Ferratum

Ferratum logo

Suomalaiseen, vuonna 2005 perustettuun Multitude SE -konserniin kuuluva Ferratum tarjoaa suomalaisasiakkailleen lainapalveluja maltalaisen Ferratum Bank p.l.c. -yhtiön välityksellä.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

9.4 /10 YLEISARVO- SANA
Ferratum logo

Lainaa max.

2 000-30 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Ferratum -perustiedot

Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Ferratum: Plussat ja miinukset

+Lukuisia lainatuotteita
+Luotettav kansainvälinen yritys, jolla vankka asiakaspohja
-Lukuisia lainatuotteita
-Luotettav kansainvälinen yritys, jolla vankka asiakaspohja

Ferratum lyhyesti

Suomalainen, Helsingissä perustettu Ferratum Oyj aloitti toimintansa vuonna 2005. Yrityksellä on nykyisin toimintaa peräti 23 maassa, ja se on palvellut vuosien saatossa yli 2 miljoonaa asiakasta.

Ferratum Groupin nimi muuttui Multitude SE:ksi kesäkuussa 2021.

Ferratum tarjoaa asiakkailleen Ferratum Kertalaina -nimistä vakuudetonta kulutusluottoa, joka on suuruudeltaan 2 000-30 000 euroa, 1-10 vuoden maksuajalla.

Lainaa on tarjolla myös jo olemassa olevien, muualta kuin Ferratumilta hankittujen lainojen yhdistelyyn. 

Suomalaisasiakkaiden palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi jatkuvampaan rahoitustarpeeseen tarkoitettu Ferratum Joustava-luotto.

Kuinka Ferratum laina toimii?

Ferratum-lainan hakeminen tapahtuu sujuvasti netissä. Ensimmäinen askel on tietenkin lainasumman ja kuukausittaisen lyhennyserän valinta huolellisten laskelmien perusteella. 

Tämän jälkeen vuorossa on tunnistautuminen verkkopankkitunnusten avulla lainahakemuksen täyttämistä varten. 

Ferratum selvittää lainahakemuksen saavuttua asiakkaan maksukyvyn, ja lähettää lainatarjouksen tai mahdollisen kielteisen päätöksen.

Mikäli lainaa myönnetään ja asiakas hyväksyy lainatarjouksen, siirtyy lainasumma tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Kuka voi hakea Ferratum lainaa?

Ferratum Kertalainaa voi hakea suomalaisessa osoitteessa virallisesti asuva, vähintään 22-vuotias henkilö. 

Lainan hakeminen edellyttää puhtaita luottotietoja ja suomalaista henkilötunnusta. Lainaa haettaessa on esitettävä lisäksi viimeisin palkkakuitti tulojen todentamiseksi.

Mikäli lainahakemus hylätään, suosittelee Ferratum odottamaan uuden hakemuksen tekoa vähintään 14 vuorokauden ajan. Luotonantokriteerit saattavat muuttua tuona aikana.

Ferratum Joustava-luotto on puolestaan myönnettävissä vähintään 20-vuotiaalle, raha-asiansa moitteettomasti hoitaneelle, Suomessa virallisesti asuvalle henkilölle.

Myös tämän luottoratkaisun myöntäminen edellyttää suomalaista henkilötunnusta.

Ferratum Joustava-luoton enimmäismäärä määritetään hakijasta laaditun luottokelpoisuuden arvion perusteella. Luottoa voidaan myöntää maksimissaan 4 000 euroa.

Enimmäismääräinen luotto on nostettavissa koska tahansa laaditun sopimuksen mukaisesti.

Millaisia lainoja Ferratum myöntää?

Ferratum Kertalainaa voi hakea esimerkiksi auton hankintaa tai remontin rahoitusta varten. Lainaa on mahdollista saada 2 000-30 000 euroa. 

Toinen Ferratumin tarjoamista lainatuotteista on nimeltään Ferratum Joustava-luotto, jonka ehdot esittelimme edellä lyhyesti.

Lainaesimerkki

Asiakas hakee 9 000 euroa lainaa 7 vuoden laina-ajalla. Lainan takaisinmaksu lasketaan tuolloin 84 kuukausierälle, jotka ovat suuruudeltaan 166,38 euroa. Vuotuisen  nimelliskoron ollessa 11,50 % Todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 14,41 %, kun lainan avausmaksu on 0 euroa ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 9,90 euroa. Luoton arvioiduksi kokonaiskustannukseksi muodostuu tuolloin esimerkissä mainitun maksusuunnitelman mukaisesti 13 976 euroa.

Ferratum lainapalvelun kustannukset

Ferratum-lainapalvelun kustannukset riippuvat valitusta tuotteesta. Seuraavaksi käymme pääpiirteissään läpi niin Ferratum Kertalainen kuin Ferratum Joustava-luoton kustannukset.

Korot 

Ferratum Kertalainan nimelliskorko on 9,50-13,95 %. Todelliseksi vuosikoroksi, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset, muodostuu puolestaan 13,25-22,14 %.

Ferratum Jostava-luoton nimelliskorko on 19,97 % ja todellinen vuosikorko 29,79 %. 

Muut kulut 

Ferratum-lainan hallinnolliset kulut eritellään sivustolla selkeässä listauksessa. Huomattavin kustannus on Ferratum Kertalainan kohdalla 5,90-9,90 euron suuruinen  kuukausittainen palvelumaksu. 

Ferratum Joustava-luoton kuukausittainen palvelumaksu on puolestaan 12 euroa ja paperilaskun hinta 2,90 euroa. Kumpaankaan tuotteeseen ei liity avausmaksua.

Maksumuistutuksesta koituu kummankin luottotyypin kohdalla 5 euron lisäkustannus.

Ferratum lainaturva

Ferratum ei mainosta sivustollaan erillistä lainaturvaa, mutta lainan takaisinmaksuun liittyvistä järjestelymahdollisuuksista kerrotaan vuolaasti.

Lainalle on muun muassa mahdollista saada maksuvapaata jopa 3 kuukautta vuodessa. Lyhennysvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä.

Ferratum lainan takaisinmaksuaika

2 000-30 000 euron suuruiselle Ferratum Kertalainalle saa 1-10 vuotta maksuaikaa. 

Mikäli lainan takaisinmaksuvaiheessa ilmenee ongelmia, kehottaa palvelu ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä uuden maksusuunnitelman laatimiseksi. 

Laina-aika maksuerineen kannattaa laatia jo lainanottovaiheessa siten, etteivät kuukausittaiset kustannukset kohoa liian korkeiksi.

Liian kunnianhimoinen maksuaikataulu johtaisi yllättävän menoerän kohdalla herkästi maksuvaikeuksiin, jotka ovat ennaltaehkäistävissä kevyemmällä aikataululla.  

Ferratum Joustava-luottoa tulee lyhentää kuukausittain vähintään 3% olemassa olevasta kokonaissaldosta. Kuukausittainen minimilyhennys on 40 euroa.

Ferratum asiakaspalvelu

Lainoihin ja laskutukseen liittyen ilmenee toisinaan kysyttävää. Tuolloin monikanavainen ja asiantunteva  Ferratum-asiakaspalvelu on onneksi vain yhden viestin tai puhelinsoiton päässä. 

Tavoitettavissa chatissa maanantaista perjantaihin klo 9-17. Yhteyttä voi ottaa lisäksi sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu (at) ferratumbank.fi tai puhelimitse numerossa 0800 155 213. Puhelinpalvelu on avoinna klo 8-18.

 Chat-ikkunan kautta voi jättää lisäksi viestin joko WhatsAppissa tai Messengerissä. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella suosittelemme tutustumaan sivuston UKK-osioon.

Ferratum sovellus

Erillistä Ferratum-sovellusta ei ole saatavilla. Mobiilioptimoidun sivuston ansiosta palvelun käyttö onnistuu vaivattomasti myös kännykällä tai tabletilla. 

Ferratumin asiakaspalvelussa voi asioida perinteisten yhteydenottokanavien, sähköpostin, chatin ja puhelimen lisäksi myös Messengerillä ja WhatsAppilla.

Ferratum blogi

Ferratum-blogi sisältää kuvauksensa mukaan vinkkejä arjen taloudenhoitoon sekä pankki- ja fintech-maailman uusia tuulahduksia.

Mukaansatempaavat tekstit käsittelevät muun muassa asuntokauppoja, hääbudjettia ja säästämistä. 

Blogia ei ole tosin päivitetty muutamaan kuukauteen, mutta lisää on varmasti luvassa jossakin vaiheessa.

Ferratum maksuvapaa

Ferratum osoittaa maksuohjelman suhteen suorastaan poikkeuksellista joustavuutta. 12 kuukauden aikana voi hakea yhteensä kolmea maksuvapaata kuukautta. Maksuvapaata voi hakea jo muodostuneelle laskulle.

Maksuvapaata voi hakea sen jälkeen, kun asiakas on huolehtinut asianmukaisesti kahdesta ensimmäisestä maksuerästä.

Huomioithan, että myöskään Ferratum-maksuvapaata ei voi hakea peräkkäisille kuukausille.

Maksuvapaan anominen tapahtuu omien asiakassivujen Maksuvapaa-välilehden kautta. Korkoa kertyy normaalisti myös maksuvapaan aikana.

Ferratumin luotettavuudesta

Ferratum Bank aloitti toimintansa vuonna 2005. Yritys kuuluu Suomessa perustettuun Multitude SE -konserniin, joka tunnettiin kesäkuuhun 2021 saakka Ferratum Group -nimellä.

Nykyisin yhtiöllä on toimintaa peräti 23 maassa, ja se on palvelullut toimintahistoriansa aikana yli 2 miljoonaa asiakasta.

Ferratum Bank p.l.c., joka on julkinen osakeyhtiö, toimii Maltan lainssäädännön mukaisesti. Ferratum Bank on Malta Financial Services Authorityn lisensoima luottolaitos, joka toimii Euroopan keskuspankin alaisuudessa.

Ferratum kokemuksia – risut ja ruusut

Ferratum saa käyttäjiltään kiitosta etenkin joustavasta, yllättäviinkin tilanteisiin mukautuvasta maksuaikataulusta. Maksuvapaata kuukautta voi hakea heti kahden ensimmäisen lyhennyskuukauden jälkeen. 

12 kuukauden mittaisen ajanjakson aikana maksuvapaata voi saada yhteensä kolmelle kuukaudelle. Vaikka maksuvapaata kannattaa hakea mahdollisimman hyvissä ajoin, on se haettavissa myös jo muodostuneelle laskulle.

Ferratumin läpinäkyvästi hinnoitellut lainatuotteet ovat poikkeuksellisen selkeitä.

Asiakaspalvelu vastaa mielellään kaikkiin lainoja koskeviin kysymyksiin, ja kattava UKK-palsta tarjoaa monipuolista tietoa niin lainanhakuprosessiin, lainanmyöntämispäätöksiin kuin lainoihinkin liittyen. 

Ferratum yhteystiedot

Osoite: ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0800 155 213 (avoinna arkisin klo 8–18)

Chat: Avoinna ma-pe klo 9-17 (WhatsApp ja Messenger)

Usein kysytyt kysymykset

Ferratum-lainaa voidaan myöntää vähintään 22-vuotiaalle, Suomessa asuvalle henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainanmyöntämisen edellytykseen kuuluvat lisäksi suomalainen henkilötunnus ja Suomessa sijaitseva, virallinen osoite.

miljoonaa asiakasta. Ferratum pyrkii ennaltaehkäisemään aktiivisesti asiakkaidensa maksuvaikeuksia. Näin ollen luottojen myöntämistä puntaroidaan tarkoin etenkin suurempien lainasummien kohdalla. Ferratum kannustaa asiakkaitaan vastuulliseen taloudenpitoon ja sivustolla on saatavilla taloudenhallintaan liittyviä neuvoja Ferratum Talouskoulun merkeissä.

Ferratum Talouskoulu sisältää blogipostauksia, jotka käsittelevät järkevää taloudenpitoa.

Ferratum-asiakaspalvelu on tavoitettavissa chatissa maanantaista perjantaihin klo 9-17. Yhteyttä voi ottaa lisäksi sähköpostitse osoitteessa [email protected] tai puhelimitse numerossa 0800 155 213. Puhelinpalvelu on avoinna klo 8-18. Chat-ikkunan kautta pääsee jättämään lisäksi viestin joko WhatsAppin tai Messengerin välityksellä.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.