Vertaile 2 000€ - 60 000€ lainat helposti yhdellä hakulomakkeella 

Yleistä lainavaihtoehdoista 

Monet takuulla pohtivat omia lainavaihtoehtojaan. Lainoja on mahdollista saada monenlaisia, sillä markkinoilta löytyy joustoluottoja, kulutusluottoja, vertaislainoja, yrityslainoja, autolainoja sekä monia muita lainapalveluita erilaisilla ehdoilla. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin pikavipin sekä pankkilainan eroihin ja missä tilanteessa kumpainenkin vaihtoehto tulee järkevämmäksi. 

Monille pankkilaina ja sen hakuprosessi on entuudestaan tuttu. Tämä on kuitenkin vuosien saatossa muuttanut muotoaan ja hakeminen tapahtuu täysin eri tavalla, kuin esimerkiksi 10-vuotta sitten. Markkinoilta löytyy myös useampia ei luotettavia pikavippien tarjoajia. Vaikka yleiskuva vipeistä onkin negatiivinen, on hyvä muistaa, että joissakin tilanteessa vippi voi olla järkevämpi päätös, kuin pankkilaina. Tässä artikkelissa kerromme, missä tilanteesa kumpanenkin vaihtoehto on järkevä ja miksi.  


Pikalaina

Pikalaina

  • Lainaa 50–2 000€
  • Takaisinmaksuaika 3–36 kk
  • Korot 4,19%–20%
Vertaa
Kulutusluotto

Kulutusluotto

  • Lainaa 2 000–60 000€
  • Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta
  • Korot 4,19%–20%
Vertaa
Luottokortti

Yhdistä lainat

  • Yhdistä useat pienet lainat yhdeksi
  • Säästä jopa satoja euroja
  • Korot 4,19%–20%
Vertaa

Pankkilaina - lyhyt tietopaketti 

Pankkilaina on varmasti se tunnetuin sekä yksi vanhimmista lainamuodoista. Syitä pankkilainoille on useita. Sitä voidaan hakea muun muassa yritystoimintaa varten, kuten liiketoiminnan suuriin investointeihin. Yksittäiset henkilöt hakevat pankkilainaa yleensä asunnon, kesämökin taikka uuden auton ostamista varten. Pankkilainaa haettaessa syynä ei tarvitse olla uusi hankinta, vaan sitä on mahdollista saada myös esimerkiksi remontointiin. 

Pankkilaina on erinomainen vaihtoehto, jos rahantarve on suuri ja nykyiset tulot sekä säästöt eivät riitä kattamaan hankintaa. Joskus lainaa joudutaan hakemaan muun muassa hankalasta elämäntilanteesta selvitäkseen. Tällaisia tilanteista voivat olla läheisen kuolema sekä hautaus/hautajaiskulut. Pankilta haettavissa lainoissa summat ovat yleensä aika suuria. 

Useissa tilanteissa pankit vaativat, että lainanhakijalla on puhtaat luottotiedot. Joissakin tilanteissa he saattavat kuitenkin tehdä poikkeuksen. Luottotiedottoman tulee olla täydellisen rehellinen omasta rahatilanteesta ja heidän menot sekä tulot syynätään muitakin tarkemmin. Jos kuukausi jää kuitenkin tulojen ja menojen summauksen jälkeen positiiviselle puolelle, saattaa pankki antaa lainalle myöntävän päätöksen. Jokaisen lainanhakijan tulee kuitenkin olla 100%:sti rehellinen itsellensä ja miettiä omaa takaisinmaksukykyään. Lisäksi heikossa rahatilanteessa tulee myös miettiä, voiko hankinta-ajankohtaa siirtää myöhempään hetkeen, jolloin rahatilanne olisi esimerkiksi nykyistä parempi. 

Luottotiedot ovat erityisen tärkeä tieto pankkia ajatellen, sillä se kertoo lainanmyöntäjälle asiakkaan aikaisemmasta maksukyvystä sekä maksuhalusta. Luottotiedottomalla on kuitenkin mahdollisuus lainaan, mutta se vaatii laajaa selvittelyä. Monissa tilanteissa pankkilainan hakeminen on myös pidempi prosessi, joka ottaa omat aikansa sekä selvittelynsä. 

Pankkilainahakemuksen täyttäminen onnistuu nykyään verkossa. Se helpottaa lainaprosessia huomattavasti, sillä pankki saa tiedot helposti ilman puhelinsoittoa taikka vierailua. 

Pikavippi - lyhyt tietopaketti 

Pikavippi on lyhytaikainen sekä vakuudeton luotto. Sen suuruus vaihtelee yleensä 50 - 1 000 euron välillä. Pikavippien hakeminen käy yleensä verkossa taikka tekstiviestillä. Vippi voi joissakin tilanteissa tulla halvemmaksi, kuin pankkilaina ja se on nopeampi helpotus akuuttiin rahantarpeeseen. Vippi on nykyaikainen lainametodi ja sopii yllättäviin rahantarpeisiin. 

Pikavipin takaisinmaksu käy nopeasti ja tasaerissä. Yleensä laina maksetaan takaisin yhdellä kertaa, korkojen kera tai kahdessa erässä. Takaisinmaksu vaihtelee yleensä kuukaudesta vuoteen. Myös pikavipeille on mahdollista saada joustava maksusopimus. Useat tarjoajat käsittelevät hakemukset sekä maksavat vipin tilille täysin ilman viivytyksiä. 

Pikavippi heti vai pankkilaina? 

Monet takuulla miettivät, kumpi lainavaihtoehdoista sopii paremmin omaan tarpeeseen. Onko pikavippi heti tilillä oikea ratkaisu vaiko pankkilaina, jonka prosessi on hieman stressaavampi sekä pidempi. Lisäksi hakijan tulee miettiä onko tarve todellinen, vai onnistuisiko hankinta parin kuukauden säästämisen lopputuloksena. Lainasumman tulee aina olla tarpeen vaatima, sitä missään tilanteessa tule hakea ylimääräistä. 

Jos lainantarve on akuutti sekä summa on vain muutamia satoja euroja, tulee pikavippi heti tilille ja on järkevämpi vaihtoehto. Muutaman sadan tarpeita, voi olla ihan normaalit ruokaostokset tai yllättävät lääkärikulut ja vastaavat. Pikavippien tarjoajia on satoja. Me Lainat.fi:llä teemme yhteistyötä vain luotettavien yritysten kanssa. Samalla olemme halunneet helpottaa jokaisen lukijamme työtä vertailun osalta. Tämän olemme toteuttaneet perehtymällä kuhunkin tarjoajaan yksitellen sekä jakamalla laajan tietopaketin jokaisen yhteistyökumppanin saatavilla olevista palveluista. 

Pikavippien yleistyttyä myös niihin liittyvät säännökset sekä lait ovat kiristyneet. Vuonna 2013 pikavippejä koskettavaan lakiin tuli lakimuutos, joka toi myös kyseiselle lainamuodolle korkokaton. Ennen lakimuutosta pikavippien korot olivat huipussaan, eikä ollut tavatonta, että korko nousi 1000 prosenttiin. Kyseinen korko tarkoittaa, että lainasummat kasvoivat vuodessa jopa yli 10-kertaiseksi. 

Vuonna 2013 voimaan tullut lakimuutos määräsi kuitenkin, että kaikkien alle 2 000 euron pikalainojen viitekorko saa olla maksimissaan 50%. Nykyään kyseinen korkokatto pitää sisällään kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Tämä tarkoittaa, että alle 2 000 euron pikavippien todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttia. Lisäksi muutoksesta johtuen lainantarjoajan tulee selvittää lainan hakijan luottokelposuus aikaisempaakin tarkemmin. Kaikki aikaisemmin mainitut muutokset koskevat pikavippien lisäksi muita alle 2 000 euron lainoja sekä luottokortteja. Muutos teki lainan ottamisesta turvallisempaa, mutta samalla se onnistui kaatamaan useita yrityksiä, sillä heidän toimintansa oli tämän jälkeen kannattamatonta. Alle listasimme tämän hetkiset pikavippi tarjoajat, joita voimme suositella kiireiseen ja pieneen rahantarpeeseen. 

Parhaat pikavippi palvelut 

Pikavipin yksi suurimmista eduista on, että monissa tilanteissa raha on tilillä miltei reaaliajassa. Alle listasimme muutaman palveluntarjoajan, jotka tarjovat kilpailukykyiset lainat yksittäiselle henkilölle. Pikavippejä voit vertailla myös helposti täyttämällä yhden lainahakemuksen Zmartalla, joka tekee tämän jälkeen työn puolestasi. Zmartalle pääset siirtymään klikkaamalla tästä!

Pikavippi heti Rahapalvelulta 

Rahapalvelu myöntää asiakkailleen 50 - 4 000 euron suuruisia lainoja. Rahapalvelun todellinen vuosikorko on 29,97%. Kyseessä on suomalainen palvelu. Maksuaikaa Rahapalvelulta on mahdollista saada 3 - 36 kuukauteen asti. Laina-aikaa on mahdollista myös muokata elämäntilanteen mukaan. Rahapalvelu ei veloita piilokuluja asiakkailtaan. Heillä ei ole minkäänlaista avausmaksua taikka tilinhoitomaksua.

Rahapalvelu noudattaa KSL:n mukaista hinnottelua, joka on aikaisempaan hinnottelutyyliin verrattuna huomattavasti edullisempi. 

Rahapalvelulta voi hakea lainaa, kun on vähintään 19-vuotias ja vakituinen osoite löytyy Suomesta. Hakijalla tulee olla jonkinlaiset säännölliset tulot, kuten palkka tai eläke. Hakijalla ei myöskään saa olla aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä. 

Lainaesimerkki Rahapalvelu: asiakas nostaa 1 000€ lainaa Rahapalvelulta ja takaisinmaksu suoritetaan 1-12 kuukauden sisällä. Lainan hinnaksi määrittyy seuraavat: 

1 kk - 1020 euroa 
3 kk - 1040 euroa 
6 kk - 1074 euroa 
12 kk - 1 152 euroa 

Asiakkaan ottaman lainan nimelliskorko on 19,92% ja todellinen vuosikorko KSL:n mukainen 29,97%, joka pitää sisällään tilinhoitomaksun (0,75 - 6.00 euroa kuukaudessa). 

Klikkaa tästä Rahapalvelulle! 

Pikavippi heti Vivukselta 

Vivus tarjoaa asiakkailleen laadukkaat joustoluotot. Vivuksella asiakkailla on mahdollisuus avata luottotili, jonka nostot voivat sijoittua 300 - 600€ välille. Takaisinmaksuaikaa palvelu tarjoaa neljä kuukautta.

Vivuslainaa on mahdollista hakea, kun kyseessä on vähintään 20-vuotta täyttänyt henkilö, jolla on vakituinen osoite sekä pankkitili Suomessa, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla, eikä asiakkaalla saa olla myöskään vanhoja maksamattomia lainoja 4-finance konsernin lainapalveluissa. 

Vivus on kansainvälinen lainayritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Tanskassa, Ruotsissa, Liettuassa, Puolassa sekä Britanniassa. Kyseessä on yksi Euroopan suurimmista rahoitusalan toimijoista. Vivuslainojen vuosikorko on 20% ja asiakkaalta peritään myös 5€ avausmaksu, jolloin todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 26,30%. 

Vivus lainaesimerkki: asiakas saa 600€ luottorajan luottotililleen. Lainan vähimmäisnostovaatimus on 300€. Laina-aika on neljä kuukautta. Laina tullaan maksamaan neljässä erässä, eli yksi lainaerä per kuukausi. Vuosi korko on aina kiinteä 20%, jonka lisäksi asiakkaalta velotetaan 5€ avausmaksu. Tässä esimerkissä luottokoroksi sekä kustannukseksi määrittyy 35,03€ ja takaisinmaksettava summa on 365,03€. Todellinen vuosikorko on 26,30%. Lisäksi kuluttajalla on 14 pv:n oikeus peruttaa luottosopimus. 

Klikkaa tästä Vivukselle!