Lainavertailu on yksi tärkeimmistä prosesseista rahoitusta haettaessa. Lainatarjous ja sen pyytäminen ovatkin ensimmäisiä askeleita, jonka laina-asiakkaan on tehtävä lisärahoitusta suunniteltaessa. Kyseessä on prosessin tylsin osio, mutta samaan aikaan myös tärkein. Lainatarjousta pyydettäessä, hakija näkee todellisen lainanhinnan. Samalla hakijan on mahdollista nähdä kuinka laina sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen ja löytyykö palvelulta hänelle sopivia takaisinmaksu ratkaisuja. 

Lisää parhaan lainatarjouksen löytämisestä sekä lainavertailusta löydät tästä artikkelista. Me lainat.fi:llä pyrimme tarjoamaan parhaat vinkit ensikertalaisille sekä muillekin lainaa hakeville henkilöille. 

Vertaile paras lainatarjous täyttämällä ilmainen lainahakemus 

Kuinka löytää itselleen paras lainatarjous? 

Sopivimman sekä halvimman lainan löytäminen voi tuntua työläälle. Vaivasta huolimatta kyseessä on sellainen osa prosessia, jota ei kannata skipata. Lainojen kilpailuttaminen on hyvä aloittaa budjetoimisella, sillä siinä käydään läpi, millaisia menoja kotitaloudessa on, minkä suuruiset ovat kiinteät- sekä juoksevatkulut sekä tietenkin kuinka suurista kuukausituloista kotitalous pääsee nauttimaan. Tarkkaan tehty budjetti auttaa lainanhakijaa hahmottamaan minkä suuruinen laina on tarpeen ja millaisella takaisinmaksuaikataululla se on maksettavissa takaisin. Bidjetointia koskettavaan artikkeliimme pääset klikkaamaan tästä. 

Kun budjetti on tehty ja lainanottajalla on tarkka käsitys siitä, minkä suuruiseen lainaan on varaa, alkaa lainahakemuksien täyttö vaihe. Lainatarjouksia voidaan pyytää täyttämällä lainahakemus jokaiseen haluttuun paikkaan tai käyttämällä lainanvertailupalveluita, jotka kilpailuttavat tarjoajat puolestasi. Molemmissa tavoissa on omat hyödyt sekä haitat. 

Lainahakemuksia täytettäessä, tulee lainanhakijan täyttää tiedot itsestään, haettavasta lainamäärästä sekä takaisinmaksuajasta. Lainatarjous lähetetään hakijalle yleensä muutaman minuutin kuluessa hakemuksen teosta, eli odotusaika on kaikkea muuta kuin pitkä. Hakemusvaiheessa palvelut saattavat pyytää hakijaa todistamaan kuukausitulot. Tämä käy muun muassa muutaman viimeisimmän kuukauden palkkakuiteilla, jotka kannattaa varata heti alkuun vierelle. 

Lainavertailu alkaa siinä vaiheessa, kun lainanhakijalla on edessään lainatarjous. Suositeltavaa on, että tarjouksia on useammilta toimijoilta, jotta lainojen vertaileminen onnistuu. Lainatarjouksessa hakijan tulee kiinnittää huomio lainan määrään, takaisinmaksuaikatauluun sekä onko takaisinmaksuaikataulu mahdollista toteuttaa. Takaisinmaksuehdoissa ei tule huijata itseään, sillä sen mennessä pieleen astuvat kuvioihin suuremmat ongelmat, eli velkaantuminen taikka lainakierre. Velkaantumisesta sekä lainakierteestä ulospääsy on huomattavasti hankalampaa. 

Kulutusluottoja vertaillessa tulee hakijan ymmärtää, että lainatarjouksella näkyvät kulut ovat huomattavasti suurempia, mitä esimerkiksi asuntolainoissa. Kulutusluotot kuuluvat suuremman riskin lainoihin ja tästä syystä niiden hinnatkin ovat kalliimpia. Kulutusluoton hakeminen sekä ennen päätöstä tehtävä selvitystyö lainantarjoajan puolelta on huomattavasti kevyempää, mikä tekee lainojen tarjoamisesta huomattavasti riskialttiimpaa. 

Miksi lainatarjouksien hintaerot ovat suuria? 

Monia takuulla mietityttää, mistä lainatarjouksien suuret hintaerot johtuvat. Tämä on täysin yrityskohtainen seikka, sillä kaikki lainantarjoajat ovat erilaisessa tilanteessa. Toiset lainantarjoajat ovat huomattavasti toisia vakaavaraisempia, mikä samalla myös tarkoittaa, että he voivat ottaa suurempia riskejä yksittäisten asiakkaiden kohdalla. Vakaavaraisilla yrityksillä on paremmat mahdollisuudet tarjota halvempia lainoja runsaan asiakasvolyyminsa ansiosta. 

Yksi markkinoiden vakaavaraisin pikalainayritys on Bank Norwegian, joka on päässyt hyvään rahalliseen tilanteeseen taustalla olevan Norwegian lentoyhtiön ansiosta. Lainaa Bank Norwegian myöntää huomattavasti useita toimijoita pienemmällä korolla ja kyseisen yrityksen kilpailuttaminen on takuulla kannattavaa. 

Siirry Bank Norwegianille! 

Erota edulliset lainat lainoista, jotka pyrkivät näyttämään edullisille 

Lainavertailussa on tärkeää erottaa halvat lainat niistä, joita markkinoidaan halpoina, mutta totuus markkinoinnin takana on toinen. Kuten varmasti jokainen lainanhakija ymmärtää on kyseessä yritystoiminta, jonka tulee tehdä voittoa. Tästä syystä kaikki markkinoilta löytyvät tarjoajat markkinoivat heidän edut edellä, joka antaa parhaan mahdollisen kuvan yrityksestä. Onkin lainanhakijan tehtävä löytää se oikea lainatarjous sekä yritys itselleen. 

Osa tarjoajista pyrkii kokoamaan asiakkaita kasaan agressiiviseltakin tuntuvalla hinnoittelulla sekä suurella asiakasvolyymilla. Tämä markkinointikeino on hyödyllinen etenkin kuluttajille. Kovalla asiakasvolyymilla, yritykset pystyvät tarjoamaan lainoja aidosti halvemmilla hinnoilla. Aidosti halvat lainat löytyvät tarjoajilta, joilla on runsas asiakasvolyymi, joka mahdollistaa halpojen hintojen ylläpitämisen. 

Markkinointia on kuitenkin monenlaista ja markkinoilta löytyy useita erilaisia tarjoajia. Osa tarjoajista markkinoi eduilla, jotka tekevät lainahinnasta edullisemman näköisen, mitä se todellisuudessa on. Tämä on kyseenalaista toimintaa ja yksi pääsyy, miksi lainatarjouksien pyytäminen on tärkeää. Tällaista markkinointia on muun muassa tilanteet, jossa korostetaan lainan halpoja osia kuten, vaikka korkoa. Koron lisäksi yritys laskuttaa kuitenkin pienellä präntättyjä lisäkuluja, jotka nostavat lainan hintaa sadoilla jopa tuhansilla euroilla.

Lainatarjousta pyydettäessä tuleekin aina kiinnittää huomio lainan kokonaiskuluihin. Korot ovat olellinen osa lainaa, mutta hakija voi tehdä suurenkin virheen vertaillessa lainaa pelkästään kyseisen luvun perusteella. Lisäkulut voivat tehdä halvalta kuulostavasta lainasta äkkiä jopa kalliin. Keskeisintä lainanhaussa onkin, että lainasta maksettavaksi aiheutuva kokonaissumma pysyisi mahdollisimman pienenä. 

Lainantarjoajia säätelevät ehdot sekä lait, joiden varjolla he markkinoivat. Tästä huolimatta suuri vastuu on asiakkaalla, jonka tulee huolehtia, että otettu laina on mahdollista maksaa sopimuksen määrittämässä aikataulussa. Lainamarkkinoinnissa on tärkeää osata lukea rivien välistä. Joskus lainapalvelut saattavat markkinoida ilmaisella lainannostolla, jolla korostetaan, että lainaan ei sisälly esimerkiksi toisten yritysten käyttämää muutaman euron tilinhoitomaksua. On täysin luonnollista, että yritys markkinoi niillä eduilla, jotka heiltä löytyvät. Asiakkaan tehtävänä onkin tunnistaa kyseiset markkinointikeinot, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin. 

Lainantarjoajat voivat kilpailla muullakin, kuin rahalla 

Lainatarjousta pyydettäessä asiakkaat voivat huomata myös muita palvelun tarjoamia etuja, kuin raha. Tämä voi olla esimerkiksi joustavampi takaisinmaksuaika. Yksi joustavimmista palveluista takaisinmaksun osalta on KomplettBank, joka on tällä hetkellä ainoa tarjoaja, jonka lainoilla ei ole minkäänlaista kuukausittaista lyhennyspakkoa. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on aidosti joustava palvelu, jossa asiakkaan tulee kuukausittain maksaa vain korot sekä kulut. Itse lainanlyhennys käy omalle budjetille sopivaan tahtiin. 

Siirry KomplettBankille!

Lainanhakijan aapinen - pidä nämä mielessä 

  • Pyydä useita lainatarjouksia
  • Käy lainatarjoukset huolella läpi
  • Älä suurentele takaisinmaksukykyjäsi 
  • Huolehdi, että lainantakaisinmaksu käy ajallaan

Yhteenveto lainatarjous sekä lainavertailu 

Lainatarjouksien pyytäminen sekä lainavertailu voivat kuulostaa tylsälle, mutta niiden avulla varmistat itsellesi parhaan rahoitusmahdollisuudet. Samalla voit myös välttyä suurilta ongelmilta, kuten velkaantumiselta taikka lainakierteeltä. 

Lainatarjous on tärkeää pyytää useilta tarjoajilta, sillä jokaisella yrityksellä on omat etunsa sekä heikkoutensa ja on täysin asiakaskohtaista, kuka tarjoaa parhaat lainat ja kenelle. Tästä syystä lainavertailu tulee tehdä huolella. Yritysten markkinointi vaihtelee myös tarjoajan mukaan. Osa paikoista markkinoi pienellä korolla, mutta todellisuudessa lainan muut kulut ovat kilpailijoita suuremmat. On lainanhakijan vastuulla selvittää halutun lainan todelliset kulut, minkä vuoksi lainatarjouksien pyytäminen on erityisen tärkeää.