Luottokortti on suosittu muovinen maksuväline- eikä syyttä! Se tarjoaa huimasti etuja käyttäjälleen, joista ilmeisin tietysti koroton maksuaika oman luottorajasi sisällä. Tekemiäsi ostoksia ei veloiteta samantien, vaan saat niistä kootun laskun, jonka voit maksaa silloin kuin sinulle sopii, sillä eräpäivät luottokorteissa ovat usein hyvinkin joustavia.

Se on siis monessa arkisessa tilanteessa tarpeeseen tuleva muovinpalanen. Sen lisäksi luottokortti voi tarjota sinulle lukuisia muita etuja, kuten ympäri maailmaa toimivan käteisnosto mahdollisuuden tai konkurssiturvan, jolloin luottokorttiyhtiö on turvanasi, mikäli sinulta jää saamatta ostamiasi tuotteita myyjän tekemän konkurssin vuoksi.

Myös ulkomailla reissatessasi saatat tarvita luottokortin, sillä kaikki hotellit eivät välttämättä hyväksy pelkkiä Debit- maksukortteja.

Mikäli sinä harkitset luottokortin hankkimista itsellesi, ota seuraavassa esittelyssämme selvää mitä parhaat luottokortit voivat sinulle tarjota. Lainat-fi- sivusto kokosi yhteen parhaat luottokorttiyhtiöt sekä hyödyllistä tietoa luottokorttien monipuolisista ominaisuuksista.

Bank Norwegian luottokortti

 • Yksityisille markkinoille suunnattu verkkopankki, joka tarjoaa luottokortteja jopa 10 000 euron luottorajalla.
 • Ei vuosimaksua.
 • Veloituksettomat käteisnostot.
 • Norwegian luottokorttia käyttäessäsi saat CashPoints- pisteitä aina lentäessäsi Norwegian- lentoyhtiön lennoilla sekä kaikista tekemistäsi tavaraostoista. Ansaittuasi CashPoints- pisteitä, voit käyttää niitä matkojen maksamiseen Norwegianin lennoilla. Lentolipun hinnan voi maksaa kokonaan tai osittain CashPoint- pisteillä.

Monipuolisten kulutusluottojen lisäksi Bank Norwegianilta voit saada käyttöösi myös luottokortin jopa 100 000 euron luottokortilla ilman vuosimaksuja ja käteisnostokuluja. Luottokorttihakemuksen pääset täyttämään suoraan Bank Norwegian- verkkosivulla, kohdassa luottokortti. Hakemuksen yhteydessä sinusta tehdään luottoluokitus, joka perustuu muun muassa tuloihin sekä mahdollisiin maksuhäiriömerkintöihin. Luottoluokituksen perusteella määritetään oma luottorajasi.

Luottoesimerkki: maksunlykkäystilanteissa Bank Norwegianilla korko on 19,9% ja todellinen vuosikorko taas 21,92%. Asiakkaan luotto on puolestaan 1 500€, jonka hän haluaa maksaa takaisin 12 erässä. Yhden erän suuruudeksi määrittyy 139 euroa, eli luoton kokonaishinta on yhteensä 1 668€. 

Bank Norwegianin luottokortin on mahdollista lunastaa henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, on vähintään 23-vuotias sekä ollut kirjoilla Suomen Väestörekisterissä viimeiset 36 kuukautta. 


St1 Visa

 • Kansainvälinen Visa- kortti, jolla saat 2% etua kaikilla St1- ja Shell- huoltoasemilla tankatessasi tai autoa pesettäessäsi
 • Luottoraja voi olla 500- 5 000 euroa jopa 40 päivän korottomalla maksuajalla
 • Ei vuosimaksua
 • Kerrytät etuasi myös muista ostoksistasi, kuten tavallisista ruokaostoksista
 • Kertyneet edut hyvitetään laskulla St1- tai Shell- asemilla laskutuskauden aikana tehdyistä uusista ostoista. Laskun voit maksaa halutessasi myös osissa

St1 Visa on paljon autoilevalle räätälöity kansainvälinen luottokortti. St 1 Visaa haet verkkohakemuksella, jonka perusteella sinusta tehdään luottokartoitus ja kortin myöntäjä laskee luottoluokituksesi. Omaan luottorajaasi vaikuttavat muun muassa luottotietosi ja tulosi.

Luottokortin kulut huomioiva todellinen vuosikorko on keskimäärin alle 2 000€ luotoissa 25,10%. 

Hae luottokorttia

 

Yleistä tietoa luottokorteista

Luottokortti löytyy jo yhä useamman lompakosta ja monelle se on päivittäinen maksuväline sen vaivattomuden ja joustavuuden takia. Se voi myös pelastaa monta kauppareissua palkkapäivän kynnyksellä, kun ei tarvitse laskea jokaista senttiä, kuten normaalin maksukortin kohdalla tarvitsisi.

Käteiseen verrattuna on paljon helpompaa kantaa lompakossa tyylikkäästi muotoiltua muovinpalasta kun tukkua seteleitä ja kolikoita. On päivänselvää, että käteisen merkitys pienenee koko ajan, kuten se on tehnyt jo viime vuosikymmenet.

Moni suosii luottokorttia mielummin kuin normaalia maksukorttia siksi, että luottokortin avulla on helppo pitää kirjaa omista kuukausittaisista ostoksista ja menoista samalla kun maksaa laskutuskauden laskun. Täten esimerkiksi niin sanotut turhat heräteostokset ja menoerät on helpompi karsia pois ja rahaa säästyy esimerkiksi lomamatkaan.

Se saattaa myös tuoda hyvän vaihtoehdon lainalle, etenkin jos rahantarve ei ole kovin suuri ja tarkoitus on korvata vanha maksukortti.

Luottokorttien matkavakuutukset

Moni luottokorttifirma tarjoaa kortteihinsa lisänä myös kattavan matkavakuutuksen. Täten et välttämättä tarvitse erillistä matkavakuutusta lainkaan, jolloin tekemäsi säästö voi olla suurikin. Luottokortti on siis myös loistava tapa tuoda lisäturvaa reissullesi.

Luottokorttiyhtiöiden tarjoamat matkavakuutukset saattavat korvata esimerkiksi kadonneita matkatavaroita, matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja tai sairauskuluja. Luottokortinhaltijan lisäksi monet vakuutukset korvaavat myös perheenjäsenille tai puolisolle aiheutuneita kuluja.

Luottokorttiyhtiöiden matkavakuutuksien ehdoissa on kuitenkin suuria eroja, joten ota aina ennen matkaa selvää, sisältyykö omaan luottokorttiisi matkavakuutus ja mitä se korvaa. Joissain luottokorteissa matkavakuutuksen ehtona voi olla esimerkiksi, että matka on maksettu kokonaan tai osittain kyseisen yhtiön kortilla. Kaikki luottokortit eivät myöskään sisällä matkavakuutusta lainkaan, joten oman kortin ehtoihin on tärkeää tutustua tarkkaan.

Luottokortti tuo turvaa shoppailuun

Itselle sopivinta luottokorttia valitessa on hyvä miettiä ensin, millaisia ostoksia kortilla on tarkoitus maksaa. Kaikki luottokortit tuovat turvaa verkossa maksettaessa ja esimerkiksi konkurssitapauksissa. Jotkin yhtiöt tarjoavat myös korteilleen tuoteturvan, joka korvaa esimerkiksi tuotteelle sattuneita vaurioita tietynlaisissa tilanteissa.

Luottokorteissa yleisenä ominaisuutena ovat myös erilaiset bonus- ja kanta- asiakkuusohjelmat. Saat erilaisia kanta- asiaskaspisteitä luottokortilla tekemistäsi ostoksista. Pisteet saatetaan hyvittää sinulle laskun yhteydessä, kuten St1 Visalla ostoksia tehdessäsi.

Joissain tapauksissa voit myös käyttää niitä johonkin muihin ostoksiin, esimerkiksi lentojen ostoon, kuten Bank Norwegianin luottokorteissa.

Luottokorttien kulut

Kulut ja korot kannattaa aina ottaa huomioon ennen oman luottokortin valitsemista. Lähes kaikki luottokorttiyhtiöt tarjoavat nykyisin korotonta maksuaikaa jopa 60 arkipäivään asti, joten mikäli maksat laskut ajallaan, ei sinun tarvitse maksaa korkoa luottokorttiostoksistasi. Etenkin tällaisessa käytössä luottokortti on todella kätevä maksuväline sen monipuolisuuden vuoksi.

Korottoman maksuajan jälkeiseltä ajalta perittävät korot vaihtelevat kuitenkin erittäin paljon, joten niihin kannattaa perehtyä huolella. Luottokorttien todelliset vuosikorot saattavat vaihdella välillä 5%- 20%.

Vuosikoron lisäksi luottokorttiyhtiö lisää korkoon marginaalikoron, eli oman luotolle laskemansa voiton. Marginaalikorot ovat yleensä 5%- 10% luokkaa. Näiden lisäksi jotkut yhtiöt saattavat veloittaa vuosimaksua, erilaisia nostokuluja esimerkiksi ulkomaan käteisnostoista tai laskutuspalkkioita.

Kortin todellista hintaa laskiessa tulee siis huomioida:

 • Luoton todellinen vuosikorko
 • Luotonantajan oma marginaali 
 • Muut koron lisäksi veloitettavat kulut

Paras luottokortti - näin valitset oikean 

Luottokortteja löytyy useita. Sopimuksia on olemassa useita ja sen tulisi olla juuri sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopiva. Paras luottokortti ei välttämättä ole se kaikista kalleimmalla kuukausimaksulla varustettu, vaan se kannattaa räätälöidä juuri omaan tarpeeseen sopivaksi. Osa luottokorttia hakevista, toivoo luottoa ainoastaan muutamalle viikolle, toiset puolestaan haluavat pidemmän maksuajan. Osa valitsee luottokortin sen tarjoamien lisäpalveluiden mukaan, toisille nämä voivat olla toissijaisia. 

Alta löydät kuusi tärkeää asiaa, joita kannattaa pohtia ennen parhaan luottokortin valintaa: 

1. Mikä on korko? 

 • Luottokorttien korot vaihtelevat palvelukohtaisesti. Ennen luottokortin valintaa kannattaa kilpailuttaa useampia vaihtoehtoja. Pelkkää korkoprosenttia ei kuitenkaan kannata seurata yksistään, vaan koron kanssa huomioon tulisi ottaa myös muut kulut 

2. Kuinka kauan ilmaista luottoaikaa sopimus tarjoaa?

 • Luottoaika vaihtelee palveluittain. Useimmat kortit tarjoavat asiakkailleen 30 - 60 päivää korotonta maksuaikaa, joka on luonnollisesti huomattava etu. Tähän päätökseen vaikuttaa myös se, kuinka nopealla aikajanalla luotonottajalla on mahdollisuus maksaa luotto takaisin. Tässäkin tilanteissa budjetointia on tärkeää tehdä, ennen luottokorttisopimuksen tekoa 

3. Mikä on luottokortin luottoraja? 

 • Ennen luottokortin valintaa tulee miettiä, kuinka suuria luotto-ostoja sillä tullaan tekemään ja mikä on tarve. Luottokorttien luottorajat voivat vaihdella huomattavasti kymmenistä kymmeniintuhansiin euroihin. Luottorajaan vaikuttaa myös luottokortin hakijan oma taloudellinen tilanne sekä tulot 

4. Peritäänkö automaattinostosta kuluja? 

 • Mikäli luottokortilta halutaan tehdä nostoja, kannattaa huomio kiinnittää siitä perittäviin kuluihin. Osa luottokorttiyhtiöistä veloittaa kuluja nostoista, toiset puolestaan tarjoavat maksuttomat nostot asiakkailleen. Nostoehdot kannattaa käydä tarkemmin läpi, sillä osa palveluista määrittää tarkat ehdot paljonko rahaa on mahdollista nostaa ilman lisäkulua

5. Ulkomailla tehdyt ostot sekä nostot? 

 • Jos luottokorttia haetaan matkustamisen turvaksi, kannattaa tähän liittyviin ehtoihin kiinnittää huomiota. Joissakin tilanteissa valuutan muuttuessa, luottoyhtiö perii kuluja, toisissa tilanteissa palvelut puolestaan tarjoavat normaalia maksukorttia paremmat ehdot

6. Mitkä ovat kortin asiakasedut?  

 • Paras luottokortti voi olla myös sellainen, josta löytyy kiinnostavimmat asiakasedut. Luottokorttiedut voivat olla miltei mitä vain maan ja taivaan väliltä. Luottokortit voivat pitää sisällään lento- sekä hotellialennuksia sekä etuohjelmia, kuten esimerkiksi S-etukortin tai K-plussakortin. Lisäksi luottokorttien etuihin voivat kuulua pääsy lentokenttien VIP/ Lounge -tiloihin pääsyn taikka matkavakuutuksen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia asioita luottokortin saaminen edellyttää minulta?

Luottokortin saamisen edellytyksenä on:

 • Täysi- ikäisyys. Joskus myös edellytyksenä voi olla korkeampi ikä, jopa 24 -vuotta.
 • Vakituinen osoite Suomessa.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä.
 • Säännölliset tulot, jotta luotonantaja voi varmistua takaisinmaksukyvystäsi.

Kuinka suuren luottorajan voin saada luottokorttiini?

Henkilökohtaisen luottorajasi laskee aina luotonantaja. Luottorajaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

 • Kuukausittaiset tulot. Tulosi ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä luotonantajan tehdessä arviota takaisinmaksukyvystäsi.
 • Mahdollinen aiempi asiakassuhde luotonantajan kanssa.

Onko luottokortteja erilaisia?

Luottokorttityyppejä on useita erilaisia, mutta useimmat niistä kuitenkin ovat jonkinlaisia kanta- asiakas- tai etupisteitä kerryttäviä kortteja, joita voi myöhemmin hyödyntää erilaisiin tarkoituksiin saman ketjun tuotteissa tai palveluissa. Täten hyödyt siis kortistasi sen luotto- ominaisuuden lisäksi myös jälkikäteen.

Miten luottokortti eroaa tavallisesta maksukortista?

Kun maksat ostoksesi tavallisella maksu- eli debitkortilla, veloitetaan maksu tililtäsi samantien. Se ei siis mahdollista ostosten tekemistä suuremmalla summalla kuin tilisi kate on sillä hetkellä. Täten pelkällä maksukortilla varsinkaan suurempien hankintojen tekeminen ei ole aina mahdollista.

Luottokortilla maksaessasi taas laskutuskauden aikana tekemäsi maksut kootaan yhdelle laskulle, joka lähetetään sinulle laskutuskauden lopussa. Luottokorteissa saat korotonta maksu- aikaa yleensä vähintään 30 arkipäivää, joten voit hyvin tehdä suurempiakin hankintoja laskutuskauden aikana ja maksaa ne vasta palkkapäivänä.

Kortin varsinainen luotto- ominaisuus tarkoittaa sitä, että voit maksaa halutessasi tai tilanteesi sitä vaatiessa myös korottoman maksuajan jälkeen. Korko alkaa kertyä korottoman maksuajan jälkeen. Järkevästi käytettynä luottokortti on siis järkevä ja joustavampi vaihtoehto tavalliselle maksukortille tai vaikkapa pikalainoille.

Mitä tarkoittaa rinnakkaiskortti?

Rinnakkaiskortti on samaan luottokorttiin liitettävä yksi tai useampi kortti. Täten kortista on vastuussa edelleen sama henkilö, mutta sitä voi käyttää useampi henkilö samaan aikaan. Rinnakkaiskortteja on usein käytössä esimerkiksi perheenjäsenillä.