Venelaina

Venelaina voi olla tarpeen, jos toiveissa on uuden tai ensimmäisen oman veneen hankinta. Kyseessä ei ole joka perheen unelma, mutta joillekin veneily ja vesillä liikkuminen voi olla todellinen henkireikä ja irtautumiskeino arjesta.

Parhaat venelainat - totetuta unelma omasta veneestä

Tuntuuko siltä, että nyt olisi juuri oikea hetki unelmien veneen hankinnalle? Vai oletko ainoastaan kiinnostunut tietämään, minkä hintaluokan veneeseen voisit saada rahoituksen? Kilpailuta avullamme kilpailukykyiset venelainat!

Vippi.fi logo

Vippi.fi

9.8/10
Lainaa100-10 000 €
Laina-aika3-88 kk
Nimelliskorko13,9–19,9 %.
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Vippi Kulutusluotto on vakuudeton, 1 000–10 000 euron kertalaina, jonka nimelliskorko on 13,9–19,9 %. Lainanhoitokulu on puolestaan 0,01 % päivässä myönnetyn lainan määrästä siten, että summa on korkeintaan 150 euroa vuodessa. Vippi Kulutusluoton todellinen vuosikorko (APR) on 21,3–29,5 %. Laina-aika 12–88 kuukautta ja kuukausierä 29–399 euroa. Luotonavausmaksu 0 euroa.

Etua.fi logo

Etua.fi

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika24-216 kk
Nimelliskorko4,68-20 %
Kuukausimaksu5 €

15 000 € lainan nimelliskorko on 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun laina-aika on 10 vuotta. Hinta sisältää 0 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjolla oleva nimelliskorko vaihtelee 4,68-20 %:iin, ja muut vuotuiset kustannukset sijoittuvat puolestaan 0-150 € välille. Lainan tarkemmat tiedot eritellään lainatarjouksessa.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Veneilyharrastuksen rahoittaminen

Veneily ei ole harrastus halvimmasta päästä.

Veneilyä pidetään aavistuksen elitistisenä harrastuksena, eikä veneen ostaminen tai ylläpitäminen ole aivan halpaa lystiä.

Tästä syystä rakkaan harrastuksen rahoittaminen voi edellyttää venelainaa. Venettä ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta, vaan sen on oltava harkittu hankinta, jonka rahoittaminen onnistuu ongelmitta.

Venekaupoilla tulee huomioida, että vaikka rahaa olisi riittävästi veneen ostamiseksi, tulee uudelle menopelille maksaa vakuutus, ostaa tai vuokrata venepaikka.

Ostajan tulee varautua maksamaan muita veneeseen liittyviä kuluja, kuten korjaukset, moottorin huolto ja bensiini.

Ennen veneen ostamista onkin tärkeä laskeskella, millaisia kuluja veneestä ja sen ylläpidosta todellisuudessa koituu, ja onko niiden rahoittaminen mahdollista pidemmällä aikavälillä. 

Vakuudeton venelaina

Venelaina voi olla monille ainoa keino unelmien purren rahoittamiseksi.

Lainan hakeminen voi kuitenkin tuntua monien mielestä hankalalta, sillä rahoitusta tarjoavia palveluja on niin monia, että tuskin yhdenkään lainanhakijan mielenkiinto riittää kaikkien vaihtoehtojen läpikäyntiin.

Mieltä jää lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen todennäköisesti jäytämään ajatus siitä, että parempi vaihtoehto olisi ehkä sittenkin ollut saatavilla.

Me Lainat.fi:llä pystymme onneksi auttamaan asiassa, sillä luotettavimpien lainapalveluiden kilpailuttaminen onnistuu avullamme helposti.

Kauttamme pääset vertailemaan niin lainanmyöntäjiä kuin lainojen kilpailutuspalveluja.

Venelainan kilpailuttajan muistilista

Veneen hankintaa varten tarvittava laina on syytå kilpailuttaa.

Venelainaa kilpailuttaessa huomiota tulee kiinnittää moneen seikkaan. Asioiden pohtiminen ennakkoon on tärkeää, sillä se takaa paremman lainakokemuksen.

Laadimme listan muutamista seikoista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen lainahakemuksen täyttämistä. 

1. Budjetointi 

Ennen veneen hankintaa on suositeltavaa tutustua tarkoin siihen liittyviin kuluihin. Pelkkä uuden veneen hinta ei kerro millaisia kuluja veneen ylläpidosta koituu.

Veneen ostajan tulee lisätä hankintakuluihin venepaikan vuokra tai ostokulut, kuljetuskustannukset, veneen tai moottorin korjaukseen ja huoltoon liittyvät kustannukset, vakuutukset ja tietenkin bensiini. 

Budjetoinnissa tulee ottaa huomioon kaikki perustulot ja menot. Mikäli budjetin tulot ovat suuremmat kuin menot ja riittävät normaaliin elämiseen, lainan takaisinmaksuun ja uuden menopelin kustantamiseen, voi unelmasta tehdä totta.

Mikäli menot näyttelevät budjetissa pääroolia, kannattaa sen sijaan harkita säästökuuria. 

2. Vakuudeton vai vakuudellinen venelaina

Monille venelainaa harkitseville ensimmäinen vierailukohde on oma luottopankki. Pankit tarjoavat rahoitusta myös veneiden hankintaan, mutta kyseessä on tuolloin vakuudellinen laina.

Mikäli toiveissa on laina ilman vakuutta, kannattaa eri lainapalvelut kilpailuttaa kauttamme. 

3. Välty velkakierteeltä 

Lainan hakemisessa on aina se riski, että se johtaa velkakierteeseen. Kyseinen riski on kuitenkin vältettävissä, kun budjetointi tehdään huolellisesti ja menot pidetään kurissa.

Velkakierre on monille lainaa hakeville yleinen pelko, mutta siltä on mahdollista välttyä järkevällä rahankäytöllä sekä lainan takaisinmaksun huolellisella suunnittelulla. 

On myös hyvä muistaa, että uutta lainaa ei koskaan saisi ottaa vanhan pois maksamiseksi.

Kyseinen toimenpide nimittäin johtaa juurikin tähän paljon pelättyyn velkakierteeseen, josta ulospääsy on hankalaa. 

Usein kysytyt kysymykset

Venelainaa harkitessa tulee ottaa huomioon, ettei veneeseen liittyvät kustannukset suinkaan lopu veneen hankintaan. Veneen ylläpito on kallista puuhaa venepaikkoineen, vakuutuksineen, huoltoineen, korjauksineen ja polttoainekuluineen.

Molemman tyyppistä lainaa veneen hankintaan on saatavilla. Omasta pankistaan voi kysyä tarjolla olevia venelainamahdollisuuksia, ja lisäksi avullamme voi kilpailuttaa jopa yli 20 myös veneen hankintaan soveltuvaa lainavaihtoehtoa.

Huolellisen laskelman myötä käy ilmi, onnistuuko veneen hankkiminen lainarahalla. Jos pakollisten kulujen jälkeen käteen ei jää juurikaan ylimääräistä rahaa, kannattaa venesuunnitelmat jättää suosiolla hamaan tulevaisuuteen ja keskittyä säästämiseen ja talouden balanssiin saantiin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.