Kun uusi yritys on aloittamassa toimintaansa tai jo olemassa oleva yritys suunnittelee toimintansa laajentamista, tarvitaan usein yrityslaina. Verkosta on saatavilla paljon erilaisia vakuudettomia yrityslainoja, jotka ovat oiva keino yritystoiminnan rahoittamiseen, niin hinnaltaan kuin lainasummiltaankin. Usein verkosta haettavat yrityslainat mon tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten, eli PK- yritysten toimintaan, mutta niistä voi hyötyä myös suurempikin toimija.

Kokosimme yhteen hyödyllistä tietoa ja vinkkejä vakuudettomista yrityslainoista, jotka kannattaa pitää mielessä yritys- tai investointilainaa hakiessasi. Ota selvää, kuinka valitset sopivimman yrityslainan toimintasi aloittamiseen tai investointeihin.

Parhaat yrityslainat 2021

Ferratum Business

 • Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys, jonka periaatteena on keskittyä rahoittamaan pienten suomalaisten yritysten toimintaa
 • Tarjoaa vakuudettomia yrityslainoja 2 000- 250 000 euron lainasummilla ja jopa 24 kuukauden laina-ajalla
 • Hakemuksen täytät 5 minuutissa ja rahat käytettävissäsi parhaimmillaan yhden työpäivän kuluttua
 • Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään

Ferratum Business on osa suurempaa, Euroopan johtavaa rahoitusyhtiötä, Ferratum Groupia. Voit tehdä hakemuksen veloituksetta verkossa osoitteessa Ferratumbusiness.fi. Lainapäätöstä tehdessä huomioidaan myös yrityksen kassavirta, joten luottoluokitus ei ole ainoa tekijä luottopäätöksen tekemisessä. Hakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, joten voit huoletta ottaa selvää paljonko liiketoiminnallesi voitaisiin myöntää lainaa.

Hae lainaa

Suomen Yrityslaina

 • Tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa pienyrityksille 1 000- 25 000 euroa 1- 6 kk laina- ajalla.
 • Veloituksettoman lainahakemuksen täytät verkossa ja lainatarjouksen saat todella nopeasti, jopa 8 minuutin sisällä hakemuksen täyttämisestä.
 • Lainan korko on aina lainakohtainen ja voi vaihdella välillä 1,75%- 4,95%.
 • Lainan hintaa laskettaessa huomioidaan yrityksen luottoluokituksen lisäksi myös moni muu seikka, kuten yrityksen koko, historia ja liikevaihto. Nuorten yritysten kohdalla pyritään huomioimaan myös erityisesti asiakasarvioita ja viime kuukausien myyntiä, sillä ensiksi mainitut seikat eivät ole vielä vertailukelpoisia pidempään toimineiden yritysten kanssa.

Suomen Yrityslainan vakuudetonta yrityslainaa voit hakea nopeasti osoitteessa Suomenyrityslaina.fi ja saat lainapäätöksen jopa 8 minuutissa.

Hae lainaa

 

FIN Yritysrahoitus

 • Suomalainen yritys, jonka toimintaperiaatteena on tarjota suomalaisille yrityksille lainoja verkossa joustavasti.
 • Tarjoaa lainaa kaikenkokoisille yrityksille 2 000- 10 000 euroa 6- 24 kk laina- ajalla.
 • Lainojen nimellinen vuosikorko voi olla väliltä 9,9%- 14,9%. Todellisen vuosikoron saat tietää aina lainatarjouksen yhteydessä.
 • Lainaa haet kätevästi verkkohakemuksella tai voit myös soittaa suoraan asiakaspalveluun.

FIN Yritysrahoitus tarjoaa joustavia lainoja verkossa kaiken kokoisille yrityksille ja kaikille yritysmuodoille. Lainoja myönnetään myös vasta toimintaansa aloitteleville yrityksille, kuin pidempäänkin toimineille yrityksille. Maksuttomalla verkkohakemuksella selvität käden käänteessä, miten FIN Yritysrahoitus voi auttaa sinua aloittamaan tai investoimaan toimintaasi.

Hae lainaa

 

Yleistä tietoa yrityslainoista

Olipa tarkoituksenasi sitten perustaa oma yrityksesi tai investoida uuteen laitteistoon, on luonnollista ja yleistä, että siihen tarvitaan yrityslainaa tai investointilainaa. Yrityslainoja tarjoavat pankit sekä erilaiset yksityiset rahoitusyhtiöt. Myös erilaiset sijoittajat rahoittavat usein yritystoimintaa, jossa he näkevät potentiaalia.

Lähes kaikki yritykset ovat jossain vaiheessa elinkaarttaan tilanteessa, jossa ulkopuolisen rahoituksen hakeminen on paitsi välttämätöntä, myös järkevää toiminnan jatkamisen kannalta. Jokin suuri tilaus tai lisähenkilökunnan palkkaaminen voi vaatia lainaa. Tällöin se voi myös olla järkevä sijoitus yrityksen tulevaisuuteen.

Yrityslainoissa on myös erittäin paljon valinnan varaa, joten summa voi olla vain pariksi kuukaudeksikin haettu pieniin investointeihin tarkoitettu 2 000 euron laina. Lainan ei siis aina tarvitse olla vuosien laina- ajalla oleva miljoonien suuruinen laina.

Yrityslainan hakeminen on yrityksen tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä tekijä, joten sitä ei kannata valita hätiköiden. Käytä siis aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun ja mieti rauhassa minkälainen ratkaisu on omaan tilanteeseesi sopivin.

Lainaa myös uusille yrityksille

Yleisesti mielikuvana on, että yrityslainan myöntämisen ehtona on tietyt tunnusluvut ja tietyn suuruinen liikevaihto. Tämä pitääkin toki paikkansa, mutta koska nuorten yritysten on vaikea esittää tarpeeksi hyviä tunnuslukuja tai tilinpäätöstietoja, on myös niille olemassa hyviä vaihtoehtoja verkosta haettavien lainojen joukosta.

Moni pankki saattaa vaatia pienelle yritykselle liian suuria vakuuksia tai liian korkeaa luottoluokitusta. Toki myös perinteiset pankit tarjoavat PK- yrityksille loistavia vaihtoehtoja, mutta joskus lainan tarve on myös nopea, johon erilaiset yksityiset toimijat pystyvät vastaamaan paremmin, usein myös ilman reaalivakuuksia.

Esimerkiksi useat verkosta haettavat vakuudettomat lainat pyrkivät yritystä arvioidessaan huomioimaan myös yrityksestä tehtyjä asiakasarvioita, viimeaikaisia kassavirtoja sekä sen tulevaisuuden näkymiä.

Lainan saamista voi myös helpottaa, mikäli toiminnan taustajoukoissa tai takaajana on joku aikaisemmin todistetusti samalla alalla kannattavaa liiketoimintaa tehnyt taho tai henkilö. Täten myös nuoremmat yritykset saavat saman mahdollisuuden saada investointirahaa liiketoiminnalleen. Moni pankki tai rahoitusyhtiö saattaa myös olla erikoistunut pelkästään pienten yritysten toiminnan rahoittamiseen.

Vaihtoehtoja yrityslainalle

Ennen lainan hakemista kannattaa myös miettiä, voisiko joku muu rahoitusratkaisu olla sillä hetkellä mahdollinen kohdallasi. Pankkien ja yksityisten rahoitusyhtiöiden lisäksi kannattaa pitää mielessä myös uusille yrityksille myönnettävä TE- toimiston starttiraha ja start- up sijoittajat.

Uuden yrittäjän on mahdollista saada TE- toimiston starttirahaa enintään 12 kuukauden ajaksi uuden liiketoiminnan käynnistämisen kuluja kattamaan sekä oman toimeentulon turvaamiseksi yrityksen alkuvaiheilla. Start- up sijoittamiseen erikoistuneita tahoja taas voit kohdata erilaisissa tapahtumissa, joissa sijoittajat etsivät uusia mielenkiintoisia projekteja.

Myös nämä vaihtoehdot voivat joskus olla oiva vaihtoehto liiketoimintasi tueksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitkä seikat vaikuttavat yrityslainan myöntämiseen ja suuruuteen?

Lainaa haettaessa yrityksestä tehdään arvionti, joiden perusteella lainatarjous tehdään. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa seuraavia seikkoja:

 • Yrityksen luottoluokitus. Yritysten luottoluokituksia on erilaisia ja niitä voi myöntää esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy.
 • Erilaiset yrityksen tunnusluvut, kuten edellisten tilikausien tilinpäätöstiedot, omavaraisuusaste ja erilaiset maksuvalmiutta määrittävät tunnusluvut kuten rahoituslaskelmat. Usein varsinkin suurempaa lainaa haettaessa kannattaa varautua esittämään dokumentteja ainakin yrityksen tunnusluvuista ja rahoituslaskelmista.
 • Yrityksen taustalla toimivat henkilöt. Usein lainaa yritystoimintaan haettaessa myös toiminnan taustalla olevista henkilöistä tehdään kartoitus, jossa kartoitetaan esimerkiksi mahdollisia avoimia lainoja muihin rahoitusyhtiöihin tai pankkeihin ja maksuhäiriömerkintöjä. Taustahenkilöt voivat vaikuttaa myös positiivisesti lainapäätökseen, mikäli he omaavat esimerkiksi vakaan toimeentulon tai aikaisempaa kokemusta alalta.
 • Yrityksen kassavirta. Lainanantajan kannalta on tärkeää tietää, millainen kassavirta yrityksellä on, sillä se kertoo paljon yrityksen kyvystä lyhentää lainaa säännöllisesti.
 • Yrityksen historia. Lainanantajan kannalta on turvallisempaa myöntää lainaa jo pitkään vakavaraisesti toimineelle yritykselle. Vaikka aikaisemmin mainitut seikat uusien yritysten arviointiperusteista pitävät paikkansa, on myös selvää, että pidempään ilman maksuvaikeuksia toiminut yritys pystyy todennäköisemmin suoriutumaan lainansa takaisinmaksusta.

Kuinka paljon yritykseni voi saada yrityslainaa?

Saamasi lainatarjous on aina yritys- ja lainakohtainen ja se tehdään tekemäsi hakemuksen perusteella. Pienempien yritysten kohdalla haettavat summat voivat vaihdella välillä 1 000- 100 000 euroa, mutta suuremmille yritykselle myönnettävät lainat voivat olla suuruudeltaan miljoonia euroja.

Tarvitsenko takaajan yrityslainalleni?

Suurempien yrityslainojen saamisen edellytyksenä on lähes poikkeuksetta vähintään yksi takaaja. Takaaja voi olla esimerkiksi yrityksen hallituksen jäsen tai omistaja. Takaajaa ei kuitenkaan välttämättä tarvita, mikäli yritys kykenee antamaan riittävän vakuuden lainalle, esimerkiksi riittävän arvon verran koneita tai muuta pääomaa. Myöskään pienemmissä lainasummissa ei takaajaa välttämättä tarvita.

Voinko hakea yrityslainaa yksityishenkilönä?

Et voi. Yrityslainoja voidaan myöntää ainoastaan yritysten käyttöön. Sillä ei kuitenkaan ole väliä minkä yritysmuodon käyttöön laina on tulossa. Yrityslainoja voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille. Mikäli etsit suurempaa rahoitusta yksityishenkilönä, suosittelemme tutustumaan tämän hetken johtaviin kulutusluottoihin.