Fellow Pankki

Fellow Pankki logo

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut Fellow Finance sulautui huhtikuussa 2022 suomalaiseen Evli Pankkiin. Lainaturva ja joustavat maksukäytännöt tekevät tästä monipuolisia palveluja tarjoavasta yhtiöstä kiinnostavan vaihtoehdon.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Asiakaspalvelu

Lainaprosessin nopeus

9.8 /10 YLEISARVO- SANA
Fellow Pankki logo

Lainaa

1 000-30 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen, ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 € lainalle on 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 € välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463 €.

Fellow Pankki -perustiedot

Laina-aika24-120 kk
NimelliskorkoAlk. 7 %
KuukausimaksuMax. 0,01 % luoton määrästä /pvä

Fellow Pankki: Plussat ja miinukset

+Jopa 2 % korko määräaikaistalletukselle
+Tilin avaaminen vie vain muutaman minuutin
-Jopa 2 % korko määräaikaistalletukselle
-Tilin avaaminen vie vain muutaman minuutin

Fellow Pankki lyhyesti

Vuonna 2014 perustettu  Fellow Finance aloitti uuden elämänsä 2.4.2022 yhdistyessään Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa.

Upouudessa Fellow Pankissa yhdistyvät Fellow Financen ja Evli Pankin ydinosaaminen: luotonanto ja digitaalisten palveluiden kehittäminen sekä talletuspankkitoiminta ja luottolaitoksen riskienhallinta.

Fellow Pankilla on yli 13 000 talletusasiakasta ja 30 000 laina-asiakasta. Pankin talletusvarat ylittävät 230 miljoonaa eroa. Fellow Pankki työllistää 80 henkilöä ja sillä on Suomen ohella toimintaa Tanskassa, Saksassa ja Puolassa.

Vuonna 2014 perustettu Fellow Finance, joka ennätti myöntää toimintavuosiensa aikana yli 240 000 luottoa, yhdistyi huhtikuussa 2022 vuonna 2001 talletuspankkina aloittaneeseen Evli Pankkiin. 

Fuusion seurauksena alkunsa sai Fellow Pankki. Fuusion myötä Fellow Pankki jatkaa Evlin talletusasiakkaiden, joita on yli 13 000, palvelemista. 

Fellow Pankin ansiosta yksityishenkilöt sekä yritykset voivat löytää juuri omaan tarpeeseensa sopivan rahoitusmuodon mahdollisimman edullisilla kustannuksilla. Yritys tarjoaa myös monipuolisia säästötili-, määräisaikaistalletusmahdollisuuksia.

Fellow Pankki toimii Finanssivalvonnan myöntämän toimiluvan alaisuudessa. 

Kuinka Fellow Pankki toimii?

Uunituore Fellow Pankki, joka aloitti toimintansa 4.4.2022, tarjoaa tällä hetkellä monipuolisia rahoituspalveluja ja tuottavia talletusmahdollisuuksia yksityishenkilöille ja pienille ja keskisuurille yrityksille.

Palveluvalikoimaa on tarkoitus laajentaa henkilöasiakkaiden osalta jatkossa siten, että se sisältää:

 • peruspankkipalvelut käyttötileineen, maksuliikenteen ja laskujen maksupalvelut
 • entistä enemmän rahoitusratkaisuja, kuten luottokortit, kulutusluotot, verkkokauppamaksut
 • pankkitilin kilpailukykyisellä talletuskorolla
 • määräaikaistalletusmahdollisuuden korkealla korolla
 • kattavat taloudenhallinnan työkalut.

Yritysasiakkaiden palveluihin tulevat sisältymään seuraavat:

 • tili- ja maksuliikennepalvelut
 • joustavat ja monipuoliset rahoitusratkaisut 
 • henkilökohtainen rahoitusasiantuntija.

Fellow Pankki mainitsee toimintansa peruspilareiksi ensiluokkaisen asiakaskokemuksen, kattavat tuotealueet, operatiivisen tehokkuuden, vastuullisuuden, kotimaisuuden ja vakavaraisuuden.

Kuka voi hakea lainaa Fellow Pankin avulla?

Fellow Pankki -lainaa voi hakea 20–75 -vuotias henkilö. Hakijan vakituisen osoitteen tulee olla Suomessa. 

Myös lisäksi suomalainen pankkitili verkkopankkitunnuksineen on lainan haun perusedellytys. 

Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mahdollistavat palveluun tunnistautumisen.

Hakijalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä, ja hänen tulee läpäistä palvelun suorittama luottokelpoisuusarvio. 

Luottokelpoisuusarvio mittaa asiakkaan takaisinmaksukykyä. 

Lainahakemuksen liitteet

Lainahakemukseen on liitettävä tuloja koskeva todistus, joka on 

 • palkansaajan kohdalla kopio palkkalaskelmasta
 • eläkeläisen kohdalla kopio virallisesta eläkepäätöksestä tai indeksikorotusilmoituksesta
 • yrittäjän kohdalla kopio viimeisimmästä vahvistetusta tilinpäätöksestä.

Lainaa hakiessa halutuksi lyhennyseräksi tulee valita sellainen, joka ei kuormita liiaksi taloudellista kestokykyä. 

Liian tiukaksi laadittu maksuaikataulu ei kykene mukautumaan tulotasossa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin tai yllättäviin lisämenoeriin. 

Fellow Pankki -lainan turvaksi on saatavilla varsin edullinen, keskimäärin vain 6 euroa kuukaudessa maksava lainaturva. Lyhennysvapaat ja joustavat maksuehdot selittävät omalta osaltaan Fellow Pankin suosiota. 

Mahdollisten maksuihin liittyvien muutospyyntöjen tiimoilta tulee aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluun hyvissä ajoin.

Fellow Pankin lainaan voi hakea korotusta siinä vaiheessa, kun asiakas on hoitanut vähintään kolme maksuerää ongelmitta ja edellisen lainan nostamisesta on ainakin kaksi kuukautta.

Millaisia lainoja Fellow Pankki myöntää?

Fellow Pankki tarjoaa rahoitusta monenlaisiin tilanteisiin. 

Palvelulta on mahdollista hakea kulutusluottoa suurempiin tarpeisiin ja pikalainaa arjen yllättäviin menoihin, kuten lääkärimaksuun tai hajonneeseen kodinkoneeseen. 

Lisäksi palvelu tarjoaa erilaisia rahoituskeinoja vakavaraisille yrityksille. 

Kulutusluotto 

Fellow Pankki on täysin suomalainen palvelu, joka tarjoaa 1 000–30 000 euron suuruisia kulutusluottoja yksityisasiakkaille. 

Takaisinmaksuaikaa on mahdollista saada 2–10 vuotta. Lainahakemus on helppo täyttää, ja välittömän lainapäätöksen myötä rahat voi saada tililleen jopa samana arkipäivänä klo 9–17 välillä. 

Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin ja kulutusluoton korottaminen on mahdollista kolmen kuukauden välein. 

Lainojen yhdistely

Fellow Pankki tarjoaa myös mahdollisuuden kilpailuttaa olemassa olevat pienlainat sekä osamaksut. 

Tämän ansiosta asiakkailla on oikeus yhdistää lainat yhdeksi, kerran kuussa lyhennettäväksi vaihtoehdoksi. 

Lainojen yhdistäminen on järkevä valinta, sillä yksi laina on usein kuluiltaan huomattavasti pienempi monen pienlainan ja osamaksujen yhteenlaskettuihin kuluihin verrattuna.

Fellow Pankkilla lainojen yhdistely onnistuu 30 000 euroon asti. Tuolloin palvelu maksaa olemassa olevat lainat puolestasi. 

Kuukausieräksi tulee määrittää huolellisten laskemien jälkeen juuri itselle sopiva summa. 

Pienin mahdollinen kuukausilyhennys on 24 euroa. 

Yhdistelylaina mahdollistaa lyhennysvapaat kuukaudet, ja maksuistaan asianmukaisesti huolehtinut asiakas voi siirtää eräpäivää kahdella viikolla. 

Yrityslainat

Yksityishenkilöille tarjottavien kulutusluottojen lisäksi Fellow Pankki tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattuja yrityslainoja jopa 250 000 euroon asti. 

Tilanteesta riippuen lainaa on mahdollista saada myös ilman reaalivakuutta. Yrityslainan laina-aika on 1-84 kuukautta.

Fellow Pankki yrityslainaa koskettavat seuraavat ehdot: 

Luottotiedot sekä maksuhistoria ovat kunnossa 

 • liiketoimintaa on ollut vähintään yhden tilikauden verran 
 • kassavirta on riittävä haetun lainan takaisinmaksamiseksi 
 • käyttötarkoituksena on auttaa yritystä menestymään jatkossa
 • omistaja ja / tai vastuuhenkilö takaa lainan tai lainalle on saatavissa reaalivakuus.

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki: Laina on kertaluotto, jonka yksilöllinen korko vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten mukaisesti. Todellinen vuosikorko 7 000 euron lainalle on laskettuna 10 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9 % koron lisäksi 150 euron välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä on 9 463 euroa.

Fellow Pankki lainapalvelun kustannukset

Korot 

Kulutusluoton kulut ovat kohtuulliset, sillä kiinteä vuosikorko on 7 %. Palvelu hinnoittelee lainat selkeästi, joten todelliset kulut löytää lainatarjouksesta ongelmitta.

Yrityslainojen kiinteä vuosikorko alkaa 6 %:sta. Korko lasketaan aina jäljellä olevalle lainalle, eikä siihen sisälly piiloehtoja.

Muut kulut 

Lainatarjousta pyydettäessä, kannattaa huomio kiinnittää todelliseen vuosikorkoon. Kyseessä on luku, joka pitää sisällään lainan nimelliskoron ja kaikki muut siihen liittyvät kulut. 

Todellinen vuosikorko auttaa hahmottamaan lainan todellista hintaa. 

Fellow Pankki lainaturva

Fellow Pankin lainat on mahdollista turvata lainaturvalla. Lainaturva tasapainottaa taloudellisesti tiukkaa tilannetta esimerkiksi työttömyyden tai sairauden yllättäessä. Lainaturva myönnetään myös kuoleman varalle.

Lainaturvaa voidaan myöntää terveelle, 18-64-vuotiaalle henkilölle, joka on hakenut lainaa Fellow Pankilta ja lyhentänyt lainaansa asianmukaisesti.

Lainaturvan myöntäminen edellyttää lisäksi sitä, että hakija on asunut Suomessa edeltäneiden 12 kuukauden ajan. Lainaturvaa hakiessa asiakkaan tiedossa ei tule olla tulevaa lomautusta tai työttömyyttä. 

Edeltävän 6 kuukauden aikana on lisäksi tullut olla työsuhteessa, joka on vähintään 16 tuntia viikossa tai 64 tuntia kuukaudessa.

Fellow Pankki -lainaturvan keskimääräinen kuukausihinta on 6 euroa, joten lisämielenrauhaa saa hankittua varsin kohtuullisin kustannuksin. Vakuutuksen myöntäjänä toimii AXA.

Fellow Pankki lyhennysvapaa

Fellow Pankin lainoille on mahdollista saada lyhennysvapaata tai eräpäivän lykkäystä.

Edellä mainitut lisäpalvelut vaativat, että olemassa olevan lainan takaisinmaksu on hoidettu laaditun suunnitelman mukaisesti, ilman viivästyksiä. 

Laskun eräpäivää voi siirtää tai lyhennysvapaata hakea joko mobiilisovelluksessa tai verkkopalvelussa. Halutessaan asiakas voi myös ottaa yhteyttä Fellow Pankin asiakaspalveluun.

Fellow Pankki asiakaspalvelu

Fellow Pankin asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 8-20. Lauantaisin palvelua saa puolestaan klo 10-18. Yhteyttä voi ottaa joko puhelimitse numerossa 0203 80101 tai sähköpostitse osoitteessa [email protected]

Fellow Pankki sovellus

Kätevän Fellow Pankki -sovelluksen ansiosta jokainen uunituoreen Fellow Pankin henkilöasiakas voi hoitaa pankkiasiansa kätevästi mobiilissa. Uunituore sovellus on ladattavissa joko Google Playsta tai App Storesta. 

Halutessaan asiakas saa sovelluksen latauslinkin tekstiviestitse lähettämällä puhelinnumeronsa sille varattuun kenttään sovelluksesta kertovalla sivulla.

Fellow Pankki blogi

Fellow Pankki ei ainakaan toistaiseksi tarjoa asiakkailleen erilaisia talousalan teemoja käsittelevää blogia. Sellainen voi olla kuitenkin kehitteillä, sillä palvelu on vasta käynnistynyt uudelleen fuusion jälkeen. 

Fellow Pankki hyödyntää toiminnassaan moderneinta teknologiaa ja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen ensiluokkaisen käytettävyyden myös mobiilissa.

Fellow Pankki kokemuksia – risut ja ruusut

Jokainen kokee saamansa palvelun omasta näkökulmastaan. Monissa tilanteissa huonot kokemukset tulevat esille hyviä selkeämmin, sillä niistä kirjoitetaan julkisesti positiivista kokemusta herkemmin. Fellow Pankki on uusi toimija, mutta Evlin ja Fellow Financen rautaisen kokemuksen siivittämä yhteistyö kantaa taatusti hedelmää.

Fellow Financea kiiteltiin aieimmin erityisesti yksinkertaisesta lainanhakuprosessista ja lyhyistä käsittelyajoista. 

Fellow Pankki yhteystiedot

Osoite: Fellow Pankki Pursimiehenkatu 4A 00150 Helsinki 

Sähköposti: [email protected] 

Puhelinnumero: 0203 80101

Y-tunnus: 2568782-2

Usein kysytyt kysymykset

Yritys tarjoaa yksityisasiakkaille pankkipalvelujam kulutusluottoja ja yhdistelylainaa. Yritykset voivat puolestaan hakea yrityslainaa.

Kyllä. Fellow Pankki toimii täysin vallitsevien lakien ja säännösten mukaisesti, ja sillä on Finanssivalvonnan toimilupa. 

On tärkeä muistaa, että lainan tarkka hinta ilmenee kaikissa tilanteissa henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. Kiinnitä siis huomiota todelliseen vuosikorkoon.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.