Paras laina

Se, mikä on kullekin paras laina, riippuu täysin lainanhakijan tilanteesta. Pikavippi voi helpottaa arjen yllättävästä lisäkustannuksesta selviytymistä, remonttilaina auttaa puolestaan unelmien keittiöremontin toteuttamisessa.

Paras lainavaihtoehto riippuu aina hakijan elämäntilanteesta ja lainan käyttötarkoituksesta

Se, mikä on juuri itselle paras laina, selviää vain ja ainoastaan huolellisen lainavertailun avulla. Kilpailuttamalla lainat voit löytää jo yhdellä hakemuksella juuri sopivan vaihtoehdon!

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Axolaina logo

Axolaina

9.7/10
Lainaa2 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 10 vuoden takaisinmaksuajalla. 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3 923 euroa ja lainan kokonaishinta yhteensä 13 923 euroa.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

Haenyt.fi logo

Haenyt.fi

9.4/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko3,95-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Paras lainavaihtoehto vaihtelee hakijakohtaisesti

Tunnelma voi olla jännittynyt, jopa harras, silloin kun lainaa hakee ensimmäistä kertaa. Lainaviidakossa seikkaileminen ilman opasta ei ole viisas ajatus, joten suosittelemme lämpimästi tutustumaan eri lainavaihtoehtoihin ja kilpailuttamaan lainat.

Mahdollisuuksia tuntuu olevan loputtomasti, ja palveluntarjoajien nimet ja sivustot vaikuttavat äkkiseltään hämmentäviltä. Myös se, ettei paras laina ole aina välttämättä halvin vaihtoehto, voi herättää kummastusta.

Lainavaihtoehtojen kartoittaminen ja vertailu voi tuntua todella monimutkaiselta. Tästä syystä tarjoamme apua lainavertauluun, jonka myötä voit puntaroida eri vaihtoehtoja haluamiesi kriteerien avulla.

Lainojen kilpailuttaminen sujuu huomattavasti jouhevammin, mikäli saatavilla olevista lainapalveluista on entuudestaan jonkinnäköinen kuva – tässä asiassa laatimistamme arvosteluista on taatusti apua!

Tällä sivulla esittelemme eri suuruisia lainoja. Kerromme lyhyesti, mitkä palvelut tarjoavat lainaa 1 000 euroa, lainaa 2 000 euroa, lainaa 5 000 ja lainaa 10 000 euroa tai lainaa 60 000 euroa, ja pohdimme lyhyesti summien mahdollisia käyttötarkoituksia. 

Selväksi tulee samalla myös keskeinen lainasanasto, kuten lainan avausmaksu, käsittelykulut, erilaiset korkotyypit  ja siirtomaksut. Kerromme myös, miksi paras lainavaihtoehto vaihtelee hakijakohtaisesti.  

Lainavertailu ei velvoita lainanottoon

Moni suorittaa lainavertailun silloin, kun on hakemassa lainaa tosimielellä. Toisinaan lainavaihtoehtoja saattaa kuitenkin haluta syystä tai toisesta tarkastella esimerkiksi ennakoivassa mielessä. 

Tällainen tilanne voi tulla kyseeseen esimerkiksi häitä tai maailmanympärimatkaa suunnitellessa. Konkreettisten suunnitelmien tekeminen on helpompaa, jos on realistinen käsitys siitä, mikä on saatavilla oleva paras laina. 

Lainan kilpailutuksesta ei koidu minkäänlaisia kustannuksia. Lisäksi sinulla on lainatarjouksen hyväksyttyäsi kuluttajasuojalain 7 luvun 20 §:än mukaan 14 vuorokautta aikaa kuluttajaluottosopimuksen peruuttamiseen.

Peruutus tulee tehdä kirjallisesti. Jotkin palvelut ovat lain suhteen vieläkin avokätisempiä, ja esimerkiksi BigBank antaa lainoilleen 60 päivän tyytyväisyystakuun.

Mikäli peruutusta ei kuitenkaan tehdä asianmukaisella tavalla, astuu laina  voimaan sovitulla tavalla. Velallisen velvollisuuksiin tulee toisin sanoen suhtautua vakavasti heti lainapapereiden allekirjoittamisesta lähtien. 

Kuinka valita paras laina?

Se, mikä laina on kullekin paras vaihtoehto, riippuu täysin lainan käyttötarkoituksesta ja siitä, kuinka nopeasti lainalle on tarvetta. Jos kyseessä on myös pikavippi-nimellä tunnettu pikalaina, haluaa lainan yleensä heti samana päivänä. 

Remonttilainalla tai vaikkapa 20 000 euron lainalla ei yleensä ole vastaavanlaista kiirettä, ja tuolloin riittää hyvin, mikäli lainan saa nostettua esimerkiksi viikon kuluessa.

Lainamainoksissa mainitaan usein nimelliskorko, joka vaikuttaa äkkiseltään edulliselta. Paremman käsityksen lainan varsinaisista kustannuksista saa kuitenkin todellisen vuosikoron avulla. 

Todellinen vuosikorko koostuu nimelliskorosta, käsittelykuluista, lainan avausmaksusta, kuukausimaksusta ja muista mahdollisista palkkioista. 

Todellinen vuosikorko on toisin sanoen hyvä mittari siihen, kuinka valita paras laina samoja mittareita käyttäen. Muita huomioitavia tekijöitä ovat lisäksi esimerkiksi se, kuinka helposti lainaerien mahdollinen uudelleenneuvottelu onnistuu, ja onko laina-aikana mahdollista lyhennys- tai maksuvapaisiin jaksoihin. 

Hyvässä lykyssä lainaan saa esimerkiksi kahden viikon korkovapaan jakson, mikä vaikuttaa omalta osaltaan lainan kokonaiskustannuksiin. Lainaehdot kannattaa lukea huolellisesti läpi, sillä lainasopimus on molempia osapuolia koskeva velvoite, johon tulee suhtautua asiaankuuluvalla vakavuudella.

Kilpailuta olemassa olevat lainat tai hae yhdistelylainaa

Moni ei tiedä, että olemassa olevat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Myös olemassa olevia lainoja kilpailutettaessa todellisella vuosikorolla on suurin merkitys.                                        

Olipa kyseessä uusi tai vanha laina, kannattaa kilpailutuksen suhteen olla valppaana. Lainaan liittyvä säästäminen on useassa tapauksessa ennemmin tai myöhemmin mahdollista, joten vaivannäkö kannattaa. Hyvässä lykyssä palkintona on jopa satojen eurojen säästö. 

Erityisen suuri merkitys koroilla ja kuluilla on sellaisten lainojen kohdalla, joissa takaisinmaksuaika on pitkä. Tuolloin paras laina valikoituu käyttäen kriteerinä sitä, millä vaihtoehdolla on edullisen koron ohella mahdollisimman matalat lainanhoitokustannukset.    

Kuluttajan, jolla on useampia lainoja, kannattaa lisäksi muistaa mahdollisuus lainojen yhdistelyyn. Monta pientä lainaa on usein mahdollista yhdistää yhdeksi ainoaksi lainaksi, mikä merkitsee selvää säästöä lainakustannuksissa. 

Yhdistettävät lainat voivat olla esimerkiksi osamaksu- ja kulutusluottoja tai luottokorttivelkaa. Yksi ainoa laina helpottaa taloudenhallintaa ja selkeyttää kuukausibudjettia. Yhdistelylainaa voi hakea esimerkiksi vain kyseiseen lainatyyppiin erikoistuneesta Anyfinista.

Koska lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, voi puuhaan ryhtyä ilman suurempaa suunnittelua – parhaassa tapauksessa luvassa on joka tapauksessa ainoastaan säästöä.    

Usein kysytyt kysymykset

Juuri itselle paras lainavaihtoehto ei ole välttämättä kaikkein edullisin tarjous. Siihen, mikä laina vastaa parhaiten omia tarpeita, vaikuttavat monet tekijät: lyhennysaikataulu, kulut ja takaisinmaksun joustavuus. Vertailuun kannattaa käyttää riittävästi aikaa, jotta itselleen saa juuri parhaan vaihtoehdon.

Yhdistelylaina kannattaa lähes aina. Yhdistelylainan avulla voi saada jopa satojen tai tuhansien eurojen vuotuisen säästön lainakustannuksissa. Yhdistelylainaa voi käyttää esimerkiksi osamaksujen, pikavippien ja luottokorttivelan yhdistämiseksi. Sama lainasumma, ainoastaan pienemmät kustannukset!

Lainat.fi auttaa 100-60 000 euron suuruisten kulutusluottojen kilpailuttamisessa.

Myös ulkomaiset lainapalvelut, jotka toimivat Suomessa Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan turvin, tarjoavat ehdoiltaan ja kuluiltaan varsin kilpailukykyisiä lainavaihtoehtoja. Lainoja kannattaakin vertailla mahdollisimman kattavasti.
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.