Vertaile edullisin laina itsellesi 

Matka osamaksulla 

Matkustamisen suosio on kasvanut viimeisien vuosien aikana, eikä sille näytä olevan vieläkään loppua. Nykyään reissaaminen koko perheen voimin, voi olla vuosittainen menoerä. Eivätkä edes pienet lapset toimi esteenä. 

Tästä huolimatta puheena on suuri rahasumma, jonka saaminen säästöön voi olla hankalaa. Tässä tilanteessa matka osamaksulla on yksi harkinnan arvoisista vaihtoehdoista. Artikkelissamme kerromme, millaisia lainoja matkaa varten on otettavissa sekä millaisia kokemuksia ihmiset ovat jakaneet osamaksulla ostetuista matkoistaan. Lisää aiheesta alapuolelta. 

Muita laina-aiheisia artikkeleita pääset lukemaan laadukkaasta laina-oppaastamme. Se onnistuu klikkaamalla tästä!


Rahoitu.fi lue arvostelu
1 000 € - 60 000 €
 • Vertaile 1 000€–60 000€ lainat
 • Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta
 • Nimelliskorko 4,5–20%

Rahoitu.fi lainaesimerkki: 40 000 € luottoa, jonka nimelliskorko 4.5 % ja todellinen vuosikorko 4.74 %. Takaisinmaksuaika 15 vuotta. Luoton kokonaiskustannukset ovat 56 047 euroa.

-
 • Nimelliskorko 4–20%
 • Todellinen vuosikorko 5,19–29%
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Lainaesimerkki Sotter: 10 000€ laina, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan nimelliskorko on 7% ja todellinen vuosikorko on 7,23%. Lainan takaisinmaksettava summa on 11 880,60€ ja lyhennyserän suuruus 198,01€.

500 € - 60 000 €
 • Hae lainaa 5 000–60 000 euroa
 • Maksuaika 1–18 vuotta
 • Nimelliskorko 4,68%–20%

Esimerkki: Etua.fi 15 000€ lainan todellinen vuosikorko on 7,9%, 10v maksuajalla. Kuluina toimivat nimelliskorko 6,99%, 0€ avausmaksu ja 5€/kk tilinhoitomaksu.

Haenyt.fi lue arvostelu
500 € - 60 000 €
 • Laina-aikaa 1–15 vuotta
 • Todellinen vuosikorko 4,5%–38%
 • Kilpailuta pikalainat, kulutusluotot ja lainojen yhdistely

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Zmarta.fi lue arvostelu
1 000 € - 60 000 €
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–38%
 • Takaisinmaksu 1–15 vuotta

Esimerkki: Zmarta 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 12,58%, 6-vuoden laina-ajalla. Laina jakautuu 72 erään, eli 72 x 183€ = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.


Mitä tarkoittaa matka osamaksulla? 

Matka osamaksulla tarkoittaa, että tulevaa matkaa ei osteta kerralla etukäteen, vaan sen hinta suoritetaan ennalta määritetyissä osissa matkan jälkeen. Tämä saattaa kuulostaa helpottavalle tiedolle, mutta täytyy aina muistaa, että osamaksu ei koskaan ole ilmainen etu. Yritys voi markkinoida korottomilla kuukausilla, mutta kyseessä on kuitenkin bisnes, jolla heidän tulee takoa voittoa. Tästä syystä ehdot tulee aina lukea huolella, ennen osamaksusopimuksen tai muun vastaavan tekemistä. 

Osamaksu muotoja on useita, mutta yksi jota voimme lukijoille suositella on laina Matkaluotto.fi sivusto. Kyseinen yritys on räätälöinyt heidän palvelunsa juuri matkustamiseen ja siihen liittyvien muiden kulujen varalle. Lisää Matkaluotto.fi:stä myöhemmässä vaiheessa artikkelia. 

Millaisia osamaksumuotoja on olemassa? 

Matka on mahdollista maksaa osissa ja sen varalle voi esimerkiksi hakea pikalainaa. Ennen pikalainan hakemista, tulee kuitenkin kiinnittää huomio lainan kuluihin. Lainan kulut vaihtelevat palveluntarjoajan mukaan tilanteesta riippuen. Osa tarjoajista markkinoi esimerkiksi matalalla korolla, mutta yrityksen lainoilla on suuret piilokulut. Toiset tarjoajat taas markkinoivat suuremmalla korolla, mutta heidän lainansa eivät sisällä minkäänlaisia piilokuluja. Tämä onkin suurin haaste, mitä lainan kilpailuttamiseen tullaan. 

Lisäksi matkan ostaminen käy helposti myös luottokortilla, jolloin maksu näkyy luottokorttilaskulla. Kaikissa tilanteissa tulee kuitenkin muistaa, että jos ideana on ollut maksaa matka reissun jälkeisinä kuukausina, tulee hintaan lisätä luottokorttisopimuksen mukaiset lisät. Yleensä luottokorttiyhtiöt tarjoavat ensimmäisen kuukauden ilman korkoja, jonka jälkeen summan päälle lisätään sopimuksen mukainen kuukausikorko. 

Lainaa haettaessa tulee aina varmistua, että on ymmärtänyt kaikki lisäkulut. Lisäksi maksukuukausien on oltava sen kokoisia, että takaisinmaksu onnistuu helposti ilman suurempia ongelmia. Lainaa ei koskaan saa ottaa, mikäli takaisinmaksu tuottaa ongelmia. Laiminlyöty lainamaksu aiheuttaa markuhäiriömerkinnän, joka vaikuttaa miltei kaikkeen arjen asioihin. Joissakin tilanteissa kannattaa myös miettiä, onko itselle sopivampi tapa säästää matkaraha ennen suunnitelmissa olevaa matkaa. Jokaisen tulee kuitenkin huomioida, että tilanne on aina henkilökohtainen ja päätöksen tulee myös olla tarkoin mietitty sekä tilanteeseen sopiva. 


Ferratum
 • Hae lainaa 1–20 000 euroa
 • Laina-aika 1–10 vuotta
 • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€


Matka osamaksulla kokemuksia

Kuten kaikesta, myös tästä aiheesta löytyy monenlaisia mielipiteitä. Aihe puhuttaa erityisen paljon, sillä monien mielestä matkaa varten kuuluu säästää etukäteen, eikä näin ollen osamaksu ole tarpeellinen. Tilanteita on kuitenkin niin monenlaisia ja useat kertovatkin osamaksukokemuksen olleen todella miellyttävä. 

Matka osamaksulla voi tulla kyseeseen, jos rahatilanne on ollut heikko, mutta tilanne on vastikään muuttunut paremmaksi. Tällöin lainan sekä korkojen maksaminen onnistuu ilman ylimääräistä stressiä sekä huolta. Lisäksi joissakin tilanteissa, kun perhekoko on sen verran suuri, voi olla mahdotonta säästää niin suurta määrää lyhyessä ajassa. 

On ymmärrettävää, että aihe puhuttaa ihmisiä niin hyvässä, kuin pahassa. Uskomme kuitenkin, että matka osamaksulla voi joillekin olla se ainoa ja oikea vastaus. Alla esittelemme tarkemmin Matkaluotto.fi nimisen sivuston, joka on auttanut jo useampaa kuluttajaa matkan hankinnassa ja myöntänyt luottoja tuhansille matkustajille. 

Lainaa Matkaluotto.fi 

Matkaluotto.fi myöntää luottoa reissuihin helposti sekä nopeasti. Lainanhakeminen on helppoa ja yrityksen tarjoamat lainat ovat vieläpä järkevän hintaisia.  

 1. Täytä hakemus Matkaluotto.fi sivustolla 
 2. Saa matkarahat tilillesi 

Elämässä on useita asioita, joille ei ole mahdollista määrittää hintaa. Monesti näihin hetkiin lasketaan esimerkiksi matkustaminen lapsien kanssa. Matkoilla koettuja hetkiä ei ole mahdollista kartuttaa misään muualla ja yleensä kyseessä on sellaiset muistot, joita muistellaan vielä vuosienkin jälkeen. Matkaluotto on 2 000 - 10 000 euron laina, jolle takaisinmaksuaikaa on mahdollista saada 6 - 60 kuukautta. 

Laina on todella helppo sekä nopea tapa huolehtia lomamatkan rahoitus kuntoon. Sen hakeminen onnistuu kaikilla laitteilla. Tarvitset vain verkkopankkitunnukset sekä internetyhteyden. Lainapäätöksen Matkaluotto.fi:ltä saat välittömästi. Matkaluotto on yksi markkinoiden edullisimmista pikalainoista. Lainan kulut on mahdollista tarkistaa henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. Kulut määritetään jokaiselle lainanhakijalle erikseen, sillä ne ovat riippuvaisia jokaisen lainaa hakeneen henkilökohtaisesta tilanteesta. 

Matkaluotto on julkaissut kolme esimerkkiä lainasummista, takaisinmaksuajasta ja siihen liittyvistä kuluista. Kuluista lisää alapuolelta.  


Komplett Bank
 • Hae lainaa 1000–50 000 euroa
 • Markkinoiden joustavin takaisinmaksu
 • Nimelliskorko 4,9%–19,9%

Esimerkki: KomplettBank 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 15,33%, 5v maksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 235€ x 60= 14 070€. Kokonaiskulut 4 070€.


esimerkkejä matkaluoton lainoista

 

Yhteenveto matka osamaksulla aiheesta 

Joissakin tilanteissa matka osamaksulla voi tulla harkintaan. Tätä harkitessa, tulee kuitenkin muistaa, että lainaraha ei missään tilaneessa ole ilmaista ja siihen liittyy yleensä jonkinlainen korko taikka muita kuukausikuluja. Tästä huolimatta se voi olla kotitaloudelle paras vaihtoehto. 

Yksi markkinoiden parhaista matkaluoton myöntäjistä on Matkaluotto.fi, jonka pikalainat kuuluvat markkinoiden edullisimipen lainojen joukkoon. Heidän sivustonsa on täysin suomenkielinen sekä todella moderni ja helppo käyttöinen. Luottoa matkaluotto myöntää 2 000 eurosta - 10 000 euroon. Lainan todellinen vuosikorko määrittyy jokaiselle henkilökohtaisesti. 

Lisäksi matkan ostaminen käy luottokortilla, joka on toinen tapa ostaa matka niin ettei sitä tarvitse maksaa välittömästi. Monet matkan järjestäjät tarjoavat myös omat maksuvaihtoehdot. Monesti he käyttävät erilaisia osamaksuvaihtoehtoja, kuten nettiluottoa. Aina kuitenkin ennen lainan tai osamaksusopimuksen hyväksymistä, tulee tarkastaa kulut huolellisesti sekä lukea koko sopimus tarkasti, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin.


Anyfin
 • Anyfin ratkaisee mikäli pystyy alentamaan luottojesi hintaa
 • Ei uutta lainaa, ainoastaan matalammat kulut
 • Alenna alle 10 000€ kulutusluottojen ja osamaksujen kustannuksia

Lainaesimerkki: 1 000€ jälleenrahoitus, 10kk maksuajalla. Nimelliskorko 8,88%, 0€ hallinnolliset kulut. Todellinen vuosikorko 9,25%, eli takaisinmaksettava kokonaissumma 1 041,15 euroa.