Zmarta

Zmarta logo

Kansainväliseen Zmarta Group -konserniin kuuluva Zmarta on vuonna 2008 perustettu, lainoja vertaileva yritys. Zmarta kilpailuttaa käden käänteessä niin kulutusluotot kuin yhdistelmälainatkin, ja lainapäätöksen saa jopa samana päivänä.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

91% Kokonaisarvio
Zmarta logo

Lainaa

1 000-60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Zmarta -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %
Kuukausimaksualk. 0 €

Zmarta: Plussat ja miinukset

+Runsaasti tuote-esittelyjä
+Kaikenkokoisia lainoja joka tarpeeseen aina 60 000 euroon asti
-Aavistuksen sekava sivusto

Zmarta lyhyesti

Tässä tekstissä tarkastelun alla olevan Zmartan toiminta käynnistyi Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa vuonna 2015.

Yhtiö muutti nimensä Zmarta Groupiksi jo heti seuraavana vuonna, siirtyessään saksalaisen Bauer Media Group -konsernin omistukseen.

Toiminta laajeni vuonna 2018 sähkö- ja vakuutussopimusten vertailupalveluksi, ja nykyisin myös suomalaisasiakkaat voivat kilpailuttaa sähkösopimuksensa Zmartan avulla. 

Maksuttomia vertailupalveluja tarjoava Zmarta Group työllistää noin 300 henkilöä Helsingissä, Oslossa, Tukholmassa, Ångelholmissa ja Jönkopingissä. 

Zmarta Groupin omistukseen kuuluu myös vuonna 2008 Suomessa toimintansa aloittanut Freedom Rahoitus, jonka ruotsalainen kantaisä, Freedom Finance AB, syntyi vuonna 2003.

Freedom Finance aloitti alun perin toimintansa jo vuonna 1999, jolloin yritys tunnettiin Bolåneservice-nimellä.

Kuinka Zmarta toimii?

Zmarta on nopea ja maksuton vertailupalvelu, jonka avulla voi kilpailuttaa kätevästi niin vakuudettomat lainat, yhdistelylainat, yrityslainat kuin sähkösopimukset.

Zmarta vertailee yhdellä ainoalla hakemuksella jopa yli 30 lainapalveluai lainanhakijan puolesta, saaden esiin markkinoiden kilpailukykyisimpiin lukeutuvat lainavaihtoehdot.

Palvelun käyttöön ei kulu kuin muutama minuutti, ja lopputuloksena voi olla jopa satojen tai suurempien lainojen kohdalla peräti tuhansien eurojen säästö.

Zmartan avulla voi kilpailuttaa 1 000–60 000 euron suuruiset vakuudettomat lainat, joiden takaisinmaksuaika vaihtelee 1–15 vuoteen.

Monesta muusta kilpailutus- tai lainapalvelusta poiketen Zmarta tiedustelee asiakkaalta myös lainan käyttötarkoitusta.

Lainan hakeminen tapahtuu Zmartan avulla seuraavasti:

1. Täytä Zmarta-lainahakemukseen tietosi, kuten henkilötunnuksesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, työsuhteesi muoto, asumismuotosi, vuokrasi tai yhtiövastikkeesi suuruus, säännölliset kuukausimenosi ja lainan käyttötarkoitus.

Lomakkeessa pyydetään lisäksi vastaamaan siihen, onko hakija poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö ja aikooko lainaa hakea yhteishakijan kanssa.

Lomakkeen lähetyksen yhteydessä hakijan tulee vahvistaa ymmärtäneensä käyttäjäsopimuksen ja valita suhtautumisensa Zmartan markkinointiviestintään.

Hakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään, ja palvelun käyttö on täysin ilmaista.

2. Vertaile Zmartan Omatili-palvelussa pankeilta ja lainapalveluilta saamiasi tarjouksia. 

3. Valitse itsellesi parhaiten soveltuva lainatarjous ja hyväksy sopimus verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella samaisessa Omatili-palvelussa. 

Kuka voi hakea lainaa Zmartan avulla?

Zmartan kautta 1 000–60 000 suuruista lainaa voi hakea vähintään 20-vuotias, Suomessa vakituisesti kirjoilla oleva, henkilö, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Lainanhakijalta edellytetään puhtaita luottotietoja. 

Zmartan avulla lainoja kilpailuttavan tulee varautua esittämään todistuksen palkka- tai eläketuloistaan. Lisäksi voidaan edellyttää verotuspäätöstä erittelyosineen.

Zmarta myöntää lainoja myös vakavaraisille yrityksille, jotka tarvitsevat lisärahoitusta esimerkiksi toimintansa laajentamiseen tai varusteinvestointeihin.

Millaisia lainoja Zmarta kilpailuttaa?

Zmartan avulla voi kilpailuttaa 1 000–60 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja, joiden laina-aika vaihtelee vuodesta 15 vuoteen. Tämän lisäksi Zmarta vertailee yrityslainat, 

Zmarta vertailee jopa noin 30 lainanmyöntäjän tarjoukset, joten asiakkaan ulottuvilla on laaja valikoima markkinoiden parhaita lainatarjouksia.

Yritysasiakkaat voivat puolestaan kilpailuttaa 1 000–350 000 euron suuruisia yrityslainoja 1–36 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Zmarta on listannut sivustolleen lukuisia lainan käyttötarkoituksia, ja lainahakemukseen tulee merkitä, onko laina tarkoitettu asumiseen, sijoitukseen, lainojen yhdistelyyn, autoon tai muuhun kulkuneuvoon, veneeseen, remonttiin tai sisustamiseen vai kulutukseen. 

Lomakkeessa neuvotaan, että mikäli lainaa on tarkoitus käyttää useampaan tarkoitukseen, tulee hakijan mainita ensisijainen käyttötarkoitus.

Lainaesimerkki

Tässä esimerkissä tarkastelemme 15 000 euron lainaa 6 vuoden. Laina-ajalla.  Kuukausittainen lyhennyserä on 270 euroa ja luoton kokonaiskulut 19 468 euroa.

Nimelliskoroksi muodostuu 9 % ja todelliseksi vuosikoroksi 9,38 % (todellinen vuosikorko sisältää 0 euron laskutuslisän ja niin ikään ilmaisen avausmaksun). 

Zmarta lainan kustannukset

Zmarta kilpailuttaa yhdellä ainoalla hakemuksella jopa noin 30 lainavaihtoehtoa, joten palvelun käyttö on ajallisesti kannattavaa. Useiden palvelu

Korot

Zmarta-palvelussa vertailtavat  lainasummat ovat kooltaan 1 000-60 000 euroa, laina-aika 1–15 vuotta ja lainojen todellinen vuosikorko  4,5-38 %. Nimelliskorkohaarukka on 4,41-20 %.

Muut kulut

Se, millaisia kustannuksia lainoihin liittyy, riippuu täysin valitusta lainapalvelusta. Lain mukaan vuotuiset oheiskustannukset eivät saa ylittää 150 euroa.

Ylimääräiset kulut on huomioitu todellisessa vuosikorossa, joka toimii luotettavana vertailumittarina.

Zmarta lainan takaisinmaksuaika

Velallinen maksaa Zmartan avulla kilpailuttamansa lainan takaisin sovitun maksuajan puitteissa.

Toisinaan maksusuunnitelmaan voi tulla kuitenkin syystä tai toisesta muutostarvetta, jolloin asiasta kannattaa olla viipymättä yhteydessä luotonmyöntäjän asiakaspalveluun. 

Olipa kyse sitten etukäteismaksusta, maksu- tai lyhennysvapaasta tai koko lainan takaisinmaksusta kerralla, on asiaan yleensä löydettävissä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. 

Takaisinmaksuajan uudelleenjärjestelyyn voi liittyä kustannuksia, jotka on hyvä selvittää kaiken varalta jo lainanhakuvaiheessa.

Zmartan maksu- vai lyhennysvapaa?

Lainan takaisinmaksun yhteydessä mainitaan toisinaan maksu- tai lyhennysvapaa. Maksuvapaa tarkoittaa sitä, että lainasta ei makseta kuukauteen mitään.

Lyhennysvapaan kohdalla huolehditaan puolestaan ainoastaan lainan koroista ja kuluista. 

Maksu- tai lyhennysvapaata voi saada yleensä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun lainaa on lyhennetty ongelmitta vähintään kolmen kuukauden ajan. 

Maksu- tai lyhennysvapaat kuukaudet eivät voi olla vallitsevan käytännön mukaisesti peräkkäisiä kuukausia, ja niitä on mahdollista saada enintään kaksi tai kolme vuodessa.

Maksu- ja lyhennysvapaisiin liittyvistä käytännöistä saa parhaiten tietoa suoraan valitun palvelun asiakaspalvelusta.

On syytä huomioida, ettei maksu- tai lyhennysvapaata voida soveltaa jo maksuun tulleeseen erään, joten asiassa on syytä olla liikkeellä hyvissä ajoin.

Zmarta asiakaspalvelu

Zmartan asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–18. Perjantaisin palvelu sulkeutuu klo 17.

Zmartan sivuilla oleva chat-ikkuna avautuu automaattisesti hieman turhankin usein kysymään, tarvitseeko palvelussa vieraileva mahdollisesti apua.

Lisäksi lukijan ulottuvilla on äärimmäisen laaja UKK-osio. Yhteyttä voi ottaa joko sivuston oikeassa alakulmassa sijaitsevan  chat-ikkunan kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. 

Zmartan luotettavuudesta

Suureen konserniin kuuluminen ja monivuotinen, kansainvälinen toimintahistoria antavat omalta osaltaan viitettä siitä, että kyseessä on luotettava ja turvallinen palvelu.

Zmarta tekee yhteistyötä ainoastaan eturivin yritysten kanssa, joita valvotaan asianmukaisesti, vallitsevien kriteerien ja säännösten mukaisesti.

Vastuullisena palveluntarjoajana Zmarta teroittaa potentiaalisille asiakkailleen heti kättelyssä sitä, että omasta rahatilanteestaan tulee olla huolellisesti perillä ennen lainan hakemista. 

Kuukausittaiset tulot ja menot on arvioitava mahdollisimman tarkkaan, jotta lainan budjetointi onnistuu realistisella  tavalla.

Zmarta blogi

Zmarta.fi-sivustolla on oma blogiosionsa, joka on luokiteltu kategorioittain seuraavasti:

  • luotto
  • vakuudettomat lainat
  • yhdistä lainat
  • yrittäjän oppaat
  • talousvinkit
  • sähkö.

Selkeän luokituksen ansiosta lukija löytää nopeasti juuri itseään kiinnostavaa aihepiiriä käsittelevät kirjoitukset, eikä joudu selaamaan tekstejä umpimähkäisesti ainoastaan otsikoiden perusteella.

Monipuoliset talousvinkit ovat erityisen kiinnostavia, ja moni kokee käytännönläheiset ja helposti talteen napattavat neuvot aidosti hyödyllisinä taloudenhallinnan apuvälineinä.

Blogi ei päivity erityisen aktiivisesti, mutta uutta sisältöä syntyy silloin tällöin.

Zmarta lainan kustannukset

Zmarta-sivustolla vieraileva voi tutustua Trustpilot-palvelun avulla kerättyihin, aitoihin käyttäjäkokemuksiin, joita on noin 700 kappaletta.

Arvioiden keskiarvo on 4,6/5, joten käyttäjät ovat yleisesti ottaen varsin tyytyväisiä.

Zmarta.fi-sivustolla vierailevan keskittymistä voi herpaannuttaa automaattisesti sivuston oikeassa laidassa aukeava chat-ikkuna, joka pompahtaa näkyviin uudelleen ja uudelleen. 

Moisella yksityiskohdalla ei ole kuitenkaan juurikaan merkitystä, sillä fakta on se, että Zmartan avulla itselleen voi saada lainaa huomattavan kilpailukykyisin ehdoin.

Zmarta yhteystiedot

Osoite: Zmarta Suomi Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

Sähköposti: info (at) zmarta.fi

Puhelinnumero: 09 68 99 80 00 (avoinna ma-to klo 8–18 ja pe 8–17)

Y-tunnus: 2207313-9

Usein kysytyt kysymykset

Zmartan vertailemien lainojen todellinen vuosikorko on 4,5-38 %.

Lainatarjoukset saapuvat nähtäviksi Omatili-palveluun.

Zmartan kautta voi kilpailuttaa 1 000-60 000 euron suuruiset vakuudettomat lainat ja yhdistelylainat sekä 1 000-350 000 euron suuruiset yrityslainat.

Vuonna 2015 perustettu Zmarta kuuluu saksalaiseen Bauer Media Group -konserniin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.