Paras lainatarjous

Parhaan lainatarjouksen löytäminen voi tuntua neulan etsimiseltä heinäsuovasta. Lainojen kilpailutus onkin paras vaihtoehto parhaan lainan löytämiseksi. Opi, kuinka paras lainatarjous saadaan käytännössä.

Löydä avullamme paras lainatarjous 2022

Huolellisen lainavertailun avulla varmistat, että saat itsellesi markkinoiden kilpailukykyisimmät lainatarjoukset.

Sortter logo
Laaja kumppaniverkosto

1. Sortter

98%
Tuttu ja turvallinen Sortter kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti.
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Axolaina logo

2. Axolaina

97%
Axolaina on suomalaiskuluttajia vuodesta 2019 palvellut lainavertailupalvelu, joka mahdollistaa 2 000-60 000…
Lainaa2 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 10 vuoden takaisinmaksuajalla. 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3 923 euroa ja lainan kokonaishinta yhteensä 13 923 euroa.

Lendo logo
Kattava

3. Lendo

97%
Lendo-lainahakemuksen avulla kilpailutat useita lainavaihtoehtoja yhdellä kertaa.
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

Haenyt.fi logo
Suomen kattavin

4. Haenyt.fi

94%
Haenyt.fi lukeutuu Suomen kattavimpiin lainanvälittäjiin. Kyseessä on 100% kotimainen palvelu, jolla on…
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko3,95-20 %

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Zmarta logo
Laaja verkosto

5. Zmarta

91%
Zmarta on lainakilpailutuksen monitaituri, jonka ällistyttävän laajaan kumppaniverkostoon kuuluu 35 luotonmyöntäjää.
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %

Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Kuinka löytää itselleen paras lainatarjous?

Sopivimman eli hinta-laatu-suhteeltaan parhaan lainan löytäminen voi tuntua työläältä.

Kyseessä on kuitenkin keskeinen osa lainanhakuprosessia, joten vaihetta ei kannata missään nimessä jättää väliin, ja tarttua ensimmäiseen vastaan tulevaan vaihtoehtoon.

 Lainojen kilpailuttaminen on hyvä aloittaa budjetoinnilla, jossa käydään läpi kaikki kotitalouden kuukausittaiset tulot ja menot.

Tarkkaan laadittu budjetti auttaa lainanhakijaa hahmottamaan, minkä suuruinen laina on tarpeen, ja millaisella takaisinmaksuaikataululla se on maksettavissa takaisin. Suosittelemme tässä vaiheessa oheislukemistoksi budjetointia ja lainanhakua käsittelevää artikkeliamme.

Kun budjetti on tehty ja lainanottajalla on tarkka käsitys siitä, minkä suuruiseen lainaan on varaa, on aika paneutua lainahakemusten täyttöön. 

Lainatarjouksia on mahdollista pyytää täyttämällä lainahakemus jokaiseen haluttuun paikkaan tai vaihtoehtoisesti käyttämällä lainanvertailupalvelua, joka kilpailuttaa hakijan puolesta jopa 30 lainanmyöntäjää. Molemmissa tavoissa on plus- ja miinuspuolensa.

Hakijan tulee täyttää lainahakemukseen tiedot itsestään, haettavasta lainamäärästä ja valitusta takaisinmaksuajasta. 

Lainatarjouksissa huomioitavat seikat

Lainatarjous lähetetään hakijalle yleensä muutaman minuutin kuluessa hakemuksen vastaanotosta, joteni odotusaika on sangen lyhyt.

Hakemusvaiheessa palvelut saattavat pyytää hakijaa todistamaan kuukausitulonsa edeltävien kuukausien palkka- tai eläkekuittien avulla. 

Lainavertailu alkaa, kun lainanhakijalla on edessään usempia lainatarjouksia.

Lainatarjouksessa hakijan tulee kiinnittää huomio lainan määrään, takaisinmaksuaikatauluun ja siihen, onko takaisinmaksuaikataulu realistinen. 

Takaisinmaksuehdoissa ei tule huijata itseään, sillä sen mennessä pieleen astuvat kuvioihin suuremmat ongelmat, kuten ylivelkaantuminen tai lainakierre.

Velkaantumisesta sekä lainakierteestä ulospääsy on on pitkällinen prosessi, joka voi johtaa pahimmassa tapauksessa maksuhäiriömerkintään. 

Kulutusluottoja vertaillessa tulee hakijan ymmärtää, että lainatarjouksella näkyvät kulut ovat huomattavasti suurempia, mitä esimerkiksi asuntolainoissa.

Vakuudettomat lainat kuuluvat suuremman riskin lainoihin, ja ovat tästä syystä pankkilainoja kalliimpia.. 

Miksi lainatarjousten hintaerot ovat suurempia?

Monia mietityttää, mistä lainatarjousten suuret hintaerot johtuvat. Tämä on täysin yrityskohtaista, sillä jokaisella lainantarjoajalla on oma, yksilöllinen tilanteensa ja toimintastrategiansa. 

Toiset lainantarjoajat ovat huomattavasti toisia vakavaraisempia, mikä tarkoittaa sitä, että ne  voivat ottaa suurempia riskejä yksittäisten asiakkaiden kohdalla.

Vakavaraisilla yrityksillä on paremmat mahdollisuudet halvempien lainojen tarjoamiseen runsaan asiakasvolyyminsa ansiosta. 

Yksi markkinoiden vakavaraisin pikalainayritys on Bank Norwegian, joka on päässyt hyvään rahalliseen tilanteeseen taustalla olevan Norwegian-lentoyhtiön ansiosta.

Lainaa Bank Norwegian myöntää huomattavasti useita toimijoita pienemmällä korolla, joten kyseisen yrityksen kilpailuttaminen on suositeltavaa. Bank Norwegianilla on myös luottokortti– ja vakuutuspalveluja.

Erota aidosti edulliset lainat lainoista, jotka vain pyrkivät näyttämään sellaisilta

Lainavertailussa on tärkeä erottaa aidosti halvat lainat niistä, joita pelkästään markkinoidaan halpoina.

Lainabisnes on luonnollisesti voiton tavoitteluun tähtäävää liiketoimintaa, joten yritys pyrkii antamaan itsestään parhaan mahdollisen kuvan.

Osa lainapalveluista kosiskelee asiakkaita lähes aggressiivisella hinnoittelulla ja suurella asiakasvolyymilla. Tämä markkinointikeino on hyödyllinen etenkin kuluttajille. 

Suuren asiakasmäärän ansiosta yritykset pystyvät tarjoamaan lainoja aidosti halvemmilla hinnoilla.

Aidosti halvat lainat löytyvät näin ollen lähes poikkeuksetta tarjoajilta, joilla on runsas asiakasvolyymi.

Osa tarjoajista markkinoi kuitenkin toimintaansa eduilla, jotka tekevät lainahinnasta todellista edullisemman näköinen.

Tällaista kyseenalaista markkinointia on muun se, että se perustuu lainan halpojen osien, kuten nimelliskoron korostamiseen.

Koron lisäksi yritys laskuttaa kuitenkin pienellä präntättyjä lisäkuluja, jotka nostavat lainan hintaa sadoilla jopa tuhansilla euroilla.

Siksi aina tuleekin keskittyä lainan todellisen hinnan kertovaan todelliseen vuosikorkoon.

Lisäkulut voivat tehdä äkkiseltään halvalta kuulostavasta lainasta jopa kalliin. Keskeisintä lainanhaussa onkin, että lainasta maksettavaksi aiheutuva kokonaissumma pysyisi mahdollisimman pienenä. 

Lainoja vertaillessa on tärkeintä pitää pää kylmänä ja uskoa vanhaan sanontaan: mikäli jokin tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se tuskin on totta. 

Lainantarjoajien muut kilpailuvaltit

Lainatarjousta pyydettäessä asiakkaat voivat huomata myös muita palvelun tarjoamia etuja, kuten joustavan takaisinmaksuajan.

Yksi joustavimmista takaisinmakuspolitiikoista on Komplett Bankilla, joka on tällä hetkellä ainoa tarjoaja, jonka lainoilla ei ole minkäänlaista kuukausittaista lyhennyspakkoa.

Kyseessä on aidosti joustava palvelu, jossa asiakkaan tulee maksaa kuukausittain vain korot ja kulut. Itse lainanlyhennys käy omalle budjetille sopivaan tahtiin, sovitun laina-ajan puitteissa.

Lainanhakijan aakkoset – muista nämä seikat

  • pyydä useita lainatarjouksia
  • käy saamasi lainatarjoukset huolellisesti läpi
  • älä yliarvioi takaisinmaksukykyäsi 
  • huolehdi, että lainan takaisinmaksu hoituu suunnitelman mukaisesti.

Lainatarjous ja lainavertailu – yhteenveto

Lainatarjousten pyytäminen ja lainavertailu ei välttämättä kuulosta mielenkiintoisimmalta ajanvietteeltä, mutta niiden avulla varmistat itsellesi parhaan rahoitusmahdollisuuden.

Samalla voit myös välttyä suurilta ongelmilta, kuten ylivelkaantumiselta ja lainakierteeltä. 

Lainatarjous on tärkeä pyytää useammalta taholta, sillä jokaisella yrityksellä on omat etunsa miinuspuolensa.

Elämäntilanteita ja lainantarpeita on monenlaisia, joten on pitkälti subjektiivista, mitä voidaan pitää parhaana lainanottopaikkana. 

Tästä syystä lainavertailuun kannattaa paneutua huolella. Myös yritysten markkinointistrategioissa on eronsa: osa markkinoi pientä korkoa, mutta todellisuudessa lainan muut kulut ovat kilpailijoiden kuluja suuremmat. 

On vain ja ainoastaan lainanhakijan vastuulla selvittää, mikä on juuri itselle ja omaan tilanteeseen parhaiten sopiva lainatarjous.

Mikäli mahdollista, ennen lainan hakemista on viisainta säästää rahaa, jotta tarvittava lainasumma jää aiottua hankintaa tai projektia pienemmäksi. 

Usein kysytyt kysymykset

Lainanhakua suunniteltaessa kaiken A ja O on huolellinen budjetointi. Arvioi tarvittavan rahasumman tarve ja yritä pienentää lainaosuutta säästämällä mahdollisimman paljon etukäteen.

Lainan maksusuunnitelma on useimmiten neuvoteltavissa uudelleen. Ota yhteyttä lainapalveluusi, mikäli et selviydy lainan takaisinmaksusta suunnittelemallasi tavalla.

Periaatteessa kyllä. Mikäli rahatilanne on jatkuvasti liian tiukka, ei satunnainen lyhennysvapaa kuitenkaan helpota tilannetta riittävästi.

Ehdottomasti. Kilpailuttaa voi myös jo olemassa olevat lainansa, joille saa parhaassa tapauksessa paremman lainahinnan.

Lainojen nimelliskorolle vuonna 2019 asetettu korkokatto teki vakuudettomista kulutusluotoista inhimillisemmin hinnoiteltuja. Samalla myös lainan oheiskuluille asetettiin 150 euron vuotuinen katto.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.