Lendo

Lendo logo

Pirteän vihreästä väristään tunnettu Lendo lienee yksi kuuluisimmasta lainavertailupalveluista. Vuonna 2007 perustetun Lendon avulla kilpailutat yhdellä ainoalla hakemuksella kätevästi kymmeniä lainavaihtoehtoja, ja ensimmäiset tarjoukset saapuvat jo minuuteissa.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

9.7 /10 YLEISARVO- SANA
Lendo logo

Lainaa

500-60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

Lendo -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lendo: Plussat ja miinukset

+Kilpailuttaa jopa 25 lainanmyöntäjää
+Ensimmäiset tarjoukset jo minuutissa
-Kilpailuttaa jopa 25 lainanmyöntäjää
-Ensimmäiset tarjoukset jo minuutissa

Lendo lyhyesti

Lendo on Ruotsissa vuonna 2007 perustettu ja vuonna 2014 suomalaisilla lainamarkkinoilla toimintansa aloittanut lainavertailupalvelu, joka lukeutuu Pohjoismaiden merkittävimpiin.  

Lendon omistaa nykyisin Norjan suurin mediakonserni, Schibsted, jonka omistuksessa ovat muun muassa Tori.fi ja Oikotie-palvelut. Yrityksellä on Ruotsin ohella toimintaa Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Espanjassa ja Itävallassa.

Turvallisen ja luotettavan Lendon suomalaiset yhteistyökumppanipankit toimivat Finanssivalvonnan valvonnan alaisina.

Kuinka Lendo toimii?

Lendon avulla lainojen kilpailutus onnistuu vaivattomasti, nopeasti ja maksutta. 

Vertailu ei sido mihinkään, mutta se antaa todenmukaisen kuvan tarjolla olevista lainavaihtoehdoista.

Lendo-lainanvälittäjä poimii lainanhakijan puolesta yhdellä ainoalla hakemuksella parhaimmat, koroiltaan ja kustannuksiltaan edullisimmat lainaratkaisut.

Lainatarjoukset laaditaan pääsääntöisesti asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella. Mitä luotettavammaksi lainanhakijan takaisinmaksukyky arvioidaan, sitä paremmilla lainaehdoilla pankki on valmis myöntämään lainaa. Lendolta lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa.  

Jo vuodesta 2014 lähtien Suomessa toimineen Lendo-lainavertailupalvelun avulla voi hakea 500–60 000 euron verran vakuudetonta lainaa. Takaisinmaksuaika vaihtelee 1–15 vuoteen lainan suuruudesta ja lainaehdoista riippuen.

Lainan hakeminen tapahtuu Lendon avulla seuraavasti:

1. Tee ilmainen lainahakemus. Hakemuksen voi tehdä rauhallisin mielin, sillä se ei sido lainapalveluiden käyttöön.

2. Vertaile saamiasi tarjouksia. Tarjoukset saapuvat yleensä jo minuuttien, viimeistään 24 tunnin sisällä.

3. Valitse tilanteeseesi parhaiten sopiva lainatarjous ja allekirjoita se verkkopankkitunnuksillasi.

4. Nosta laina ja käytä se aikomallasi tavalla.

Kuka voi hakea lainaa Lendon avulla?

Lendon avulla 500–60 000 suuruista lainaa voi hakea vähintään 20-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot.

Lainan kilpailuttaminen edellyttää kuukausittaisia palkka- tai eläketuloja, jotka ovat bruttona vähintään 791 euroa. Hakijalla on lisäksi oltava verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite.

Ennen lainahakemuksen laatimista kannattaa tehdä totuudenmukainen laskelma omista tuloista ja menoista. Valmistaudu lisäksi esittämään esimerkiksi palkka- tai verotodistus.

Tarvittavat asiakirjat toimitetaan sähköisessä muodossa hakemuksen liitteinä. Lainanhakuprosessiin ei tule turhaa viivettä, kun vaaditut asiakirjat lähettää heti alkajaisiksi.

Millaisia lainoja Lendo kilpailuttaa?

Lendon kautta voi kilpailuttaa 500–60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, joiden laina-aika vaihtelee vuodesta 15 vuoteen.

Lendo vertailee yli 20 lainanmyöntäjän tarjoukset, joten asiakkaan ulottuvilla on laaja valikoima markkinoiden parhaita lainatarjouksia.

Lendo-vertailun avulla itselleen voi löytää edullisimman saatavilla olevan lainavaihtoehdon niin veneen, auton, matkan, häiden, lääkärilaskun kuin remontinkin rahoittamiseksi.

Lendon kautta apua saa myös lainojen yhdistämiseen yhdistelylainan avulla. Yhdistelylaina on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto pienlainojen yhdistämiseksi, sillä tuolloin lainakustannukset pienenevät ja takaisinmaksu yksinkertaistuu.

Yhdistelylainalla voi niputtaa muun muassa osamaksu- ja luottokorttiluotot ja pienlainat. Tuolloin maksettavaksi jää ainoastaan yksi laina, joka on lainapääomaltaan tismalleen edellisten lainojen suuruinen – ainoastaan pienemmin koroin ja kuluin.

Lainaesimerkki

Tässä esimerkissä 10 000 euron suuruisen lainan, joka maksetaan takaisin 5 vuoden laina-ajalla, nimelliskorko on 6,30 % ja todellinen vuosikorko 6,49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 11 681 euroa ja kuukausittainen lyhennyserä 195 euroa. Esimerkkilaskelmaamme ei sisälly mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja, jotka ovat lainanmyöntäjäkohtaisia. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 eurosta 60 000 euroon, nimelliskorko on tilanteesta riippuen 4,90–20 % (todellinen vuosikorko 4,95–38 %) ja laina-aika puolestaan 1–15 vuotta.

Lendo lainan kustannukset

Lendo kilpailuttaa jopa yli 25 rahoitusvaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan myös hinnoitteluperusteiltaan. Seuraavaksi käymme lyhyesti läpi korkoja ja kuluja, joita Lendon kilpailuttamiin lainoihin liittyy.

Korot

Lendon vertailemien lainojen nimelliskorko on 4,90–20 %. Koska Lendo vertailee jopa 25 lainanmyöntäjää, esiintyy koroissa palvelukohtaista vaihtelua. Lopullisiin korkokustannuksiin vaikuttaa lainasumman ja -ajan lisäksi asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella laskettu korkomarginaali.

Muut kulut

Lendon kilpailuttamat lainat sisältävät erilaisia kustannuksia, jotka vaihtelevat lainakohtaisesti. Lainanmyöntäjät perivät asettamaansa avaus- ja tilinhoitomaksua.

Avausmaksu vaihtelee ilmaisesta enintään 90–100 euroon, ja tilinhoitomaksu on vuodessa korkeintaan 150 euroa. Lainasumma vaikuttaa usein avausmaksun hinnoitteluun.

Lendo lainan takaisinmaksuaika

Hakipa lainaa yksin tai rinnakkaishakijan kanssa, tulee laskelmat tehdä huolellisesti. Elämäntilanne ja tulotaso voivat muuttua äkillisesti, joten lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, missä määrin lainan takaisinmaksuehtoja voi neuvotella uudelleen.

Tätä silmällä pitäen on viisasta selvittää se, onko lainan lyhennykseen mahdollista saada tarvittaessa maksu- tai lyhennysvapaata. Kaikki tämä selviää lainaehdoista. Asian voi varmistaa halutessaan kyseisen lainanantajan asiakaspalvelusta.

Lendon maksu- vai lyhennysvapaa?

Maksu- ja lyhennysvapaan ero on lyhykäisyydessään se, että maksuvapaassa lainanlyhennyksen ohella myös korkojen ja kulujen maksaminen siirretään tuonnemmaksi.

Lyhennysvapaan aikana velallinen huolehtii korkojen ja kulujen maksusta tavalliseen tapaan, maksamatta varsinaista lyhennyserää.

Lendo asiakaspalvelu

Etenkin lainaehtoihin ensimmäistä kertaa tutustuvan silmiin saattaa osua entuudestaan tuntematonta termistöä. Erilaiset korkotyypit ja lainaehtoihin liittyvät kysymykset voivat aiheuttaa päänvaivaa, jolloin asiaan haluaa saada tarkennusta lainoihin erikoistuneelta asiantuntijalta.

Mikäli lainahakemusta täytettäessä ilmenee mieltäsi askarruttavia kysymyksiä tai haluat varmistaa jonkin yksityiskohdan, on Lendon asiakaspalvelu helposti tavoitettavissa.

Yhteyttä voi ottaa joko sähköpostitse tai puhelimitse. Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lendon lainaneuvojat palvelevat maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Lendon sivustolta löytyy lainasanasto, jossa selitetään lyhyesti ja helppotajuisesti erilaisia lainatyyppejä ja lainoihin liittyvää käsitteistöä. Sanastosta voi olla apua etenkin silloin, jos lainahakemusta täyttää asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella.

Mikäli haluat tietoa jonkin tietyn pankin tai luotonantajan lainatarjoukseen liittyen, on parasta ottaa suoraan yhteyttä kyseisen palveluntarjoajan asiakaspalveluun.

Lendon luotettavuudesta

Lendo-lainavertailupalvelu on toiminut lainamarkkinoilla jo vuodesta 2007. Vuosien saatossa Ruotsista niin Suomeen, Norjaan, Tanskaan, Itävaltaan kuin Espanjaankin laajentunut yritys on toiminut Suomessa vuodesta 2014 lähtien.

Lendon yhteistyökumppaneiden toimintaa valvovat Suomessa sekä Finanssivalvonta että aluehallintavirastot (AVI).

Lendon omistaa norjalainen Schibsted, joka lukeutuu Pohjoismaiden merkittävimpiin mediakonserneihin. Schibstedin omistuksessa ovat muun muassa ruotsalainen Aftonbladet-iltapäivälehti ja suomalaiskuluttajien ahkerasti käyttämät Tori.fi- ja Oikotie-palvelut.

Netissä toimivien palveluiden suhteen on viisainta noudattaa tervettä varovaisuutta. Tämä onnistuu parhaiten käyttämällä ainoastaan luotettavien ja tunnettujen palveluntarjoajien, kuten Lendon, tuotteita ja palveluja.

Lendo blogi

Blogien ja erilaisten uutisosioiden suosio on kuitenkin rajussa kasvussa myös laina-aiheisilla sivustoilla. Helmikuussa 2022 suuntaukseen liittyi myös Lendo, joka julkaisi tuolloin ensimmäisen blogi-postauksensa. Nykyisin Lendon blogi täydentyy uudella julkaisulla noin kerran viikossa.

Informatiivisella sivustolla käsitellään lisäksi laaja-alaisesti lainoihin liittyviä kysymyksiä muun muassa Lendo-lainasanaston puitteissa. Lendo esittelee niin ikään lyhyesti muun muassa kulutusluoton, joustoluoton ja autolainan.

Lendo kokemuksia – risut ja ruusut

Palautteenantokulttuuri on rantautunut viime vuosina myös Suomeen, ja kuluttajat avaavat totuttua helpommin suunsa niin risuista kuin ruusuista.

Lendo-sivustolla on nähtävissä Trustpilotin kautta annettuja, aitoja arvioita, joissa Lendon asiakkaat kertovat omalla nimellään saamastaan palvelusta.

Palautteissa kiitellään useaan otteeseen sivuston helppokäyttöisyyttä ja palvelun sujuvuutta. Asiakaspalvelun ripeys ja asiantuntevuus tulevat niin ikään esiin myönteisinä seikkoina. Pienenä miinuspuolena mainitaan puolestaan se, ettei asiakaspalvelu ole auki viikonloppuisin.

Noin 300 asiakkaan antamien Lendo-kokemusten keskiarvo yltää viiden tähden asteikolla neljään ja puoleen tähteen.

Käyttäjäkokemusten perusteella vaikuttaa toisin sanoen siltä, että asiakkaat ovat Lendo-lainavertailupalveluun sangen tyytyväisiä.

Erityinen Lendon asiakaskokemuksia -sivu sisältää lisäksi aitoja asiakaspalautteita niin lainan hakemisen kuin esimerkiksi käyttölainan osalta.

Lendo yhteystiedot

Osoite: Lendo Oy Keskuskatu 1B, 00100 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu (at) lendo.fi

Puhelinnumero: 09 68 99 80 00 (avoinna ma-pe klo 9–15

Y-tunnus: 2648283-7

Usein kysytyt kysymykset

Lendon vertailemien lainojen nimelliskorko on 4,90–20 %.

Lendon kautta voi kilpailuttaa 500–60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, joiden laina-aika vaihtelee vuodesta 15 vuoteen. Lendo vertailee yhdellä hakemuksella jopa yli 20 lainanmyöntäjän tarjoukset.

Lendon kilpailuttamat lainatarjoukset saapuvat yleensä jo minuuttien, viimeistään 24 tunnin sisällä.

Lendo on Ruotsissa vuonna 2007 perustettu ja vuodesta 2014 lähtien suomalaisilla lainamarkkinoilla toiminut, ehdottoman luotettava lainavertailupalvelu, joka lukeutuu Pohjoismaiden merkittävimpiin.  

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.