Reissuluotto

Jos haluat matkalle, mutta pankkitilin saldo näyttää punaista ja palkkapäivään on vielä aikaa, voi osamaksu tai jousto- tai kulutusluotto osoittautua ratkaisuksi. Lue lisää reissuluotosta!

Reissuun lainarahalla? Vertaile parhaat lainavaihtoehdot!

Jos kohdalle osuu edullinen äkkilähtö, mutta palkkapäivä on vasta parin viikon kuluttua eikä puskurirahastoa tai luottokorttia ole, voi vaihtoehdoksi osoittautua matkalaina. Vertaile lainat ilmaiseksi!

Bank Norwegian logo

Bank Norwegian

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,99-14,99 %
Kuukausimaksu3-5 €

Lainaesimerkki: 10 000 € lainan kokonaishinnaksi muodostuu 9,89 % korolla (todellinen vuosikorko 12,21 %) kolmessa vuodessa yhteensä 11 861 €. Kuukausieräksi määräytyy tuolloin 328 € (36 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu puolestaan 5 €.

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Etua.fi logo

Etua.fi

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika24-216 kk
Nimelliskorko4,68-20 %
Kuukausimaksu5 €

15 000 € lainan nimelliskorko on 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun laina-aika on 10 vuotta. Hinta sisältää 0 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjolla oleva nimelliskorko vaihtelee 4,68-20 %:iin, ja muut vuotuiset kustannukset sijoittuvat puolestaan 0-150 € välille. Lainan tarkemmat tiedot eritellään lainatarjouksessa.

Reissuluotolla lomamatkalle?

Toisinaan matkan voi toteuttaa huolellisen budjetoinnin jälkeen lainan avulla.

Pitkän koronarupeaman jälkeen matkahammasta kolottaa yhdellä jos toisella. Mikäli rahaa ei ole esimerkiksi muuttuneen työtilanteen vuoksi kertynyt parin kuluneen vuoden aikana matkakassakirstun pohjalle, mutta mieli vetää maailmalle, voi mielessä kyteä muitamatkan rahoitusvaihtoehtoja. Yksi näistä on reissuluotto tai matka osamaksulla.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken oleellisen reissuluotoista ja niihin liittyvistä ehdoista ja kustannuksista. Kuten aina, kannustamme lämpimästi budjetoimaan ja säästämään ennen matkaa, jotta mahdollinen laina kustannuksineen jäisi jopa ennakoitua pienemmäksi.

Miksi reissuluotto?

Moni kaipaa toisinaan vaihtelua arkeensa matkan muodossa. Kotimaan matkailu on ekologisin vaihtoehto, jonka valinnan puolesta puhuu myös paikallisyrittäjien tukeminen, mutta halvin vaihtoehto on usein pakettimatka etelän aurinkoon.

Reissuluoton ottaminen on netin ansiosta helppoa, ja vakavarainen hakija saa lainaa jopa samana päivänä.

Reissuluottojen euromäärä vaihtelee yleensä 1 000 eurosta 5 000 euroon. Lainanhaun perusedellytyksiin lukeutuu usein Suomessa asumisen ja säännöllisten tulojen ohella se, että hakijan tulee olla vähintään 20–24–vuotias. Ikäraja vaihtelee palvelukohtaisesti. 

Mikäli hakemuksensa laittaa esimerkiksi OmaLaina-kilpailutuspalvelun kautta, saa lainatarjouksia tuolloin vain niistä palveluista, jonka määrittelemät ehdot hakija täyttää.

Reissuluoton hakeminen onnistuu esimerkiksi joustoluoton tai kulutusluoton muodossa. Jotkin matkanjärjestäjät tekevät myös yhteistyötä lainaa tarjoavien kumppaneiden kanssa, jolloin matkan voi hankkia osamaksulla.

Reissuluoton hakeminen onnistuu mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta hakemuksia käsitellään monissa yrityksissä ainoastaan toimistoaikoina. Poikkeuksiakin löytyy: esimerkiksi Saldo.comin kautta saatu laina voidaan siirtää tilille klo 7-23. 

Toimisoaikoina tehdyt hakemukset käsitellään useimmiten muutamassa minuutissa, mikä tarkoittaa sitä, että lainatarjous on hakijalla pian hakemuksen jättämisen jälkeen. 

Reissuluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat yritys- ja lainakohtaisesti. Toisinaan vaihtoehtona on esimerkiksi 3 kuukauden takaisinmaksuaika, joissakin tapauksissa tätäkin joustavammin. Koska tarjouksissa on eroa, kannattaa lopullinen lainan valinta tehdä vasta siinä vaiheessa, kun tarjoukset ovat saapuneet kaikilta kiinnostavilta lainapalveluilta.

Reissuluotto kokemuksia

Lomalla on helppo rentoutua, kun matkan maksaminen on järjestelty tarkasti etukäteen.

Moni suomalainen on kartuttanut kokemuksia reissuluoton hakemisesta ja takaisinmaksusta. Tutustuimme reissuluoton ottamiseen liittyviin mielipiteisiin ja huomasimme, että valtaosa matkaa varten lainaa ottaneista piti menettelyä myönteisenä kokemuksena. 

Monet reissuluottoa käyttäneet kehuivat etenkin lainamenettelyn helppoutta ja joustavuutta, joka mahdollisti 100 % rentoutumisen lomamatkan aikana. Osa vastaajista kertoikin rahoittavansa vuotuisen lomamatkansa lähes poikkeuksetta lainarahalla.

Aina on kuitenkin myös niitä, jotka tuntevat olevansa hyvin ansaitulla lomalla vain ja ainoastaan siinä tapauksessa, että matka on maksettu etukäteen. Heille reissuluotto ei ole luonnollisestikaan sopiva vaihtoehto.

Mikäli mahdollista, on rahaa yritettävä säästää budjetoinnin avulla jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Kustannukset eivät tietenkään lopu matkalippujen hankintaan, sillä kohteessa kuluu rahaa vääjäämättä myös silloin, vaikka kyseessä olisi all-inclusive-loma. 

Erilaiset pikkuostokset, välipalat, tuliaiset, taksimatkat ja jäätelöt nielevät rahaa yllättävän paljon, vaikka tarkoituksena olisikin lomailla pienellä budjetilla. Ennen matkalle lähtöä tulee myös varmistaa, että koko matkaseurueella on asianmukainen, voimassa oleva matkavakuutus. Huomioithan, että jopa koko perheen kattava matkavakuutus voi sisältyä myös luottokorttiin, kuten esimerkiksi Bank Norwegianin tapauksessa.

Kuka voi saada reissuluottoa? Matkalainan myöntämisen perusedellytykset

Matkalainaa ei onneksi myönnetä pelkällä sormien napsautuksella, vaan hakemukset käydään yksitellen huolellisesti läpi. Prosessi on pitkälti automatisoitu, mutta tietoja tarkastetaan myös manuaalisesti.

Tämä on niin lainanmyöntäjätahon kuin hakijan edun mukaista. Maksuvaikeudet ovat etenkin taloudellisesti epävarmoina aikoina valitettavan yleisiä, ja seurauksena voi olla pahimmassa tapauksessa maksuhäiriömerkintä.

Toisinaan hakijalta pyydetään jo heti matkalainahakemuksen täyttämisen yhteydessä tulot todentavia liitteitä, kuten palkka- tai eläkekuitteja esimerkiksi kolmelta edeltävältä kuukaudelta.

Vaatimukset vaihtelevat palvelukohtaisesti, mutta kerrataanpa vielä lopuksi, millaisia vaatimuksia reissuluoton saantiin yleisesti liittyy. Näitä ovat esimerkiksi:

  • vähintään 20 vuoden ikä
  • vakituinen asuinpaikka Suomessa (yleensä vähintään 36 edeltävän kuukauden ajan)
  • säännölliset, lainapalvelukohtaisesti määritellyt palkka- tai eläketulot
  • puhtaat luottotiedot
  • suomalainen puhelinnumero ja pankkitili
  • verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Usein kysytyt kysymykset

Reissuluotto voi olla toimiva ratkaisu silloin, kun lomamatkalle tulisi päästä, mutta käteistä rahaa ei ole koko matkan rahoittamiseksi. Tuolloin muutaman kuukauden kuluessa takaisin maksettava, edullinen matkalaina voi olla yksi harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Ennen matkaa kannattaa säästää kaikin mahdollisin tavoin, jotta lainakustannukset pysyvät aisoissa, eikä loma kulu takaisinmaksusuunnitelman murehtimiseen.

Reissuluottoa ei tule hakea taloudellisesti epävarmassa tilanteessa. Tuolloin matka on viisainta jättää suosiolla väliin ja keskittyä siihen, että talouden saa mahdollisimman pikaisesti tasapainoon ylimääräisiä kuluja karsimalla.

Reissuluotot ovat yleensä noin 1 000-5 000 euron suuruisia. Tarvittava lainamäärä riippuu luonnollisesti matkakohteesta, loman pituudesta ja siitä, kuinka monen henkilön matka lainalla on tarkoitus rahoittaa.

Ennen reissuluottohakemuksen täyttämistä kannattaa muistaa, että matkakulut eivät suinkaan lopu varsinaisen matkan kustantamiseen. Perillä kohteessa tarvitaan välttämättä käyttörahaa ainakin muutama satanen, ja myös matkavakuutus on pakollinen, joskin varsin kohtuuhintainen hankinta.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.