Kilpailuta lainat nopeasti sekä vaivatta täyttämällä alta löytyvä hakemus 

Todellinen vuosikorko on korko, jonka avulla eri lainantarjoajia voidaan verrata toisiinsa. Suuri osa lainantarjoajista kertoo omalla sivustollaan todellisen vuosikoron, mutta jos näin ei ole on se mahdollista laskea itse. Todellinen vuosikorko laskuri on myös yksi vaihtoehto selvittää kyseinen luku. Todellinen vuosikorko laskuri on apuväline, joka helpottaa lainojen vertailua huomattavasti ja suuntaa-antava luku on nykyään mahdollista saada Lainat.fi:n kautta. 

Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan kaikkia lainan yhteenlaskettuja kuluja. Monissa tilanteissa, lainantarjoaja markkinoi pelkällä korolla, mutta se ei yksistään kerro lainan hintaa. Lue lisää laskurin käytöstä artikkelistamme. Todellisesta vuosikorosta kertovaan artikkeliin pääset klikkaamalla tästä! 

Löydä myös suuntaa-antava laskuri alle listatuilta palveluilta


Haenyt.fi
 • Laina-aikaa 1–15 vuotta
 • Todellinen vuosikorko 4,5%–38%
 • Kilpailuta pikalainat, kulutusluotot ja lainojen yhdistely

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Sortter
 • Nimelliskorko 4–20%
 • Todellinen vuosikorko 5,19–29%
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Lainaesimerkki Sotter: 10 000€ laina, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan nimelliskorko on 7% ja todellinen vuosikorko on 7,23%. Lainan takaisinmaksettava summa on 11 880,60€ ja lyhennyserän suuruus 198,01€.

Advisa
 • Vertaile 500–60 000 euron lainat
 • Laina-aika 1–18 vuotta
 • Nimelliskorko 4–20%

Advisa lainaesimerkki: 10 000€ lainaa, laina-aika 12 vuotta. Nimelliskorko 5.64% ja todellinen vuosikorko 5,79%. Maksettava kokonaismäärä on 13 785€ ja kuukausikustannukset 96€ (yhteensä 144 maksuerää).


Vertaile lainat sivustollamme ja nauti lainalaskurista

Todellisen vuosikorkolaskurin löytäminen on helppoa. Sitä etsittäessä on kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että kyseessä on väline jolla nähdään lainan suuntaa-antava hinta. Todellinen luku on mahdollista saada tietoon ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. Tämä luku on jokaiselle oma ja siihen vaikuttaa useat eri seikat, kuten vuositulot, lainan suuruus sekä takaisinmaksuaika. 

Suuntaa-antavalla luvulla on kuitenkin helppo laskea alustavaa budjettia sekä miettiä laina-aikaa ja muita tärkeitä lainaan ottoon yhdistettäviä seikkoja. Lue lisää budjetoinnista klikkaamalla tästä!

Lainaesimerkki: Asiakas hakee 10 000€ lainaa, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausieräksi määritetään kulut mukaanlukien 232,5€, jolloin lainan kokonaishinta on 13 951€. 

Lainan kulut jakautuvat seuraavasti; 5 euron kuukausittainen tilihoitomaksu, 90 euron avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. 

On tärkeää huomioida, että asiakaskohtaiset kulut on mahdollista löytää ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta!

Todellinen vuosikorko laskuri - miksi todellisen vuosikoron selvittäminen on tärkeää? 

Todellisen vuosikoron selvittäminen on erityisen tärkeää, kun vertaillaan erilaisia pikalainoja, joustoluottoja taikka kulutusluottoja. Lainantarjoajat markkinoivat yleensä heidän korollaan. Korko ei kuitenkaan kerro missään tilanteessa koko totuutta. Rahalaitoksien on helppoa määrittää pieni korko lainalle ja lisätä päälle suuret lisäkulut. Tämä on toimiva, mutta ikävä kyllä harhaanjohtava tapa markkinoida. Tässä artikkelissa kerromme lisää todellisen vuosikoron laskureista, mitä tietoja lainasta lainanhakijalla tulee olla koron laskemiseksi ja miksi sen tietäminen on niin tärkeää. 

Todellisen vuosikoron laskeminen onnistuu joko laskurilla taikka Excelillä. Kyseisessä luvussa on huomioitu koron lisäksi kaikki muut kulut, kuten kuukausimaksut, käsittelykulut sekä kaikki muut maksettavaksi tulevat luvut. Hox! Älä sekoita lainan todellista vuosikorkoa lainan kuukausikorkoon tai kuukausimaksuun. 

Lainarahan mukana tulevat lisämaksut: korko (vuosi- tai kuukausikorko), avausmaksu, tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä. Kaikki lainantarjoajat eivät käytä samoja kuluja tai parhaassa tapauksessa, heillä ei ole käytössään minkäänlaisia piilokustannuksia. Todellista vuosikorkolaskuria käytettäessä on tärkeää, että valitset oikean vaihtoehdon. Netistä on mahdollista löytää laskureita vuosikorolle sekä todelliselle vuosikorolle, joista ensimmäinen johtaa kuluttajia jälleen kerran harhaan. 

Mikäli olet hakemassa pientä muutaman sadan euron lainaa, jonka takaisinmaksu on 1-3 kuukautta, ei sivusto välttämättä kerro lainan todellista vuosikorkoa vaan esillä on kuukausikorko. Tämä johtuu juurikin lainan lyhyestä maksuajasta ja todellisen vuosikoron esittäminen ei anna lainanottajalle haluttua lopputulosta. Pienessä lainassa lyhyellä takaisinmaksuajalla, kannattaa huomio kiinnittää kuluihin sekä korkoon ja laskea itselleen järkevin vaihtoehto sopivalla takaisinmaksuajalla. Lainojen hinnoissa on suuria eroja ja tästä syystä vertailu on ensiarvoisessa asemassa. 


Ferratum
 • Hae lainaa 1–20 000 euroa
 • Laina-aika 1–10 vuotta
 • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€


Todellinen vuosikorko laskuri - mitä tietoja laskuri pyytää? 

Kuten järkikin jo sanoo tarvitsee lainahakija joitakin faktoja ennen, kuin todellisen vuosikorkolaskurin käyttö onnistuu. Alle listasimme, mitä tiedot hakijalla tulee olla tiedossa, jotta suurin osa laskureista pystyy selvittämään todellisen vuosikoron määrän. Lainaa haettaessa, tulee jokaisen myös muistaa, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja tästä syystä lainan hintaa ei voi laskea ilman henkilökohtaista lainatarjousta. Lainan hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten aikaisemmat lainat, taloudellinen tilanne, laina-aika jne. Mutta sitten siihen itseasiaan, eli mitä tietoja hakijalla tulee olla, jotta lainalaskurin käyttö onnistuu. 

Lainan määrä: Lainan määrä on tärkeää määrittää juuri eikä noin tarvetta vastaamaan. Tärkeys perustuu siihen, että liian pienen lainasumman päälle on vaikea saada uutta lainaa. Monet lainantarjoajat tarkastavat asiakkaan sen hetkiset muut lainat ja jos heiltä löytyy aikaisempia lainoja, palautuu lainahakemus monissa tilanteissa hylättynä takaisin. Liian suuren lainan ottaminen ei myöskään tule kyseeseen. Jokaisen lainanottajan tulee muistaa, että lainattu raha ei ole koskaan ilmaista. Lainarahalla on aina korot sekä muut kulut, eikä ns. ekstra rahan hakeminen ole järkevää. Lainan määrä tulee aina laskea vastaamaan tarkkaa tarvetta. 

Laina-aika: Laina-aika tulee määrittää sen mukaan, miten lainan maksaminen onnistuu ilman suurempia ongelmia. Mitä lyhyempi laina-aika, sitä halvemmaksi lainarahan hakeminen tulee. Tästä huolimatta laina-aikaa ei saa määrittää liian lyhyeksi, sillä liian lyhyt aika voi aiheuttaa viivytyksiä tai maksamattomia kuukausia, joista aiheutuu lisäkuluja sekä muita ongelmia. Ennen laina-ajan päättämistä, tulee lainanhakijan kartuttaa tarkkaan, minkä suuruisen summan maksaminen onnistuu joka kuukausi huolimatta muista menoista. 

Korko: Kaikki lainaa miettineet tietävät takuulla mikä on korko. Korko on ns. maksu lainatusta rahasta. Nykyään useat lainalaitokset käyttävät kyseistä lukua myös markkinointikeinona. On kuitenkin tärkeää muistaa, että korko ei kerro kaikkea, se on vain osa totuus lainan kuluista. 

Lainan perustamiskustannus: perustamismaksulla on useita eri nimiä. Sitä voidaan kutsua esimerkiksi järjestelypalkkioksi sekä nostopalkkioksi. Nimestä huolimatta niiden merkitys on lähestulkoon sama, eli lainan käyttökustannuksista koostuva maksu. Perustamiskustannuksen määrä voi vaihdella radikaalisti ja tästä syystä on tärkeää selvittää kustannus ennen lainan hakemista. 

Pankin tai muun lainanantajan perimät hoitokulut per kuukausi: kuukausittaiset kulut voivat olla erilaisia yleensä pienempiä summia, kuin perustamismaksut. Vaikka hoitokulut ovatkin pienempi ovat ne kuukausittaisia, mikä tarkoittaa, että pieni summa kasvaa vuosien saatossa merkitykselliseksi ja siksi sen kartoittaminen on erityisen tärkeää. 


Advisa
 • Vertaile 500–60 000 euron lainat
 • Laina-aika 1–18 vuotta
 • Nimelliskorko 4–20%

Advisa lainaesimerkki: 10 000€ lainaa, laina-aika 12 vuotta. Nimelliskorko 5.64% ja todellinen vuosikorko 5,79%. Maksettava kokonaismäärä on 13 785€ ja kuukausikustannukset 96€ (yhteensä 144 maksuerää).


Markkinoiden kilpailukykyisimmät lainat

Ostoraha.fi - suomalaisomisteinen rahalaitos 

Ostosraha.fi on suomalaisomisteinen yritys, jossa lainaa on mahdollista hakea 400 - 3 000 euroa. Kiinteä korko on  19,9 prosenttia. Kyseessä on 2005 vuonna perustettu yritys, joka on täysin vakaavarainen. Yrityksen toiminnan perusta on avoimuus, läpinäkyvyys sekä asiakaslähtöisyys. Yritys tarjoaa lainoille myös erilaisia joustavia takaisinmaksuvaihtoehtoja. Ostosraha.fin maksimilaina on 3 000 euroa, joka sopii mainiosti myös keskisuuriin hankintoihin. Yritys tarjoaa kilpailukykyiset tarjoukset muihin markkinoilla nähtäviin palveluihin verrattaessa. 

Lainanhakeminen on helppoa sekä nopeaa ja useissa tilanteissa lainapäätös on lainanhakijalla 15 minuutissa. Lainapäätös lähetetään tekstiviestillä. Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen, jolla ei ole aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä ja hänellä on säännölliset tulot. Lisäksi lainanhakijalta tulee löytyä omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne sekä puhelinnumero. Monissa tilanteissa Ostosrahalta saadulle lainalle on mahdollista hakea parhaillaan 30% korotusta. Lainan takaisinmaksu käy myös todella joustavasti ja yritys tarjoaa asiakkailleen myös maksuvapaita kuukausia. 

Lainaesimerkki: Lainaa 2 000€ ja 3-vuoden laina-ajalla. Todelliseksi vuosikoroksi määrittyy 28,9% (lainanhoitopalkkio 6€/kk ja nimelliskorko 19,9%). Lainan kuukausierä on 80,23€, Kuukausieriä tulee maksettavaksi yhteensä 36 kappaletta. Takaisinmaksettavaa asiakkaalle koituu kokonaisuudessaan 2 888,11€. 

Hae lainaa!

Rahapalvelu - toimii 13 eri maassa 

Rahapalvelu on yksi Credit-24 tuotemerkeistä, joka on puolestaan osa Personal Finance Plc konsernia. Yhtiö edustaa 13 eri maassa ja on näin ollen hyvinkin tunnettu kansainvälisellä tasolla. Joustavuus on yksi Rahapalvelun parhaista asioista, sillä laina-aikaa on mahdollista muokata myös jälkikäteen, jos elämäntilanteesi esimerkiksi muuttuu yllättäen.

Joustoluottoa yritykseltä on mahdollista hakea 100 - 4 000 euroa, eikä heidän luotoissaan ole lainoissa minkäänlaisia piilokuluja, kuten avaus-, kuukausi- tai tilinhoitomaksuja. Todellinen vuosikorko lainoissa on maksimissaan 29,97%  ja yleensä lainarahat on mahdollista saada tilille noin 15 minuutissa. Takaisinmaksuajaksi lainalle on mahdollista saada 3 - 36 kuukautta. 

Rahapalvelulla lainahakijan tulee olla vähintään 19-vuotias ja hänen vakituisen osoitteen tulee olla Suomessa. Hakijalla tulee olla jonkinlaiset vakituiset tulot, kuten esimerkiksi palkka tai eläke. Hakijalla ei myöskään saa olla aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä. 

Lainaesimerkki: asiakas nostaa yhdellä kertaa 1 000€ luottoa tililleen. Luoton hän maksaa 12 kuukaudessa takaisin. Asiakkaan luottoraja on 1 000€ euroa, eli kyseessä on maksiminosto. Asiakkaan lainan takaisinmaksu hoituu seuraavasti: 

 • 1kk - 1020€
 • 3kk - 1040€ 
 • 6kk - 1074€ 
 • 12kk - 1152€ 

Asiakkaan ottaman luoton nimellikskoko on 19,92 ja KSL:n mukainen todellinen vuosikorko puolestaan 29,97%. Todellinen vuosikorko pitää sisällään tilinhoitomaksun, joka on 0,75 - 6 euroa kuukaudessa. 

Hae lainaa! 

 

 

 

 

 

 

Usein kysytyt kysymykset

Laskuri auttaa vertailemaan lainayrityksiä ja palveluhintoja toisiinsa. 

Todellinen vuosikorko on luku, jolla voidaan vertailla palveluiden hintoja toisiinsa. Todellinen vuosikorko pitää sisällään koron lisäksi muut kulut ja näin ollen on paras luku vertailemaan hintaeroja.