BigBank lyhyesti 

  • Lainaa 1 000 - 50 000 euroa
  • Takaisinmaksuaika 24 - 120 kuukautta 
  • Nimelliskorko alkaen 5,9%
  • Todellinen vuosikorko maksimissaan 25,3%

Kilpailuta BigBank täyttämällä alapuolelta löytyvä lainahakemus 


Tietoa BigBank rahoituksesta 

BigBank on toiminut markkinoilla jo pidemmän aikaa, sillä yritykseltä löytyy tyytyväisiä asiakkaita jo 25 vuoden ajalta. Yritys on perustettu vuonna 1992 Tartossa, Virossa. Suomen ja Viron lisäksi BigBank toimii Latviassa, Liettuassa, Espanjassa, Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa sekä Hollannissa. 

Suomessa BigBank As on toiminut 2009 vuodesta lähtien ja palvelu keskittyy tarjoamaan talletus- sekä lainapalveluita. BigBank onkin erikoistunut kulutusluottojen myöntämiseen ja siksi se on perinteistä luottolaitosta joustavampi ja nopeampi. Lainaa palvelulta on mahdollista saada 1 000 - 50 000 euroon. Takaisinmaksuaikaa on puolestaan mahdollista saada jopa 10 vuotta. Palvelu on jakanut lainat kahteen tuotteeseen. Toinen tuotteista tarjoaa  1 000 - 3 000 euron suuruisia lainoja. Suuremmalla kulutusluotolla on puolestaan mahdollista hakea yli 3 000 euron lainaa 50 000 euroon asti. 

BigBank 1 000 - 3 000 euron pienlaina 

BigBank tarjoaa asiakkailleen yksinkertaisen sekä kuluttoman pienlainan, jota on mahdollista hakea 1000 eurosta 3000 euroon. Lainan idea on yksinkertainen sekä kätevä, sillä asiakkaat maksavat etukäteen sovittua kiinteäkorkoista lainaa kuukausittain. Kyseinen laina ei pidä sisällään piilokuluja, vaan asiakkaalta velotetaan 19,95% nimelliskorko ja todellinen vuosikorko lainarahalle on 21,88%. Kyseessä on läpinäkyvä hinnottelu, joka takuulla miellyttää jokaista lainaa hakevaa henkilöä. 

Lisäksi laina pitää sisällään tilinhoitopalkkion, joka on uusille lainoille 0 - 12,50 euroa / kuukausi. Tilinhoitopalkkio määrittyy KSL:n mukaan, eli päivää kohden 0,01 prosenttia luottorajasta luottosopomuksen voimassaoloajalta, joka voi kuitenkin enintään olla 150 euroa vuodessa. 

Lainaesimerkki BigBank pienlaina 

Asiakas hakee BigBankilta 2 500 euron suuruista lainaa, 5-vuoden maksuajalla. Korko tälle lainalle on KSL:n mukainen 19,95% ja kuukausieräksi määrittyy näin ollen 66,17 euroa. Lainan sopimusmaksu on 0 euroa sekä tilinhoitomaksu on 0 euroa. Todelliseksi vuosikoroksi lainalle esimerkissä määräytyy 21,90%. Takaisinmaksettava summa on 3970,20€. 

BigBank 3 000 - 50 000 euron laina 

BigBank tarjoaa asiakkailleen myös pienlainaa suurempia rahoituksia. Kyseessä on laina, jolla on mahdollista rahoittaa suurempiakin projekteja, sillä rahoitusta on mahdollista saada jopa 50 000 euroa. Yksityishenkilölle pankki myöntää lainoja 25 000 euroon asti ja sitä suuremmat lainat tulee hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Palvelu kertoo kotisivuillaan, että heidän nimelliskorkonsa on markkinoiden edullisimpiin kuuluva. Maksuaikaa asiakas voi saada jopa 10-vuotta, eli takaisinmaksu on mahdollista sovittaa juuri sen hetkiseen tilanteeseen elämäntilanteeseen sopivaksi. 

Mikäli lainaa on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa, voi tarjous olla yksin haettua lainaa parempi. Palvelu määrittää koron aina asiakaskohtaisesti. Pienimmillään nimelliskorko voi pudota 5,9%. Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko on puolestaan 11,80 prosentin tienoilla, mutta tämäkin määrittyy asiakkaan mukaan. 

BigBank esimerkkilaina

Asiakas hakee 9 000 euron suuruisen lainan, jossa sopimusajaksi määritetään 5-vuotta. Korko tällä lainalla esimerkkitilanteessa on 8,9% ja kuukausierä 198,89€. Sopimusmaksu on 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,5 euroa kuukaudessa. Todelliseksi vuosikoroksi näillä maksuilla määrittyy 12,4%, eli takaisinmaksettava summa on 11 933,40€. 

Esimerkkilainan todellinen vuosikorko voi nousta maksimissaan 25,3%. Lainojen takaisinmaksuaika on 24-120 kuukautta ja on hyvä muistaa, että lainojen hinnat määrittyvät AINA henkilökohtaisesti, mutta kuitenkin KSL:n mukaisesti. 

Muuta tietoa BigBankin lainatuotteista 

BigBankin laina-asiakkailla on myös mahdollisuus hakea lisälainaa, edullisemmilla ehdoilla. Tällä hetkellä palvelu ei tarjoa yhdistelylainoja, mutta heiltä saadun lainan korottaminen onnistuu, kun olemassa oleva lainasumma on korkeintaan 25 000 euroa. 

Lisäksi laina-asiakkaalla on mahdollisuus maksaa laina etuajassa takaisin, joko osina tai kokonaisuudessaan. Kyseisestä muutoksesta ei aiheudu ylimääräisiä kuluja. Jos asiakas haluaa maksaa lainan kokonaisuudessaan takaisin, tulee hänen olla yhteydessä BigBankin asiakaspalveluun, joka antaa tarvittavat maksutiedot suorituksen tekemiseen. 

BigBankin yleiset ehdot lainan saannille 

BigBankin pienlainaa on mahdollista hakea, kun kyseessä on vähintään 22-vuotias henkilö, jonka vakituinen osoite on Suomessa. Kyseessä tulee olla myös henkilö, joka on hoitanut omat raha-asiansa moitteettomasti. Hakijalla tulee myös olla vähintään 1 200 euron kuukausitulot, eli palkka tai eläke. Tuloja asiakkaalla tulee olla vähintään aikaisemmilta kuukausilta. 

BigBankin vaatimat liitteet 

BigBankin lainaa haettaessa pyytää palvelu asiakasta lähettämään liitteitä hakemuksen lisäksi. Liitteinä palvelu pyytää seuraavia asiakirjoja; 

  • Palkansaajat: asiakirja / palkkalaskelma, josta ilmenee kolmen edeltävän kuukauden tulo 
  • Eläkeläinen: eläkepäätös tai indeksikorotusilmoitus 
  • Yrittäjä: viimeinen henkilökohtainen verotuspäätös ja sen erittelyosa sekä yrityksen viimeinen vahvistettu tilinpäätös 

Prosessia on mahdollista nopeuttaa lataamalla toivotut asiakirjat jo hakemuksen täyttövaiheessa. Tämä nopeuttaa tilannetta, sillä palvelun ei tarvitse erikseen pyytää lähettämään liitteitä. 

BigBankin yhteystiedot 

Big Bank AS Suomen sivuliike 

Postiosoite: PL 334, 00101 Helsinki 

Käyntiosoite: Erottajankatu 5, 00130 Helsinki 

Sähköposti: [email protected] 

Puhelin: 09 4259 9691

Y-tunnus: 2292157-2