Freedom Rahoitus

Freedomrahoitus logo

Pitkän linjan toimijana tunnettu, Englannissa vuonna 1983 perustettu Freedom Rahoitus aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2008. Tutustu kanssamme palveluun, joka kilpailuttaa 20-80-vuotiaiden asiakkaiden lainoja.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

93% Kokonaisarvio
Freedomrahoitus logo

Lainaa

1 000-60 000 €

Hae Lainaa
Esimerkkilaina:15 000 € luotto 6v laina-ajalla. Kuukausierä 270 €. Luoton kokonaiskulut ovat yhteensä 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Freedom Rahoitus -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Freedom Rahoitus: Plussat ja miinukset

+Lainaa 20-80-vuotiaille
+Lainaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille
+Kilpailuttaa kerralla jopa 26 palvelua
-Sivustolla jopa liian paljon tietoa

Freedom Rahoitus lyhyesti

Vuonna 1983 Manchesterissa toimintansa aloittaneella Freedom Rahoituksella on värikäs ja monipolvinen historia. Yritys rantautui pohjoismaisille lainamarkkinoille vuonna 1999, jolloin yritys alkoi tarjota lainaa Ruotsissa Bolåneservice-nimellä.

Vuonna 2003 palvelun nimeksi valittiin Freedom Finance ja yhtiön pääkonttori perustettiin Skånessa sijaitsevaan Ängelholmiin.

Norjassa toiminta käynnistyi Centum-nimellä vuonna 2007 ja seuraavana vuonna yritys laajeni Suomeen Freedom Rahoituksen nimellä.

Freedom Financen toiminnot siirtyivät sijoitusyhtiö H.I.G. Capitalin omistukseen vuonna 2013.  Muutoksista huolimatta yrityksen pyrkimys on pysynyt alusta asti samana: olla laina- ja rahoitusmarkkinoiden paras lainanvälittäjä.

Vuonna 2015 Freedom Finance otti valtavan harppauksen eteenpäin, julkaistessaan Zmarta-tuotemerkin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

Saman vuoden lopulla toimintansa aloitti Zmarta Group, joka toimii kattona kaikille konsernin tuotemerkeille. Nykyisin (2021) Zmarta Group työllistää yli 200 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Ängelholmissa.

Vuonna 2016 Freedom Rahoituksen rinnalle lanseerattiin Zmarta-sisarbrändi. Kehittyvä toiminta herätti laajaa kiinnostusta, ja mediatalo Bauer Media Group hankki Zmarta Groupin lokakuussa 2016, ottaen näin omistukseensa myös Freedom Rahoituksen.

Kuinka Freedom Rahoitus toimii?

Kuten johdantokappaleessa tuli ilmi, toimii Freedom Rahoitus useassa eri maassa. Yritys keskittyy Zmarta-sisarbrändinsä tapaan vakuudettomien kulutusluottojen kilpailuttamiseen. Yksityishenkilöt muodostavat merkittävän asiakassegmentin, mutta myös yritykset voivat hakea lainaa kummankin palvelun kautta.

Millaisia lainoja Freedom Rahoitus myöntää

Freedom Rahoitus ei itse toimi lainanmyöntäjänä, vaan se kilpailuttaa puolestasi lähes 30 lainapalveluntarjoajaa.

Näin ollen saat yhdellä ainoalla lainahakemuksella hyvän kokonaiskuvan lainatarjonnasta ja markkinoiden kilpailukykyisimmät lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi.

Kulutusluotto

Freedom Rahoitus kilpailuttaa 1 000–60 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja 1–15 vuoden maksuajalla.  Luoton nimelliskorko vaihtelee 4,41 %:sta 20 %:iin. Todellinen vuosikorko on puolestaan 4,5–38 %.

Käyttöluotto

Käyttöluotolla viitataan luottoon, jolla voi rahoittaa niin arjen toistuvia hankintoja kuin suurempia menoja. Freedom Rahoituksen kautta voi kilpailuttaa 1 000–60 000 euron suuruisia käyttöluottoja, joiden todellinen vuosikorko on luotonmyöntäjästä riippuen 4,99–50,5 %.

Yhdistelylaina

Freedom Rahoitus -yhdistelylainan avulla yhdistät kalliit pienlainat ja luottokorttivelat. Lainojen yhdistämisen myötä korko- ja kuukausikustannukset pienenevät, ja lyhennettäväksi jää ainoastaan yksi, tismalleen samansuuruinen luotto – ainoastaan edullisemmin!

Yhdistelylaina on järkevä valinta kenelle tahansa, sillä se mahdollistaa nykyisten lainakustannusten madaltamisen. Parhaassa tapauksessa yhdistelylainasta koituu satojen eurojen kuukausittainen säästö.

Yhdistelylaina auttaa myös hahmottamaan kotitalouden menot paremmin ja budjetoimaan tulevaisuutta onnistuneemmin. 

Autolaina

Autolainan kilpailutuksesta kiinnostuneille Freedom Rahoitus tarjoaa jopa 60 000 euron suuruisia lainoja. Pisimmillään takaisinmaksuajaksi voi valita 15 vuotta.

Saadun rahoituksen avulla auto voi oman valintansa mukaisesti ostaa joko liikkeestä tai yksityishenkilöltä. Ostamansa auton saa omistukseensa saman tien, joten se ei jää luotonmyöntäjän omistukseen.

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki: Kun kyseessä on 15 000 euron laina kuuden vuoden maksuajalla, jää kuukausieräksi 270 euroa. Tuolloin luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 euroa 9 % nimelliskorolla ja 9,38 % todellisella vuosikorolla. Hintaan sisältyy 0 euron laskutuslisä ja niin ikään ilmainen avausmaksu.  

Freedom Rahoitus lainapalvelun kustannukset

Freedom Rahoitus kilpailuttaa vajaat 30 lainapalvelua, joiden kulut poikkeavat toisistaan niin lainan avausmaksun, korkojen kuin tilinhoitomaksunkin osalta.

Lainatarjoukset vaihtelevat asiakaskohtaisesti ja on tärkeä muistaa, että oman lainan hinta on nähtävissä ainoastaan henkilökohtaisen lainatarjouksen avulla. Lainan hakeminen ei luonnollisesti velvoita hyväksymään annettua tarjousta. 

Seuraavaksi kerromme lyhyesti siitä, kuinka lainan kokonaishinta muodostuu.

Korot

Lainapääoman lisäksi asiakkaan tulee maksaa velastaan korkoa. Nimelliskorolla viitataan lainan korkoon, jonka lainanmyöntäjätaho määrittää. Nimelliskorko on Freedom Rahoituksen kilpailuttamissa lainoissa 4,41–20 %.

Lainan todellinen hinta selviää todellisesta vuosikorosta, jossa huomioidaan koron lisäksi myös muut lainakustannukset. Todellista vuosikorkoa pienempi nimelliskorko mainitaan usein alkaen-hintana näkyvästi lainamainoksissa.

Lainasumman suuruus ja valittu takaisinmaksuaika vaikuttavat omalta osaltaan ratkaisevasti siihen, millaiseksi luoton todellinen vuosikorko määräytyy.

Muut kulut

Lainoihin liittyy korkojen lisäksi avaus- ja tilinhoitomaksuja. Avausmaksut vaihtelevat nollasta eurosta useampaan kymppiin, ja tilinhoitomaksut ovat yleensä muutaman kympin, enintään 150 euroa vuodessa.

Kuka voi hakea lainaa Freedom Rahoituksen avulla?

Freedom Rahoituksen avulla lainansa voi kilpailuttaa Suomessa asuva, vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

On kuitenkin syytä huomioida, että hakijalle asetetut vaatimukset vaihtelevat lainanmyöntäjäkohtaisesti esimerkiksi bruttotulojen ja ikärajavaatimuksen osalta.

Freedom Rahoitus asiakaspalvelu

Freedom Rahoituksen asiakaspalveluun saa yhteyden joko puhelimitse, sähköpostitse tai chatin välityksellä. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–18 ja perjantaisin klo 8–17.  

Sivuston oikeassa alakulmassa olevan kuvakkeen kautta pääsee puolestaan kokeilemaa chat-palvelua maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Mikäli yhteyttä ottaa aukioloaikojen ulkopuolella, lähetetään asiakkaan kysymys asiakaspalveluun sähköpostitse.

Freedom Rahoitus blogi

Sivusto sisältää Tuoreimmat talousuutiset -osion, jossa perehdytään parempaan taloudenhallintaan ja jaetaan säästövinkkejä.

Blogin tavoitteena on motivoida lukijoita suhtautumaan taloudenpitoonsa vielä entistäkin vastuullisemmin ja kehittymään järkevässä rahankäytössä.

Yhä useammalla lainasivustolla on nykyisin taloudenpitoa ja säästämistä käsittelevä bloginsa. Tämä kertoo omalta osaltaan siitä, että vastuuntuntoiset palveluntarjoajat pyrkivät takaamaan, ettei kukaan pitäisi lainarahaa ainoana ja jatkuvana ratkaisuna.

Tulot ja menot tulisi sen sijaan saada sellaiseen tasapainoon, joka mahdollistaisi myös yllättävät hankinnat ja menoerät, ilman velkakierrettä.

Freedom Rahoitus sovellus

Freedom Rahoitus ei tarjoa ainakaan toistaiseksi asiakkailleen erillistä sovellusta. Koska etenkin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa toimivat sivustot panostavat nimenomaan mobiilikäyttäjien palvelemiseen, sujuu asioita ongelmitta laitteesta riippumatta.

Se, onko Freedom Rahoitus -sovellus kenties tulevaisuudessa tulossa, on vielä tässä vaiheessa arvoitus.

Freedom Rahoituksen luotettavuudesta

Sitä, onko Freedom Rahoitus luotettava, ei tarvitse kyseenalaistaa. Pitkään kansainvälisillä markkinoilla vaikuttanut toimija kuuluu ehdottoman luotettaviin palveluntarjoajiin, joka työskentelee vain ykkösluokan lainanmyöntäjien kanssa.

Freedom Rahoitus – risut ja ruusut

Freedom Rahoitus on yritys, jolla on takanaan pitkä ja monivaiheinen historia. Kuuluminen kansainväliseen huippuluokan konserniin antaa omalta osaltaan viitteitä yrityksen luotettavuudesta ja asianmukaisesta toiminnasta.

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelua kiitellään asiantuntevuudestaan ja ystävällisyydestään, mikä tekee monipuolisesta palvelusta helposti lähestyttävän.

Palvelun kilpailuttamien lainojen korot ovat parhaimmillaan erittäin kilpailukykyisiä, joten Freedom Rahoitus yltää lainapalveluiden kärkijoukkoon.

Freedom Rahoitus yhteystiedot

Osoite: Freedom Rahoitus Oy, Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

Puhelin: 09 4241 4400 (puhelun hinta: normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu).

Sähköposti: [email protected]

Y-tunnus: 2207313-9

Usein kysytyt kysymykset

Freedom Rahoitus tarjoaa monenlaisia lainoja. Tuotteita ovat 1 000-60 000 euron suuruiset vakuudettomat kulutusluotot, käyttöluotot ja joustoluotot. Freedom Rahoitukselta voi hakea lisäksi yhdistelylainaa aiempien luottojen yhdistämiseksi.

Freedom Rahoituksen avulla lainaa voi hakea jokainen vähintään 20-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainan hakeminen edellyttää riittävän suuria säännöllisiä tuloja.

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Sivuston oikeassa laidassa on lisäksi chat-ikkuna, jonka kautta virkailijaan saa yhteyden arkisin klo 9-15.

Mikäli lainan takaisinmaksu tuottaa ongelmia, kannattaa olla mahdollisimman ripeästi yhteydessä lainamyöntäjään. Uuden maksusuunnitelman laatiminen tai maksuvapaa kuukausi voi tulla kyseeseen useimpien palveluiden kohdalla. Maksuvapaata tulee hakea maksulle, joka ei ole vielä erääntynyt.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.