Credigo

Credigo logo

Ruotsalainen Credigo on tarjonnut vuodesta 2006 lähtien turvallisia, 500-10 000 euron suuruisia kulutusluottoja äkilliseen rahantarpeeseen. Selkeästi hinnoiteltu ja nopeasti toimiva palvelu on varteenotettava vaihtoehto lainoja kilpailutettaessa.

9 /10 YLEISARVO- SANA
Credigo logo

Lainaa

500-10 000 €

Hae Lainaa
10 000 euron vakuudeton laina 10 vuoden maksuajalla. Korkojen, pääoman ja tilinhoitomaksun (12,50 €) muodostama kuukausierä: 129 euroa (pääoma + korko + tilinhoitomaksu). Nimelliskorko 6,90 %, todellinen vuosikorko 9,45 % ja lainanhakijakohtainen nimelliskorko 6,90-19,80 %. Vuoden kokonaiskustannukset: 1 538 €.

Credigo -perustiedot

Laina-aika24-180 kk
Nimelliskorko6,90-19,80 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Credigo lyhyesti

Ruotsissa vuodesta 2006 lähtien lainoja myöntänyt Credigo mainostaa tarjoavansa “Suomen selkeintä lainaa”.

Sivustoon tutustuessa selviää nopeasti, että kyseessä on aidosti läpinäkyvä palvelu.

Credigo omistaa ruotsalainen, niin ikään vuonna 2006 perustettu Northmill Bank AB.

Northmill Bank -pankin pyrkimyksenä on helposti lähestyttävien, läpinäkyvien ja turvallisten lainapalveluiden tarjoaminen viimeisintä teknologiaa hyödyntämällä.

Credigo-lainapalvelun emoyhtiönä toimivalla Northmill Bank AB -pankilla on Ruotsin Finanssivalvonnan myöntämä pankkilisenssi. 

Northmill noudattaa kaikkia Suomessa säädettyjä lakeja ja määräyksiä, ja palvelu on myös Suomen Finanssivalvonnan alaista. 

Pienellä präntättyjä tekstejä ei Credigolla tarvitse haeskella, sillä lainan kokonaiskustannukset ja niiden muodostuminen tuodaan esiin poikkeuksellisen selkeästi.

Credigo on palvellut toimintavuosiensa aikana yli 200 000 asiakasta ympäri Pohjoismaita.

Credigon toimintaa ohjaa vastuullinen luotonantotapa, ja mahdollisesti herääviin kysymyksiin saa helposti vastauksen ilmaisesta, arkisin klo 9–17 auki olevasta asiakaspalvelusta.

Kuinka Credigo toimii?

Palvelun sujuvuus ja nopeus on läpinäkyvästi hinnoitellun Credigon ehdoton valtti.

Alustavan lainapäätöksen saa välittömästi, ja rahat siirtyvät Danske Bankin tilille heti lainapäätöksen käsittelyn jälkeen. 

Muiden pankkien tileille arkisin ennen klo 15 myönnetyt lainat siirtyvät jo muutaman tunnin aikana, ja muissa tapauksissa seuraavan arkiaamun kuluessa.

Kuka voi hakea lainaa Credigon avulla?

Credigo-lainaa voi hakea Suomessa vakinaisesti asuva, 20–70-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää.

Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Erillisiä liitteitä ei tarvita ja alustava lainapäätös annetaan välittömästi.

Lainahakemuksessa tulee antaa totuudenmukaisia tietoja omasta taloudellisesta tilanteestaan.

Lainapäätös tehdään hakijasta laaditun riskiarvion perusteella. 

Päätöksessä huomioidaan hakijan tulot ja se, onko talous on tasapainossa vai ei.

Epävakaasta taloudellisesta tilanteesta kielivät muun muassa laskujen jatkuva maksaminen eräpäivän jälkeen ja tulojen ja menojen epäsuhta.

Millaisia lainoja Credigo myöntää?

Credigo myöntää asiakkailleen 500–10 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja 2–15 vuoden maksuajalla.

Vaikka Credigon ainoa lainatuote on muodollisesti vakuudeton, yksityishenkilöille suunnattu kulutusluotto, saattaa se tietyissä tilanteissa toimia myös yhdistelylainana.

Yhdistelylainassa velan määrä ei kasva, vaan lainakustannuksia pyritään pienentämään lainanhoito- ja korkokuluja vähentämällä. 

Tuolloin edeltävät lainat kuitataan yhdellä uudella, tismalleen samansuuruisella lainalla.

Yksi laina on monen pienen luoton sijaan yksinkertainen, arjen taloudenhoitoa selkeyttävä, usein myös edullisempi vaihtoehto.

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki: 10 000 euron vakuudeton laina 10 vuoden maksuajalla. Korkojen, pääoman ja tilinhoitomaksun (12,50 €) muodostama kuukausierä: 129 euroa (pääoma + korko + tilinhoitomaksu). Nimelliskorko 6,90 %, todellinen vuosikorko 9,45 % ja lainanhakijakohtainen nimelliskorko 6,90-19,80 %. Vuoden kokonaiskustannukset: 1 538 €.

Credigo lainapalvelun kustannukset

Credigo kertoo sivuillaan lainojensa selkeästä hinnoittelusta. Kustannukset muodostuvat seuraavasti:

  • nimelliskorko: 6,90–19,80 % 
  • tilinhoitomaksu: 1,40–12,5 € 
  • todellinen vuosikorko: 9,45 – 28,64 %.

Credigoa käytettäessä potentiaalinen lainansaaja näkee hakemansa lainan kokonaiskustannukset ja kuukausierän käyttämänsä laitteen näytöllä jo ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Myös Credigo-lainoissa todellinen vuosikorko vaihtelee lainanhakijakohtaisesti.

Lainapäätös tehdään asiakkaan taloudellisesta tilanteestaan tarjoamien tietojen perusteella. Nämä vaikuttavat myönnetyn lainan hintaan. 

Korot

Läpinäkyvästi hinnoiteltujen Credigo-lainojen nimelliskorko on 6,90–19,80 %. Credigo-lainan todellinen vuosikorko sijoittuu lainasummasta riippuen 9,45 – 28,64 %:iin. 

Lopulliset korkokustannukset selviävät lainapäätöksen hyväksynnän jälkeen.

Credigo lainan takaisinmaksuaika

Credigo-lainan takaisinmaksuaika vaihtelee 2 vuodesta 10 vuoteen. Lainan voi halutessaan maksaa takaisin sovittua nopeammassa aikataulussa.

Credigo-lainan voi maksaa joustavasti takaisin suuremmissa erissä tai kokonaisuudessaan sovittua maksuaikataulua nopeammin.

Takaisinmaksettavan summan voi vahvistaa sivuston asiakaspalvelusta. Jos avoimia laskuja ei maksuhetkellä ole, kirjataan maksu suoraan pääomaan. 

On syytä huomioida, että normaalin kuukausierän lasku muodostuu ylimääräisestä suorituksesta huolimatta tavalliseen tapaan kuukauden 14. päivä.

Credigo asiakaspalvelu

Credigo-asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 9–17. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse, sähköpostitse tai chatin välityksellä. Asiakaspalvelu on ilmaista.

Laskutukseen liittyviin kysymyksiin vastataan erillisessä asiakaspalvelussa klo 16.30 saakka. 

Monipuolisten yhteydenottokanavien lisäksi Credigo-sivustolta löytyy kattava UKK-palsta, joka sisältää vastauksia useimpiin esitettyihin kysymyksiin.

Credigo blogi

Helppolukuinen Credigo-blogi sisältää mielenkiintoista tietoa ajankohtaisista, talouteen ja säästämiseen liittyvistä asioista.

Blogimuotoista uutisosiota ei ikävä kyllä päivitetä kovinkaan tiuhaan tahtiin.

Credigon sivustolla esitellään laaja-alaisesti lainoihin liittyvää käsitteistöä.

Käyttäjäystävälliseen palveluun tutustuessa vastaan tulee taatusti hyödyllisiä vinkkejä ja huomioita.

Credigo sovellus

Erillistä Credigo-sovellusta ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla. Kuten odottaa sopii, toimii sivusto kuitenkin ongelmitta myös mobiilissa, joten erillistä sovellusta osaa näin ollen oikeastaan edes kaivata.

Sivuston valikossa on Omat sivut -kohta, jonne kirjautuminen edellyttää henkilötunnuksen ja salasanan syöttöä.

Credigo luotettavuudesta

Vuonna 2006 toimintansa aloittanut Credigo on palvellut vuosien saatossa yli 200 000 asiakasta ympäri Pohjoismaita. 

Palvelun tietoturva-asioista huolehditaan tietenkin asianmukaisen salausprotokollan avulla, ja lainoihin liittyvät kokonaiskustannukset ovat selkeästi nähtävillä jo lainahakemusta täytettäessä.

Kuten aiemmin toimme esiin, toimii Credigo-lainapalvelun emoyhtiönä Northmill Bank AB -pankki, jolla on Ruotsin Finanssivalvonnan myöntämä pankkilisenssi. 

Northmill noudattaa myös kaikkia Suomessa säädettyjä lakeja ja määräyksiä, ja palvelu kuuluu myös Suomen Finanssivalvonnan valvonnan piiriin. 

Credigo kokemuksia – risut ja ruusut

Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu kuuluvat Credigon vahvuuksiin. Sivustolla ei piilotella numeroita, eikä lainan kylkiäisenä tule yllättäviä, ylimääräisiä kuluja.

Palvelu vaikuttaa informatiivisen sivuston ansiosta poikkeuksellisen läpinäkyvältä.

Korko, tilinhoitomaksu ja todellinen vuosikorko esitellään selkeinä laskelmina jo lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä.

Asiakaspalvelua on ikävä kyllä saatavilla vain arkisin, mutta toisaalta Credigon monipuolinen UKK-palsta onnistuu selventämään valtaosan yleisimmistä kysymyksistä. 

Credigo yhteystiedot  

Osoite: Unioninkatu 20–22, 00130 Helsinki

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 09 4272 0663 (ppm/mpm) avoinna arkisin klo 9–17

Chat: –

Y-tunnus: 2760357-3

Usein kysytyt kysymykset

Credigo tarjoaa asiakkailleen lyhytaikaisia, 500–10 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja.

Credigo-lainahakemukseen ei tarvita minkäänlaisia liitteitä. Lainahakemuksen täyttö edellyttää tietokonetta tai puhelinta ja verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Mikäli Credigo-lainaa hakee pankin aukioloaikoina, voi lainapäätöksen ja rahat tililleen saada parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Danske Bankin tilille rahat ilmestyvät välittömästi lainapäätöksen ja sopimuksen sähköisen allekirjoittamisen jälkeen.

Credigo-asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen välityksellä. Palvelua on tarjolla ma-pe klo 9–17.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.