Yrityslainat

Yritysten lainatarpeet vaihtelevat toiminnan eri vaiheissa. Tarjolla on useita lainavaihtoehtoa, joiden joukosta löytyy sopiva ratkaisu niin aloittelevan kuin pitkään toimineen yrityksen rahoitustarpeisiin.

Haluatko kilpailuttaa parhaat vakuudettomat yrityslainat 2023?

Yrityslainojen kilpailuttaminen varmistaa, että saat vertailtaviksesi ainoastaan netin parhaat ja kilpailukykyisimmät yrityslainat.

Fellow Pankki logo

Fellow Pankki

9.8/10
Lainaa1 000-30 000 €
Laina-aika24-120 kk
NimelliskorkoAlk. 7 %
KuukausimaksuMax. 0,01 % luoton määrästä /pvä

Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen, ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 € lainalle on 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 € välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463 €.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Suomen Yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina

9.6/10
Lainaa1 000-100 000 €
Laina-aika1-18 kk
NimelliskorkoSopimuskohtainen
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Suomen Yrityslainan 10 000 € laina, 2,5% korolla. Kulut 250 €/kk.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Yrityslainoista lyhyesti

Yritykset rahoittavat toimintaansa lainalla elinkaarensa eri vaiheissa.

Kuten jokaisen lainatyypin, myös oikean yrityslainan löytäminen vaatii sinnikästä pohjatyötä ja selvittelyä.Tässä artikkelissa kerromme, kuinka yrityslaina kannattaa valita ja millaisia lainoja markkinoilla on tarjolla.

Kun uusi yritys on aloittamassa toimintaansa tai jo olemassa oleva yritys suunnittelee toimintansa laajentamista, on yrityslaina usein tarpeen. Verkosta on saatavilla erilaisia vakuudettomia yrityslainoja, jotka ovat oiva keino yritystoiminnan rahoittamiseen paitsi hintansa myös lainasummansa puolesta.

Usein verkosta haettavat yrityslainat on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten eli PK-yritysten toimintaan, mutta niistä hyötyy toisinaan suurempikin toimija. Kokosimme vakuudettomiin yrityslainoihin liittyvää tietoa, johon kannattaa perehtyä yritys- tai investointilainaa haettaessa.

Lisäksi pohdimme, kuinka löytää juuri oman yrityksen tilanteeseen paras yrityslaina joko toiminnan aloittamista, markkinointikampanjaa tai muita investointeja varten.

Parhaat yrityslainat 2023

Suomen Yrityslaina

 • Vakuudetonta 1 000-200 000 euron yrityslainaa pienyrityksille 1–18 kuukauden laina-ajalla.
 • Veloituksettoman lainahakemuksen täyttäminen onnistuu verkossa, ja lainatarjouksen saa todella nopeasti, jopa minuuteissa hakemuksen täyttämisestä.
 • Lainan korko on aina lainakohtainen. Alin mahdollinen korko on 1,75 %.
 • Lainan hintaa laskettaessa huomioidaan yrityksen luottoluokituksen lisäksi moni muu seikka, kuten yrityksen koko, historia ja liikevaihto. Uusien yritysten kohdalla pyritään huomioimaan tasapuolisuuden nimissä erityisesti asiakasarvioita ja viime kuukausien myyntiä.

Tutustu Suomen Yrityslainan palveluihin.

Fellow Pankki

 • Tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa 1 000–250 000 euroa 1–84 kuukauden laina-ajalla pienille ja keskisuurille yrityksille.
 • Kuukausierä pienimmillään 25 euroa.
 • Korko alkaen 3 %.
 • Joustavat lainaehdot. Neuvottele eräpäivän siirrosta tai lyhennysvapaasta kuukaudesta.

Tutustu huhtikuussa 2022 avautuneeseen Fellow Pankkiin tästä.

Milloin yrityslaina voi tulla kyseeseen?

Olipa tarkoituksena sitten yrityksen perustaminen, laaja markkinointikampanja tai laiteinvestointi, on luonnollista ja yleistä, että yritys- tai investointilaina on tarpeen. Yrityslainoja tarjoavat pankit ja erilaiset yksityiset rahoitusyhtiöt. Myös sijoittajat rahoittavat usein lupaavalta vaikuttavaa yritystoimintaa.

Lähes kaikki yritykset ovat jossain elinkaarensa vaiheessa tilanteessa, jossa ulkopuolisen rahoituksen hakeminen on paitsi välttämätöntä myös järkevää toiminnan jatkumisen kannalta. Esimerkiksi suuri tilaus tai lisähenkilökunnan palkkaamistarve voi vaatia lainaa. Tällöin laina voi olla järkevä sijoitus yrityksen tulevaisuuden ja kasvunäkymien kannalta.

Kuten lainalaskureiden kautta käy ilmi, on myös yrityslainoissa erittäin paljon valinnanvaraa. Summa voi näin ollen olla vain pariksi kuukaudeksi haettu, pieniin investointeihin tarkoitettu 2 000 euron laina. Yrityslaina ei toisin sanoen aina suinkaan merkitse vuosien laina-ajalla otettua, useiden satojen tuhansien tai miljoonien suuruista lainaa tai bullet-lainaa.

Yrityslainan hakeminen on yrityksen tulevaisuuden kannalta merkittävä päätös, jota ei kannata tehdä hätiköiden. Onkin syytä vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä kaikessa rauhassa, mikä ratkaisu olisi sopivin  juuri oman yrityksen tilanteeseen. 

Lainaa myös uusille yrityksille

Myös upouusi yritys voi saada tarvittaessa yrityslainaa.

Yleinen mielikuva on se, että yrityslainan myöntämisen ehtoihin lukeutuvat tietyt tunnusluvut ja tietyn suuruinen liikevaihto. Tämä pitää toki osittain paikkansa, mutta etenkin nuorten yritysten on vaikea esittää tarpeeksi hyviä tunnuslukuja tai tilinpäätöstietoja.

Tästä syystä myös aloitteleville yrityksille on olemassa hyviä, verkosta haettavia lainavaihtoehtoja. Moni pankki saattaa vaatia pieneltä yritykseltä liian suuria vakuuksia tai liian korkeaa luottoluokitusta.

Myös perinteiset pankit tarjoavat PK-yrityksille loistavia vaihtoehtoja, mutta joskus lainan tarve on pikainen, ja tuolloin erilaiset yksityiset toimijat pystyvät kenties vastaamaan tilanteeseen paremmin, usein myös ilman reaalivakuuksia.

Mahdollisuus myös tuoreille yrityksille

Useat verkosta haettavat vakuudettomat lainat pyrkivät yritystä arvioidessaan huomioimaan hakijasta tehtyjä asiakasarvioita, viimeaikaisia kassavirtoja ja tulevaisuuden näkymiä. Lainan myöntämistä voi edesauttaa, mikäli toiminnan taustajoukoissa tai takaajana on joku aiemmin samalla alalla kannattavaa liiketoimintaa tehnyt taho tai henkilö.

Täten myös nuoremmat yritykset saavat mahdollisuuden investointirahaan ja liiketoimintansa kehittämiseen. Moni pankki tai rahoitusyhtiö on erikoistunut ainoastaan pienten yritysten toiminnan rahoittamiseen, joten lainaa hakevan yrityksen ei tarvitse olla miljoonaluokan liikevaihtoa tekevä toimija.

Mitkä seikat vaikuttavat yrityslainan myöntämiseen?

Lainaa hakevasta yrityksestä laaditaan arvio, jonka perusteella lainatarjous tehdään. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa seuraaviin seikkoihin:

 • Yrityksen luottoluokitus. Yritysten luottoluokituksia on erilaisia ja niitä myöntää esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy.
 • Yrityksen tunnusluvut, kuten edellisten tilikausien tilinpäätöstiedot, omavaraisuusaste ja maksuvalmiutta määrittävät tunnusluvut, kuten rahoituslaskelmat. Usein varsinkin suurempaa lainaa haettaessa kannattaa varautua esittämään ainakin yrityksen tunnuslukuja ja rahoituslaskelmia käsitteleviä asiakirjoja.
 • Yrityksen taustahenkilöt. Usein myös lainaa hakevan yrityksen taustahenkilöistä tehdään arvio, jossa kartoitetaan esimerkiksi mahdollisia avoimia lainoja muihin rahoitusyhtiöihin tai pankkeihin ja maksuhäiriömerkintöjä. Taustahenkilöt voivat vaikuttaa lainapäätökseen myönteisesti, mikäli näillä on vakaa toimeentulo tai yritystoiminnan kannalta oleellista alan aiempaa osaamista.
 • Yrityksen kassavirta. Lainanantajan on tärkeä tietää, millainen kassavirta yrityksellä on. Se kertoo nimittäin paljon yrityksen lainanlyhennyskyvystä.
 • Yrityksen historia. Lainanantajan kannalta on turvallisempaa myöntää lainaa jo pitkään vakavaraisesti toimineelle yritykselle. Vaikka aiemmin mainitut seikat uusien yritysten arviointiperusteista pitävät paikkansa, on selvää, että pidempään ilman maksuvaikeuksia toiminut yritys suoriutuu todennäköisemmin ongelmitta lainansa takaisinmaksusta.

Usein kysytyt kysymykset

Yrityslainaa hakevan yrityksen lainansaantiin vaikuttaa muun muassa yrityksen luottoluokitus, kassavirta ja yrityksen taustahenkilöiden maksukäyttäytyminen.

Lainatarjous on aina yritys- ja lainakohtainen ja se tehdään laaditun hakemuksen perusteella. Pienempien yritysten kohdalla haettavat summat vaihtelevat 1 000 eurosta 200 000 euroon, mutta suuremmille yritykselle myönnettävät lainat voivat olla suuruudeltaan miljoonia euroja.

Suurempien yrityslainojen myöntämisen edellytyksenä on lähes poikkeuksetta vähintään yksi takaaja. Takaaja voi olla esimerkiksi yrityksen hallituksen jäsen tai omistaja. Takaajaa ei kuitenkaan välttämättä tarvita, mikäli yritys kykenee antamaan riittävän vakuuden lainalle, esimerkiksi riittävän arvon verran koneita tai muuta pääomaa. Takaaja ei ole myöskään välttämättä tarpeen pienempien lainasummien kohdalla.

Et voi. Yrityslainoja voidaan myöntää ainoastaan yritysten käyttöön. Sillä, minkä yritysmuodon käyttöön laina on tulossa, ei ole kuitenkaan väliä. Yrityslainoja voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille. Mikäli etsit suurempaa rahoitusta yksityishenkilönä, suosittelemme tutustumaan tämän hetken johtaviin kulutusluottoihin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.