Venelaina voi tulla monille tarpeelliseksi, jos toiveissa on ollut uuden taikka ensimmäisen oman veneen hankinta. Kyseessä ei ole joka perheen unelma, mutta joillekin se voi olla tärkeä osa vapaa-aikaa. 

Joillekin venelainan hakeminen on pakollinen osa kyseisen unelman toteuttamista. Puheena on kaikkea muuta kuin edullinen hankinta. Lisäksi veneen ostaminen voi aiheuttaa paljon työtä myös rahoituksen hankinnan suhteen. Tässä artikkelissa kerromme lisää venelainoista sekä niiden kilpailuttamisesta. 

Vertaile paras venelaina täyttämällä alapuolelta löytyvä hakemus: 

Miksi venelaina? 

Veneen ostaminen taikka ylläpitäminen ei ole halpaa. Tästä syystä rakkaan harrastuksen rahoittamiseksi voidaan joutua käyttämään muita keinoja, kuten venelainaa. Venettä ei koskaan tule hankkia hetken mielijohteesta, vaan kyseessä tulee olla tarkkaan harkittu hankinta, jonka rahoittaminen on täysin mahdollista. 

Venettä ostettaessa tulee myös huomioida, että vaikka rahaa olisi riittävästi veneen ostamiseksi, tulee uudelle menopelille maksaa vakuutus, ostaa taikka vuokrata venepaikka sekä varautua maksamaan muita siihen liittyviä kuluja, kuten mahdolliset korjaukset, moottorin huolto, bensiini sekä muut arvaamattomat menot. 

Ennen veneen ostamista onkin tärkeää pohtia, millaisia kuluja kulkupelistä todellisuudessa koituu ja onko niiden rahoittaminen mahdollista pidemmällä aikavälillä. 

Vakuudeton venelaina 

Venelaina voi olla monille se ainoa keino kyseisen menopelin rahoittamiseksi. Lainan hakeminen voi kuitenkin tuntua monien mielestä todella hankalalle, sillä rahoitusta tarjoavia palveluita on niin monia, että tuskin yhdelläkään lainanhakijalla riittää mielenkiinto niiden kaikkien läpi käymiseksi.

Me Lainat.fi:llä pystymme kuitenkin auttamaan asiassa. Kilpailutamme nimittäin luotettavimmat lainapalvelut puolestasi. Täyttäessäsi lainahakemuksen sivuillamme, lähetämme sen yhteistyökumppanillemme, joka välittää hakemuksen jopa 25 luotettavaan pankkiin ja muuhun rahoituslaitokseen. Pankit puolestaan vastaavat hakemukseen mahdollisella tarjouksella. Tarjoukset ovat löydettävissä OmaRahoitus -palvelusta, jonne kirjautuminen onnistuu puolestaan välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kyseessä on nopea, helppo, turvallinen sekä ilmainen prosessi. 

Alta palveluita, joihin voit tutustua sivustollamme ja keitä lainavertailussa käytetään: 

Venelainan kilpailuttajan muistilista 

Venelainaa kilpailuttaessa, tulee huomio kiinnittää moneen tärkeään seikkaan. Asioiden ennakkoon pohtiminen on tärkeää, sillä se takaa myös paremman lainakokemuksen. Alle listasimme vinkkimme, mitä kannattaa miettiä jo ennen lainahakemuksen täyttämistä. 

1. Budjetointi 

Ennen veneen hankintaa on suositeltavaa, että siihen liittyviin kuluihin tutustutaan tarkasti. Ainoastaan uuden veneen hinta ei kuvasta todellisuutta, millaisia kuluja veneen hankinta aiheuttaa. Veneen ostajan tulee laskea mukaan hankintakulujen lisäksi venepaikan vuokra taikka osto kulut, kuljetus kustannukset, veneen taikka moottorin korjaukseen liittyvät kustannukset, vakuutukset sekä tietenkin bensiini. 

Budjetoinnissa tulee ottaa huomioon kaikki perustulot sekä menot. Mikäli budjetin tulot ovat suuremmat kuin menot ja riittävät normaali elämiseen, lainan takaisinmaksuun sekä uuden menopelin kustantamiseen, kannattaa unelmista tehdä totta. Mikäli menot ovat kuitenkin suuremmassa osassa budjettia, kannattaa harkita säästökuuria. 

2. Vakuudeton vai vakuudellinen venelaina

Monille venelainaa harkitseville ensimmäinen vierailukohde on oma luottopankki. Pankit tarjoavat rahoituksia myös veneiden hankintaan, mutta monissa tilanteissa kyseessä on vakuudellinen lainaraha. Mikäli toiveissa on laina ilman vakuutta, kannattaa eri lainapalvelut kilpailuttaa kauttamme. 

3. Välty velkakierteeltä 

Lainan hakemisessa on aina se riski, että se johtaa velkakierteeseen. Kyseinen riski on kuitenkin vältettävissä, kun budjetointi tehdään huolellisesti ja menot pidetään kurissa. Velkakierre on monille lainaa hakeville yleinen pelko, mutta siltä on mahdollista välttyä järkevällä rahankäytöllä sekä lainan takaisinmaksun huolellisella suunnittelulla. 

On myös hyvä muistaa, että uutta lainaa ei koskaan saisi ottaa vanhan pois maksamiseksi. Kyseinen toimenpide nimittäin johtaa juurikin tähän paljon pelättyyn velkakierteeseen, josta ulospääsy on hankalaa.