Rahoituslaina- ja yrityslainalaskurit

Lainaa hakiessa mieltä askarruttaa, millaisiksi lainan kokonaiskustannukset ja kuukausittaiset lyhennyserät muodostuvat. Lainalaskuri antaa osviittaa lainan kokonaishinnasta ja sen muodostumisesta.

Tutustu lainalaskureihin ja kilpailuta lainat

Yhteistyökumppaneidemme lainalaskureiden avulla saat suuntaa antavaa käsitystä siitä, millaisiksi lainakustannukset muodostuvat summan ja laina-ajan mukaisesti. Huomioithan, että lainan todellinen hinta selviää ainoastaan lainatarjoukselta.

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Suomen Yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina

9.6/10
Lainaa1 000-100 000 €
Laina-aika1-18 kk
NimelliskorkoSopimuskohtainen
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Suomen Yrityslainan 10 000 € laina, 2,5% korolla. Kulut 250 €/kk.

Zmarta logo

Zmarta

9.1/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %
Kuukausimaksualk. 0 €

Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Tarkastelussa rahoituslainalaskuri

Rahoituslainalaskuria käytetään lainanhankinnan apuvälineenä. Laskureiden käyttö on helppoa ja suhteellisen nopeaa.

Niitä käytettäessä tulee kuitenkin muistaa, että saadut luvut ovat ainoastaan suuntaa antavia, eivätkä lukemat täsmää välttämättä alkuunkaan lainalaitokselta saatuun tarjouslaskelmaan.

Yleensä rahoituslainalaskuria käytetään autolainojen vertailussa, ja tästä syystä miltei jokaisen automerkin rahoitusyhtiöllä on oma laskurinsa.

Lisäksi monet lainapalvelut, kuten Komplett Bank, tarjoavat oman laskurinsa, jonka avulla kuukausi- ja kokonaismenoja on helppo selkeyttää ennen lainahakemuksen täyttöä.

Rahoituslaskurit ovat erityisen käteviä, kun etsit rahoitusta suurempaan hankintaan ja haluat selkeyttää kulujen suuruutta budjetointia varten.

Rahoituslaskurit mahdollistavat suuntaa-antavan kuukausierän katsomisen toivotulle rahasummalle.

Täytyy kuitenkin muistaa, ettei laskurista saatu luku ole virallinen tarjous. Juuri itselle räätälöidyt lukemat näkyvät ainoastaan viralliselta lainatarjoukselta, jonka palvelun tuottaja lähettää lainahakemuksen teon jälkeen. 

Rahoituslainalaskuri on helppokäyttöinen ja monissa palveluissa lainanhakija tarvitsee vain liu’uttaa valitsinta halutun summan kohdalle. Tämän jälkeen laskuri näyttää suuntaa antavan kuukausimaksun yrityksen keskiverto kuluja käyttäen.

Rahoituslaskurit ja niiden eroavaisuudet

Laskureita on erilaisia. Osa tarjoajista tarjoaa yksinkertaisemman laskurin, jossa myös kulut on eroteltu hyvin yksinkertaisesti.

Komplett Bankin laskurissa kysytään vain haluttua lainasummaa, jonka jälkeen laskuri antaa maksettavaksi jäävän kuukausittaisen vähimmäissumman.

Tämä summa on laskettu keskiverrolla nimelliskorolla ja tarkan vastauksen saamiseksi, tulee asiakkaan pyytää lainatarjousta. 

Autolainaan tarkoitettuja rahoituslaskureita käyttäessään lainanhakijan tulee syöttää hieman enemmän tietoja oikeiden summien saamiseksi.

Nämä laskurit pyytävät usein suunnitteilla olevan auton hintaa, mahdollisen vaihtoauton arvoa sekä käteismaksuosuuden suuruutta.

Näiden tietojen jälkeen lainanhakijan tulee täyttää luoton takaisinmaksuun liittyvät tiedot, kuten haluttu laina-aika ja viimeisen erän määrä.

Viimeisenä asiakkaalla on mahdollisuus hioa nimelliskorkoa omaa toivettaan vastaavaksi. 

Kun kaikki vaadittavat kohdat laskurista on täytetty, tarjoaa laskuri oletetut rahoitusehdot: auton rahoitusta tarvitsevan osuuden, todellisen vuosikoron, kokonaiskoron määrän, yhteenlasketut luottokustannukset, luoton kokonaishinnan, kuukausierät ja viimeisen erän koon.

Vaikka laskuri pyytää hakijalta huomattavan tarkat tiedot, tulee tämänkin osalta huomioida, että summat ovat ainoastaan suuntaa antavia. Varsinaisen tarjouksen saa ainoastaan lainahakemuksen avulla.  

Tarkastelussa yrityslainalaskuri

Myös yritykset kohtaavat toisinaan tilanteita, joissa varat eivät riitä kattamaan kaikkia kuluja. Tällaisia olosuhteita voivat olla esimerkiksi suuremmat markkinointikampanjat tai investoinnit.

Markkinoilla on monenlaisia yrityslainoja erilaisilla koroilla ja ehdoilla, joten niiden kilpailuttaminen on tärkeää. 

Verkossa toimiva Suomen Yrityslaina, tarjoaa kilpailukykyiset lainat kaiken kokoisille yrityksille.

Yrityslainalaskurit toimivat rahoituslaskureiden tapaan, mutta ainoastaan yrityksen käyttöön tarkoitettujen rahoitusmahdollisuuksien arviointiin.

Myös yrityslainalaskurilla on mahdollista nähdä vain suuntaa antavat lainakulut. Laskuria käyttävän yrittäjän tulee näin ollen huomioida, että laskurista saa ainoastaan lainan hinta-arvion ja tarkat kulut ja korot selviävät viralliselta lainatarjoukselta.

Tämän takia laskurin loppusumma todennäköisesti poikkeaa lainatarjouksen lukemista. 

Yrityslainalaskureita on saatavilla eri lainapalveluiden sivustoilla. Pankkien laskureissa käyttäjältä kysytään lainan määrää, laina-aikaa, lyhennysväliä, lyhennystapaa (tasalyhenteinen vai annuiteetti).

Lisäksi lainalle on hyvä määrittää jokin korko. Tämän jälkeen laskuri laskee ensimmäisen maksuerän ja lainan ja koron osuuden maksuerissä. 

Suomen Yrityslainan laskuri – kuinka se toimii?

Suomen Yrityslainan laskurissa yritys valitsee ainoastaan sopivan lainamäärän, jolloin laskuri antaa vastaukseksi kuukausittaisen lyhennyssumman, kuukausikulut ja edellä mainittujen yhteenlasketun summan.

Lainaa Suomen Yrityslaina -palvelusta on mahdollista hakea 1 000 eurosta 200 000 euroon asti. Lainahakemuksen täyttäminen vie 60 sekuntia ja lainatarjous on yrityksellä jopa muutamassa minuutissa. Yrityksen lainahakemuksen täyttäjällä tulee olla nimenkirjoitusoikeus.

Lainaa Suomen Yrityslainalta on mahdollista saada, mikäli yritys on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin, se on toiminut yli kaksi kuukautta eikä yrityksellä ei ole tuoreita maksuhäiriömerkintöjä. Lainan takaajalla ei myöskään voi olla maksuhäiriömerkintöjä.

Korot lainalaitos määrittää aina yrityksen mukaan. Alin mahdollinen korko on 1,75 %. Suomen Yrityslaina pyrkii tarjoamaan kilpailukykyisimmät lainat myös parhaalla luottoluokituksella varustetuille yrityksille, ja on tutkittu, että keskimääräinen korko sijoittuu näissä lainoissa 2 prosentin paikkeille. 

Yhteenveto rahoituslaina- ja yrityslainalaskureista

Laskurit ovat tyypistään riippumatta helppokäyttöisiä, eikä niiden käyttämiseen mene montakaan minuuttia.

Tärkein asia laskureiden käytössä on muistaa, että luvut ovat keskivertokuluilla laskettuja.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei lainatarjous välttämättä täsmää laskurin antamiin summiin.

Laskurin antamia summia ei kannata käyttää tarkkaan budjetointiin – oman lainatarjouksen saa ainoastaan maksuttomalla lainahakemuksella.

Usein kysytyt kysymykset

Lainalaskuriin syötetään haluttu lainasumma ja laina-aika, jolloin laskuri laskee keskimääräisillä arvoilla mahdolliset lyhennyserät ja lainakustannukset.

Lainalaskurin antama tulos on ainoastaan suuntaa antava esimerkkilaskelma. Juuri oman lainatarjouksensa saa selville ainoastaan lainahakemuksen täyttämällä.

Kyllä voi. Erityisen yrityslainalaskurin avulla voi testata erilaisia lainasumma- takaisinmaksuaika-yhdistelmiä esimerkiksi Suomen Yrityslaina-palvelun sivuilla.

Ilmaisen lainahakemuksen lähettäminen ei velvoita hyväksymään mitään tarjotuista lainoista.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.