SweepBank

Sweepbank logo

Sweepbank Mastercard tuo luottokorttirintamalle kilpailukykyisen vaihtoehdon. Virtuaalisen kortin, jonka luottoraja on 1 000-8 000 euroa, voi saada ladattavan sovelluksen ansiosta käyttöönsä vain parissa minuutissa. Saa jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa ja tutustu myös Sweepbankin käyttö- ja talletustileihin!

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

98% Kokonaisarvio
Sweepbank logo

Lainaa

3 000-8 000 €

Hae Lainaa
Sweepbank-korttiluottoesimerkki:  1500 euron luotto, jonka nimelliskorko on 19,9 % ja todellinen vuosikorko 21,82 %. Takaisinmaksu 12 kuukauden aikana 138,88 euron suuruisissa, kuukausittaisissa maksuerissä. Kokonaiskustannus on tuolloin 1 666,56 euroa, josta kulujen osuus on 166,56 euroa.

SweepBank -perustiedot

Laina-aikaJopa 60 päivää korotonta maksuaikaa
Nimelliskorko19,90 %

SweepBank: Plussat ja miinukset

+Kortti käyttöön saman tien
+Ei vuosimaksua
-Asiakaspalvelun laatu

Sweepbank lyhyesti

Maltalaisen Ferratum Bank p.l.c:n alaisuuteen kuuluvalla Sweepbankilla on suomalaisjuurenssa, sillä yritys on osa suomalaista, vuonna 2021 perustettua Multitude SE -konsernia. 

Toistaiseksi Suomessa ja Latviassa toimiva Sweepbak on monelle tutun Ferratumin sisarpankki. Ferratum on palvellut toimintavuosiensa aikana yli 2 miljoonaa asiakasta ja sillä on toimintaa 23 maassa. Multitude SE tunnettiin aiemmin vuonna 2005 perustettuna Ferratum Groupina.

Sweepbankin keskeisimmät arvot ja tavoitteet

Sweepbank on asiakaslähtöinen virtuaalipankki, joka pyrkii tunnistamaan asiakkaidensa tarpeet jo näitä aiemmin. Pankin toiminta perustuu lyhykäisyydessä 7 ydinajatuksen ympärille:

 • Uskoon siitä, että tulevaisuudessa pankit ovat nimenomaan virtuaalisia. Pankkitoiminnan tulisi Sweepbankin mielestä siirtyä pois puhtaasta voitontavoittelusta asiakaslähtöisempään suuntaan.
 • Asiakkaiden tulisi voida valita itselleen parhaat pankkipalvelut – riippumatta siitä, missä heidän tilinsä ovat.
 • Pankkien toimintaan ei tulisi sisältyä piilokuluja.
 • Asiakkaiden ei tulisi joutua pankkibyrokratian aiheuttaman viiveen ja paperityön uhreiksi.
 • Luottopäätösten, talletusten ja sijoitusten tulisi olla välittömiä.
 • Pankkitoiminnassa tulisi pyrkiä ekologisuuteen.
 • Vaikka palvelut olisivat käytännössä täysin digitaalisia, tulisi asiakkaalla tarvittaessa olla mahdollisuus myös asiointiin oikean henkilön kanssa.

Sweepbank luottokortti on MasterCard, joka mahdollistaa pienet extempore-hankinnat niin netissä kuin kivijalkakaupoissa.

Korttiin saa liitettyä Apple Pay -ominaisuuden ja NFC-maksut mahdollistavat saumattoman asioinnin missä tahansa. Lisäksi kortilta voi siirtää rahaa tililleen, jolloin se toimii ylimääräisenä käteisenä joustoluoton tavoin. 

SweepBank MasterCardin keskeisiä etuja ovat

Kortti on käyttövalmis heti sovelluksen asentamisen jälkeen. Jokaisen asiakkaan luottoraja määritellään sovellukseen tutustumisen yhteydessä. Asiakkaan tulotietoihin perustuva luottoraja voi olla enintään 8 000 euroa.

 • maksuttomuus
 • jopa 60 päivän koroton maksuaika
 • Mastercardin väärinkäytöksien suoja (Zero liablity protection). 

SweepBank-pankkitiliin sisältyy 0,2 % korko ja määräaikaiselle talletustilille myönnetään 1 % korkotuotto aina 100 000 euron talletukseen asti enintään kolmen vuoden määräaikaisuuden täytyttyä. Käyttötiliin sisältyy saman tien käyttövalmis Sweepbank-debit-maksukortti.

Kuinka Sweepbank toimii?

Sweepbank on turvallinen ja helppokäyttöinen virtuaalipankki, joka tarjoaa asiakkailleen luottokortti- ja tilipalveluita äärimmäisen joustavin ja kilpailukykyisin ehdoin.

Sweepbank luottokortti

Sweepbank luottokortti on tuttu ja turvallinen MasterCard. Asiakas voi saada luottokortilleen jopa 8 000 euron luottorajan. Luottokortin hakuprosessi on reaaliaikainen, ja asiakas saa kortin käyttöönsä heti Sweepbank-sovelluksen ladattuaan.

Luottokortin saanti edellyttää muutaman perusehdon täyttämistä: 

 • Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias
 • Hakijalla tulee olla jatkuva, vähintään 4 kk voimassa ollut työsuhde
 • Vähintään 1 600 euron kuukausituloja
 • Puhtaita luottotietoja.

Sweepbank Mastercard -luottokortille on asetettu 3 000 euron päiväkohtainen rajoitus verkkokauppa- ja korttiostoksille. Nostoraja on puolestaan 1 000 euroa päivässä. 

Sweepbank määräaikainen talletustili

Asiakas voi halutessaan valita itselleen myös määräaikaisen talletustilin, jonka korkotuotto määräytyy seuraavasti:

 • 3 Kuukautta: 0,4 % vuodessa
 • 6 Kuukautta: 0,6 % vuodessa
 • 12 Kuukautta: 0,85 % vuodessa
 • 24 Kuukautta: 0,9 % vuodessa
 • 36 Kuukautta: 1,0 % vuodessa.

Sweebpank käyttötili

Sweepbank-käyttötilin vuotuinen korkotuotto on niin ikään varsin kilpailukykyinen, 0,2 % aina 100 000 euroon asti. Edellä mainitun summan ylittävistä talletuksista ei makseta korkoa. Käyttötilinsä yhteyteen saa Sweepbank-debit-kortin sekä virtuaalisena että muovisena.

Debit-kortilla voi tehdä kuukausittain neljä ilmaista pankkiautomaattinostoa, joiden jälkeen seuraavista nostoista veloitetaan 2 % nostosummasta ja 1 euron käsittelykulu.

Huomioithan, että automaatin ylläpitäjä voi veloittaa nostosta erillisen maksun. Käteisen rahan käyttö on vähentynyt viime vuosina siinä määrin, että käteisnosto-ominaisuutta tarvitaan käytännössä nykyisin aniharvoin.

Sweep Deals -yhteistyökumppanit

Sweep Deals -yhteistyökumppaneiden liikkeissä tehdyt ostokset kerryttävät pisteitä, ja asiakkaille on tarjolla eksklusiivisia tarjouksia. Jokainen ostos kerryttää 1 % verran kanta-asiakaspisteitä.

Sweep Deals -yhteistyökumppanit on valittu huolellisesti. Mukana on eturivin toimijoita useilta eri aloilta, joten alennukset ja edut liittyvät esimerkiksi hyvinvointiin ja elektroniikkaan.

Kuka voi hakea Sweepbank-luottokorttia?

Kuten aiemmin tuli jo ilmi, asettaa Sweepbank luottokorttiasiakkailleen vain muutamia perusehtoja, joiden täyttämistä luottokortin saanti edellyttää.

Korttia voi hakea jokainen vähintään 20-vuotias, vähintään 4 kuukauden ajan vakituisessa työsuhteessa ollut henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja vähintään 1 600 euron kuukausitulot.

Luottokorttihakemus käsitellään saman tien, ja asiakas saa kortin käyttöönsä heti muutamaan kysymykseen vastattuaan, ellei kortin myöntämiselle ilmene estettä.

Lainaesimerkki

Sweepbank-korttiluottoesimerkki:  1500 euron luotto, jonka nimelliskorko on 19,9 % ja todellinen vuosikorko 21,82 %. Takaisinmaksu 12 kuukauden aikana 138,88 euron suuruisissa, kuukausittaisissa maksuerissä. Kokonaiskustannus on tuolloin 1 666,56 euroa, josta kulujen osuus on 166,56 euroa.

Sweepbank-luottokortin kustannukset

Luottokortin käyttö on luonnollisesti edullisinta tai jopa ilmaista silloin, jos kertyneen velan maksaa pois saman tien. 

 • hakijan luottokelpoisuus
 • kuukausittaiset tulot ja menot
 • laina-aika ja lainasumma
 • mahdollinen lainalle otettava lainaturva
 • mahdollinen lainan avausmaksu tai lainanhoitokulu.

Lainan kustannuserittely käy ilmi henkilökohtaiselta lainatarjoukselta.

Korot

Sweepbank Mastercard luottokortin korkokustannukset on selitetty asianmukaisesti ja selkeästi “Käyttö- ja sopimusehdot” -osiossa. Käteisnostoihin, joiden päiväkohtainen raja on 1 000 euroa, sovelletaan 19,9 % vuosikorkoa. Korko veloitetaan päiväkohtaisesti avoimien käteisnostojen yhteissummasta nostopäivästä alkaen. 

Ostojen kohdalla vuosikorko on pyöreät 0 % korttitilillä tehdyistä ostoksista siinä tapauksessa, että ne maksetaan takaisin tiliotteella näkyvään päivään mennessä. Eräpäivän jälkeen avoimesta luotosta veloitetaan 19,9 % vuosikorko aina siihen saakka, kunnes luotto on maksettu kokonaan takaisin.

Muiden korttitililtä veloitettujen maksujen ja summien kohdalla vuosikorko on niin ikään 19,9 % ja se veloitetaan päiväkohtaisesti avoimelle luotolle luoton käyttöpäivästä lähtien.

Muut kulut

Luottorajan ylityksestä koituu 5 euron käsittelykulu. Kadonneen tai varastetun debit-kortin korvaamisesta veloitetaan niin ikään 5 euroa. Mikäli asiakas kiistää maksutapahtuman, jonka hänet todetaan myöhemmin suorittaneen, peritään käsittelykuluja 25 euroa.

Sweepbank asiakaspalvelu

Sweepbankin asiakaspalvelu jättää ainakin toistaiseksi toivomisen varaa. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostitse, ja suomenkieliseen viestiin saapuu käännöstyökalulla englannista suomeksi sorvattu vastaus. Asian suhteen ei kannata kuitenkaan menettää toivoaan, sillä Sweepbank-tuotetta kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveita paremmin palvelevaksi.

Sweepbankin luotettavuudesta

Sweepbank on maltalaisen Ferratum p.l.c.-tuotemerkki. Yritys kuuluu suomalaiseen, vuonna 2021 lanseerattuun Multitude SE -konserniin, joka tunnettiin aiemmin vuonna 2005 toimintansa aloittaneena Ferratum Groupina.

Vaikka Sweepbankilla on toistaiseksi asiakkaita ainoastaan Suomessa ja Latviassa, ovat tulevaisuudennäkymät kuitenkin avarat. Peräti 23 maassa toimiva Ferratum on nimittäin luonut vuosien saatossa laajan yhteistyöverkoston ja uskollisen asiakaskunnan.

Sweepbank blogi

Sweepbankin sivuilla ei ole tarjolla blogia. Sen sijaan lukijan ulottuvilla on runsaasti mielenkiintoista tuotettietoa niin luottokortti- kuin säästö- ja käyttötilipalveluista. 

Blogit ovat nykyisin erittäin suosittuja myös erilaisilla lainapalvelusivustoilla, joten voi hyvinkin olla, että pian myös Sweepbankin asiakkaita ilahdutetaan mielenkiintoisilla, säästämistä ja taloudenpitoa koskevilla artikkeleilla.

SweepBank kokemuksia – risut ja ruusut

Sweepbank-luottokortti sopii mainiosti varamaksuvälineeksi, joka sopii yllättävien kulujen kattamiseen. MasterCard on kansainvälisesti laajalti hyväksytty luottokortti, joka tarjoaa turvallisen maksuvaihtoehdon lähes maassa kuin maassa.

Sweepbank-sovellus on todella kätevä, eikä sen opetteluun tuhraannu aikaa. Virtuaalikortti pysyy aina mukana, eikä sen suhteen ole samanlaista vaaraaa vääriin käsiin joutumisesta kuin perinteisten maksukorttien kohdalla. 

On kuitenkin ensiarvoisen tärkeä huolehtia siitä, että puhelin, jossa kortti kulkee mukana, on suojattu asianmukaisesti esimerkiksi kasvojentunnisteella tai pin-koodilla. 

Sweepbankin ainoalta miinukselta vaikuttaa tällä hetkellä asiakaspalvelu, jonka tavoitettavuus jättää toivomisen varaa. Asia kuitenkin korjaantunee jo lähitulevaisuudessa, joten asian suhteen ei kannata heittää kirvestä kaivoon.

Sweepbank yhteystiedot

Osoite: ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta

Sähköposti: help.fi (@) sweepbank.com

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.