on hyvä ottaa huomioon. Joskus jopa luottokortin tarve vaihtelee niin paljon, että palvelun säännöllinen kilpailuttaminen tulee tarpeeseen. 

Hae luottokorttia Aktialta!

Nopea luotto - luottokortti sekä maksuaikakortti 

Markkinoilta löytyy luottokortteja sekä maksuaikakortteja, joista maksuaikakortti ennen kaikkea on monien korville täysin uusi termi. Näitä kahta ei saa missään nimessä sekoittaa toisiinsa, sillä kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Molemmat luottokortti sekä maksuaikakortti sisältävät erilaisia ominaisuuksia ja ne tulee erottaa toisistaan. Molempien korttien sisältöön on hyvä tutustua tarkkaan ennen hankintapäätöksen tekemistä. 

Maksuaikakortti on korttiyhtiöiden sekä pankin myöntämä kortti. Tällä kortilla on mahdollista nostaa rahaa sekä maksaa normaaleja verkkokauppaostoksia. Kortti toimii Suomessa sekä ulkomailla. Suurin ero luottokortin sekä maksuaikakortin välillä on, että maksuaikakortin lasku toimitetaan kerran kuussa ja se tulee maksaa yhdellä kertaa. Tunnetuin maksuaikakortti on American Express, joka monissa tilanteissa sekottuu luottokortteihin. 

Maksuaikakorteissa maksuaika on yleensä 100 prosenttisesti korotonta, eli sitä voi käyttää korkokuluista huolehtimatta. Täysin huoletta korttia ei ole mahdollista käyttää, sillä monissa tilanteissa korttiin asetetaan luottoraja, joka on suoraan yhteydessä kortin omistajan tuloihin. 

Tässä muodossa erityisen tärkeää on, että maksukyky laskun saapuessa on hyvä. Maksuaikakortti ei mahdollista maksun jakamista osiin, vaan lasku on maksettava kokonaisuudessaan ennen eräpäivää. Luonnollisesti myöhässä olevasta maksusta peritään viivästyskorkoja sekä mahdollisia perintäkuluja. 

Maksuaikakortin käyttöä on mietittävä todella tarkkaan, sillä rahan tulee riittää maksamaan lasku yhdellä kertaa eräpäivään mennessä. 

Hae American Express luottokorttia!

Maksuaikakortti vs. luottokortti 

Vaikka luottokortin sekä maksuaikakortin välinen ero on häilyvä, niiden väliltä löytyy myös sellaisia eroavaisuuksia, jotka ovat ratkaisevia kortin hankinta vaiheessa. Maksuaikakortti ei sisällä korkoa, kun taas luottokorttiin sisältyy sopimuksen mukainen korko, mikäli laskua ei ole suoritettu kokonaisuudessaan korottoman maksuajan aikana. Maksuaikakortissa käyttöraja on monesti korkeampi, kuin luottokortissa, lisäksi luottokortissa luottoraja on useissa tilanteissa ennakkoon määritelty. Suurin sekä merkittävin ero on, että maksuaikakortista tullut lasku tulee suorittaa eräpäivään mennessä, luottokorttilasku voidaan taas maksaa pois erissä. Maksuaikakortteihin yhdistetään monesti myös paremmat palkito-ohjelmat, kuin luottokortteihin. 

Parhaat luottokortin tarjoajat

Nopea luotto S-Etukortti VISA

S-ryhmä on ollut jo vuosien ajan tunnettu S-etukortistaan ja siihen liittyvistä asiakasbonuksista. Muutama vuosi sitten S-pankki raivasi myös tiensä ihmisten tietouteen. Nykyään S-etukortti voi olla bonuskortin lisäksi maksuväine, johon on yhdistetty luottokortti. Luottoa S-Etukortilla on mahdollista nostaa 800 eurosta - 10 000 euroon. Luoton koroton aika on 30 päivää, jonka jälkeen korko on 6 prosenttia. Lisäksi asiakkaat keräävät 0,5% bonusta S-ryhmän toimipaikoissa. 

S-Ryhmän myöntämässä luottokortissa on myös ostoturva, jolloin tuotteet ovat turvattuja esimerkiksi jos verkkokaupasta tilatut tuotteet eivät koskaan saavu, tuote on vahingoittunut tai asiakas saa itsellensä väärän tuotteen. Ostoturva auttaa myös tilanteissa, kun ostos veloitetaan väärin, esimerkiksi jos maksu velotetaan asiakkaalta tuplana. Lisäksi se suojaa jos matkatoimisto taikka lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaa taikka matkan aikana. 

S-Etukortilla on myös mahdollista nostaa käteistä S-kauppojen kassalta. Kortin omistajan ei tarvitse lähteä etsimään lähimpää automaattia. Lisäksi luottokorttimaksuihin on saatavilla kaksi maksuvapaata kuukautta. Kortista ei myöskään veloiteta vuosi- taikka kuukausimaksuja, vaan mikäli korttia on käytetty laskutusjakson päätyttyä, pankki veloittaa 2 euron sähköisen tilinhoitopalkkion tai mikäli lasku on paperilla, hoitopalkkioksi määritetään 3,5 euroa. 

Hae S-Etukortti Visaa!

Nopea luotto Aktia pankki 

Aktia pankki on useille Suomalaisille entuudestaan tuttu toimija. Kyseinen yritys tarjoaa asiakkailleen neljä eritasoista luottokorttia: 

  • Aktia World Elite Credit 
  • Aktia Platinum Credit / Debit 
  • Aktia Gold Credit 
  • Aktia Gold Credit / Debit 
Enemmän Aktia World Elite luottokortista

Aktia Wolrd Elite Credit kortti on niille, jotka rakastavat matkustamista. Sen yhteydessä kortin haltia saa pääsyn yli 700 LoungeKey loungeen, joissa heillä on mahdollisuus nauttia lounge-palveluista kuten ruoasta, juomasta sekä muista mukavuuksista. Lisäksi kortti sisältää matkavakuutuksen sekä ohjelman joka tarjoaa erikoishinnoiteltuja hotelliöitä sekä muuta matkustamiseen liittyvää. 

Aktia World Elite luottokortti sekä Aktia Gold Credit / Debit korteissa luoton korko määrittyy 3 kk Euriborin + 8.5% mukaan. Todellinen vuosikorko 1 500 euron luotolle on 14.14%. Tässä muodossa tilinhoitopalkkio on 3,90 euroa per lasku. Yhteensä esimerkkitilanteesta koituu kustannuksia 1 609,59 euroa. 

Aktia Platinum Credit / Debit luottokortissa taas luoton korko on 3 kk Euribor sekä 5%. Todellinen vuosikorko 1 500 euron luotolle on 10.34%. Tilinhoitopalkkiona toimii 3,90 euroa per lasku, mikä tarkoittaa, että kustannukset tässä tilanteessa olisivat 1580,77 euroa. 

Hae Aktian luottokorttia!