Lainasto

Lainasto logo

Lainasto on vuonna 2011 toimintansa aloittanut suomalaispalvelu, jonka kautta voi saada jatkuvan Ostosraha-luoton 100-3 000 euron luottorajalla. Lainasto-sivustolta voi hakea myös jopa 10 000 euron suuruista GF Yrityslainaa.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Lainaprosessin nopeus

9.4 /10 YLEISARVO- SANA
Lainasto logo

Lainaa

100-3 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 444,34 euroa, jolloin takaisinmaksettava kokonaissumma on 3 444,34 euroa. Todellinen vuosikorko on tuolloin 29,71 %.

Lainasto -perustiedot

Laina-aika2-47 kk
Nimelliskorko20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainasto: Plussat ja miinukset

+Erinomainen virtuaali-MasterCard-luottokortti
+Lainasto-Tuloturva lisää turvallisuudentunnetta
-Erinomainen virtuaali-MasterCard-luottokortti
-Lainasto-Tuloturva lisää turvallisuudentunnetta

Lainasto lyhyesti

Lainasto on vuonna 2011 toimintansa aloittaneen turkulaisyrityksen, GF Money Consumer Finance Oy:n, vuonna 2012 perustama tuotemerkki. Näppäriä rahoitusratkaisuja jo yli vuosikymmenen ajan tarjonneella yrityksellä on Suomen ohella toimintaa myös Ruotsissa, Tanskassa ja Espanjassa.

GF Money Consumer Finance Oy on rekisteröity aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

Kuinka Lainasto toimii?

Lainasto on suomalainen lainapalvelu, joka on vaihtanut asiakkailleen tarjoamiaan lainatuotteita useampaan otteeseen toimintahistoriansa aikana.

Nykyään tarjolla olevaa Ostosraha-lainaa voi saada 100 eurosta lähtien, ja enimmillään luottoa voidaan myöntää 3 000 euroa. Lainaston välittämän GF Yrityslainan kohdalla luottojen suuruus vaihtelee 1 000 eurosta 10 000 euroon.

Kuka voi hakea Lainasto lainaa?

Lainasto-lainaa voi hakea vähintään 18-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva, oikeustoimikelpoinen henkilö. Lainan myöntäminen edellyttää lisäksi puhtaita luottotietoja, säännöllisiä tuloja, verkkopankkitunnuksia ja puhelinliittymää.

Lainahakemuksia käsitellään aamuseitsemästä lähtien, joten rahat voi saada tililleen heti saman päivän aikana. Lainanhakijan luottotiedot tarkastetaan Bisnode Oy:n tai Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämästä luottotietorekisteristä. Omat luottotietonsa voi tarkistaa ilmaiseksi kerran vuodessa.

Lainan myöntäminen edellyttää, että lainanhakija on hoitanut raha-asiansa vastuullisesti.

GF Money Consumer Finance Oy kuuluu osana vastuullista luotonantoa Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään. Kyselyjärjestelmän kautta luotonantajat välittävät toisilleen tietoa haetuista luotoista ja luottojen hoidosta.

Lainahakemusta läpikäydessä on sekä kuluttajan että yrityksen etu, että luottoa myönnetään ainoastaan asiakkaan maksukyvyn sallimissa rajoissa. Positiivinen luottotieto pienentää ylivelkaantumisriskiä jo ennen maksuhäiriön muodostumista.

 Välitettävät positiiviset luottotiedot kertovat muun muassa

  • minkä verran lainanhakijalla on lainaa järjestelmään kuuluvista yrityksistä
  • kuinka monta lainaa hakijalla on
  • onko joillakin lainoista yli 60 päivän maksuviive
  • millaisella summalla hakija lyhentää lainoja kuukausittain.

Kyselyjärjestelmän tarkoituksena on monella tapaa arkea hankaloittavien maksuhäiriömerkintöjen konkreettinen ennaltaehkäisy. Luottoa tulisikin aina hakea ainoastaan huolellisen budjetoinnin päätteeksi.

Millaisia lainoja ja tuotteita Lainasto myöntää?

Lainaston lainatuotevalikoima on muuttunut viime vuosien aikana useaan ottaaseen, ja aiemmin tunnetut Limiitti ja pikalaina ovat poistuneet markkinoilta tyystin. Lainasto tarjoaa yksityisasikkaalle nykyisin ainoastaan yhdenlaista lainaa: Ostosrahaa, joka on liitettävissä virtuaaliseen Mastercard-korttiin.

Lainaston sivuilla esitellään myös GF Yrityslaina. Ostosrahan luottoraja on aluksi 300 tai 500 euroa, mutta korotusta voi hakea aina 3 000 euroon saakka.

Lainastolta ratkaisu tilapäiseen tai jatkuvaan rahantarpeeseen

Ostosrahaan liitettävä Lainasto Mastercard -luottokortti, jolle saa 500–3 000 euron luottorajan, tuo sujuvuutta verkkomaksamiseen. Kortti on vuosimaksuton. 

Lainasto Joustoluotto

Lainasto on supistanut lainapalvelujaan, eikä Lainasto Joustoluottoa ole myönnetty enää 31.8.2019 jälkeen. Mikäli sopimus on solmittu aiemmin, on nostojen tekeminen kuitenkin edelleen mahdollista entiseen tapaan.

Lainasto Mastercard

Jatkuvaan rahantarpeeseen tai esimerkiksi lentolippujen tai suurempien hankintojen toteuttamiseen tarvittavaan Lainasto Mastercardiin voi saada 500–3 000 euron luottorajan. Lainasto Mastercard on vuosimaksuton, virtuaalinen luottokortti, joten kortti ei vie tilaa lompakossa.      

Lainasto Mastercard esimerkki: Lainasto Mastercard on vakuudeton, luottorajan nousun myötä jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 20,00 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 euroa / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kuukauden maksuajalla yhteensä 444,34 euroa, takaisinmaksettava kokonaissumma 3 444,34 euroa, todellinen vuosikorko 29,71 %.

GF Yrityslaina

GF Yrityslaina on monipuolinen, 3 000–10 000 euron suuruinen laina. Hinnoittelultaan harvinaisen läpinäkyvälle GF Yrityslainalle voi saada jopa 12 kuukautta takaisinmaksuaikaa.

GF Yrityslainan myöntäminen ei edellytä esinevakuutta. Hakijalta edellytetään sen sijaan omavelkaisen takaajan henkilövakuutta, joka voi olla joko hakijan tai jonkun muun henkilön tekemä.

Lainaesimerkki

Lainasto Ostosraha on vakuudeton, jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 20,00 %. Ostosrahan lainanhoitokulu 0,01 % / päivä, mutta korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 444,34 euroa, jolloin takaisinmaksettava kokonaissumma on 3 444,34 euroa. Todellinen vuosikorko on tuolloin 29,71 %.

Lainasto lainan kustannukset

Lainasto-lainaan liittyy erilaisia kustannuksia, joista tulee huolehtia lainapääoman takaisinmaksun ohella. Nämä korot ja kustannukset huomioidaan todellisessa vuosikorossa, joka kertoo lainan todellisen kokonaishinnan.

Lainatarjoukseen perehtyessä kannattaakin katsoa erityisen tarkkaan nimenomaan todellisen vuosikoron suuruus. Lainasto-lainojen hintatiedot esitetään selkeällä ja läpinäkyvällä tavalla, joten lainan hinnan suhteen ei ilmene yllätyksiä.

Korot

Lainasto-lainjoen korot vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa niin laina-aika, lainakustannukset kuin asetettu nimelliskorko.

Muut kulut

Lainasto lainanhoitokulut voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Kulut määräytyvät siten, että ne ovat 0,01 % per päivä, mutta enintään 150 vuodessa. Lainanhoitokulujen enimmäismäärä on asetettu syyskuussa 2019 voimaan astuneen 20 % korkokaton yhteydessä.

Lainasto lainan takaisinmaksuaika

Lainaston Ostosraha -laina

GF Yrityslainan maksuaika voi olla puolestaan jopa 12 kuukautta.

Lainasto lainaturvavakuutus

Elämäntilanteet voivat muuttua erilaisten sattumusten seurauksena varsin äkillisesti. Tuolloin huoli herää perustoimeentuloon liittyen myös siitä, kuinka selvitä mahdollisista lainanlyhennyksistä.

Lainasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden pahan päivän varalle varautumiseen vapaaehtoisen Lainasto Tuloturva -vakuutuksen muodossa.

Lainasto Tuloturva on ryhmäetuvakuutus, joka auttaa selviytymään kiinteistä kustannuksista, kuten lainoista, vuokrasta sekä sähkö- ja puhelinlaskuista, työkyvyttömyyden tai työttömyyden kohdalla.

Vakuutuksen ottaminen edellyttää alla listaamiemme Lainasto Tuloturva -myöntövaatimusten täyttämistä. Vakuutuksen tarjoaa luotonantajana toimiva GF Money Consumer Finance Oy yhteistyössä Maiden General -vakuutusyhtiön kanssa.

Lainasto Tuloturva -vakuutuksen hakeminen edellyttää seuraavien ehtojen täyttämistä:

  • vähintään 18 vuoden mutta alle 64 vuoden ikää
  • henkilön tulee olla työskennellyt hakemuksen tekohetkellä vakituisesti vähintään kuuden kuukauden ajan ainakin 17 tuntia viikossa, tai olla toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana vähintään 6 kuukauden ajan. Hakijan tulee olla lisäksi soveltuvan työttömyyskassan jäsen.
  • täyttä työkykyä
  • vakituista Suomessa asumista ja Suomen sosiaaliturvan piiriin kuulumista
  • ettei hakija ole saanut viimeisen 24 kuukauden aikana mitään sairauden johdosta maksettavaa työkyvyttömyysetuutta
  • ettei hakijalla ole hakemuksen tekohetkellä tiedossa ennakkoilmoitusta tulevasta irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Vakuutusta voi hakea täyttämällä hakemuksen Lainaston verkkosivuilla. Lainaston asiakaspalvelu vastaa mielellään kaikkiin Lainasto Tuloturva -vakuutusta koskeviin kysymyksiin.

Huomioithan, että vakuutukseen liittyy luonnollisesti myös rajoituksia. Korvausta ei makseta näin sairauden, vaivan tai tapaturman johdosta, mikäli oireet ovat ilmenneet ennen vakuutuksen voimaantuloa. Riippumatta siitä, onko diagnoosi tai syy määritettävissä vasta vakuutuksen voimaantulon jälkeen.

Korvausta ei myöskään makseta psyykkisestä tai stressiperäisestä sairaudesta, kuten masennuksesta tai stressireaktiosta, johtuvasta työkyvyttömyydestä.

Lainasto Tuloturva -vakuutus ei myöskään oikeuta korvaukseen, jos työkyvyttömyys on alkanut vakuutuksen vähimmäisaikana (30 vuorokauden sisällä vakuutuksen alkamisesta).

Lainasto asiakaspalvelu

Lainaston asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Moni valinnee ensimmäisen vaihtoehdon, sillä vastatun puhelun hinta kohoaa äkkiä useampaan euroon. Vastatusta puhelusta veloitetaan euron perusmaksun ohella 1,98 euroa per minuutti.

Lainaston asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 9–17.

Lainaston luotettavuudesta

Lainasto on suomalainen palvelu, joka on toiminut jo yli vuosikymmenen ajan. Kaikki sivuston kautta kulkeva tieto on suojattu HTTPS-protokollalla, joten asiakkaiden henkilötiedot eivät vuoda ulkopuolisiin käsiin.

Vuosien saatossa Lainaston palveluilla on ollut satoja tuhansia käyttäjiä, jotka ovat saaneet apua akuuttiin rahantarpeeseensa toimivien ja reilusti hinnoiteltujen lainaratkaisujen avulla. Kaikki hintatiedot ovat sivustolla selkeästi nähtävillä.

Lainasto kannustaa asiakkaitaan vastuulliseen ja harkitsevaan lainanottoon:

Jos haet lainaa perustellusti ja harkitusti, ja otat realistisesti huomioon oman takaisinmaksukykysi ja ja yleisen taloustilanteesi, olet turvallisilla vesillä. Jos taas haet lainaa hutiloiden, etkä lue lainaehtoja tai hinnastoa, voit epähuomiossa tehdä huonon diilin.”

Kuluttajaluottosopimuksen voi peruuttaa sopimuksen hyväksynnän jälkeen 14 vuorokauden ajan. Tämä ei kuitenkaan koske yksittäisiä nostoja. Peruuttamisen tulee tapahtua kirjallisesti. 

Lainasto blogi

Monen muun lainapalvelusivuston tapaan myös Lainasto tarjoaa lukijoilleen blogin. Lainaston blogi erottuu edukseen sujuvalla ja humoristisella asenteellaan.

Muutamat kirjoitusvirheet eivät maailmaa kaada, sillä blogi on helppolukuinen, informatiivinen, ajankohtainen ja viihdyttävä – siis suorastaan täydellinen paketti!

Lainasto kokemuksia – risut ja ruusut

Lainasto on monipuolinen ja kätevä palvelu, jonka tuotevalikoimaan virtuaalinen Mastercard on oiva lisä. Mikäli asiakaspalveluun tulee asiaa, on viisainta ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Jokainen vastattu puhelu on euron hintainen, ja puhelusta veloitetaan lisäksi lähes kaksi euroa per minuutti. Muutaman minuutin mittaisesta puhelusta koituu äkkiä sievoinen summa, varsinkin hieman pidempää asiaa selvitellessä.

Lainasto Tuloturva -vakuutus saa kiitosta monipuolisuudestaan. Työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdalla huoli omasta toimeentulosta on valtava, ja kattavasti arjessa selviytymisessä auttavasta vakuutuksesta on tuolloin hyötyä.

Vakuutukseen liittyy tietenkin myös ehtoja, joista tulee olla perillä. Korvauksen piiriin ei kuulu esimerkiksi työkyvyttömyys, joka johtuu psyykkisestä tai stressiperäisestä sairaudesta, kuten masennuksesta tai stressireaktiosta. Edellä mainitut ilmiöt ovat nykyisillä työmarkkinoilla sangen yleisiä.

Lainasto yhteystiedot

Osoite: GF Money Consumer Finance Oy Linnankatu 18 20100 Turku 

Sähköposti: asiakaspalvelu (at) lainasto.fi

Puhelinnumero: 0600 30 6000 (klo 9–17, puhelun hinta 1 € / puhelu + 1,98 € / min

Y-tunnus: 2382033-5

Usein kysytyt kysymykset

Lainasto tarjoaa henkilöasiakkailleen Ostosraha-lainan ja Mastercard-luottokortin. Lainaa on mahdollista hakea 100–3 000 euroa. Lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tuotekohtaisesti. Lainasto-tuotemerkin palvelusta vastaava GF Money Consumer Finance Oy myöntää myös jopa 10 000 euron yrityslainaa korkeintaan 12 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Kyllä. Lainasto on turvallinen, suomalainen yritys. Lainaston takana toimivalla GF Money Consumer Finance Oy:llä on rahoitusalan kokemusta yli vuosikymmenen ajalta, sillä se on tarjonnut erilaisia lainaratkaisuja jo vuodesta 2011 lähtien.

Lainatarjouksen pyytäminen Lainastolta on helppoa. Asiakkaan tulee vain täyttää lainahakemus Lainasto-sivustolla.

Lainasto Mastercad on virtuaalinen luottokortti, joten se ei vie tilaa perinteisessä lompakossa.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.