Etua.fi

Etua.fi logo

Vuonna 2008 toimintansa aloittaneella Etua.fi-sivustolla on Suomen rautaisin kokemus lainavertailusta. Palvelu auttaa niin kulutusluottojen, asuntolainojen, yhdistelylainojen kuin yritysluottojen vertailussa.

Sivuston käytettävyys

Lainatuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

9.7 /10 YLEISARVO- SANA
Etua.fi logo

Lainaa

500-60 000 €

Hae Lainaa
15 000 € lainan nimelliskorko on 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun laina-aika on 10 vuotta. Hinta sisältää 0 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjolla oleva nimelliskorko vaihtelee 4,68-20 %:iin, ja muut vuotuiset kustannukset sijoittuvat puolestaan 0-150 € välille. Lainan tarkemmat tiedot eritellään lainatarjouksessa.

Etua.fi -perustiedot

Laina-aika24-216 kk
Nimelliskorko4,68-20 %
Kuukausimaksu5 €

Etua.fi: Plussat ja miinukset

+Selkeä, helppokäyttöinen sivusto
+Vertailee jopa yli 20 lainapalvelua
+Täysin suomalainen palvelu
-Selkeä, helppokäyttöinen sivusto
-Vertailee jopa yli 20 lainapalvelua
-Täysin suomalainen palvelu

Etua.fi lyhyesti

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Etua.fi on Suomessa pisimpään toiminnassa ollut lainavertailupalvelu. 

Rautaisen lainojenkilpailutuskokemuken ansiosta Etua.fi pystyy tarjoamaan käyttäjilleen nopeasti ja mutkattomasti markkinoiden parhaimmistoon lukeutuvat lainatarjoukset.

Etua.fi tähtää monen muun lainavertailupalvelun tapaan jokaopäiväisten raha-asioiden helpottamiseen.

Yritys ei myönnä lainoja, vaan välittää saamansa lainahakemukset yhteistyöverkostoonsa kuuluville lainapalveluille. 

Olipa kyse sitten kulutusluotosta, remonttilainasta, matkalainasta, vakuudettomasta lainasta tai asuntolainasta, auttaa Etua.fi kilpailukykyisten lainatarjousten löytämisessä.

Vertailupalvelu on kuluttajille täysin ilmainen.

Etua.fi mainitsee palvelunsa kulmakiviksi helppouden, läpinäkyvyyden, luotettavuuden ja tietoturvan.

Etua Oy on mediakonserni Alma Media Oyj:n omistama suomalainen osakeyhtiö, jonka tarjoamalle palvelulle on myönnetty suomalaisesta työstä kertova avainlipputunnus. 

Tämän ohella Etua Oy:lla on Suomen Asiakastiedon myöntämä Suomen Vahvimmat -sertifikaatti, jonka tiukan seulan on läpäissyt ainoastaan 12 % suomalaisista yrityksistä.

Kuinka Etua.fi toimii?

Etua.fi on Suomen vanhin, edelleen toiminnassa oleva lainavertailupalvelu, joka tarjoaa asiakkailleen aitiopaikan kilpailukykyisiin lainoihin.

Palvelun puoleen voi kääntyä niin kulutusluoton, asuntolainan kuin yritysluoton kilpailutuksen ja kustannusarvion kohdalla. 

Etua.fi tekee yhteistyötä eturivin luotonantajien kanssa, joten hakijan ulottuvilla on yhdellä ainoalla hakemuksella lukuisia vaihtoehtoja. Tämä on huomattavan tehokasta usean hakemuksen täyttämiseen verrattuna.

Kulutusluottohakemuksen täyttämiseen menee vain 2–3 minuuttia, ja lainapäätös saapuu saman tien. Yhdellä ainoalla, maksuttomalla hakemuksella.

Etua.fi toimii yhteistyössä 20 pankin ja rahoitusyhtiön muodostaman kumppaniverkoston kanssa, joten tarjolla on ehdottomasti ainoastaan eturivin lainaratkaisuja. Myönnetty laina maksetaan tilille 1–5 pankkipäivän kuluessa. 

Huomioithan, että Etua.fi ei laadi lainatarjouksia itse, eikä näin ollen kykene ilmoittamaan hakuvaiheessa lainan korkoja ja kuluja. Lainan todellinen vuosikorko ilmenee vasta lainatarjouksen myötä.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen parhaat lainatarjoukset saapuvat hakijan sähköpostiin.

Kuka voi hakea lainaa Etua.fin avulla?

Etua.fi-palvelun avulla lainaa voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa. 

Lisäksi hakijan edellytetään olevan Suomessa vakituisesti asuva Suomen kansalainen, jolla on säännölliset kuukausitulot.

Edellä mainittujen perusedellytysten mukaisesti kukin lainan myöntäjä voi asettaa omat kriteerinsä luoton myöntämiselle. Lainapalveluiden ehdot poikkeavat toisistaan muun muassa vähimmäistulovaatimuksen ja ikärajan osalta. 

Jotkin palvelut edellyttävät hakijalta esimerkiksi vähintään 16 000 euron vuosituloja tai jopa 24 vuoden ikää.

Lainaa hakevan luottotietojen tulee olla kunnossa. Lainaa voi hakea myös samassa taloudessa asuvan avo- tai aviopuolison kanssa, jolloin molemmat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Rinnakkaishakijan kanssa lainaa hakiessa lainatarjoukselleen saa lähes poikkeuksetta huomattavasti paremman koron pienemmän riskin myötä.

Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen onkin viisas vaihtoehto silloin, jos käsillä on yhteinen projekti tai hankinta.

Edellä mainittujen perusedellytysten mukaisesti kukin lainan myöntäjä voi asettaa omat kriteerinsä luoton myöntämiselle. Lainapalveluiden ehdot poikkeavat toisistaan muun muassa vähimmäistulovaatimuksen ja ikärajan osalta. 

Jotkin palvelut edellyttävät hakijalta esimerkiksi vähintään 16 000 euron vuosituloja tai jopa 24 vuoden ikää.

Millaisia lainoja Etua.fi myöntää?

Etua.fi ei myönnä lainaa, vaan kyse on lainavertailupalvelusta, joka välittää lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen. Näin ollen yhdellä hakemuksella voi kilpailuttaa hyvässä lykyssä jopa parikymmentä lainavaihtoehtoa. 

Etua.fi kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot, jotka ovat suuruudeltaan 500–60 000 euroa. Lisäksi palvelun kautta saa kilpailutettua 10 000–500 000 euron suuruiset asuntolainat.

Yksityishenkilöiden ohella Etua.fi palvelee myös yritysasiakkaita, jotka voivat vertailla palvelun avulla 1 000–100 000 euron lainavaihtoehtoja 1–24 kuukauden takaisinmaksuajalla. 

Lainaesimerkki

15 000 euron lainalle nimelliskorko on 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun laina-aika on 10 vuotta. Hinta sisältää 0 euron avausmaksun ja 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun. 

Laina-aika 1–18 vuotta. Tarjolla oleva nimelliskorko vaihtelee 4,68–20 %:iin, ja muut vuotuiset kustannukset sijoittuvat puolestaan 0–150 euron välillä. Lainan tarkemmat tiedot eritellään lainatarjouksessa.

Etua.fi lainapalvelun kustannukset

Kuten sanottua, Etua.fi ei myönnä itse minkäänlaista lainaa. Palvelu kilpailuttaa sen sijaan niin kulutusluotot, asuntolainat kuin yritysluototkin. Lainakustannukset vaihtelevat palveluntarjoajakohtaisesti.

Hakemuksen täyttäminen on maksutonta, eikä lainan kilpailutus velvoita hyväksymään yhtäkään tarjotuista vaihtoehdoista.

Korot 

Etua.fin avulla kilpailutettujen lainojen korot vaihtelevat palveluntarjoaja- ja asiakaskohtaisesti. Lainanhakijan taloudellinen tilanne, jossa huomioidaan tulotason lisäksi tulojen ja menojen tasapaino ja aiempi maksukäyttäytyminen, vaikuttaa keskeisesti lainan hintaan.

Muut kulut 

Lainan mahdollinen avausmaksu ja kuukausimaksu ovat lainapalvelukohtaisia. Koska Etua.fi on ainoastaan lainat kilpailuttava palvelu, on kustannuksien etukäteinen määrittäminen mahdotonta. 

Varmaa on sen sijaan se, että palvelu poimii asiakkailleen ainoastaan parhaat ja edullisimmat vaihtoehdot.

Etua.fi maksuturva

Tutkimusten mukaan sairaus tai työttömyys voi laskea tuloja jopa 60 %. Etua.fin tarjoaman turvan ansiosta säännöllistä tuloa on mahdollista saada jopa vuodeksi eteenpäin elämän yllättäessä vähemmän suotuisalla tavalla. Maksuturva voidaan myöntää 18–64-vuotiaalle.

Maksuturvan kuukausihinta vaihtelee hakijan iästä ja valitusta laina-ajasta riippuen 15,01 eurosta 49,56 euroon.

Etua.fin maksuturvan turvin lainaa voi hakea luottavaisin mielin.

Etua.fi lainan takaisinmaksuaika

Etua.fi on harvinainen lainavertailupalvelu, sillä se kilpailuttaa myös asuntolainat. Asuntolainojen kohdalla laina-aika voi olla jopa 30 vuotta. Kulutusluottojen kohdalla enimmäislaina-aika on 18 vuotta. 

Etua.fi asiakaspalvelu

Etua.fin asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostitse tai puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–16. Sivustolla on myös yhteydenottolomake, jonka kautta voi antaa palautetta tai jättää viestin tai soittopyynnön. 

Etua.fi toimii myös aktiivisesti Facebookissa, jossa voi niin ikään lähettää viestin.

Etua.fin luotettavuudesta

Etua.fi ei myönnä itse lainaa, vaan toimii ainoastaan lainoja tarjoavien sivustojen kilpailutuspalveluna. Palvelun ainoana tarkoituksena on tarjota läpinäkyvä ja turvallinen mahdollisuus olemassa olevien lainavaihtoehtojen kilpailuttamiseen.

Etua.fi blogi

Etua.fi-sivusto tarjoaa lukijoilleen monipuolista tietoa, mutta ainakaan toistaiseksi palveluvalikoimaan ei kuulu erillistä blogi- tai uutisosiota. 

Tarjolla on sen sijaan erilaisia lainoihin ja lainanhakuun liittyviä artikkeleita, kuten “Lainanhakijan muistilistan”. 

Etua.fi kokemuksia – risut ja ruusut

Etua.fi on ollut toiminnassa jo lähemmäs 15 vuoden ajan. Vuosien saatossa palvelu on osoittautunut sanojensa mittaiseksi. Asiakastyytyväisyyden takaa SSL-salattu hakemuslomake ja viimeisen päälle hiotut tietoturvakäytännöt. 

Sivustolta apua hakeva saa lainatarjoukset suoraan yhteistyötahoilta, ilman välikäsiä.

18–64-vuotiaat asiakkaat voivat lisäksi hankkia lainalleen erityisen maksuturvan yllättävien tilanteiden varalle.

Erityistä plussaa Etua.fille on annettava siitä, että palvelun kautta onnistuu myös asuntolainavertailu.

Etua.fi yhteystiedot

Osoite: Etua.fi Alvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero:09 2316 3611 (avoinna arkisin klo 9–16)

Y-tunnus: 2167036-1

Usein kysytyt kysymykset

Etua.fi ei tarjoa lainoja. Palvelu kilpailuttaa sen sijaan kerralla useita lainoja yhdellä ainoalla hakemuksella. 

Etua.fi-palvelusta ei ole tarjolla erillistä sovellusta. Sivusto toimii kuitenkin moitteettomasti mobiilissa, joten palvelua voi käyttää niin tabletilla kuin kännykällä.

Etua.fi-palvelu on kaikin puolin turvallinen ja luotettava. Vuodesta 2008 lähtien toiminnassa ollut sivusto on maamme vanhin lainavertailupalvelu, jonka puoleen voi kääntyä rauhallisin mielin.

Etua.fi-asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin joko sähköpostitse, puhelimitse tai sivuston oikeassa alakulmassa olevan chatin avulla. Yhteyttä voi ottaa myös yksityisviestillä palvelun Facebook-sivun kautta.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.