Bullet laina

Bullet-lainat ovat yleensä vasta vuosien päähän sijoittuvan, yhdellä kertaa tapahtuvan takaisinmaksun vuoksi käytetyimpiä yrittäjien keskuudessa. Yritykset hakevat kyseistä lainaa väliaikaiseen rahoitustarpeeseen.

Haluatko kilpailuttaa pienille tai keskisuurille yrityksille tarkoitetut lainat?

Yhteistyökumppanimme kilpailuttavat ja tarjoavat myös yrityslainoja, aina 1 000 eurosta jopa miljoonaan saakka.

Fellow Pankki logo

Fellow Pankki

9.8/10
Lainaa1 000-30 000 €
Laina-aika24-120 kk
NimelliskorkoAlk. 7 %
KuukausimaksuMax. 0,01 % luoton määrästä /pvä

Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen, ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 € lainalle on 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 € välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463 €.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Suomen Yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina

9.6/10
Lainaa1 000-100 000 €
Laina-aika1-18 kk
NimelliskorkoSopimuskohtainen
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Suomen Yrityslainan 10 000 € laina, 2,5% korolla. Kulut 250 €/kk.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Lyhyesti bullet-lainasta

Bullet-laina on monille entuudestaan tuntematon nettilainojen muoto. Kyseiseen termiin törmääminen ei kuitenkaan ole täysin mahdotonta.

Kyse on nimittäin lainamuodosta, joka tunnetaan erityisesti yrittäjien keskuudessa. 

Tässä artikkelissa kerromme lisää bullet-lainasta ja siitä, kuinka sitä voi hakea netistä.

Lisäksi jaamme lyhyen tietopaketin yksityishenkilöille sopivimmista lainamuodoista, vaikka toisinaan myös bullet-luotto voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Yleistä nettilainoista

Nettilainat ovat yleistyneet viime vuosina. Nettilainan ottaminen on suhteellisen helppoa, mutta niidenkin takana piilee tiettyjä sääntöjä ja ehtoja, joista tulee olla perillä sopimuksen hyväksymistä.

Nettilaina on yksinkertainen tapa saada rahaa yllättäviin kuluihin nopealla aikataululla. Odottamattomia lainatarpeita ovat menot, jotka eivät kysy aikaa tai paikkaa. 

Nettilainoja on monenlaisia, ja tästä syystä sivustollamme esitellään myös erilaiset lainamuodot.

Mitä bullet-laina tarkoittaa?

Bullet-laina on yksi netistä saatavilla olevista lainamuodoista.

Lainoja lyhennetään yleensä kuukausierissä, mutta bullet-lainan takaisinmaksu hoidetaan yhdessä erässä. Ainoastaan korkoa maksetaaan kuukausittain.

Poikkeuksellista on lisäksi se, että eräpäivä asetetaan yleensä vuosien päähän lainan ottamisesta. Suomeksi bullet-lainaa kutsutaan usein kertalyhennyslainaksi.

Tässä lainamuodossa korkoa maksetaan sen ehtojen mukaan, samalla tavalla kuin muissakin lainavaihtoehdoissa.

Joissain poikkeustapauksissa kyseeseen voi olla nollakuponkilaina, jolloin korkoa ei makseta ollenkaan. 

Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista, sillä lainapalvelun tulee tehdä toiminnallaan voittoa, ja ilmaisilla lainoilla heillä on mahdollisuus ainoastaan nollatulokseen tai tappioon. 

Yksityishenkilöt suosivat korkotasoltaan bullet-lainaa edullisempia kulutusluottoja

Lainan takaisinmaksuaika määritetään sopimuksella ja siihen on mahdollista valita kiinteä tai vaihteleva korko.

Asiakkaat voivat maksaa lainan halutessaan myös ennakkoon, jos rahatilanne esimerkiksi kohenee yllättäen. 

Yksityishenkilöt suosivat yleensä kulutusluottoja, sillä kyseisen tyyppisissä lainoissa menojen ja tulojen tasapainottaminen käy helpommin.

Bullet-lainoissa korot ovat huomattavasti kulutusluottojen korkotasoa korkeampia.

Korkojen ja kertamaksun vuoksi bullet-lainat ovat käytetympiä yrittäjien keskuudessa. Yritykset hakevat kyseistä lainaa väliaikaista rahoitusta saadakseen.

Bullet-lainan käyttötarkoitukset

Bullet-laina on yleisesti käytetty vaihtoehto sellaisissa tilanteissa, kun yritys haluaa säästää kuukausittaisissa lainanlyhennyksissä sekä kokonaismenoissa. 

Bullet-laina on tunnettu myös sijoittajien keskuudessa. Osa aloittelevista sijoittajista saattaa hakea kyseistä nettilainaa esimerkiksi 10 vuoden takaisinmaksuajalla. 

Sijoittaja pyrkii tällöin sijoittamaan rahat niin onnistuneesti, että ne tuottavat korkojen lisäksi myös voittoa. Tämä on kuitenkin todella riskialtis sijoitustapa.

Yritysten ja sijoittajien lisäksi bullet-lainoja ottavat etenkin iäkkäät, Helsingissä asunnon omistavat henkilöt.

Kyseistä lainaa, jossa omistusasunto on lainan vakuutena, kutsutaan tämän asiakasryhmän kohdalla kohdalla käänteiseksi asuntolainaksi. Laina-aika on yleensä 10–20 vuotta.

Bullet-lainan historia lainamarkkinoilla

Nettilainat ovat suhteellisen tuore ilmiö. Niistä poiketen Bullet-luotto saapui markkinoille jo 1980-luvulla, jolloin se saavutti suuren suosion luottojen myyntikilpailussa.

1990-luvulla koetun laman aikana kyseisen lainan ehdot kiristyivät huomattavasti. 

Yksityishenkilöiden suosimat nettilainat

Kuten sanottua, bullet-laina on pääasiallisesti yritysten käyttämä lainamuoto. Sen ottaminen on kuitenkin mahdollista, vaikka kyse olisi yksityishenkilöstä. 

Bullet-laina voi kuitenkin äkkiä koitua kalliiksi lainanottajalle,  jonka vuoksi suosittelemme yksityishenkilöitä tutustumaan paremmin alta löytyviin, kulutusluottoa tarjoaviin yrityksiin. 

Näiden luottojen lyhentäminen käy osissa, ja monissa tilanteissa niiden lyhentämisestä on tehty joustavaa.

Komlpett Bank – lyhennä lainaa omassa aikataulussasi

Komplett Bank on norjalainen pankki, joka tarjoaa vakuudetonta, 1 000–50 000 euron suuruista joustoluottoa. Tämä vuonna 2014 perustettu yritys on modernin sukupolven nettipankki. 

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa, sille se käy suoraan Komplett Bankin verkkosivuilla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen voit saada lainapäätöksen jopa saman tien.

Komplett Bank edellyttää, että lainanhakija liittää lainatarjoukseen tiedot tuloistaan.

Lainahakemuksen sekä tulotietojen perusteella yritys laskee juuri sinun lainallesi räätälöidyt kulut ja korot. 

Lainatarjouksen saamisen ja läpikäymisen jälkeen tarjouksen hyväksyminen käy verkkopankkitunnuksia apuna käyttäen. 

Komplett Bankin lainoihin määritettävä viitekorko on sidottu euriboriin, kun taas marginaalikorko määritetään jokaiselle lainahakemuksen perusteella. Parhaassa tapauksessa alkaen-korko on  4,9 %.  

Komplett Bankin määrittämä nimelliskorko sijoittuu kaikissa tilanteissa 4,9–19,9 % välille. Lainojen muut kulut ovat 45–195 euroa ja tilinhoitopalkkio 5 euroa per kuukausi. 

Komplett Bank ei edellytä kuukausittaisia lyhennyksiä

Komplett Bank on kenties ainoa pankki, jossa kulutusluottoa ottaneen asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuukausittaisesta lainanlyhennyksestä. 

Kyseinen laina palvelee siis erinomaisesti, jos kuukausittaisen takaisinmaksuaikataulun suunnittelu ei onnistu epäsäännöllisten tulojen vuoksi.

Voit hakea lainaa Komplett Bankilta, jos olet vähintään 23-vuotias ja sinulla on ollut pysyvä osoite Suomessa viimeiset 36 kuukautta. 

Lainahakemuksen tarkastelun yhteydessä palvelu tarkastaa myös hakijan luottokelpoisuuden.

Myös aiemmat maksuhäiriömerkinnät ovat este luoton myöntämiselle.

BigBank tarjoaa 60 päivän tyytyväisyystakuun

Virolainen, vuonna 1992 perustettu BigBank tarjoaa 1 000–50 000 euron kulutusluottoja. Suomessa yritys on toiminut vuodesta 2009 lähtien.

Kulutusluottojen ja osamaksuluottojen ohella BigBank tarjoaa mahdollisuuden lainojen yhdistämiseen. 

Yhdistelylaina on harkinnan arvoinen vaihtoehto niissä tapauksissa, joissa lainanottajalla on ennestään useampia pienempiä velkoja ja lainoja.

Yhdistelylaina sopii esimerkiksi luottokorttivelkojen ja vakuudettomien kulutusluottojen yhdistelyyn. 

BigBank on omaa luokkaansa joustavuutensa suhteen, sillä se tarjoaa asiakkailleen 60 päivän tyytyväisyystakuun.

Tämän 60 päivän mittaisen jakson aikana laina on peruutettavissa ilman minkäänlaisia lisäkustannuksia. 

Ero on huomattava, sillä kuluttajasuojalain mukaisesti kuluttaja voi peruuttaa etämyynnin kautta solmitun lainasopimuksen ainoastaan 14 vuorokauden ajan. 

Usein kysytyt kysymykset

Bullet-laina on etenkin yritysten suosima laina, joka maksetaan takaisin kerralla, yleensä vasta vuosien päästä lainan ottamisen jälkeen.

Bullet-lainan takaisinmaksu hoidetaan yhdessä erässä. Kuukausittain maksetaan siis ainoastaan korkoa.

Bullet-laina voidaan toisinaan myöntää niin sanottuna korottomana nollakuponkilainana. Tällöin lainatyyppi on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Bullet-lainan korkoon vaikuttaa lainaa hakevan yrityksen taloudellisen tilanteen lisäksi se, onko lainalla vakuus, kuten henkilötaakaja, vai ei.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.