Axolaina

Axolaina logo

Axolaina on suomalaiskuluttajia vuodesta 2019 palvellut lainavertailupalvelu, joka mahdollistaa 2 000-60 000 euron suuruisten lainojen kilpailuttamisen yhdellä ainoalla hakemuksella. Axolaina kuuluu norjalaiseen, vuonna 2008 toimintansa aloittaneensa Axo Groupiin. Tutustu Axolainaan ja kilpailuta vain minuuteissa jopa 18 lainavaihtoehtoa!

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

9.7 /10 YLEISARVO- SANA
Axolaina logo

Lainaa

2 000-60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 10 vuoden takaisinmaksuajalla. 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3 923 euroa ja lainan kokonaishinta yhteensä 13 923 euroa.

Axolaina -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Axolaina: Plussat ja miinukset

+Asiakaspalvelu avoinna viikon jokaisena päivänä
+Kilpailuttaa nopealla aikataululla kaiken kokoisia lainoja
-Asiakaspalvelu avoinna viikon jokaisena päivänä
-Kilpailuttaa nopealla aikataululla kaiken kokoisia lainoja

Axolaina lyhyesti

Axolaina on vuonna 2019 perustetun Axo Finance Oy:n lainanvertailupalvelu, joka vertailee yhdellä hakemuksella niin suomalaisia kuin ulkomaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Pohjoismaiden suosituimpiin lainanvertailupalveluihin lukeutuva Axolaina kuuluu norjalaiseen, vuonna 2008 toimintansa aloittaneeseen Axo Groupiin. Konsernilla on Suomen ja Norjan ohella toimintaa Ruotsissa ja Tanskassa. 

Axolainan tavoitteena on helpottaa kuluttajien lainavertailua ja tehdä lainanhakuprosessista mahdollisimman asiakasystävällinen ja suoraviivainen. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, sillä Axolaina seuraa markkinatrendejä poikkeuksellisen valppaasti.

Kuinka Axolaina toimii?

Axolaina tarjoaa helppokäyttöisen lainavertailun, jonka avulla yhdellä lomakkeella voi kilpailuttaa jopa 16 lainanmyöntäjätahon tarjousta. Mukana on liuta niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia palveluntarjoajia. 

Lainavertailuprosessi etenee seuraaavasti:

  • Laadi realisinen budjetti (lainasumma ja laina-aika)
  • Täytä lainahakemus Axolaina.fi-sivustolla
  • Tutki saamiasi lainatarjouksia ja valitse parhaiten itsellesi sopiva vaihtoehto
  • Allekirjoita sopimus sähköisesti
  • Käytä saamasi laina aikomallasi tavalla.

Axolainan kautta saatu lainatarjous on voimassa jopa 30 päivää, joten päätöstä ei ole pakko tehdä saman tien. Lainatarjouksen hyväksyminen ei ole tietenkään pakollista, joten halutessaan arkeaan voi jatkaa myös ilman lainaa.

Kuka voi hakea lainaa Axolainan avulla?

Axolaina kilpailuttaa asiakkailleen 2 000-60 000 euron suuruiset lainat. Tarjolla on vakuudetonta kulutusluottoa esimerkiksi remontin tai unelmien lomamatkan toteuttamiseksi

Axolainan lainanhakulomakkeeseen tulee merkitä “Kyllä”, mikäli lainalla on tarkoitus maksaa pois jo entuudestaan olemassa olevia lainoja. Tuolloin laina toimii selvää säästöä tuovana yhdistelylainana. Yhdistelylaina on laina, jolla kuitataan asiakkaan aiemmat velat siten, että maksettavaksi jää ainoastaan yksi laina.

Varsinainen velkasumma ei toisin sanoen kasva, mutta lainakustannukset pienenevät. Yhdistelylainojen suosio on ollut viime vuosina kasvussa erilaisten kulutus- ja osamaksuluottojen yleistymisen seurauksena. 

Axolainan kautta voi kilpailuttaa myös yhteishakijan kanssa haettavia lainoja. Lainaa haetaan usein yhdessä esimerkiksi remonttia tai auton hankintaa varten.  Ja vaikka lainaa päätyisikin hakemaan yksin, edesauttaa puolison tulojen merkitseminen lainatarjousten saantia.

Millaisia lainoja Axolaina kilpailuttaa?

Axolainan avulla voi vertailla niin kertaluontoisen kulutusluoton kun toistuvaan tai jatkuvaan tarpeeseen tarkoitetun joustoluoton. Lainasumma on 2 000-60 000 euroa.

Tarvittavan lainan suuruus ja käyttötarkoitus riippuu tietenkin elämäntilanteesta. Axolainan kautta kilpailutetaan yrityksen antaman tiedon mukaan (8/2022) keskimäärin 13 400 euron suuruisia lainoja. 

Kyseisellä summalla voi toteuttaa esimerkiksi haaveen keittiöremontista, hankkia käytetyn auton, maksaa kesämökin käsirahan,  järjestää hulppeat häät, tai uusia sisustuksen. 

Olipa kyse minkä kokoisen lainan hakemisesta hyvänsä, on tärkeä suhteuttaa haettu laina omaan takaisinmaksukykyynsä. Jo lainaa hakiessa kannattaa varautua myös mahdollisiin tulotason muutoksiin ja siihen, että elämässä tulee toisinaan vastaan yllättäviä käänteitä.

Lainaesimerkki

Axolaina-lainaesimerkki: 10 000 euron laina 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Yhteensä 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3 923 euroa ja lainan kokonaishinta 13 923 euroa.

Axolainan kustannukset

Lainan lopullinen hinta riippuu monista eri tekijöistä. Näitä ovat muun muassa

  • hakijan luottokelpoisuus
  • kuukausittaiset tulot ja menot
  • laina-aika ja lainasumma
  • mahdollinen lainalle otettava lainaturva
  • mahdollinen lainan avausmaksu tai lainanhoitokulu.

Lainan kustannuserittely käy ilmi henkilökohtaiselta lainatarjoukselta.

Korot

Axolaina.fi-palvelun kilpailuttamien lainojen nimelliskorot vaihtelevat palveluntarjoajasta ja lainasta riippuen 4,0 %.sta aina 20 %:iin saakka.

On kuitenkin syytä muistaa, että nimelliskorko ei ilmoita lainan todellista hintaa. Lopullinen maksettava korkosumma sisältää lisäksi asiakaskohtaisen korkomarginaalin.

Muut kulut

Koron lisäksi lainan hinta riippuu mahdollisista kuluista. Näitä voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu, kuukausittainen lainanhoitomaksu tai maksusuunnitelman muutoksesta koituvat kustannukset.

Axolainan kilpailuttaman lainan takaisinmaksuaika

Axolainan kautta voi kilpailuttaa lainoja, joiden takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta. Lainan takaisinmaksuaikataulua ei tule laatia liian tiukaksi, jotta lyhennyksistä selviää ongelmitta myös yllättävien kulujen, kuten kalliin hammas- tai autoremontin osuessa kohdalle. 

Lainan takaisinmaksuaikaa valitessa ei tule ahnehtia liikaa, jotta taloudessa säilyy joustonvaraa ja arjesta voi nauttia myös lainaa maksellessa. Huolellinen budjetointi ja ennakointi on tässäkin vaiheessa kaiken A ja O.

Axolaina maksuvapaa tai Axolaina lyhennysvapaa

Moni Axolainan kilpailuttamista lainapalveluista tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden joko maksu- tai lyhennysvapaaseen. Vapaan edellytyksenä on se, että lainaa on sen anomishetkellä lyhennetty vaikeuksitta muutaman kuukauden ajan. Vapaata voidaan myöntää kuukausi kerrallaan.

Lyhennysvapaalla viitataan kuukauteen, jolloin lainasta maksetaan ainoastaan korkoja ja kuluja. Maksuvapaalla tarkoitetaan puolestaan aikaa, jolloin lyhennys on tyystin tauolla. Vapaan jälkeen lyhennyserät lasketaan uudelleen siten, että niissä huomioidaan vapaan tauon aikainen summa.

Axolaina lainaturva

Lainaa otettaessa on viisasta ennakoida ja varautua monenlaisiin tilanteisiin. Vakava sairaus, työttömyys, avioero tai loukkaantuminen voi osua kohdalle silloin, kun sitä vähiten odottaa. Lainaturva turvaa lainan takaisinmaksua silloin, kun velallinen on lainaturvassa mainitusta syystä vaikeuksissa lyhennyksen suhteen.

Lainaturva-palveluihin kannattaa tutustua erikseen jokaisen kiinnostavan lainanmyöntäjän sivustolla. Tarvittaessa palveluntarjoajan asiakaspalvelusta saa tarkempaa lisätietoa lainaturvatuotteisiin liittyen. Axolaina on ainoastaan kilpailutuspalvelu, joten täsmällisin lainojen ominaisuuksia koskeva tieto on viisainta varmistaa suoraan lainapalvelusta. 

Axolaina asiakaspalvelu

Axolainan asiakaspalvelu vastaa lainanhakijoiden kysymyksiin viikon jokaisena päivänä. Palvelua on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 9-21 ja viikonloppuisin klo 10-16. Axolaina auttaa joko puhelimitse numerossa 09 4245 2326 tai sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu (at) axolaina.fi

Axolaina.fin luotettavuudesta

Suomessa vuonna 2019 toimintansa aloittanut Axolaina on osa norjalaista Axo Groupia, joka on perustettiin vuonna 2008. Yrityksellä on toimintaa myös Tanskassa ja Ruotsissa ja se on vakiinnuttanut asemansa ykkösrivin toimijoiden joukossa.

Kyseessä on aidosti pohjoismainen, turvallinen ja vakavarainen konserni, joka on toimintavuosiensa saatossa palvellut lukuisia tyytyväisiä laina-asiakkaita.

Axolaina blogi

Axolainalla ei ole varsinaista blogia, mutta sivustolla on sen sijaan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa aktiivisesti päivittyvän Facebook-tilin myötä. 

On kuitenkin täysin mahdollisuuksien rajoissa, että Axolainan sivuilla nähtäisiin jatkossa myös ajankohtaisia aiheita käsittelevä blogi. Ainakin yrityksen tanskalaisen sisarversion, LendMen, asiakkaat nauttivat harvakseltaan julkaistuista uutisista. Ruotsin- ja norjankielisillä sivustoilla blogia ei sen sijaan ole. 

Axolaina kokemuksia – risut ja ruusut

Axolainan parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti seitsemänä päivänä viikossa auki oleva asiakaspalvelu. Palvelu ei myöskään rajoitu arkisin pelkästään toimistoaikoihin, sillä kysymyksiin vastaillaan maanantaista perjantaihin aamuyhdeksästä aina klo 21 saakka.

Trustpilotiin asiakasarvioissa Axolainaa kiitellään etenkin nopeasta ja mutkattomasta lainaprosessista. 

Axolaina yhteystiedot

Osoite: Axo Finance Oy Workery West 6. Krs Firdonkatu 2 T 63 00520 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu (at) axolaina.fi

Puhelinnumero: 09 4245 2326 (avoinna ma–pe klo 9–21 ja la-su 10-16)

Y-tunnus: 2984343-1

Usein kysytyt kysymykset

Axolainan avulla voi kilpailuttaa 2 000-60 000 euron suuruisia lainoja.

Axolainan avulla lainaa voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Lainan saa myönteisen päätöksen jälkeen tililleen jopa samana päivänä, viimeistään kolmen pankkipäivän kuluessa.

Axolaina on palvellut suomalaisasiakkaita vuodesta 2019 lähtien.

Axolaina on ehdottoman turvallinen, kaikkien vallitsevien säännösten ja käytäntöjen mukaisesti toimiva lainojenkilpailutuspalvelu.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.