pikalainat

Parhaat pikalainat yhteenveto

Kilpailuta parhat lainat täyttämällä alta löytyvä hakemus 

Lainaesimerkki: 10 000€ laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausierä 232,5€ ja lainan kokonaishinta 13 951€. Lainankulut; 5€ / kk tilinhoitomaksu, 90€ avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Jokaisella ilmenee joskus äkillinen ylimääräisen rahan tarve, olipa sitten minkälaisessa elämäntilanteessa tahansa. Nopeasti haettava pikalaina tai toiselta nimeltään pikavippi, on tarkoitettu kattamaan erisuuruiset kulut, joita et juuri sillä hetkellä pysty maksamaan omista säästöistäsi tai palkkatuloistasi.

Pikalainan saat samantien käyttöön ja sillä voi helpostikin tehdä harmaasta arjesta jännittävämpää tai esimerkiksi normaalista viikonlopusta maistuvampaa hienon illallisen tai kaupunkiloman merkeissä.

Pikalainoja voi hakea kätevästi verkosta tai tekstiviestillä ja ne saa yleensä tilille jo samana päivänä. Lainat.fi palveluun olemme koonneet markkinoiden johtavat ja halvimmat pikalainat sekä esittelyt parhaista lainantarjoajista. Viimeisimpänä uudistuksena tarjoamme myös mahdollisuuden kilpailuttaa laadukkaat lainapalvelut kauttamme. Kilpailuttaminen onnistuu täyttämällä alta löytyvä hakemus. Välitämme tiedot yhteistyökumppanillemme, joka puolestaan kilpailuttaa parhaillaan jopa 25 lainapalvelua. 


Löydä parhaat pikalainavaihtoehdot


Pikalainavertailu

Valitse alta haluamasi lainasumma ja saat esiin halvimmat 100-1000 euron pikalainat. Jos haluat vertailla yli 1000 euron lainoja siirry kulutusluottovertailuun.Parhaat pikalainat yhteenveto

Parhaat 100 euron lainat

Parhaat 200 euron lainat

Parhaat 300€ lainat

Parhaat 500€ lainat

Parhaat 1000€ lainat


Yleistietoa pikalainoista

Kun rahantarpeesi on äkillinen, ratkaisu siihen on verkosta haettava pikalaina. Pikalaina voi olla mikä tahansa verkosta haettava laina, jonka saat tilille nopeasti, usein heti lainapäätöksen hyväksymisen jälkeen. Vielä jokin aika sitten pikalainojen miellettiin olevan ylihintaisia ratkaisuja epätoivoisiin tilanteisiin.

Toisin on kuitenkin nykyään, kun lainojen hintoja ja ehtoja säädellään ja valvotaan tarkasti ja ne ovat järkevähintaisia rahoitusratkaisuja ja niitä voi käyttää mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Rahojen käyttötarkoitusta ei myöskään kysytä sinulta pikalainaa hakiessasi. Kun haet lainaa, perusasiat kannattaa kuitenkin selvittää jo hyvissä ajoin.

Ennen lainahakemuksen tekemistä on tärkeää miettiä ja tehdä itsellesi selväksi millaiseen tarkoitukseen olet hakemassa lainaa. Pikalainat palvelevat yleensä parhaiten pienissä ja keskisuurissa rahantarpeissa ja tietyt lainayhtiöt ovat yleensä ehdoiltaan sopivimpia tietyn suuruisiin lainoihin.

Mitkä seikat kannattaa pitää mielessä lainayhtiötä valitessasi?

 • Kuinka suuren summan tarvitset lainaa? Lainan kulut vaihtelevat paljon lainasumman mukaan ja lainayhtiö kannattaa valita sen mukaan.
 • Millä maksuajalla pystyt maksamaan lainasi takaisin?
 • Onko lainatarpeesi kertaluontoinen vai saatatko tarvita lainaa myös esimerkiksi ensi kuussa? (Jatkuvampaan lainantarpeeseen myös esimerkiksi joustoluottotili voi olla järkevä ratkaisu, sekä kuluiltaan että sujuvuudeltaan)
 • Mieti tarvitseko lainaa todella, vai voisiko rahantarpeesi olla katettavissa jotenkin muutoin? Pikalainaa ei myöskään koskaan tulisi ottaa vanhan lainan tai avoimen luoton maksamiseen.

Vaikka lainoja voi edelleen hakea myös suoraan tekstiviestillä, kaukana ovat kuitenkin ne päivät kun tekstiviestivipit olivat ylihintaisia ja kohtuuttomia ehdoiltaan. Silloin niillä oli huono maine ja ne aiheuttivat paljon maksuvaikeuksia käyttäjilleen hintansa vuoksi.

Nykyisin pikalainat ovat kuitenkin erittäin kuluttajaystävällinen vaihtoehto ja palvelevat oikein käytettynä tarkoitustaan siinä missä perinteinen asuntolainakin. Kalleimmat vaihtoehdot kannattaa kuitenkin karsia pois vaihtoehdoista jo alussa.

Jotta laina palvelisi sen tarkoitusta mahdollisimman hyvin, et halua maksaa lainasta liikaa tai törmätä yllättäviin kuluihin laina- aikana. Lainapalveluja kannattaa vertailla huolella ennen lainan hakua ja pienellä ennakkotyöllä voitkin säästää mittavia summia rahaa.

Joskus pikalaina voi olla vastaus myös silloin kun pankki ei pysty auttamaan sinua rahantarpeessasi. Jos tarvitsemasi summa on esimerkiksi alle 100 euroa, ei pankkisi välttämättä myönnä sen suuruisia lainoja. Tällöin nopea ja vakuudeton pikalaina voi tarjota avun.


Autamme jokaista löytämään parhaan lainapalvelun tarpeeseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka paljon pikalainat maksavat?

Lainojen korkoerot olivat huomattavasti suurempia ennen kuluttajasuojalain uudistumista. Korkokatto säännöksen muuttuessa 1. syyskuuta 2019, pikalainojen nimelliskorko muuttui, eikä se saa enää ylittää 20%. 

Koron lisäksi lainoissa saattaa olla erilaisia kiinteitä kuluja, kuten avausmaksuja ja nostokulut. Asiakkaille positiivisena muutoksena myös kiinteiden kulujen suuruutta säänneltiin. Uuden korkokaton seurauksena asiakkaan kiinteät kulut eivät saa ylittää 150€ vuodessa, eivätkä ne saa olla yli 0,01% luoton kokonaismäärästä päivässä. 

Lainan korko ja kulut vaihtelevat myös lainayhtiön sisällä riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Tästä syystä lainan todellinen vuosikorko pystytään usein tarkalleen kertomaan vasta lainatarjouksen yhteydessä. Siksi lainatarjous pitää lukea huolella läpi ennen lainan hyväksymistä.

Moni lainayhtiö tarjoaa kuitenkin ensimmäisen lainan tiettyyn summaan asti täysin kuluitta ja koroitta, joten tällaiset tarjoukset kannattaa hyödyntää.

Kuinka suuren summan voin hakea pikalainaa?

Pikalainoissa summat ovat yleensä 50- 2 000 euroa, mutta suurempiakin lainoja on tarjolla. Suuremmissa rahantarpeissa myös esimerkiksi spesifioidut autolainat tai asuntolainat voivat olla järkevin vaihtoehto.

Onko pikalainan hakeminen turvallista?

Kyllä on. Lainayhtiöt käyttävät nykyaikaisia ja salattuja teknologioita, joiden avulla kaikkien tietojen siirtäminen verkossa on täysin turvallista.

Myös oman maksukykysi suhteen pikalainan hakeminen on turvallista, kunhan muistat hakea pikalainoja vain harkittuihin menoihin. On myös tärkeää miettiä aina etukäteen, kuinka pystyt maksamaan lainasi takaisin.

Millaisia ehtoja pikalainan saamiselle on?

Yleisimpiä ehtoja ovat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä. Suuremmissa lainoissa usein korkeampi, jopa 26-vuotta
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai entisiä avoimia lainoja saman yhtiön lainapalveluissa
 • Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa
 • Suomalainen matkapuhelinliittymä ja verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten
 • Suomalainen pankkitili, sillä yleensä lainoja siirretään vain suomalaisille tileille
 • Myös säännölliset tulot vaaditaan lähes aina. Pienempi pikalaina on kuitenkin mahdollista saada ilman säännöllisiä tuloja

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Useimpiin pankkeihin rahat on mahdollista saada jo muutamassa minuutissa hakemuksen täyttämisestä. Tämä edellyttää, että lainahakemus on tehty lainayhtiön lainanmaksuaikoina. Lainanmaksuajat voit aina tarkistaa lainayhtiöiden esittelyistämme.

Tarvitsenko vakuuksia pikalainaa hakiessa?

Verkosta haettavat pikalainat eivät yleensä vaadi erillisiä vakuuksia. Joissain tapauksissa sinulta saatetaan pyytää erilaisia liitteitä, kuten kopioita palkkakuiteista tai tiliotteista, hakemuksen yhteydessä.


Pikalainat nopeasti

Pikalainaa täältä 

Ferratum

 • Suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa lainoja uudella edullisemmalla lainahinnottelulla
 • Uusille asiakkailleen korko 0% sekä kulut 0 euroa, ensimmäiset 30 päivää 

Ferratum uudisti palveluitaan syyskuun lakimuutoksen jälkeen. Tällä hetkellä he myöntävät Joustava-luottoja, jota on mahdollista hakea 1 - 2 000 euron väliltä. Lainan nimellinen vuosikorko on 19,97% ja todellinen vuosikorko puolestaan 29,79%. Puheena on siis huomattavasti aikaisempaa edullisempi lainahinnoittelu, joka ei sisällä piilokuluja. 

Lainahakemuksen täytät verkkohakemuksella kaikilla laitteilla ja lainapäätöksen saat keskimäärin 5 minuutissa.

Ferratum lainaesimerkki: asiakas voi hakea joustoluottoa 4 000€ luottorajaan asti, jonka hän tässä tilanteessa nostaa kokonaisuudessaan. Joustoluotossa nimelliskorko on edellä mainittu 19,97%, koron lisäksi asiakkaan maksettavaksi tulee 12 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu, jolloin todelliseksi vuosikoroksi määrittyy 29,79%. Asiakas haluaa maksaa luoton takaisin 12 kuukauden aikana, jolloin lainaa tulee takaisin maksettavaksi 4 576,59€. 

Hae Ferratum lainaa! 

Laina.fi

 • Lainaa 4 000 - 10 000 euroon
 • Laina-aika 36 - 84 kuukautta
 • Vuotuinen nimelliskorko 19,90% ja tilinhoitomaksu 11 euroa per kuukausi
 • Laina tilille parhaillaan jopa samana päivänä

Laina.fi on osa alan johtavimpaa konsernia. Se tarjoaa valtavan määrän kuluttujaluottoja, käyttöluottoja sekä verkkokauppojen rahoitusratkaisuja. Palvelua on tähän mennessä käyttänyt yli 400 000 suomalaista. Tällä hetkellä Laina.fi työllistää yhteensä 50 henkilö Helsingissä sekä Turussa. Heidän toimintansa tapahtuu aluehallintoviraston valvonnan alla ja on 100 prosenttisesti lain määrittelemissä puitteissa.

Laina.fi lainaesimerkki: Asiakas hakee lainaa 4 000€. Takaisinmaksuajaksi hän valitsee 36 kk. Asiakkaan vuotuinen nimelliskorko on 19,40% ja tilinhoitomaksu 11€/kk. Todellinen vuosikorko esimerkkitilanteessa sijoittuu 23,96% - 27,73% välille, jolloin arvioitu lainan kokonaishinta on 5 703,63€. Kuukausilyhennys on 158,43€. 

Hae Laina.fi lainaa! 

Vippi.fi

 • Suomalaisen Tact Finace Oyj: n ylläpitämä lainapalvelu
 • Toimii joustoluotto -periaatteella, jossa laina nostetaan suoraan omalta tililuotolta, joka avataan sinulle lainahakemuksen yhteydessä
 • Lainaa 100 - 10 000 euroa. Kaksi erillistä tuotetta joustoluotto sekä kulutusluotto 

Lainahakemuksen täyttö tapahtuu verkossa täyttämällä hakemus ja tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen lainapäätöksen saat heti. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen nostojen tekeminen omalta luottotililtä onnistuu tekstiviestillä tai verkkopalvelusta.

Pikanostoa käytettäessä rahat siirretään useimpien pankkien tileille samantien. Ålandsbankenin tileille rahat saa pikanostolla 1- 3 arkipäivän kuluessa. Verkkopalvelusta on mahdollista tehdä myös ajoitettuja nostoja esimerkiksi kuuden tunnin päähän.

Vippi.fi esimerkki: asiakas nostaa joustoluottoa 2 000€ ja maksaa sen takaisin vuodessa, eli 12 maksuerässä. Luoton kokonaishinnaksi tulee 2 295 euroa kaikki kulut huomioon ottaen. Esimerkkilaskelmassa lainan avausmaksu on 0 euroa, lainanhoitokulu 0,1% per päivä, eli 73€ vuodessa ja nimelliskorko 19,9%. Todelliseksi vuosikoroksi näillä lukemilla määrittyy 29,6%. 

Hae Vippi.fi lainaa! 

 


FAQs