Lainasto

Arvosana: 5.0 / 5

100 € - 3 000 €
 • Joustavat ja turvalliset luotot
 • Lainaa 300–600 euroa
 • Todellinen vuosikorko 27,92%

Lainaesimerkki: 600 euron pikavippi, laina-aika 4kk. Todellinen vuosikorko on 27,92%, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kulut. Luoton kustannukset edellä mainituilla kuluilla on 37,51 euroa, jolloin takaisinmaksettava summa on 637,51€.

Lainasto lyhyesti

 • Lainaa 300–600 euroa tai 100–3000 euron joustoluotto 
 • Joustavat joustoluotot ja pikalainat
 • Nimelliskorko 19,90%
 • Todellinen vuosikorko 27,92–29,62%

Miksi valita Lainasto? 

Lainasto on toiminut jo vuodesta 2011, eli kokemusta yrityksellä on alalta jo miltei kymmenen vuotta. Kyseessä on luotettava suomalainen lainantarjoaja, jolle on kertynyt kokemusta satojen tuhansien asiakkaiden palvelusta. Heidän päätavoitteenaan on keskittyä tarjoamaan paras mahdollinen asiakaskokemus, jonka lisäksi palvelu panostaa myös siihen, että asiakkailla on mahdollisuus saada laina nopeasti, kohtuulliseen hintaan sekä ilman vakuuksia. Palvelu tarjoaa asiakkailleen kaksi eri lainatyyppiä, joihin kuuluvat joustoluotot ja kulutusluotot. Lisää molemmista luottotyypeistä alapuolelta. 

Mikäli tarvitset apua muissa laina asioissa, klikkaa tästä laina-oppaaseemme. 


Lainasto
 • Valitse pikalaina tai joustoluotto
 • Nimelliskorko 19,90%
 • Todellinen vuosikorko 27,92–29,62%

Lainaesimerkki: 600 euron pikavippi, laina-aika 4kk. Todellinen vuosikorko on 27,92%, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kulut. Luoton kustannukset edellä mainituilla kuluilla on 37,51 euroa, jolloin takaisinmaksettava summa on 637,51€.


Vakuudeton 300–600 euron pikavippi 

Lainasto tarjoaa asiakkailleen nopeat pikavipit, joiden hakeminen on helppoa. Maksuajaksi tälle lainalle on mahdollista saada 4kk. Lainaston lainat pitävät sisällään nimelliskoron sekä 1,25–1,83 euron tilinhoitomaksun kuukaudessa (summa on lainan määrästä riippuvainen). 

Lainasto lainaesimerkki 

Asiakas hakee 600 euroa pikalainaa, jonka takaisinmaksuaika on 4kk. Tilinhoitomaksuksi määräytyy 1,83 euroa kuukaudessa. Lainan nimelliskorko on 19,90%. Kuukausierät jakautuvat alta löytyvällä tavalla: 

 • 1. kuukausierä 
  • 11,97 euroa 
 • 2. kuukausierä 
  • 208,49 euroa 
 • 3. kuukausierä 
  • 208,49 euroa 
 • 4. kuukausierä 
  • 208,49 euroa 
 • Kokonaissumma: 637,51 euroa 

Limiitti joustoluotto 100–3 000 euroa 

Pikavipin lisäksi Lainasto tarjoaa Limiitti joustoluottoja. Luottorajaa Lainastolta on mahdollista saada parhaillaan jopa 3 000 euroon asti. Limiitissä asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää lainaa myönnetyn luottorajan puitteissa, käytännössä niin usein kuin tarve vaatii. Limiitti on laina, joka mukautuu tarpeeseen ja sitä on mahdollista käyttää oman talouden hätävarana, sillä tilin avoinna pitäminen ei aiheuta minkäänlaisia kustannuksia. 

Limiitissä lainan vuosikorko on 19.90% ja todellinen vuosikorko 29,62%.  Lainanhoitokulut ovat 0,01%, mutta kuitenkin enintään 150 euroa vuodessa. Lainanottajan tulee olla vähintään 18-vuotias. 

Limiitti lainaesimerkki

3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kuukauden maksuajalla ovat yhteensä 443,05 euroa. Takaisinmaksettavaksi kokonaissummaksi tulee näin ollen 3 443,05 euroa, kun todellinen vuosikorko on 29,62%. 

Yleiset ehdot Limiitin saannille 

 • Lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias 
 • Hakijan vakituisen osoitteen tulee olla Suomessa 
 • Hakijalla tulee olla henkilökohtainen pankkitili ja sähköpostiosoite 
 • Hakijan luottotietojen tulee olla kunnossa 
 • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot 

Kuinka hakea lainaa Lainastolta? 

Lainahakemuksen täyttäminen Lainastolla käy helposti sekä ilman suurempaa stressiä. Hakemuksen täyttäminen käy nopeasti ja se on täysin turvallista, sillä tiedot sivustolle lähetetään luotettavuuden takaavan SSL- menetelmän avulla. Lainahakemusta täytettäessä, varmistetaan hakijan henkilötiedot aina verkkopankkitunnuksilla taikka mobiilivarmennetta käyttäen, eikä tietoja anneta kolmansille osapuolille. 

Kun tunnistautuminen on tehty, pääsee lainanhakija täyttämään hakemuslomakkeen. Hakemus pyytää hakijalta pelkästään niitä tietoja, jotka ovat lainanmyöntämisen kannalta olellisia. Näitä tietoja ovat muun muassa henkilötiedot, työhön-, koulutukseen- sekä asumiseen liittyvä informaatio.  Kun lainahakemus on täytetty sekä lähetetty, pyytää palvelu varmistamaan tulotietonsa takaisinmaksun varmistamiseksi. Tulotiedot pyydetään yli 400 euron lainoille. Vahvistusta varten palvelu pyytää yhtä seuraavista asiakirjoista: 

 • Viimeisimmän palkkakuitin
 • Eläkepäätöksen 
 • Tiliotteen (viimeiset kolme kuukautta)
 • Vahvistettu veropäätös - tulee olla viimeisin päätös. Tämä koskee niitä, jotka eivät saa säännöllistä palkkalaskelmaa, kuten yrittäjät 

Lainan peruuttaminen onnistuu ensimmäisen 14 päivän ajan. Tämä ei kuitenkaan koske yksittäisiä nostoja. Peruuttamisen tulee tapahtua kirjallisesti. 

Lainasto lainan kustannukset 

Kuten kaikilla palveluilla, myös lainoihin liittyy kuluja. Monesti kuullaan puhuttavan lainojen koroista, mutta korkojen lisäksi palvelut veloittavat asiakkaalta muitakin kuluja. Tästä syystä lainojen vertailussa on tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka pitää sisällään koron lisäksi myös kaikki mahdolliset hallinnolliset kulut. 

Korko 

Lainaston määrittämä vuosikorko lainoille on 19,90%. Kyseinen korko on määritetty kuluttansuojalain mukaisesti.  

Muut kustannukset 

Lisäksi Lainaston lainoihin lisätään hallinnolliset kulut, jotka ovat 0,01% lainan määrästä, mutta kuitenkin enintään 150 euroa vuodessa. Lainojen hallinnolliset kulut huomioon ottava todellinen vuosikorko sijoittuu palvelulla 27,92–29,62 prosenttiyksikön välille. Kyseessä on luku, jonka jokaisen lainanottajan tulee tarkastaa omalta henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Kuka voi hakea luottoa Lainastolta?

Lainasto on listannut kuusi asiaa, jotka ovat yleisimmät syyt hakemuksen hylkäämiseksi:

1. Menot ylittävät tulot 

Lainahakemuksella hakijaa pyydetään ilmoittamaan oma maksukyky. Siinä kysytään säännöllisen tulot sekä säännölliset menot, eli lainanlyhennykset, luottokorttimaksut, asumiskustannukset sekä ruoka-, vaate- ja harrastusmenot. 

2. Työsi on määräaikainen tai et ole säännöllisessä työssä 

Määräaikaista työsuhdetta ei lasketa esteeksi lainan saamiselle. Vakituinen palkka on yleensä riittävä syy lainan saamiseksi, kunhan menot eivät ylitä niitä. Sivusto haluaa myös muistuttaa, että pitkään jatkunut määräaikainen työsuhde on vakaampi näyttö tuloista, kuin uusi vasta solmittu työsuhde.

3. Aikaisempi maksuhäiriömerkintä 

Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan Suomen Asiakastietorekisteristä löytyi 374 200 henkilöä, joilla on keskimäärin 14 maksuhäiriömerkintää henkilöä kohden. Tämä on yleensä aina este lainansaamiselle. Tämä ei kuitenkaan ole kaikissa tilanteissa ratkaiseva tekijä, sillä nykyään on alettu myös hyödyntämään millaisia muita luottoja hakijalla on ja miten sekä missä ajassa ne on mahdollista hoitaa. Nykyään puhutaan myös paljon positiivisten tietojen keräämisestä asiakastietorekisteriin. 

4. Maksat laskusi jatkuvasti myöhässä 

Erityisesti pankit seuraavat ihmisten maksukäyttäytymistä. Jos suoraveloituksessa oleva lasku on jatkuvasti myöhässä, laskee se asiakkaan luottokelpoisuutta. Lisäksi tulevaisuuden lainojen myöntö vaikeutuu, mikäli maksat lainat jatkuvasti myöhässä. Tästä poikkeuksena toimivat ne tilanteet, kun laskutusta on muutettu sovitusti yrityksen kanssa. 

5. Jo olemassa olevat pikalainat 

Jos sinulta löytyy useampi aikaisempi pikalaina, vaikuttaa se luottokelpoisuuteen negatiisivella tavalla. Tämän asian tarkastavat pääasiassa vain suurimmat lainantarjoajat, mikä tarkoittaa, että kaikki palvelut eivät pääse näkemään kyseisiä tietoja

6. Olet ylivelkaantunut jo ennen lainanhakua 

Useiden pienlainojen hoitaminen on aina kalliimpaa, kuin yhden isomman lainan hakenminen. Mikäli olet ylivelkaantunut taikka ylivelkaantumassa, voi lainojen yhdistäminen tulla kyseeseen. On helpompaa huolehtia yhdestä suuremmasta lainasta ja sen kuluista, kuin monesta pienestä. Tämä on monesti myös halvempi keino. 

Yhteenveto Lainasto lainapalvelusta 

Lainasto on suomalainen yhdeksän vuotta alalla toiminut palvelu, joka tarjoaa asiakkailleen turvalliset jousto- sekä pikalaina palveluita. Lainan hakeminen palvelun välityksellä on helppoa ja monissa tilanteissa lainaraha on saatavissa 15 minuutissa. Palvelu tarjoaa luottoja 100 eurosta  3 000 euroon ja hakemuksen täyttäminen onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla taikka mobiilivarmenteella tunnistautumalla sekä palvelun verkkosivuja hyödyntämällä. 

Lainasto tarjoaa asiakkailleen läpinäkyvän lainapalvelun ja voimmekin suositella sitä kaikille lukijoillemme. 

Lainasto yhteystiedot 

GF Money Consumer Finance Oy 

Linnankatu 18 

20100 Turku 

Y-tunnus: 2382033-5


Lainasto
 • Valitse pikalaina tai joustoluotto
 • Nimelliskorko 19,90%
 • Todellinen vuosikorko 27,92–29,62%

Lainaesimerkki: 600 euron pikavippi, laina-aika 4kk. Todellinen vuosikorko on 27,92%, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kulut. Luoton kustannukset edellä mainituilla kuluilla on 37,51 euroa, jolloin takaisinmaksettava summa on 637,51€.


 

Usein kysytyt kysymykset

Lainasto tarjoaa asiakkailleen pikalainoja sekä joustoluottoja. Lainaa on mahdollista hakea 100–3000 euroon asti. Lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat sen mukaan mistä palvelusta on kyse. 

Kyllä. Lainasto on turvallinen palvelu, jonka lisäksi se on myös täysin suomalainen yritys. Lainastolta löytyy jo usean vuoden historia alalta, sillä se on tarjonnut erilaisia rahoitusratkaisuja jo vuodesta 2011 lähtien. 

Lainatarjouksen pyytäminen Lainastolta on helppoa. Asiakkaan tulee vain täyttää lainahakemus palvelun sivuilta. Lisätietoa palvelusta ja lainahakemuksen täyttämisestä on mahdollista löytää arvostelustamme. 


Emmalla on kokemusta finanssialalta jo usean vuoden ajalta. Pankkeja sekä muita rahoituspalveluita arvioidessaan, kiinnittää hän huomiota erityisesti tuotteiden hinnoitteluun, hakuprosessiin sekä turvallisuuteen. Palveluiden arvioimisen lisäksi, Emma on kiinnostunut alaa koskettavasta lainsäädännöstä ja sen muutoksista.  

Lisää