Parhaat palvelut olemassa olevan lainan kilpailuttamiseen; 


OmaLaina.fi
 • Hae lainaa 100–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,19%–20%
 • Laina-aika 1–20 vuotta

Esimerkki: Omalaina 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 6,26%, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 193,71€x60=11 620€. Kokonaiskulut 1 620€.


Freedom Rahoitus
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–20%
 • Todellinen vuosikorko 4,99%–38%
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Esimerkki: Freedom Rahoitus 10 000€ lainan todellinen vuosikorko on 9,92%, 6v takaisinmaksu. Laina jakautuu 72 erään, eli 183€ x 72 = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.


Zmarta.fi
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–38%
 • Takaisinmaksu 1–15 vuotta

Esimerkki: Zmarta 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 12,58%, 6-vuoden laina-ajalla. Laina jakautuu 72 erään, eli 72 x 183€ = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.


Miksi lainan kilpailuttaminen on tärkeää? 

Lainan lyhentäminen on monille kuukausittainen taakka ja se syö valtavan osan useiden kotitalouksien kuukausibudjetista. Tästä syystä Lainat.fi tiimi pitää tärkeänä tuoda lainaajien tietoisuuteen, että olemassa olevan lainan kilpailuttaminen on täysin mahdollista. Mikäli sinulta löytyy laina, jonka kilpailukykyisyyden haluat tarkastaa, suosittelemme lukemaan artikkelin ja pyytämään tarjouksen yläpuolella suositelluista lainapalveluista. 

Kilpailuta lainat ilmaiseksi 

Prosessia aloittaessa on hyvä tietää, että lainan kilpailuttaminen on ilmaista. Lainatarjousten pyytäminen ei myöskään sido hakijaa sopimuksen tekoon. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu valitsemalla yksi tai useampia yläpuolelta löytyvistä palveluista ja täyttämällä yksinkertainen lainahakemus.

Sivustomme auttaa lainanhakijaa kilpailuttamisessa, sillä olemme tutustuneet lainantarjoajiin puolestasi. Voit helposti tutustua heidän palveluihinsa sekä yleisimpiin ehtoihin arvosteluissamme, ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Arvosteluihin voit klikata alapuolelta; 

Olemassa olevaa lainaa kilpailutettaessa, kannattaa huomio kiinnittää kokonaiskuluihin. Hyvä vertailussa apuna käytettävä luku on todellinen vuosikorko. On myös hyvä sovittaa laina-aika sopivaksi, sillä mitä nopeammin pystyt maksamaan lainan pois, sitä pienemmillä lisäkuluilla pääset.

Ennen prosessin aloittamista on hakijan hyvä muistaa, että jokaisella lainalaitoksella on omat myöntämisehdot. Ennen lainanhakua, tulee lainanhakijan läpäistä palvelun luottokelpoisuusprosessi. Usein lainan saamiseen liitettyjä vaatimuksia ovat myös vähintään 20-vuoden ikä, riittävät vuositulot ja puhtaat luottotiedot. 

Koroissa on eroavaisuuksia

Jokaisella lainantarjoajalla on omat tuotteensa ja kulut määritetään palvelu sekä asiakaskohtaisesti. Keskimääräisten korkojen vertailu onnistuu helposti sivustomme avulla, sillä jaamme tiedon ajankohtaisista palveluista. Jokaisen hakijan on kuitenkin otettava huomioon, että lopullinen korkoprosentti ja lainaehdot määräytyvät lainanhakijalle lähetetyn tarjouksen perusteella. 

Saamien tarjouksien kokonaiskuluissa voi olla suuria eroja, jonka vuoksi kilpailuttaminen tasaisinväliajoin on fiksua. Kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon tarjouksen todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika sekä mahdolliset lisäpalvelut, kuten lyhennysvapaat kuukaudet. 

Uuden korkokattolain vaikutus vanhojen lainojen hinnoitteluun 

Vuonna 2019 kuluttajansuojalain korkokattoon viittaavaa säännöstä muutettiin ja kulutusluotoille sekä pikalainoille määritettiin 20% korkokatto. Lainojen muut kulut eivät myöskään saa ylittää 150 euroa vuodessa. Korkokaton ansiosta useat verkossa tarjolla olevat lainat muuttuivat aikaisempaakin kilpailukykyisemmiksi. 

Lakimuutos ei kuitenkaan muuttanut jo olemassa olevien lainojen hinnoittelua. Tästä syystä, jos sinulta löytyy ennen lakimuutoksen voimaantuloa otettu laina suosittelemme sen kilpailuttamista. Kilpailuttamalla vanhat lainat ja luotot voit saada huomattavasti edullisemman tarjouksen. 

Lainan ennenaikainen takaisinmaksaminen on lakisääteinen oikeus 

Osa lainanottajista voi olla peloissaan lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Lainan ennenaikainen takaisinmaksu on laissa määritetty oikeus, eikä siitä tarvitse olla erillistä mainintaa luottoehdoissa. 

Lainapalvelulla on oikeus vaatia korvausta, jos luotto maksetaan takaisin ajanjaksolla, jonka ajaksi on sovittu kiinteästä korosta. Korvaus ei kuitenkaan saa olla yli 1% etukäteen maksettavasta lainasummasta, mikäli luotto maksetaan vähintään yhtä vuotta ennen luottosopimuksen päättymisestä. Mikäli luottosopimuksen päättymiseen on alle vuosi, voi palvelu hakea korvausta maksimissaan 0,5% verran maksettavasta summasta. 

Lisää aiheesta on mahdollista lukea kilpailu ja kuluttajaviraston sivuilta. 

Kilpailuta jo olemassa oleva laina 

Alle listasimme neljä vinkkiä, mitä jo olemassa olevan sekä uuden lainan kilpailuttamisessa kannattaa ottaa huomioon: 

1. Tuttu ja turvallinen ei ole aina edullisin 

Tuttu pankki ei aina ole se edullisin, sillä maksukykysi on jo pankin tietoudessa. Tästä huolimatta kilpailuttaminen kannattaa aloittaa omasta pankista. Pankit saattavat tiputtaa kulujaan kuullessaan, että olet vaihtamassa pankkia. Joskus toisen pankin alhaisempi tarjous voi aiheuttaa muutosta nykyisen pankin lainaehdoissa. 

2. Lainamarginaali ei ole ainoa tekijä 

Lainaa kilpailuttaessa kokonaiskulut ovat tärkeä tekijä. Osa lainaa kilpailuttavista juoksee parhaan marginaalin perässä. Marginaali on kuitenkin vain osa kustannuksista. Joskus pieniä marginaaleja tarjoavilla pankeilla luoton muut kulut ovat suurempia, ja tällöin kokonaisuus tulee huomattavasti kalliimmaksi. Marginaaliin voi vaikuttaa myös asiakassuhde. Osa lainapalveluista tarjoaa paremman marginaalin, mikäli kaikki lainapalvelut on keskitetty samaan yritykseen. 

3. Lyhennysvapaat kuukaudet 

Usein lainaa haettaessa, lyhennysvapaat tai kevennetyt kuukaudet voivat unohtua, sillä ne eivät välttämättä tule ajankohtaiseksi sopimuksen teon yhteydessä. Palvelun tarjoamaa joustavuutta ei kuitenkaan missään nimessä kannata unohtaa. Tulevaisuutta ei ole mahdollista ennustaa, ja joskus yksi lyhennysvapaa kuukausi voi vaikuttaa lainasta selviytymiseen. Lyhennysvapaisiin kuukausiin ja niiden ehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota tarjouksia vertaillessa. 

4. Miellyttävin maksutapa voi tulla kalliiksi 

Lainan lyhennys vaikuttaa sen kokonaiskustannuksiin. Yleisin laina on annuiteettilaina, joka monissa tilanteissa on myös halvempi vaihtoehto. Kyseisen lainan saaminen vaatii kuitenkin tietyn tason maksukyvyn. Suosittelemme sivustolla vierailevia tutustumaan rohkeasti myös netissä tarjottaviin lainoihin, joiden hinnoittelu on muuttunut aikaisempaakin asiakasystävällisemmäksi kuluttajansuojalakiin tehtyjen korkokatto muutosten ansiosta. 

Yhteenveto lainojen kilpailuttamisesta

Olemassa olevien lainojen kilpailuttaminen on jokaisen lainanottajan oikeus, ja vuositasolla se voi mahdollistaa mukaviakin säästöjä. Helpottaaksemme jokaisen lainanottajan työtä, halusimme tehdä lainankilpailuttamisesta entistäkin helpompaa ja juuri siksi suosittelemme tutustumaan OmaLaina, Freedom Rahoitus sekä Zmarta.fi palveluihin. Palveluiden tarjoamaan lainahakemukseen voit klikata alapuolelta löytyvistä linkeistä. 


OmaLaina.fi
 • Hae lainaa 100–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,19%–20%
 • Laina-aika 1–20 vuotta

Esimerkki: Omalaina 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 6,26%, 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 193,71€x60=11 620€. Kokonaiskulut 1 620€.


Freedom Rahoitus
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–20%
 • Todellinen vuosikorko 4,99%–38%
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Esimerkki: Freedom Rahoitus 10 000€ lainan todellinen vuosikorko on 9,92%, 6v takaisinmaksu. Laina jakautuu 72 erään, eli 183€ x 72 = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.


Zmarta.fi
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa
 • Nimelliskorko 4,99%–38%
 • Takaisinmaksu 1–15 vuotta

Esimerkki: Zmarta 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 12,58%, 6-vuoden laina-ajalla. Laina jakautuu 72 erään, eli 72 x 183€ = 13 176€. Kokonaiskulut 3 176€.


 

Usein kysytyt kysymykset

Jokaisella lainanottajalla on oikeus kilpailuttaa olemassa oleva laina. Koska lainan ennenaikainen takaisinmaksu on lakisääteinen oikeus, ei palvelun tarvitse mainita siitä erikseen sopimusehdoissaan. 

Palvelut voivat tietyissä tilanteissa veloittaa hyvitystä etukäteen maksettavasta summasta. Tästä aiheesta löydät lisää klikkaamalla Lainat.fi:lle. 

Lainojen hinnoittelu vaihtelee jatkuvasti ja kilpailuttamalla olemassa olevat lainat on lainanottajalla mahdollisuus säästää suuriakin summia rahaa. Kilpailuttamalla palvelut tasaisin väliajoin, voit myös pitää silmällä lainojen hinnoitteluun liittyviä muutoksia.