Markkinoiden ykkös kulutusluotot

Kulutusluotot 1000-50 000 euroa

Verkosta haettava kulutusluotto on erinomainen vaihtoehto, kun tarvitset nopeaa rahoitusta erilaisiin ja erisuuruisiin, yleensä kertaluontoisiin rahantarpeisiin. Kulutusluottoja myöntävät pankit tai muut rahoitusyhtiöt. Niitä voit hakea helpoiten suoraan verkosta usein ilman erillisiä vakuuksia ja sen saat tilillesi parhaimmissa tapauksissa jo samana päivänä.

Lainat.fi- sivulle olemme koonneet markkinoiden johtavat kulutusluotot vertailua helpottaaksemme. Seuraavassa kulutusluottovertailu, esittelyt parhaista luotontarjoajista ja hyödyllistä yleistietoa kulutusluottoa harkitsevalle.

Lainat.fi lainahakemus 


Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausieräksi määrittyy 232,5 euroa ja lainan kokonaishinta on 13 951 euroa. Esimerkkitilanteissa lainankulut; 5€ / kk tilinhoitomaksu, 90€ avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä tilanteessa lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Kulutusluottovertailu

Vertaile kulutusluotot helposti täyttämällä sivustoltamme löytyvät lainahakemus. Välitämme hakemuksen yhteistyökumppanillemme, joka puolestaan kilpailuttaa palvelut puolestasi. Parhaillaan kilpailutuksen kohteena on yli 20 pankkia sekä lainapalvelua. Lue lisää aiheesta klikkaamalla tästä!

Täyttämällä yläpuolelta löytyvän lainahakemuksen kilpailutat parhaat kulutusluotot nopeasti ja ilmaiseksi! 

Valitse alta haluamasi lainasumma ja saat esiin halvimmat kulutusluotot. Vertailu sisältää myös joustoluotot. Lisätietoa joustoluotoista alla. Jos haluat vertailla alle 1000 euron lainoja siirry pikalainavertailuun.

 

Parhaat kulutusluotot yhteenveto

Parhaat 1000 euron lainat

Parhaat 2000 euron lainat

Parhaat 3000 euron lainat

Parhaat 5000 euron lainat

Parhaat 10 000 euron lainat

Parhaat 20 000 euron lainat

Parhaat 50 000 euron lainat


Bank Norwegian kulutusluotto

 • Norjalainen online- pankki, joka tarjoaa yksityishenkilöille kulutusluottoja 1 000- 50 000 euron suuruisille summille. Se sopii siis loistavasti suurempaakin rahantarpeeseen.
 • Kulutusluotto on mahdollista saada jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla, joten sitä on mahdollista mukauttaa mahdollisimman hyvin omaan tilanteeseesi sopivaksi.

Norwegian kulutusluoton haet nopeasti verkossa täytettävällä lainahakemuksella, jonka pääset täyttämään tunnistautumalla ensin omilla verkkopankkitunnuksillasi. Lainatarjouksen saa samantien ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen rahat saa tilille 1- 4 päivän kuluessa hakemuksen täyttämisestä.

Bank Norwegian mahdollistaa kulutusluoton hakemisen myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin molemmat hakijat allekirjoittavat lainasopimuksen ja ovat täten molemmat vastuussa lainasta.

Lainaesimerkki: asiakas hakee lainaa 10 000€. Lainan takaisinmaksuajaksi hän määrittää kaksi vuotta, eli se jakautuu yhteensä 24 erään. Lainan kokonaishinta on 11 604€ ja kuukausierä puolestaan 483,50€. Kyseinen summa pitää sisällään 12,86% nimelliskoron, 90 euron perustamismaksun sekä 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun. 

Hae lainaa

Bank Norwegian kulutusluotto

Ostosraha kulutusluotto

 • Suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa yksityishenkilöille kulutusluottoja 400 - 3 000 euron suuruisille summille
 • Takaisinmaksuaika voi olla 1 - 3 -vuotta. Luoton nimelliskorko on 19,9%
 • Todellinen vuosikorko on maksimissaan 29,4%
 • Lainanhoitopalkkio on 1,2 - 9 euroa kuukaudessa 

Luoton haet suoraan verkossa tunnistautumalla Ostosraha– lainapalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja täyttämällä sähköisen hakemuksen. Lainapäätöksen saat tekstiviestillä yleensä noin 15 minuutin kuluessa. Rahoja siirretään tileille palvelun aukioloaikoina joka päivä klo 8- 22.

Luottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 20- vuotias Suomen kansalaisuuden ja vakituisen osoitteen Suomessa omaava henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hakemuksen yhteydessä hakijasta tehdään luottokelpoisuuden arviointi.

Lainaesimerkki: Asiakas hakee 2 000€ kulutusluottoa, jonka laina-ajaksi hän määrittää 3-vuotta. Lainan todellinen vuosikorko on 28,9%. Tämä ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset, joita ovat: lainanhoitopalkkio 6€ /kk sekä 19,9% nimelliskorko. Asiakkaan lainaeräksi määrittyy 80,23€ per kuukausi ja lainan kokonaishinta on 2888,11€. 

Ostosraha kulutusluotto

Laina.fi kulutusluotto

 • Lahdesta käsin toimivan rahoitusyhtiö DFC- Nordic Oy:n ylläpitämä lainapalvelu.
 • Tarjoaa yksityishenkilöille Kertalaina- nimistä kulutusluottoa 600- 3 500 euron suuruisille summille.
 • Laina.fi Kertalaina kulutusluotoissa takaisinmaksuaika voi olla 1- 5 vuotta.

Vaihtoehtona Kertalainalle Laina.fi tarjoaa myös Käyttölainan, jota voi nostaa oman luottorajan puitteissa tarpeen mukaan. Käyttölainaa on mahdollista saada 2 100- 5 000 euron luottorajalla laina- ajan ollessa 3- 51 kuukautta. Lainan kulut ja korot vaihtelevat lainatyypin mukaan.

Luottoa voit hakea kätevästi verkossa tai mobiilissa, eli hakemuksen täyttäminen onnistuu missä tahansa ja rahat saat tilille jopa samana päivänä.

Lainaesimerkki: Laina.fin uusi asiakas hakee lainaa 4 000 euroa. Takaisinmaksuajaksi hän määrittää 36kk. Tässä tilanteessa asiakkaan lainan kokonaishinta on 5 703,63€ ja kuukausierä puolestaan 158,43€. Laina pitää sisällään nimelliskorkon, joka on 19,40% sekä 11€ / kk tilinhoitomaksun. Lainan vuosikorko sijoittuu 23,96% - 27,73% välille. 

 Hae lainaa

Laina.fi kulutusluotto

Yleistietoa kulutusluotoista

Kulutusluotto on nimensä mukaisesti asiakkaalle myönnettävä laina tai maksunlykkäys, jonka tarkoituksena on kattaa mikä tahansa arkipäiväinen tai äkillinen meno. Kulutusluotto on yleinen lainamuoto, jota käytetään normaaleihin arjen vaatimiin kuluihin, kuten esimerkiksi laskujen maksamiseen. Luotonantajat eivät ole oikeutettuja kysymään rahan käyttötarkoituksesta, vaan sen myötämiseksi riittää, että hakija täyttää yrityksen laatimat lainaehdot. 

Kulutusluotto on mahdollista hakea kattamaan jonkin menoerän, kuten uuden kodinkoneen oston tai lomamatkan, ja lyhentää sen jälkeen luottoa ennalta sovituin kuukausierin luotonantajalle. Kulutusluottoja on saatavilla myös todella erilaisin takaisinmaksuehdoin, ja jotkut lainayhtiöt antavat asiakkailleen hyvinkin paljon vapauksia luoton takaisinmaksun suhteen.

Koska saat haettua lainan samantien verkosta, ei sinun tarvitse enää kuluttaa aikaasi pankissa jonottamiseen tai hakemusten täyttämiseen käsin. Kun taas nykyaikaisia kulutusluottoja verrataan vanhanaikaisiin pikavippeihin, ovat ne huomattavasti edullisempia ja luotot saat huomattavasti joustavammin takaisinmaksuajoin. Markkinoiden ensimmäisten pikalainojen jopa tuhansien prosenttien vuosikorot ovat siis nykyisin historiaa.

Erilaiset pikalainat ja joustoluotot voidaan siis myös laskea kulutusluotoiksi. Joustoluotolla tarkoitetaan lainapalvelua, jossa asiakkaalle avataan hakemuksen yhteydessä oma tili/ tililuotto josta voi oman luottorajansa sisällä tehdä nostoja silloin kuin tarvetta ilmenee. Erilaisten joustoluottojen etuna on se, että usein ne on mahdollista avata veloituksetta jo etukäteen ja tehdä tarvittava nosto kun rahantarve osuu kohdalle.

Myös esimerkiksi suurena summina otettavat verkosta haettavat autolainat ovat kulutusluottoja, jotka saattavat olla suurudeltaan jopa 50 000 euroa. Autolainoissa myös takaisinmaksuajat ovat huomattavasti pidempiä kuin esimerkiksi pienempien summien pikalainoissa.

Kulutusluottoja on tarjolla loputtomasti ja vertailu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen lainan varsinaista käyttötarvetta, mikäli se on mahdollista. Täten vältyt valitsemasta itsellesi vääräntyyppistä lainaa ja saatat säästää merkittäviä summia rahaa. Kuten aina lainaa hakiessa, ei pientäkään summaa hakiessa kannata myöskään hätiköidä tai valita ensimmäisenä kohdalle osuvaa vaihtoehtoa.

Luotto, joka on pienemmällä summalla ja normaalilla laina- ajalla paras vaihtoehto, ei välttämättä ole sitä suuremmalla summalla ja pidemmällä laina- ajalla. Huolellisella vertailulla voit säästää jopa satoja euroja lainan koroissa ja muissa kustannuksissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotoista

Kulutusluotto ja sen kulut? 

Kulutusluottojen kulut riippuvat täysin palvelusta ja niissä on suuriakin eroja. Lopulliset kulut voivat vaihdella myös saman lainantarjoajan sisällä suuresti riippuen esimerkiksi lainan suuruudesta ja laina-ajasta.

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat yleensä 7% - 20% välillä, syyskuussa 2019 voimaan astuneen lakimuutoksen ansiosta lainojen korkokatto on sijoitettu 20 prosenttiin. Koron lisäksi lakimuutoksessa säädettiin tarkoin, kuinka suuriksi lisäkulut voivat kasvaa. Tämä tarkoittaa, että lainoille määritelty todellinen vuosikorko laski huomattavissa määrin. Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan lainan lopullista korkoa, jossa on huomioitu myös kaikki muut lainan kiinteät kulut. 

Lakimuutos selkeytti huomattavasti palveluiden antamia tarjouksia sekä teki niistä huomattavasti asiakasystävällisempiä. Tästä huolimatta, tulee asiakkaan tutustua lainasopimukseen ja lainan lopullisiin kuluihin huolella, ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Millaisia ehtoja kulutusluoton myöntämiselle on?

Kulutusluoton saamisen ehdot riippuvat aina lainayhtiöstä. Yleisimpiä ehtoja ovat:

 • Tietty vähimmäisikä. Ikävaatimukset alkavat 18-20 vuodesta mutta varsinkin suuremmissa lainoissa saatetaan vaatia jopa 26 vuoden ikää.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai aikaisempia avoimia kulutusluottoja saman yhtiön lainapalveluissa.
 • Säännölliset tulot vaaditaan lähes aina. Pienempiä summia on kuitenkin mahdollista saada ilman säännöllisiä tuloja.
 • Lähes poikkeuksetta kulutusluoton saamisen edellytyksenä on myös Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa.
 • Suomalainen pankkitili vaaditaan, koska yleensä lainoja siirretään vain suomalaisille tileille.
 • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajaa kulutusluoton hakemiseen?

Kulutusluottoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia, mutta yleensä verkossa haettavat pienemmät luotot eivät vaadi vakuuksia tai erillistä takaajaa. Lainahakemuksen yhteydessä hakijasta tehdään kuitenkin arvio luotettavuudesta ja takaisinmaksukyvystä, jonka yhteydessä saatetaan pyytää erilaisia liitteitä. Liitteet ovat takaisinmaksukyvyn todistamista varten ja voivat olla esimerkiksi kopioita palkkakuiteista, tiliotteista tai veroilmoituksen eritteluosasta. Tämä tehdään ainoastaan sen varmistamiseksi, ettei kukaan hakisi lainaa, jonka takaisinmaksussa saattaisi tulla vaikeuksia.

Millaisia summia kulutusluottoa voi saada?

Kulutusluottojen summat voivat vaihdella erittäin paljon luotonantajan ja oman rahoitustarpeen mukaan. Vakuudettomat summat voivat vaihdella 100 eurosta jopa 50 000 euroon asti.

Millaisin takaisinmaksuajoin kulutusluottoja voi saada?

Aivan kuten lainasummissakin, takaisinmaksuajat vaihtelevat suuresti luotonantajan mukaan ja riippuvat myös aina asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Laina- ajat voivat vaihdella päivistä aina 15 vuoteen.

Miten nopeasti rahat saa tilille?

Useimpiin pankkeihin rahat saa tilille jo saman päivän aikana, parhaimmissa tapauksissa muutamissa minuuteissa. Tämä kuitenkin edellyttää, että hakemus on tehty lainapalvelun maksujen käsittelyaikana. Rahat saa tilille lähes aina kuitenkin viimeistään 1- 3 pankkipäivän kuluessa lainatarjouksen hyväksymisestä.

Onko kulutusluoton hakeminen verkossa turvallista?

Tietosi ovat täysin sinun ja rahoitusyhtiön välisiä. Tämän päivän pankit ja rahoituspalvelut käyttävät salattuja ja turvallisia teknologioita, joiden avulla henkilötietojen ja rahojen siirtäminen verkossa on täysin salattua. Rahoitusyhtiöt eivät myöskään luovuta tietojasi millekään ulkopuoliselle taholle.

Jos taas puhutaan turvallisuudesta esimerkiksi oman maksukyvyn suhteen, on tämä kiinni hakijan omasta vastuullisuudesta. Tästä syystä kulutusluottoa tulisi hakea vain harkittuihin menoihin.


FAQs