Rahoituslaskuri sekä yrityslaina laskuri  

Rahoituslaskureita käytetään lainanharkinnan apuvälineinä ja niitä on mahdollista löytää miltei jokaisen palveluntarjoajan verkkosivuilta. Yleisin lainamuoto, jossa rahoituslaskuria käytetään on autolaina tai muut suuremmat hankkeet, joissa kyseeseen tulevat pikaluotto, joustoluotto sekä kulutusluotto. Yksityishenkilöille räätälöityjen rahoituslaskureiden lisäksi markkinoilta löytyy myös useita toimivia yrityslaina laskuri -nimellä kulkevia apuvälineitä. Molempien laskureiden tarkoituksena on auttaa lainanottajaa ymmärtämään maksettavaksi tulevat kulut sekä päättämään lainan ottamisesta. Rahoituslaskuri laskee puolestasi, kuukausierän, koron sekä maksettavaksi tulevan kokonaissumman. 

Tässä artikkelissa kerromme lisää rahoituslaskurista sekä yrityslaina laskurista, millaisia tietoja laskuriin käyttöön tarvitaan ja mitä etuja niistä on käyttäjille. 

Tutustu laskuriin ja vertaile parhaat lainat 

Lainaesimerkki: 10 000€ laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausierä 232,5€ ja lainan kokonaishinta 13 951€. Lainankulut; 5€ / kk tilinhoitomaksu, 90€ avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Tarkastelussa rahoituslainalaskuri 

Rahoituslainalaskuria käytetään lainanhankinnan apuvälineenä. Laskureiden käyttö on helppoa, eikä yleensä vie paljoa aikaa. Niitä käytettäessä tulee kuitenkin aina muistaa, että saadut luvut ovat suuntaa antavia, eikä lukemat välttämättä tästää lainalaitokselta saatuun tarjoukseen ja sen laskelmiin.

Yleensä rahoituslainalaskuria käytetään autolainojen vertailussa ja tästä syystä miltei jokaisen automerkin rahotusyhtiöllä on oma laskurinsa. Lisäksi monet lainapalvelut, kuten KomplettBank tarjoaa oman laskurin, jonka avulla kuukausi sekä kokonaismenoja on helppo selkeyttää ennen lainatarjouksen pyytämistä. 

Rahoituslaskurit ovat erityisen käteviä, kun etsit rahoitusta suurempaan hankintaan ja haluat selkeyttää kulujen suuruutta esimerkiksi budjetointia varten. Rahoituslaskurit mahdollistavat suuntaa-antavan kuukausierän tarkastamisen toivotulle rahasummalle. Täytyy kuitenkin muistaa, että laskurista saatu luku ei ole virallinen tarjous, vaan viralliset ja juuri sinulle räätälöidyt lukemat ovat löydettävissä ainoastaan viralliselta lainatarjoukselta, jonka palvelun tuottaja lähettää sinulle lainahakemuksen teon jälkeen. 

Rahoituslainalaskuri on helppokäyttöinen ja monissa palveluissa lainanhakija tarvitsee vain liu'uttaa valitsinta halutun summan kohdalle. Tämän jälkeen laskuri näyttää suuntaa antavan kuukausimaksun, käyttäen yrityksen keskiverto kuluja. Alta näet muutaman esimerkkilaskurin sekä palvelun, joka tarjoaa tämän asiakkailleen. 

Rahoituslaskuri KomplettBank 

Rahoituslaskuri

Rahoituslaskuriin tästä! 

Rahoituslaskuri Rahapalvelu 

Rahoituslaskuri Rahapalvelu

Rahoituslaskuriin tästä!

Rahoituslaskuri Ostosraha 

Rahoituslaskuri Ostosraha

Rahoituslaskuriin tästä!

Rahoituslaskurit ja niiden eroavaisuudet 

Kuten yläpuolelta löytyvistä kuvista pystyy päättelemään on laskureita erilaisia. Osa tarjoajista tarjoaa yksinkertaisemman laskurin, jossa myös kulut on eroteltu hyvin yksinkertaisesti. KomplettBankilla laskurissa kysytään vain haluttua lainasummaa, jonka jälkeen laskuri antaa maksettavaksi jäävän kuukausittaisen vähimmäissumman. Tämä summa on laskettu keskiverrolla nimelliskorolla ja tarkan vastauksen saamiseksi, tulee asiakkaan pyytää lainatarjousta. 

Ostosrahan laskuri taas pyytää lainanhakijaa ilmoittamaan haluttu lainasumma sekä laina-aika. Jonka jälkeen heidän lainalaskurinsa laskee kuukausierän sekä lainan kokonaiskulut keskivertoa korkoa apuna käyttäen. Näitä kahta toimijaa verrattaessa, on Ostosrahan käyttävä menetelmä selkeästi parempi, sillä se näyttää kuukausierän lisäksi lainan arvioidun kokonaishinnan, josta asiakkaalla on helppo miettä, voiko hän rahallisesti edes harkita lainanottoa. 

Kaikkien yllä esitettyjen rahalaskureiden käyttö on todella helppoa ja vastaus on heti saatavissa. Autolainaan tarkoitettuja rahoituslaskureita käytettäessä, tulee lainanhakijan syöttää hieman enemmän tietoja, oikeiden summien saamiseksi. Nämä laskurit pyytävät monissa tilanteissa syöttämään suunnitteilla olevan auton hinnan, mahdollisen vaihtoautonarvon sekä käteismaksuosuuden. Näiden tietojen jälkeen tulee lainanhakijan täyttää luoton takaisinmaksuun liittyvät tiedot, kuten haluttu laina-aika sekä viimeisen erisuuri erän määrä. Viimeisenä aisakkaalla on mahdollisuus hioa nimelliskorko omaa toivetta/odotusta vastaamaan. 

Kun kaikki vaadittavat kohdat laskurista on täytetty, tarjoaa laskuri oletetut rahoitusehdot, josta löytyy auton rahoitusta tarvitseva osuus, todellinen vuosikorko, kokonaiskoron määrä, yhteenlasketut luottokustannukset, luoton kokonaishinta sekä kuukausierät ja viimeisen erän suuruus. Vaikka laskuri pyytääkin huomattavasti tarkemmat tiedot hakijalta, tulee tämänkin osalta muistaa, että summat ovat suuntaa antavia. 

Tarkastelussa yrityslaina laskuri 

Sitten samaan asiaan, mutta eri asiamuodossa, eli yrityslaina laskureihin. Myös yritykset voivat kohdata tilanteita, joissa varat eivät riitä kattamaan kaikkia kuluja. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi suuremmat markkinointikampanjat tai investoinnit. Markkinoilta löytyy monenlaisia yrityslainoja erilaisilla koroilla sekä ehdoilla, siksi myös niiden kilpailuttaminen on tärkeää. 

Yksi parhaista toimijoista verkossa on Suomen Yrityslaina, joka tarjoaa kilpailukykyiset lainat myös parhaan luottoluokituksen omaaville yrityksille. Lisää Suomen Yrityslainoista lisää artikkelin myöhemmässä vaiheessa, mutta sitten itse asiaan eli yrityslaina laskureihin. Yrityslaina laskurit ajavat samaa asiaa, kuin rahoituslaskurit, mutta kyseessä on vain yrityksen käyttöön tarkoitetut rahoitusmahdollisuudet sekä sen mukaiset laskelmat. 

Yrityksen lainalaskurilla on mahdollista nähdä suuntaa antavat lainakulut, eli laskuria käyttävän yrittäjän tulee ottaa huomioon, että laskurista saatavat summat eivät ole tarkkoja, vaan tarkat kulut ja korot selviävät yritykselle räätälöidyltä viralliselta lainatarjoukselta. Tämän takia laskurin loppusumma saattaa poiketa lainatarjouksen lukemista. 

Yrityslaina laskureita on saatavilla pienlainatarjoajilta sekä pankeilta. Pankkien laskureissa käyttäjältä kysytään lainan määrää, laina-aikaa, lyhennysväliä, lyhennystapaa (tasalyhenteinen vai annuiteetti), lisäksi lainalle on hyvä määrittää jokin korko. Tämän jälkeen laskuri laskee ensimmäisen maksuerän sekä lainan ja koron osuuden maksuerissä. 

Suomen Yrityslainojen laskuri taas kuuluu siihen yksinkertaisempaan kastiin, jossa yrtiys valitsee vain sopivan lainamäärän, jolloin laskuri antaa vastaukseksi lyhennettävän summan per kuukausi, kuukausikulun ja niiden yhteenlasketun summan. Puheena oleva yritys on markkinoilla hyvin tunnettu, sillä se tarjoaa nopean helpotuksen yrityksien rahantarpeeseen. Lainaa Suomen Yrityslaina -palvelusta on mahdollista hakea 1 000 eurosta 25 000 euroon asti. Lainahakemuksen täyttäminen vie 60 sekuntia ja lainatarjous on yrityksellä jopa muutamassa minuutissa. Yrityksen lainahakemusta täytettäessä, tulee lainanhakijan olla nimenkirjoitus oikeuden omaava henkilö. 

Lainaa Suomen Yrityslainalta on mahdollista saada, kun yritys on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin, se on toiminut yli kaksi kuukautta eikä yrityksellä ei ole tuoreita maksuhäiriömerkintöjä. Lainan takaajalla ei myöskään voi olla maksuhäiriömerkintöjä. Korot lainalaitos määrittää aina yrityksen mukaan ja se on aina 1,75% - 4,95% välillä. Suomen Yrityslaina haluaa pystyä tarjoamaan kilpailukykyisimmät lainat myös parhaalla luottoluokituksella varustetuille yrityksille ja onkin tutkittu, että keskimääräinen korko heidän lainoissaan sijoittuu 2 prosentin paikkeille. 

Suomen Yrityslainat tietävät, että pienyrittäjät ovat maamme tukipilari ja heidän toimestaan työllistetään 80% Suomalaisista työikäisistä. Sen vuoksi näiden yritysten hyvinvoiti on maamme osalta tärkeää. Katso alta vielä kuva yrityksen yrityslaina laskurista sekä klikkaa laskemaan suuntaa antava laskelma. 

yrityslaina laskuri

Yrityslaina laskuriin tästä! 

Yhteenveto rahoituslainalaskureista sekä yrityslaina laskureista 

Kuten huomatakin saattaa ovat kaikki laskurit hyvin helppokäyttöisiä, eikä niiden käyttäminen vaadi paljoa aikaa. Tärkein asia laskureiden käytössä on kuitenkin muistaa, että luvut ovat keskivertokuluilla maksettuja, mikä tarkoittaa, että lainatarjous ei välttämättä aina täsmää laskurin antamiin summiin. Sen takia laskurin antamia summia ei kannata käyttää 100 prosenttisen tarkkaan laskelmointiin, vaan sitä varten tulee lainalaitokselta pyytää kattavampi tarjous. 

Toivomme, että artikkelimme vastasi kaikkiin kysymyksiin. Alle listasimme vielä kilpailukykyisimmät sekä turvallisimmat lainapalvelut, joita voimme suositella kaikille lukijoillemme. 


 

Parhaat kulutusluotot yhteenveto

Parhaat 1000 euron lainat

Parhaat 2000 euron lainat

Parhaat 3000 euron lainat

Parhaat 5000 euron lainat

Parhaat 10 000 euron lainat

Parhaat 20 000 euron lainat

Parhaat 50 000 euron lainat


 


FAQs