Kilpailuta paras vakuudeton laina täyttämällä hakemus 

Yleistietoa vakuudettomista lainoista 

Tarvitsetko lainaa, mutta et halua pantata omaisuutta vakuudeksi taikka hätyyttää sukulaisia takaajiksi? Nykyään markkinoilta löytyy paljon lainoja, joihin sinun ei tarvitse kiinnittää omaa asuntoa tai muutakaan omaisuutta. Vakuudettoman lainan hakeminen on monissa tilanteissa huomattavasti nopeampaa sekä helpompaa ja tästä syystä siitä on tullut myös todella suosittu lainamuoto. Suunnittelit sitten lainaa pankista ilman takaajia tai vakuutta lue artikkelimme. 

Täyttämällä yläpuolelta löytyvän lainahakemuksen, voit myös kilpailuttaa parhaat markkinoilta löytyvät vakuudettomat lainat. 

Taloudellesi sopiva vakuudeton laina 

Vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja ei vaadi minkäänlaista panttia lainalleen. Tämä voi olla monille yksi tärkeimmistä vaatimuksista lainaa haettaessa. Useat lainanhakijat tuntevat myös, että kyseiset tarjoajat luottavat asiakkaisiinsa enemmän.

Lainan takaisinmaksua suunniteltaessa, tulee vakuudettoman lainanhakijan suhteuttaa laina omiin tuloihin sekä menoihin. Lainan takaisinmaksun tulee olla helppoa, eikä aiheuttaa turhaa ylimääräistä stressiä. Täytyy myös muistaa, että jokaisella lainanhakijalla vuoteen mahtuu varmasti yllättäviä menoja, jotka tulee myös olla huomioituna takaisinmaksusuunnitelmassa. Lainan takaisinmaksusuunnitelma tuleekin aina hioa viimeisen päälle, jotta lisäkuluilta vältyttäisiin. Takaisinmaksun viivästymiset tietävät kaikissa tilanteissa lisämaksuja. Monet lainantarjoajat mahdollistavat myös lyhennysvapaita kuukausia, mutta nämä ovat yleensä saatavilla vain lisämaksusta. 

Monet lainasivustot mahdollistavat vain yhden lainan saamisen kerrallaan. Tästä syystä lainasumma kannattaa hioa vastaamaan tarpeita, sillä uuden lainan hakeminen ei aina onnistu yhtä helposti, jos lainanhakijalla on yritykseltä aikaisempia lainoja. Osa lainayrityksistä tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden korottaa lainasummaa. Lainatarjouksien kilpailuttaminen kannattakin aloittaa sivustoltamme, sillä jaamme laadukkaan tietopaketin parhaista tarjoajista. Laina-alalla kilpailu on kovaa, mikä tarkoittaa, että palveluntarjoajien on erotuttava joukosta parhaalla mahdollisella tavalla. Joissakin tilanteissa kyseiset tavat voivat olla myös hieman kyseenalaisia ja aiheuttaa hämmennystä takaisinmaksuajan koittaessa. Sivustolla olemme kuitenkin pyrkineet selvittämään mutkat suoriksi, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. 

Lainapalveluissa on myös valtavia hintaeroja ja kukaan tuskin haluaa ottaa kallista lainaa huonoilla ehdoilla. Tästä syystä ennen lainan ottamista on hyvä tietää, millaisissa hinnoissa markkinoilla pyöritään ja mikä on kallis laina. 

Vakuudettomat lainat kalliimpia lainoja

Monesti kuullaan myös puhuttavan, että vakuudettomat lainat ovat kalliimpia. Pieniä muutaman sadan euron tai parhaillaan jopa kymmenientuhansien eurojen lainaa on mahdollista hakea netistä ilman vakuutta taikka takaajaa. Tämä on yleensä mahdollista, jos hakijan luottotiedot ovat puhtaat sekä hakijalla on suomalaiset verkkopankkitunnukset käytössä. Vakuudettomien lainojen hinta perustuu juurikin itse vakuudettomuuteen. Mikäli asiakas rikkoo maksusopimustaan, ei lainantakaajalla ole mahdollisuutta hakea annettuja rahoja realisoimalla vakuuksia. Tästä syystä he varmistavat yrityksen tulevaisuuden korkeilla koroilla. 

Vakuudettomat lainat - tarkastelussa pikalaina 

Pikalaina on yksi vakuudettomista lainamuodoista. Pikalainasta puhuttaessa, kyseessä on laina, joka on tilillä yleensä jopa 15 minuutissa. Lainan suuruus kyseisessä lainamuodossa pysyttelee yleisellä tasolla muutamissa sadoissa euroissa. Näissä lainoissa korot ovat yleensä myös korkeita. Aikaisemmin pikalainat olivat lainoja, jotka tuli maksaa kerralla takaisin, eikä maksuajalle ollut mahdollista saada joustoa. Tämä on kuitenkin muuttunut viimeisimpien vuosien aikana. Nykyään pikalainoja on mahdollista saada parhaillaan jopa 12 kuukauden maksuajalla, jonka lisäksi lainan maksaminen osissa on myös monissa tilanteissa mahdollista. 

Lainan hakeminen on nopeaa sekä helppoa ja monissa tilanteissa lainapäätös on asiakkaalla 15 minuutin sisällä. Lainapäätöksen ollessa hyväksytty siirtyy lainasumma lainanhakijan tilille viivytyksettä. Päätös tulee yleensä nopeasti, jos hakemus on täytetty asiakaspalvelun aukioloaikana. 

Pankit eivät yleensä myönnä lainaa ilman vakuutta taikka takaajia. Lisäksi pankkilainan saaminen on monissa tilanteissa pidempi prosessi. Pikavippiyrityksien kautta vakuudettomat lainat ilman takaajia ovat mahdollisia, eikä hakuprosessi vie kauaa. Lainan korko on taas sidoksissa vakuudettomuuteen, sillä joissakin tilanteissa yritys jää ilman maksua. Vakuudettomissa lainoissa lainapalvelulla ei ole mahdollista hakea omaansa takaajalta taikka lunastaa vakuutta. Tämä tarkoittaa, että lainanantaja häviää rahan. Kyseistä tappiota tasapainotetaan korkeammalla korolla ja sen ansiosta yritykset tuottavat tarpeeksi häviöistään huolimatta. 

Vaikka tilanteita, joissa lainaa ei ole maksettu on useita, ei lainaa saa koskaan jättää maksamatta. Lainan maksamatta jättäminen aiheuttaa luottotietojen menetyksen sekä paljon muuta harmia ja muita hankaluuksia elämässä. Luottotiedot menettänyt asiakas ei myöskään tule saamaan uutta lainaa, joka voi aiheuttaa toisenlaisia ongelmia. 

Vakuudettomat lainat - joustoluotto

Joustoluotto on laina, jossa nostokertoja ei ole rajoitettu. Joustoluotto ei myöskään yleensä vaadi takaajia taikka vakuutta. Lainan pääasiallisena tarkoituksena toimii, että lainanottaja hakee summaa ja hänellä on mahdollisuus nostaa pääomaa useissa erissä. Lainaa on monissa tilanteissa mahdollista nostaa sen verran, kuin luotonantajan kanssa on sovittu ennen sopimuksen tekemistä. Sitä ei ole kuitenkaan pakko nostaa kokonaisuudessaan.

Joskus asiakas sekä lainantarjoaja voivat sopia esimerkiksi 10 000 euron joustoluotosta. Lainanhakija tarvitsee kuitenkin vain 6 000 euroa seuraavien kuukausien aikana. Tällöin hän ei nosta koko sovittua luottoa käyttöönsä. 

Joustoluottoja on myös useita erilaisia. Osa lainasopimuksista on voimassa tietyn ajan taikka lainasopimus on tehty jakuvasti. Kun kyseessä on jatkuva sopimus, voi lainanhakija nostaa lainaa niin paljon sekä niin usein, kuin itse haluaa. Pääsääntönä kuitenkin, että sovittu kokonaissumma ei saa ylittyä.

Joustoluotossa asiakas maksaa korkoa vain siitä osasta, jonka hän on nostanut omaan käyttöönsä. Luottoa voi maksaa takaisin esimerkiksi kuukausierissä, takaisinmaksusta sovitaan luoton antajan kanssa. 

Hae joustoluottoa!

Vakuudettomat lainat - tarkastelussa kulutusluotto

Kulutusluotto on yleensä laina, jota haetaan kertaluontoiseen investointiin ja sen rahoittamiseen. Kulutusluotto voi tulla tarpeelliseksi esimerkiksi lomamatkaa suunniteltaessa taikka autoa hankittaessa. Laina-aika kulutusluotoissa vaihtelee tarjoajien mukaan, mutta yleensä se on 1 - 3 vuotta. Kulutusluotto eroaa joustoluotosta niin, että haettu lainasumma siirtyy lainanottajan pankkitilille kerralla ja samalla myös korko tulee maksettavaksi koko summalle. Tästä syystä on hyvin tärkeää tietää, kuinka paljon lainaa tarvitset. Lainasummaa ei saa yli- eikä aliarvioida. Luoton velkapääomaa lyhennetään korkoineen kuukausittain. 


Komplett Bank
  • Hae lainaa 1000–50 000 euroa
  • Markkinoiden joustavin takaisinmaksu
  • Nimelliskorko 4,9%–19,9%

Esimerkki: KomplettBank 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 15,33%, 5v maksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 235€ x 60= 14 070€. Kokonaiskulut 4 070€.


Mistä vakuudetonta lainaa on mahdollista saada? 

Vakuudettomien lainojen tarjoajia löytyy netistä pilvin pimein. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki tarjoajat ovat luotettavia ja tästä syystä jokaisen tulee olla tarkkana. Jos olet hakemassa lainaa, suosittelemme tutustumaan sivustoltamme löytyviin lainalaitoksiin, sillä olemme tehneet pohjatyön puolestasi. Toimijoihin voit tutustua esimerkiksi klikkaamalla tästä!

Vakuudettomat lainat - reaalivakuus 

Monet uudet lainojen parissa kamppailevat saattavat miettiä, että mikä ihmeen vakuus. Reaalivakuus on toiselta nimeltään esinevakuus, jonka avulla lainantarjoaja voi hakea lainaamaansa rahaa takaisin. Tämä tapahtuu aivan äärimmäisissä tilanteissa. Pankki saa lainan takaisin myymällä annetun vakuuden, vakuus on mahdollista realisoida, jos lainaa ei ole maksettu takaisin sopimuksen mukaisesti.

Reaalivakuus voi olla esimerkiksi oma asunto tai mökki. Lainan maksamattomuuden johdosta pankki joutuu myymään vakuudeksi määritellyn kohteen. Jos vakuudesta saadaan korkeampi hinta mitä jäljellä oleva laina korkoineen on, palautetaan loput asiakkaalle. Jos vakuuden myyntihinta ei riitä lainan sekä korkojen kattamiseen, jää summa lainanottajan maksettavaksi. 

Lainaa pankista ilman takaajia - henkilötakaus 

Henkilötakauksella tarkoitetaan, että takauksen antaja lupaa maksaa lainan, jos velallinen ei sitä itse tee. Lainan takaajia voi olla yksi taikka useampia. Suurimassa osassa tapauksia, takaus voi olla yhteisvastuullinen, eli jokainen lainantakaaja on velvollinen maksamaan koko lainasumman. Lainalaitoksella on oikeus päättää keneltä takaajalta perii summan takaisin. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että haet lainaa puolisosi kanssa. Takaajiksi lupautuvat sinun isä sekä puolison isä, jotka laittavat nimensä lainasopimukseen. Laina jää maksamatta ja velvollisuus siirtyy isällesi sekä puolison isälle. Luotonantajalla on oikeus päättää kummalta hän lainaa vaatii. Tämä tarkoittaa, että jos sinun isälläsi ei ole omaisuutta, mutta puolisosi isällä taas on omaisuutta, voi laina tulla 100 prosenttisesti hänen maksettavakseen. Tällöin puolison isälle syntyy oikeus vaatia maksamiaan rahoja sinulta sekä puolisoltasi. 

Vakuudettomat lainat - kuinka saat parhaan lainatarjouksen 

Lainatarjouksien kilpailuttamisen voi hoitaa joko itse, sivulta toiselle hyppimällä taikka täyttämällä hakemus meidän kauttamme. Me Lainat.fi kilpailutamme palvelut puolestasi, ilman suurempaa säätöä. Lainaa kauttamme on mahdollista hakea 2 000 - 60 000 euroa. 

Tämä säästää aikaasi, sillä sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi hakemus. Täytettyäsi hakemuksen lähetämme sen parhaillaan jopa 25 eri pankille sekä muulle lainalaitokselle, jotka vastaavat siihen omalla tarjouksellaan.