Erilaiset lainamuodot 

Kilpailuta parhaat lainat täyttämällä alapuolelta löytyvä lainahakemus

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausierä 232,5 euroa ja lainan kokonaishinta 13 951 euroa. Lainankulut; 5 euroa / kk tilinhoitomaksu, 90 euroa avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Lainaa on mahdollista ottaa moniin eri tarpeisiin. Osa hakee lainaa asuntoa varten, toiset taas tarvitsevat rahaa uuteen autoon. Joissakin tilanteissa rahantarve yllättää niin, että sitä ei ole pystynyt ennakoimaan millään tavalla. Tällaisia tilanteita voivat olla muun muassa kodinkoneen yllättävä särkyminen taikka autoon vaadittava akuutti remontti. Tällöin lainantarve voi yllättää nopeallakin aikataululla, eikä aikaa pohjatyöntekemiselle jää liiakseen. Joissakin tilanteissa lisärahan tarve voi olla jatkuvampi, johon löytyy myös omat rahoituskeinonsa.

Kilpailuta itsellesi paras 2 000 - 60 000 euron suuruinen laina täyttämällä yläpuolelta löytyvä lainahakemus. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä velvoita jatkotoimenpiteisiin. Lainaa voi hakea mihin tarkoitukseen tahansa, eikä sitä kysytä hakemuksella. Hakemus on yksinkertainen ja sen täyttämisen jälkeen yhteistyökumppanimme kilpailuttaa jopa 20 pankkia sekä muuta lainantarjoajaa. Juuri sinulle räätälöydyt tarjoukset ovat löydettävissä Oma Rahoitus -sivulla. 

Tämän kategorian alla kerromme kaikista lainatyypeistä sekä niihin olennaisesti liittyvistä kuluista ja muista tärkeistä aiheeseen liittyvistä asioista. 

Pikalaina 

Pikalainojen maine ei ole kaikista parhain. Tästä huolimatta kyseinen lainamuoto saattaa olla paras vaihtoehto, mikäli rahantarve on äkillinen, eikä tarvittava summa ole 1 000 - 5 000 euroa suurempi. 

Pikalainoja on monenlaisia ja niihin liittyvät ehdot on hyvä tarkastaa huolellisesti. Lisää näistä ehdoista sekä lainojen eroavaisuuksista on mahdollista lukea aihealueeseen liittyvistä artikkeleistamme.

Joustoluotto 

Joustoluotto on toimiva tapa rahoittaa pidempiaikaiset menot. Tässä lainamuodossa asiakkaille luodaan erillinen luottotili, josta asiakas voi tarpeen mukaan nostaa rahaa. Noston tulee tapahtua määritellyn luottorajan puitteissa. Joustoluotto on kätevä myös niissä tilanteissa, jossa lainamäärää ei tiedetä tarkkaan, sillä asiakkas maksaa kulut vain nostetulta osalta. 

Kulutusluotto 

Kulutusluotto muistuttaa suurilta osin pikalainaa. Suurin eroavaisuus näiden kahden lainamuodon välillä on kuitenkin, että kulutusluotosta puhuttaessa kyseeseen tulee pikalainoja suuremmat lainamäärät. Kun lainamäärä suurenee, muuttuvat kulut sekä korot huomattavasti hillitymmiksi. Tämä on myös huomattava eroavaisuus pikalainan sekä kulutusluoton välillä. 

Luottokortti 

Luottokortti on maksuväline, joka tarjoaa sen omistajalleen lisää maksuaikaa. Luottokortti tarjoaa asiakkailleen useita erilaisia etuuksia ja monissa tilanteissa vieläpä huomattavan verran korotonta maksuaikaa. Tämä ovat kuitenkin sopimuksesta riippuvia etuuksia. Luottokorttisopimuksia on useita erilaisia, joista osa ovat täysin maksuttomia. Ilmaisissa luottokorteissa edut eivät ole yhtä laadukkaat, mitä maksullisissa. 

Luottokortilla ostaminen käy helposti, vaikka ruokakaupassa. Tämän jälkeen asiakkaan tarvitsee vain maksaa luottokorttifirman lähettämä lasku, joka kattaa hänen tekemänsä luottokorttiostot. Aiheesta lisää kategorian luottokorttiartikkeleista. 

Asuntolaina 

Asuntolaina on yksi yleisimmistä haettavista lainoista. Tässä lainamuodossa puheena ovat todella suuret rahasummat ja joissakin tilanteissa myös suuret riskit. Sen vuoksi lainan hakeminen vie pidemmän aikaa sekä sen eteen tehtävä työmäärä on suurempi. Lisäksi asuntolainojen kulut määrittyvät eri tavoin, jonka vuoksi jokaisen lainanhakijan tulee perehtyä niihin tarkoin. Asuntolainojen takaisinmaksuajat poikkeavat myös huomattavasti muista, jonka vuoksi tarkka pohjatyö vie lainaa suunnittelevia jo pitkälle. 

Autolaina 

Autolaina on todella yleinen lainamuoto. Autolainoja on mahdollista hakea useasta paikkaa. Lainaa on mahdollista saada verkosta löytyviltä lainantarjoajilta, omalta pankilta taikka rahoitusyhtiöiltä, joita on useita. Monesti rahoitusyhtiöt tekevät myös tarjouksensa jo auton hankintaan liittyvän suunnittelun sekä tarjouspyyntö vaiheessa. 

Monet muut lainavaihtoehdot 

Lainantarpeita on useita muita, joita emme edes maininneet yllä. Laina voi muun muassa tulla kyseeseen opintojen ajaksi taikka asuntoon tarvittavan remontin vuoksi. Näille kaikille löytyy erilaisia lainavaihtoehtoja, joiden valitsemisessa me autamme. 

Me Lainat.fi:llä pyrimme kertomaan kaikista mahdollisista lainamuodoista sekä niihin liittyvistä kysymyksistä. Toivon mukaan löydät kaikki mahdolliset tiedot artikkeleistamme.  


FAQs